Gość: PIIIK IP: *.aster.pl 08.06.06, 21:49 Nie!!! Mam dość tych kupców w mojej okolicy!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katmoso Re: Nowy Stadion Dziesięciolecia z halą kupców 08.06.06, 23:13 drobny polski handel ze stadionu - działający nielegalnie, handlujący nielegalnymi towarami. i oni są partnerem dla władz, które jednocześnie w postaci swoich agend skarbowych ścigaja bezlitośnie legalnego przedsiębiorcę, który pomylił sie o kilka groszy w zeznaniu podatkowym czy zusowskim, wyrzuca sklepiki z kamienic, po to, żeby zrobić miejsce dla kolejnych oddziałów banków. i twierdzi, że to walka o polski handel. jutro zajme sobie strategiczne miejsce na Pl. Bankowym i będę handlować pietruszką i sznurowadłami do czasu, gdy miasto uwłaszczy mnie na tym terenie, wtedy zbuduje sobie okazały pawilon w pstrokatych kolorach i będę podnajmowac powierzchnię. biura miejskie bedą miały specjalna stawkę, gdyby już biurokratom zabrakło miejsca w ratuszu, zapraszam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxio Re: Nowy Stadion Dziesięciolecia z halą kupców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 23:52 Dobrze ze bedzie taki miejsce w naszym miescie. Gdzie indziej by warszawianie kupywali plytki z muza i filmami, adidosy z czterema paskami, pumki z ceraty i gustowne fioletowe garniaki z plastiku ? Nie wszyscy lubia kupowac na straganikach wzdluz ulic - zwlaszcza mierzenie stanikow jest dosc klopotliwe. A tak - w powaznym obiekcie handlowym bedzie sie kupywac w swojskiej atmosferce, ktora maja moze tylko "domy towarowe" kadete. Jedno co mnie martwi to te stwierdzenia - tylko "polski" biznes. A gdzie wspaniale wietnamskie restauracje ? Gdzie sie bedzie jesc szaszlyki ze szczurow i kurczaki z golebi, i inny full-wypas wg azjatyckich przepisow ? Gdzie miejsce dla Bambo z Afryki ? Gdzie nasi bracia Ormianie - wszak juz pulkownik Wolodykowski walczyl z nimi ramie w ramie o wolnosc nasza i wasza. Gdzie miesce dla braci zza Buga ? Nieladna ta ksenfobia. Panowie kupcy - temu miedzynarodowemu towarzystwu tez sie nalezy szacunek i respekt. Przemyslcie to, bo inaczej Warsiawa nie bedzie u was kupywac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek "Aiwa-Platz" Re: Nowy Stadion Dziesięciolecia z halą kupców IP: *.chello.pl 09.06.06, 08:08 Pojęcia nie masz o czym piszesz. To na Stadionie właśnie są dzień w dzień permanentne kontrole wszystkich możliwych urzędów, ścigających za najdrobniejsze niedociągnięcia. I gadanie o polskim handlu nielegalnym towarem, nie ma sensu. To domena Wietnamczyków, co sprzedają buty i koszulki o wartości, do oclenia - 20 groszy na przykład. Nielegalnymi płytami od lat zajmują się z kolei głównie Ormianie, starający się jakoś przeżyć tysiące kilometrów od Armenii, skąd musieli, za chlebem, wyjechać. Kim jesteś, że zawadza kilka tusięcy Polaków, handlujących LEGALNIE na Stadionie? Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Nowy Stadion Dziesięciolecia z halą kupców 09.06.06, 10:27 Na ziemi łódzkiej tego typu "suk" istnieje poza Łodzią - Rzgów i Tuszyn. A w Warszawie straszy w centrum miasta. I to jest podstawowa różnica, na niekorzyśc Warszawy niestety :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa Re: Nowy Stadion Dziesięciolecia z halą kupców IP: 62.29.248.* 29.06.06, 09:49 taa, legalnie, mieszkam obok i parę razy tam byłem, ci polacy co zaczepaiają klientow proponując filmy alkohol i papierosy a potem ciągna ich na parking do wozów na polskich blachach i tam dokonuja transakcji to też ormianie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest70 Ręcę opadają!!! IP: *.orbit.pl 09.06.06, 00:03 Ręcę opadają, gdy się czyta kolejne informacje o planach obecnych włodarzy odnośnie zagospodarowania Warszawy!!! Powtarza się historia z Pl. Defilad gdzie dyktat tzw. "kupców" stanowi o przeznaczeniu najbardziej atrakcyjnych miejsc w stolicy. Przecież to jawna niegospodarność i działanie na szkodę miasta. Stadion powinien być supernowoczesny na min 70 tys. miejsc tak aby można na nim w przyszlości oragnizować np. finał LM czy pucharu UEFA, stadionu narodowego nie buduje się przecież co 10 lat, jeśli już coś robić to dobrze. Do tego nowoczesny kompleks sportowy, hale, baseny, korty. Stosownie do sugestii stowarzyszenia hotelarzy i biznesmenów, którzy proponowali swoją pomoc przy realizacji przedsięwzięcia w skład kompleksu powinno wchodzić również nowoczesne centrum konferencyjne, galeria handlowa, restauracje. Zamiast tego zanosi się że banda cwaniaczków i oszustów, którzy chcą się tam uwłaszczyć będzie konsultantami w tej sprawie i pobuduje dookoła tanie boksy ze swoimi lewymi majtami. Przecież można ich przenieść w inne miejsce miasta, nie nabyli tego terenu na wyłączność. Nieudacznikom z PiSu jak i cwaniakom handlującym obecnie na stadionie zacytuję pewnego prezydenta - Spieprzać Dziady!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek "Aiwa-Platz" Re: Ręcę opadają!!! IP: *.chello.pl 09.06.06, 08:15 Cytat z Prezydenta dedykuję raczej niewydarzonym "komentatorom" co to chcą budować bez pieniędzy ale DUŻE. Już się pchają faceci z wypchanymi forsą neseserkami by budować 70-cio tysięczny stadion! Hale, baseny, korty - łatwo się pisze, tylko kto i za co to wybuduje i utrzyma? Odpowiedz Link Zgłoś
kazuyoshi78 Re: Ręcę opadają!!! 09.06.06, 10:30 70-tysięczny stadion to moze rzeczywiście megalomania. Już lepiej wybudowac 30- 40 tysięczny stadion na Legii, który będzi ewykorzystywany kilka razy w miesiacu (mecze ligowe) i przy odpowiedniej ofercie np. (centrum handlowo- rozwrywkowe) może na siebie spokojnie zarabiać. Ale porżadna hala bardzo by się w Warszawie przydała, wiele fajnych imprez można byłoby zrobić. A baseny i korty raczej na siebie zarabiają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Nowy Stadion Dziesięciolecia z halą kupców IP: *.acn.waw.pl 09.06.06, 00:08 A dlaczego Zara czy Empik nie? Niebardzo wiem dlaczego ktokolwiek miałby miec prawo decydować o tym komu wolno gdzieś handlować a komu nie. Jeśli Empik będzie chciał 50metrowy lokalik i będzie go na niego stać to ma identyczne prawa jak straganiarze ze stadionu czy też takie same jak ja. A żaden pan reprezentujący kupców nie ma prawa o tym decydować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dość !!!!!!!!!!!!! Re: Nowy Stadion Dziesięciolecia z halą kupców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 00:17 zlikwidować to żródło syfu a tomaszewski niech przestanie pieprzyć o polskich kupcach bo kasę robi na nielegalnych azjatach których tam koczuje dziesiątki tysięcy a nie odnotowuje się żadnych zgonów, czy to nie dziwne gdzie oni ich chowają a może zjadają sami siebie Czy skarbówka widziała tam kasę fiskalną??? Mam dość tego tyfusu a wiecie ile zakażonych odchodów dziennie spływa bezpośrednio do wisły. To są problemy. Ciekawe komu teraz tomaszewski da łapówe pod przykrywką za tzw. polskich kupców gdzie są prokuratorzy ile tam lewizny to cała europa nie widziała zakończć ten proceder-żądam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rekin Re: Nowy Stadion Dziesięciolecia z halą kupców IP: *.gdynia.mm.pl 09.06.06, 00:36 To prawda!. A jak czytam "Polskiemu Klubowi Gospodarczemu który reprezentuje kupców ze Stadionu" to szczęka opada. Jakich "polskich kupców ze stadionu"? Toż to przede wszystkim azjaci i inni egzotyczni handlaRZE. TO PRAWDA ,ŻE STADIONOWY HANDEL ZAWIERAŁ TEŻ USŁUGĘ MAŁŻEŃSTWO Z POLAKIEM, OBYWATELSTWO POLSKIE , MATURY, DYPLOMY, DOKTORATY ITP ITD.,ale czy takie Szmulki II mają coś wspólnego z rekreacją i sportem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: Nowy Stadion Dziesięciolecia z halą kupców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 02:20 niech powstanie nowoczesny obiekt rekreacyjno-sportowy po prawej stronie od wisły! dość już tego wszechobecnego syfu w tym mieście. stadion to gigantyczne miejsce i źródło zarobku dla mafii. jak się dobrze pogada to i kałacha można kupić. o plastiku nie wspomnę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek "Aiwa-Platz" Re: Nowy Stadion Dziesięciolecia z halą kupców IP: *.chello.pl 09.06.06, 08:26 Masz rację. Leć do Urzędu Miasta i wyłóż kasę na budowę i utrzymanie swoich projektów. No i zrekompensuj miastu utratę comiesięcznych /gigantycznych/, dochodów ze Stadionu. Fajnie pogadać z bogatym. Miło było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek "Aiwa-Platz" Re: Nowy Stadion Dziesięciolecia z halą kupców IP: *.chello.pl 09.06.06, 08:22 Jak tak lubisz żądać - to od małżonki zażądaj rolki papieru toaletowego i idź, wyluzuj. Nazwiska w tym kraju piszemy z dużej litery - tak na marginesie. Czyja to wina, że Wietnamczyk nie ma kasy fiskalnej - człowieka co wymajmuje mu miejsce, zorganizował handel na dużą skalę i płaci miastu co miesiąc gigantyczną kasę? Paranoja z zatwardzeniem to niebezpieczne tematy. Odpowiedz Link Zgłoś
klara600 Re: Nowy Stadion Dziesięciolecia z halą kupców 09.06.06, 12:24 Widziałes te zgony ? Załóż firme pogrzbowa umarlaków stadionowych i może zostaniesz biznesmenem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pl Re: Nowy Stadion Dziesięciolecia z halą kupców IP: *.chello.pl 09.06.06, 08:11 nie!!! no bez jaj i bez "kupców" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gildas Re: Nowy Stadion Dziesięciolecia z halą kupców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 08:56 o to dopiero oryginalne stadion. taki jeszcze niema w europie. dlaczego polska mialoby byc normalna? fajnie, lubie kupcow i azjacy. zgadza sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prażanka Re: Nowy Stadion Dziesięciolecia z halą kupców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 10:21 chcemy aby stadion był stadionem otoczonym terenami rekreacyjnymi, boiskami itd ten koszmarny handel w samym sercu miasta to okropność i trzeci świat.Kto chce tanio "sie obkupić" to podjedzie troche dalej - niech miasto wyznaczy jakies miejsce na ten cel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Nowy Stadion Dziesięciolecia z halą kupców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 10:24 No do jasnej chol**ery, czy w tym mieście będą same bieda-stragany w blaszanych halach!? KDT już ubliża centrum a tu jeszcze przedłużą żywot tego syfu przy stadionie? Nie chcę podrabianych butów które rozpadną się po miesiącu, nie chcę kradzionych komórek i tandety!!! Odpowiedz Link Zgłoś
klara600 Re: Nowy Stadion Dziesięciolecia z halą kupców 09.06.06, 12:21 Nie chcesz plastikowych butów , idź kupić do Ryłko , a komórka nie musi być wcale kradziona . Nie pasuje , salony czekaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIchał Re: Nowy Stadion Dziesięciolecia z halą kupców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 15:03 Chodziło mi o to że nie chcę aby w centrum stolicy kwitł handel np. kradzionymi aparatami (patrz KDT) czy podróbkami znanych marek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Długi Re: Nowy Stadion Dziesięciolecia z halą kupców IP: *.chello.pl 09.06.06, 11:22 Ludzie nie dajmy się tej bylejakości!!! Zróbmy wreszcie cos czego nie będziemy się wstydzic!!! Dosyć tego syfu w tak reprezentacyjnym miejscu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
warszawianka_jedna Re: Nowy Stadion Dziesięciolecia z halą kupców 09.06.06, 11:54 no nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! chcą wybudować nowe KDT, czy ten koszmar sie nigdy nie skończy.Praga potrzebuje obiektów na wyskim poziomie, bo na zawsze zostanie zaściankiem Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PP Re: Nowy Stadion Dziesięciolecia z halą kupców IP: *.telebalt.ru / 83.234.107.* 09.06.06, 12:28 Swietny pomysl, jak nie bedzie zawodow to z basenu olimpijskiego kupcy beda mogli karpie sprzedawac i tak obiekt bedzie zarabial na siebie. A na stadionie bedziemozna rozstawic lozka z towarem, jak beda zawody bedzie na czym przenocowac sportowcow. Super idea. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pupu żerań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 15:03 tak jak by nie można było tym wszystkim rumunom, kitajcom i brudasom dac jakiegos terenu poprzemysłowego na żeraniu, służewcu, albo woli zeby se zrobili swoj bazar w jakiejs bylej hali fabrycznej, na tterenach kolejowych albo chocioazby na jakims polu. dojechac pociagiem moga, pieniadze z tego beda a jak ktos koniecznie musi kupic te wietnamskie ciuchy, albo ormianskie plyty to itak dojedzie, handel nie musi sie odbywac w centrum. to samo z "kupcami" z placu defilad i babami ze sznurówkami i recznikami z dworca ochota. won do jakiejs hali, albo na pole, malo to nieuzytkow pozA CENRUM??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Nowy Stadion Dziesięciolecia z halą kupców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 18:04 Bez sensu. Z budową tego stadionu piłkarskiego wiązałem moją nadzieję, że raz na zawsze ten bajzel zniknie. Nie chcę tego "pseudohandlu" w żadnej formie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zamknąć stadion Re: Nowy Stadion Dziesięciolecia z halą kupców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 19:06 niech władze zrobią porządek wreszczie z tym niesamowitym bałaganem. Moja znajoma z zagranicy tam była i zapytała mnie czy my posiadamy jakiekolwiek władze i służby porządkowe. Było mi wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara600 Re: Nowy Stadion Dziesięciolecia z halą kupców IP: *.chello.pl 09.06.06, 22:49 A tam gdzie mieszka Twoja znajoma to nie ma bazarów? A jezeli sa to jest super porzadeczek i kazdy sprzedajacy chodzi z miotełka ? Zobacz bazary w Hiszpanii , Włoszech taki sam " porzadeczek " jak na każdym bazarze i nie mieszkaja tam kitajce , czarni , Ormianie i inni których narodowość Ci nie pasuje . Nikt nikogo nie zmusza do kupowania na stadionie , a i tak ludziska tam ida jak muchy do lepu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Archie a gdzie plan pod to centrum handlowe ? IP: *.aster.pl 10.06.06, 01:23 Takiego wielkiego centrum handlowego nie można teraz zbudować bez zapisów w tzw studium uwarunkowań zagospodarowania przestrzennego, a projekt warszawskiego studium takiego molocha w rejonie stadionu Xlecia nie przewiduje ... Archie Odpowiedz Link Zgłoś
israel Re: Nowy Stadion Dziesięciolecia z halą kupców 10.06.06, 02:00 co to za buc z tymi czysto polskimi sklepami!!! teraz na stadionie siedzi mafia wschodnia i kryminalisci, a nie polscy kupcy. a zreszta to niech ludzie decyduja co ma byc, a nie jakis zasraniec czy kupiec. ludzie wola empiki i zary, bo sa ladniejsze i mozna tam kupic niekradzione i lepsze jakosciowo rzeczy. ******************************** kaczki sraczki musza odejsc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Bez przesady IP: *.wsisiz.edu.pl 10.06.06, 12:18 Dobra, rozumiem, Stadion jest brzydki, handel nielgalny itp. Ale mam dość stawiania wszędzie markowych butików, gdzie ciuchy (nieraz tej samej jakości, co stadionowe) kosztują dwa razy drożej! Zresztą, dlaczego od razu zakłada się, że powstaną tak samo obskurne hale jak pod Pajacem? (wiem, wiem "polisz reality" :-/) Moim zdaniem wartoby się zastanowić nad tym pomysłem i stworzyć taki projekt sklepów, który pasowałby do okolicy. Co do handlarzy muzą, filmami itp. "nielegalnościami", to przecież nikt nie mówi, że to oni beda tam urzędować. Pod Pajacem pirackich płyt raczej nie sprzedają... Odpowiedz Link Zgłoś
israel Re: Bez przesady 23.06.06, 01:31 Wiesz co, powiem Ci tak. Ja wiem, ze mozna na stadionie kupic jeansy wietnamskie za 20 zlotych, ale po pierwsze w Arkadii kupisz porzadne jeansy juz od 50-60zl, ktore po pierwszym poraniu nie rozleca sie. A druga sprawa jest taka, ze ok, niech beda bazary itd, jestem za, nawet taki duzy jarmark, ale nie w centrum!!! Niech bedzie na przedmiesciach. Poza tym tam jest taki straszny syf, smrod i brud. W kazachstanie jest ladniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeży Raz tam ich wpuścić to będzie jak na Dworcu Centr IP: *.aster.pl 10.06.06, 15:31 Brud, smród, kolei nie widac ani sportu. A dlaczego takiej hali nie chcą sobie postawić w jakimś podmiejskim centrum handlowym? Jankach, Markach? Tam mają okazję pokazać hipermarketom jak polski kupiec handluje. W ogóle zresztą takie centra handlowe to teraz lokuje się za miastami, żeby nie powiększać korków w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabial Re: Nowy Stadion Dziesięciolecia z halą kupców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 22:53 Jesli to ma byc reprezentacyjny stadion naszego miasta to nie wyobrazam sobie wpuszczenia tam ludzi ktorzy przez tyle lat utrzymuja na nim regularny syf. Niby z jakiej racji maja oni miec byc pierwszym naturalnym partnerem biznesowym, biznes nie polega na kolezenstwie i przyzywczajeniu tylko na uzyskiwaniu korzysci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwatorka Re: Nowy Stadion Dziesięciolecia z halą kupców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 00:28 JEDEN SYF I MALARIA. ZLIKWIDOWAĆ. WSTYDZĘ SIĘ, ŻE MAMY TAKIE ŚMIETNISKO W WARSZAWIE KOŁO MOJEGO DAWNEGO UKOCHANEGO STADIONU. Odpowiedz Link Zgłoś