Dodaj do ulubionych

Nowy Stadion Dziesięciolecia z halą kupców

IP: *.aster.pl 08.06.06, 21:49
Nie!!! Mam dość tych kupców w mojej okolicy!!
Obserwuj wątek
    • katmoso Re: Nowy Stadion Dziesięciolecia z halą kupców 08.06.06, 23:13
      drobny polski handel ze stadionu - działający nielegalnie, handlujący
      nielegalnymi towarami. i oni są partnerem dla władz, które jednocześnie w
      postaci swoich agend skarbowych ścigaja bezlitośnie legalnego przedsiębiorcę,
      który pomylił sie o kilka groszy w zeznaniu podatkowym czy zusowskim, wyrzuca
      sklepiki z kamienic, po to, żeby zrobić miejsce dla kolejnych oddziałów banków.
      i twierdzi, że to walka o polski handel. jutro zajme sobie strategiczne miejsce
      na Pl. Bankowym i będę handlować pietruszką i sznurowadłami do czasu, gdy
      miasto uwłaszczy mnie na tym terenie, wtedy zbuduje sobie okazały pawilon w
      pstrokatych kolorach i będę podnajmowac powierzchnię. biura miejskie bedą miały
      specjalna stawkę, gdyby już biurokratom zabrakło miejsca w ratuszu, zapraszam!
      • Gość: maxio Re: Nowy Stadion Dziesięciolecia z halą kupców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 23:52
        Dobrze ze bedzie taki miejsce w naszym miescie. Gdzie indziej by warszawianie
        kupywali plytki z muza i filmami, adidosy z czterema paskami, pumki z ceraty i
        gustowne fioletowe garniaki z plastiku ?
        Nie wszyscy lubia kupowac na straganikach wzdluz ulic - zwlaszcza mierzenie
        stanikow jest dosc klopotliwe.
        A tak - w powaznym obiekcie handlowym bedzie sie kupywac w swojskiej atmosferce,
        ktora maja moze tylko "domy towarowe" kadete.

Jedno co mnie martwi to te stwierdzenia - tylko "polski" biznes.

A gdzie wspaniale wietnamskie restauracje ? Gdzie sie bedzie jesc szaszlyki ze
        szczurow i kurczaki z golebi, i inny full-wypas wg azjatyckich przepisow ? Gdzie
        miejsce dla Bambo z Afryki ? Gdzie nasi bracia Ormianie - wszak juz pulkownik
        Wolodykowski walczyl z nimi ramie w ramie o wolnosc nasza i wasza. Gdzie miesce
        dla braci zza Buga ? Nieladna ta ksenfobia. Panowie kupcy - temu
        miedzynarodowemu towarzystwu tez sie nalezy szacunek i respekt. Przemyslcie to,
        bo inaczej Warsiawa nie bedzie u was kupywac.
      • Gość: Arek "Aiwa-Platz" Re: Nowy Stadion Dziesięciolecia z halą kupców IP: *.chello.pl 09.06.06, 08:08
        Pojęcia nie masz o czym piszesz. To na Stadionie właśnie są dzień w dzień
        permanentne kontrole wszystkich możliwych urzędów, ścigających za
        najdrobniejsze niedociągnięcia. I gadanie o polskim handlu nielegalnym towarem,
        nie ma sensu. To domena Wietnamczyków, co sprzedają buty i koszulki o wartości,
        do oclenia - 20 groszy na przykład. Nielegalnymi płytami od lat zajmują się z
        kolei głównie Ormianie, starający się jakoś przeżyć tysiące kilometrów od
        Armenii, skąd musieli, za chlebem, wyjechać. Kim jesteś, że zawadza kilka
        tusięcy Polaków, handlujących LEGALNIE na Stadionie?
        • kazuyoshi78 Re: Nowy Stadion Dziesięciolecia z halą kupców 09.06.06, 10:27
          Na ziemi łódzkiej tego typu "suk" istnieje poza Łodzią - Rzgów i Tuszyn. A w
          Warszawie straszy w centrum miasta. I to jest podstawowa różnica, na niekorzyśc
          Warszawy niestety :(
        • Gość: wawa Re: Nowy Stadion Dziesięciolecia z halą kupców IP: 62.29.248.* 29.06.06, 09:49
          taa, legalnie, mieszkam obok i parę razy tam byłem, ci polacy co zaczepaiają
          klientow proponując filmy alkohol i papierosy a potem ciągna ich na parking do
          wozów na polskich blachach i tam dokonuja transakcji to też ormianie?
    • Gość: guest70 Ręcę opadają!!! IP: *.orbit.pl 09.06.06, 00:03
      Ręcę opadają, gdy się czyta kolejne informacje o planach obecnych włodarzy
      odnośnie zagospodarowania Warszawy!!! Powtarza się historia z Pl. Defilad gdzie
      dyktat tzw. "kupców" stanowi o przeznaczeniu najbardziej atrakcyjnych miejsc w
      stolicy. Przecież to jawna niegospodarność i działanie na szkodę miasta.
      Stadion powinien być supernowoczesny na min 70 tys. miejsc tak aby można na nim
      w przyszlości oragnizować np. finał LM czy pucharu UEFA, stadionu narodowego
      nie buduje się przecież co 10 lat, jeśli już coś robić to dobrze. Do tego
      nowoczesny kompleks sportowy, hale, baseny, korty. Stosownie do sugestii
      stowarzyszenia hotelarzy i biznesmenów, którzy proponowali swoją pomoc przy
      realizacji przedsięwzięcia w skład kompleksu powinno wchodzić również
      nowoczesne centrum konferencyjne, galeria handlowa, restauracje. Zamiast tego
      zanosi się że banda cwaniaczków i oszustów, którzy chcą się tam uwłaszczyć
      będzie konsultantami w tej sprawie i pobuduje dookoła tanie boksy ze swoimi
      lewymi majtami. Przecież można ich przenieść w inne miejsce miasta, nie nabyli
      tego terenu na wyłączność. Nieudacznikom z PiSu jak i cwaniakom handlującym
      obecnie na stadionie zacytuję pewnego prezydenta - Spieprzać Dziady!!!
      • Gość: Arek "Aiwa-Platz" Re: Ręcę opadają!!! IP: *.chello.pl 09.06.06, 08:15
        Cytat z Prezydenta dedykuję raczej niewydarzonym "komentatorom" co to chcą
        budować bez pieniędzy ale DUŻE. Już się pchają faceci z wypchanymi forsą
        neseserkami by budować 70-cio tysięczny stadion! Hale, baseny, korty - łatwo
        się pisze, tylko kto i za co to wybuduje i utrzyma?
        • kazuyoshi78 Re: Ręcę opadają!!! 09.06.06, 10:30
          70-tysięczny stadion to moze rzeczywiście megalomania. Już lepiej wybudowac 30-
          40 tysięczny stadion na Legii, który będzi ewykorzystywany kilka razy w
          miesiacu (mecze ligowe) i przy odpowiedniej ofercie np. (centrum handlowo-
          rozwrywkowe) może na siebie spokojnie zarabiać.

Ale porżadna hala bardzo by się w Warszawie przydała, wiele fajnych imprez
          można byłoby zrobić. A baseny i korty raczej na siebie zarabiają.
    • Gość: Robert Re: Nowy Stadion Dziesięciolecia z halą kupców IP: *.acn.waw.pl 09.06.06, 00:08
      A dlaczego Zara czy Empik nie? Niebardzo wiem dlaczego ktokolwiek miałby miec
      prawo decydować o tym komu wolno gdzieś handlować a komu nie. Jeśli Empik będzie
      chciał 50metrowy lokalik i będzie go na niego stać to ma identyczne prawa jak
      straganiarze ze stadionu czy też takie same jak ja. A żaden pan reprezentujący
      kupców nie ma prawa o tym decydować.
    • Gość: dość !!!!!!!!!!!!! Re: Nowy Stadion Dziesięciolecia z halą kupców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 00:17
      zlikwidować to żródło syfu a tomaszewski niech przestanie pieprzyć o polskich
      kupcach bo kasę robi na nielegalnych azjatach których tam koczuje dziesiątki
      tysięcy a nie odnotowuje się żadnych zgonów, czy to nie dziwne gdzie oni ich
      chowają a może zjadają sami siebie Czy skarbówka widziała tam kasę fiskalną???
      Mam dość tego tyfusu a wiecie ile zakażonych odchodów dziennie spływa
      bezpośrednio do wisły. To są problemy. Ciekawe komu teraz tomaszewski da łapówe
      pod przykrywką za tzw. polskich kupców gdzie są prokuratorzy ile tam lewizny to
      cała europa nie widziała zakończć ten proceder-żądam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: rekin Re: Nowy Stadion Dziesięciolecia z halą kupców IP: *.gdynia.mm.pl 09.06.06, 00:36
        To prawda!. A jak czytam "Polskiemu Klubowi Gospodarczemu który reprezentuje
        kupców ze Stadionu" to szczęka opada. Jakich "polskich kupców ze stadionu"? Toż
        to przede wszystkim azjaci i inni egzotyczni handlaRZE. TO PRAWDA ,ŻE
        STADIONOWY HANDEL ZAWIERAŁ TEŻ USŁUGĘ MAŁŻEŃSTWO Z POLAKIEM, OBYWATELSTWO
        POLSKIE , MATURY, DYPLOMY, DOKTORATY ITP ITD.,ale czy takie Szmulki II mają
        coś wspólnego z rekreacją i sportem?
        • Gość: Grzesiek Re: Nowy Stadion Dziesięciolecia z halą kupców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 02:20
          niech powstanie nowoczesny obiekt rekreacyjno-sportowy po prawej stronie od
          wisły! dość już tego wszechobecnego syfu w tym mieście. stadion to gigantyczne
          miejsce i źródło zarobku dla mafii. jak się dobrze pogada to i kałacha można
          kupić. o plastiku nie wspomnę
          • Gość: Arek "Aiwa-Platz" Re: Nowy Stadion Dziesięciolecia z halą kupców IP: *.chello.pl 09.06.06, 08:26
            Masz rację. Leć do Urzędu Miasta i wyłóż kasę na budowę i utrzymanie swoich
            projektów. No i zrekompensuj miastu utratę comiesięcznych /gigantycznych/,
            dochodów ze Stadionu. Fajnie pogadać z bogatym. Miło było.
      • Gość: Arek "Aiwa-Platz" Re: Nowy Stadion Dziesięciolecia z halą kupców IP: *.chello.pl 09.06.06, 08:22
        Jak tak lubisz żądać - to od małżonki zażądaj rolki papieru toaletowego i idź,
        wyluzuj. Nazwiska w tym kraju piszemy z dużej litery - tak na marginesie. Czyja
        to wina, że Wietnamczyk nie ma kasy fiskalnej - człowieka co wymajmuje mu
        miejsce, zorganizował handel na dużą skalę i płaci miastu co miesiąc
        gigantyczną kasę? Paranoja z zatwardzeniem to niebezpieczne tematy.
      • klara600 Re: Nowy Stadion Dziesięciolecia z halą kupców 09.06.06, 12:24
        Widziałes te zgony ? Załóż firme pogrzbowa umarlaków stadionowych i może
        zostaniesz biznesmenem ?
    • Gość: pl Re: Nowy Stadion Dziesięciolecia z halą kupców IP: *.chello.pl 09.06.06, 08:11
      nie!!! no bez jaj i bez "kupców"
    • Gość: Gildas Re: Nowy Stadion Dziesięciolecia z halą kupców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 08:56
      o to dopiero oryginalne stadion.
      taki jeszcze niema w europie.
      dlaczego polska mialoby byc normalna?
      fajnie, lubie kupcow i azjacy.
      zgadza sie.
    • Gość: prażanka Re: Nowy Stadion Dziesięciolecia z halą kupców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 10:21
      chcemy aby stadion był stadionem otoczonym terenami rekreacyjnymi, boiskami itd
      ten koszmarny handel w samym sercu miasta to okropność i trzeci świat.Kto chce
      tanio "sie obkupić" to podjedzie troche dalej - niech miasto wyznaczy jakies
      miejsce na ten cel.
    • Gość: Michał Re: Nowy Stadion Dziesięciolecia z halą kupców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 10:24
      No do jasnej chol**ery, czy w tym mieście będą same bieda-stragany w blaszanych halach!? KDT już ubliża centrum a tu jeszcze przedłużą żywot tego syfu przy stadionie? Nie chcę podrabianych butów które rozpadną się po miesiącu, nie chcę kradzionych komórek i tandety!!!
      • klara600 Re: Nowy Stadion Dziesięciolecia z halą kupców 09.06.06, 12:21
        Nie chcesz plastikowych butów , idź kupić do Ryłko , a komórka nie musi być
        wcale kradziona . Nie pasuje , salony czekaja.
        • Gość: MIchał Re: Nowy Stadion Dziesięciolecia z halą kupców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 15:03
          Chodziło mi o to że nie chcę aby w centrum stolicy kwitł handel np. kradzionymi aparatami (patrz KDT) czy podróbkami znanych marek.
    • Gość: Długi Re: Nowy Stadion Dziesięciolecia z halą kupców IP: *.chello.pl 09.06.06, 11:22
      Ludzie nie dajmy się tej bylejakości!!! Zróbmy wreszcie cos czego nie będziemy
      się wstydzic!!! Dosyć tego syfu w tak reprezentacyjnym miejscu!!!
    • warszawianka_jedna Re: Nowy Stadion Dziesięciolecia z halą kupców 09.06.06, 11:54
      no nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! chcą wybudować nowe KDT, czy ten koszmar sie nigdy
      nie skończy.Praga potrzebuje obiektów na wyskim poziomie, bo na zawsze zostanie
      zaściankiem Warszawy.
    • Gość: PP Re: Nowy Stadion Dziesięciolecia z halą kupców IP: *.telebalt.ru / 83.234.107.* 09.06.06, 12:28
      Swietny pomysl, jak nie bedzie zawodow to z basenu olimpijskiego kupcy beda
      mogli karpie sprzedawac i tak obiekt bedzie zarabial na siebie. A na stadionie
      bedziemozna rozstawic lozka z towarem, jak beda zawody bedzie na czym
      przenocowac sportowcow. Super idea.
    • Gość: pupu żerań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 15:03
      tak jak by nie można było tym wszystkim rumunom, kitajcom i brudasom dac
      jakiegos terenu poprzemysłowego na żeraniu, służewcu, albo woli zeby se zrobili
      swoj bazar w jakiejs bylej hali fabrycznej, na tterenach kolejowych albo
      chocioazby na jakims polu. dojechac pociagiem moga, pieniadze z tego beda a jak
      ktos koniecznie musi kupic te wietnamskie ciuchy, albo ormianskie plyty to itak
      dojedzie, handel nie musi sie odbywac w centrum. to samo z "kupcami" z placu
      defilad i babami ze sznurówkami i recznikami z dworca ochota. won do jakiejs
      hali, albo na pole, malo to nieuzytkow pozA CENRUM???
    • Gość: ktos Re: Nowy Stadion Dziesięciolecia z halą kupców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 18:04
      Bez sensu. Z budową tego stadionu piłkarskiego wiązałem moją nadzieję, że raz
      na zawsze ten bajzel zniknie. Nie chcę tego "pseudohandlu" w żadnej formie.
    • Gość: zamknąć stadion Re: Nowy Stadion Dziesięciolecia z halą kupców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 19:06
      niech władze zrobią porządek wreszczie z tym niesamowitym bałaganem. Moja
      znajoma z zagranicy tam była i zapytała mnie czy my posiadamy jakiekolwiek
      władze i służby porządkowe. Było mi wstyd.
      • Gość: klara600 Re: Nowy Stadion Dziesięciolecia z halą kupców IP: *.chello.pl 09.06.06, 22:49
        A tam gdzie mieszka Twoja znajoma to nie ma bazarów? A jezeli sa to jest super
        porzadeczek i kazdy sprzedajacy chodzi z miotełka ?
        Zobacz bazary w Hiszpanii , Włoszech taki sam " porzadeczek " jak na każdym
        bazarze i nie mieszkaja tam kitajce , czarni , Ormianie i inni których
        narodowość Ci nie pasuje .
        Nikt nikogo nie zmusza do kupowania na stadionie , a i tak ludziska tam ida jak
        muchy do lepu .
    • Gość: Archie a gdzie plan pod to centrum handlowe ? IP: *.aster.pl 10.06.06, 01:23
      Takiego wielkiego centrum handlowego nie można teraz zbudować bez zapisów w tzw
      studium uwarunkowań zagospodarowania przestrzennego, a projekt warszawskiego
      studium takiego molocha w rejonie stadionu Xlecia nie przewiduje ...
      Archie
    • israel Re: Nowy Stadion Dziesięciolecia z halą kupców 10.06.06, 02:00
      co to za buc z tymi czysto polskimi sklepami!!! teraz na stadionie siedzi mafia
      wschodnia i kryminalisci, a nie polscy kupcy. a zreszta to niech ludzie decyduja
      co ma byc, a nie jakis zasraniec czy kupiec. ludzie wola empiki i zary, bo sa
      ladniejsze i mozna tam kupic niekradzione i lepsze jakosciowo rzeczy.

kaczki sraczki musza odejsc!
    • Gość: Maruda Bez przesady IP: *.wsisiz.edu.pl 10.06.06, 12:18
      Dobra, rozumiem, Stadion jest brzydki, handel nielgalny itp. Ale mam dość stawiania wszędzie markowych butików, gdzie ciuchy (nieraz tej samej jakości, co stadionowe) kosztują dwa razy drożej!
      Zresztą, dlaczego od razu zakłada się, że powstaną tak samo obskurne hale jak pod Pajacem? (wiem, wiem "polisz reality" :-/)
      Moim zdaniem wartoby się zastanowić nad tym pomysłem i stworzyć taki projekt sklepów, który pasowałby do okolicy. Co do handlarzy muzą, filmami itp. "nielegalnościami", to przecież nikt nie mówi, że to oni beda tam urzędować. Pod Pajacem pirackich płyt raczej nie sprzedają...
      • israel Re: Bez przesady 23.06.06, 01:31
        Wiesz co, powiem Ci tak.
        Ja wiem, ze mozna na stadionie kupic jeansy wietnamskie za 20 zlotych, ale po
        pierwsze w Arkadii kupisz porzadne jeansy juz od 50-60zl, ktore po pierwszym
        poraniu nie rozleca sie.
        A druga sprawa jest taka, ze ok, niech beda bazary itd, jestem za, nawet taki
        duzy jarmark, ale nie w centrum!!!
        Niech bedzie na przedmiesciach.
        Poza tym tam jest taki straszny syf, smrod i brud. W kazachstanie jest ladniej.
    • Gość: Jeży Raz tam ich wpuścić to będzie jak na Dworcu Centr IP: *.aster.pl 10.06.06, 15:31
      Brud, smród, kolei nie widac ani sportu.
      A dlaczego takiej hali nie chcą sobie postawić w jakimś podmiejskim centrum
      handlowym? Jankach, Markach? Tam mają okazję pokazać hipermarketom jak polski
      kupiec handluje.
      W ogóle zresztą takie centra handlowe to teraz lokuje się za miastami, żeby nie
      powiększać korków w mieście.
    • Gość: sabial Re: Nowy Stadion Dziesięciolecia z halą kupców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 22:53
      Jesli to ma byc reprezentacyjny stadion naszego miasta to nie wyobrazam sobie wpuszczenia tam ludzi ktorzy przez tyle lat utrzymuja na nim regularny syf. Niby z jakiej racji maja oni miec byc pierwszym naturalnym partnerem biznesowym, biznes nie polega na kolezenstwie i przyzywczajeniu tylko na uzyskiwaniu korzysci.
    • Gość: obserwatorka Re: Nowy Stadion Dziesięciolecia z halą kupców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 00:28
      JEDEN SYF I MALARIA. ZLIKWIDOWAĆ. WSTYDZĘ SIĘ, ŻE MAMY TAKIE ŚMIETNISKO W
      WARSZAWIE KOŁO MOJEGO DAWNEGO UKOCHANEGO STADIONU.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka