Dodaj do ulubionych

Prymas się żegna, abp Głódź zapowiada przedwybo...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 00:17
Abp chyba nie zrozumiał przesłania papieża: KSIĘŻA NIE SĄ OD
POLITYKOWANIA!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: d Hierarchowie kościoła sieją zgorszenie IP: *.chello.pl 16.06.06, 00:28
      Pycha, arogancja oraz zachłanność Głodzia i Glempa, nie mieszczą się w żadnych
      kanonach.
      Co na to Episkopat?
      • a.k.traper Az tak źle nie jest ale dobrze też nie 16.06.06, 09:38
        Prymasowi dziękujemy za wsparcie w czasie stanu wojennego, a byłemu kapelanowi
        za świadome głoszenie ewangelii radia maryja
      • bromba2 Precz z dewiantami i homoseksualiostami !!! 16.06.06, 10:02
        • Gość: alusia Re: Precz z dewiantami i homoseksualiostami !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 12:10
          Masz racje, PRECZ z facetami w czarnych sukienkach.
      • Gość: meritum3 [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 12:02
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: genek Re: Hierarchowie kościoła sieją zgorszenie IP: *.chello.pl 16.06.06, 12:10
        Mała 12-letnia dziewczynka była na wagarach.
        I dobrze, bo bedzie sie muszała uczyć podstaw patriotyzmu zaczynając od
        zyciorysów przywódców przewodnich partii tj. PiS ;SAMO. LPR.
    • Gość: Robert Re: Prymas się żegna, abp Głódź zapowiada przedwy IP: *.acn.waw.pl 16.06.06, 00:45
      Czyli Abp. Głódź będzie wskazywał który polityk odnowi mi elewacje budynku?
      Pomimo że jestem katolikiem staram się być w kościele itd. dlatego właśnie
      kościół mnie zraża do siebie, a wzasadzie do księży bo taki abp. Głódź nie jest
      do mojej wiary niezbędny. Jak to napisała magda na początku "Księża nie są od
      politykowania!!!", koniec kropka.
    • Gość: Kiepski Prymas Głódz kontynuator Glempa......dno i sitowie IP: *.chello.pl 16.06.06, 01:08
      • Gość: alan Re: Prymas Głódz kontynuator Glempa......dno i si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.06, 10:22
        i pół metra mułu
    • Gość: heh dlaczego katolicy tak się obnoszą i paradują cały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 06:11
      czas? czy chodzi o pozyskiwanie nowych członków do tej groźnej sekty?
      • Gość: Remixius VII Księża też korzystają z członków a zakonnice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 11:09
        ze swoich wagin. to jest tylko fizjologia. niektore kościoły chętnie przyjmują nieslubne dzieci i chrzczą nieslubne dzieci. czy już rozumiesz dlaczego? a co do pedałow to wiadomo że z ich pracy nie narodzi się żaden nowy rowerek 'bobo' he he he he he he he he he he he he he he he
      • Gość: normalny Re: dlaczego katolicy tak się obnoszą i paradują IP: 213.52.175.* 16.06.06, 12:19
        kto cie splodzil debilu ?
    • Gość: heh dlaczego JPII tuszował pedofilię w swoim otoczeniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 06:12
      Zbiera się dowody cudów wykonanych przez JPII w celu uczynienia go świętym.
      Warto przyjrzeć się stosunkowi JPII do pedofilii w Kościele Katolickim zanim
      ogłosi się go świętym:

"Skazanie założyciela i lidera ultrakonserwatywnego zakonu Legioniści
      Chrystusa Marciala Maciela na pokutę, odosobnienie i zakaz występów
      publicznych to bodaj najbardziej dobitna decyzja papieża Benedykta XVI. Maciel
      to najwyższy rangą przedstawiciel Watykanu, którego spotkała publiczna sankcja
      dyscyplinarna w związku z zarzutami pedofilii. Postępownanie - od złożenia
      pierwszej skargi - trwało 30 lat. Wcześniej nie mogló dojść do wymierzenia
      kary, bo był on ulubieńcem Jana Pawła II, który ignorował skargi oraz sygnały
      ostrzegawcze i na przekór im wychwalał dokonania zakonnika. Źródłą watykańskie
      poinformowały, że liczba ofiar Maciela wynosi więcej niż 20, a mniej niż 100 osób.
      • Gość: Irek Re: dlaczego JPII tuszował pedofilię w swoim otoc IP: *.chello.pl 16.06.06, 13:35
        To właśnie jeden z oczywistych cudów!
        Stworzenia zresztą też.
    • prof-antoni czy w Charkowie kwas pil z Głódziem?????????????? 16.06.06, 08:27
      rydzyk
      • apropag Re: czy w Charkowie kwas pil z Głódziem????????? 16.06.06, 11:04
        prof-antoni napisała:

> rydzyk
        Czy to wazne kto z kim spi?. Byleby sie wyspal.
    • Gość: Jaro Re: Prymas się żegna, abp Głódź zapowiada przedwy IP: *.fnet.pl 16.06.06, 08:37
      Takie jest właśnie oblicze, a właściwie parszywy ryj, polskiego Kościoła. Jest
      takie przysłowie: "Kto sieje wiatr, zbiera burzę", o czym Kościół już się
      boleśnie zdążył przekonać w związku z lustracją księży, ale jak widać, nie umie
      wyciągnąć z tego żadnych wniosków. A kościoły będą pustoszeć, pomimo nawoływań
      pastuchów... i bardzo dobrze.
    • Gość: din Re: Prymas się żegna, abp Głódź zapowiada przedwy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.06, 08:46
      Tak trzymac !!! Brawo Arcybiskupie !!!
      • apropag Re: Prymas się żegna, abp Głódź zapowiada przedwy 16.06.06, 09:05
        abp Flaszka to urzednik ktorego nalogi sa odpowiednio wykorzystywane. Starszy
        Pan Grymas swa moralnosc dopasowywal do sytuacji w jakiej przyszlo mu dzialac.
        Znajac to co nauczal ZYD Chrystus nie sadze by Ci Panowie znalezli swe miejsce
        w Krolestwie Ojca Niebieskiego. Lecz sa to Ludzie ktorzy tak samo jak kazdy
        czlowiek maja prawo do Godnosci i Szacunku naleznemu kazdemu czlowiekowi nawet
        temu Dziadowi ktoremu nasz Pan pRezydent kazal spiepszac.
    • Gość: kjalda Mam nadzieje ze następcy też... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.06, 09:01
      bo kościół w Polsce traci coraz wiecej na toleracji Politykowania, na braku
      krytycyzmu brania (sprzedawczykowania) od rządów kasy na np. ŚW. Opatrznośći ..
      Kościół w polsce jeśli chce odzyskać twarz zblezganą postacią Oj. Rydzyka musi
      być przejrzysty i odseparowany od politycznych zagrywek. Przejrzysty - MAM tu
      NA mYŚLi Finanse...
      • apropag Re: Mam nadzieje ze następcy też... 16.06.06, 09:09
        Nie tylko Finanse Kosciola powinny byc Szklane. Wszystkie wydatki i dochody
        Panstwa powinny byc nietajne tak zamo jak powinien byc publikowany biuletyn
        pokazjacy Oszustow lapownikow i bandytow. Ktory naruszyli prawa Czlowieka a nie
        prawa Elit stanowiacych te prawa.
    • Gość: mirek Re: Prymas się żegna, abp Głódź zapowiada przedwy IP: *.dyn.iinet.net.au 16.06.06, 09:12
      czy w tym kraju zawsze wiadomscia dnia bedzie cos zwiazanego z kosciolem.... w
      dupie mam to kto jest kardynalem
      • apropag Re: Prymas się żegna, abp Głódź zapowiada przedwy 16.06.06, 11:05
        Gość portalu: mirek napisał(a):

> czy w tym kraju zawsze wiadomscia dnia bedzie cos zwiazanego z kosciolem....
        w
        > dupie mam to kto jest kardynalem
        I masz racje, przeciez to zadne autorytety.
        • Gość: Irek Re: Prymas się żegna, abp Głódź zapowiada przedwy IP: *.chello.pl 16.06.06, 13:39
          Nie są autorytetami?
          To jakim - innym - cudem wygrali wybory ci, co wygrali?
    • Gość: Matt Re: Prymas się żegna, abp Głódź zapowiada przedwy IP: *.nsw.bigpond.net.au 16.06.06, 09:18
      Panie Glodz,podobnie jak Pan Rydzyk...jestes do ...dupy
      • apropag Re: Prymas się żegna, abp Głódź zapowiada przedwy 16.06.06, 11:07
        Gość portalu: Matt napisał(a):

> Panie Glodz,podobnie jak Pan Rydzyk...jestes do ...dupy
        nie kochanienki on jest dobry do wypitki. a w szlachetne mijsce przyjemnosci i
        igrcow nie wkladaj tego ...
    • piwi77 Krotko po paradzie rownosci mamy parade z cialem. 16.06.06, 09:20
      Wiec z ta wolnoscia wyrazania pogladow chyba nie jest tak zle.
    • Gość: gni Re: Prymas się żegna, abp Głódź zapowiada przedwy IP: 193.201.167.* 16.06.06, 09:49
      To nie jest news na pierwsze miejsce w serwisie informacyjnym. Co ludzi
      obchodza jacys arcybiskupi...
      • Gość: Irek Re: Prymas się żegna, abp Głódź zapowiada przedwy IP: *.chello.pl 16.06.06, 13:47
        Obchodzą ludzi, obchodzą.
        Co pokazuje premier, a nawet prezydent, jeżeli przyklęka przed facetem w sukience i całuje go w rękę? Jeżeli nawet w pierścień, to dlatego, że tak się to "nazywa". Gdyby był zwyczaj w rękę - tak jak ja całowałem w dzieciństwie, to by całowali w rękę.
        Mnie jest zresztą wszystko jedno, w co kto kogo całuje. Obchodzi mnie natomiast, dlaczego głowa rządu mojego państwa zachowuje się jak lennik wobec kogoś, kto reprezentuje inne państwo, wcale nie takie znowu Niebieskie.
        A także przesłanie, jakie w tym widzą moi współobywatele, w momencie wyborów mniej więcej w połowie wierni temu obcemu - mającemu swoje interesy - państwu.
    • zigzaur Czy nie dwa grzyby w barszcz? 16.06.06, 10:12
      I prymas Ryłko
      i Radio z ...

Czy to nie za dużo na raz?

Trweitsche motzni w Gewehrze!
    • Gość: Tęczowy Misio Re: Prymas się żegna, abp Głódź zapowiada przedwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 10:37
      No dobrze, ale czy biskup Ryłko jest kandydatem popieranym przez Gazetę
      Wyborczą ? Bo to ważne dla nas, dla środowisk libertyńskich i gejowskich.
    • kina9 Re: Spieprzajcie dziady 16.06.06, 10:42
    • Gość: joris Re: Prymas się żegna, abp Głódź zapowiada przedwy IP: *.speed.planet.nl 16.06.06, 11:03
      A co katolicki klecha kiedykolwiek zrozumial?
      • Gość: Mareczek MetroSX Re: Prymas się żegna, abp Głódź zapowiada przedwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 11:08
        Mógłby wreszcie zrozumieć, ze stosunek analny to nic złego, a wręcz
        przeciwnie - jest super !!!!!!!!!!
      • apropag Re: Prymas się żegna, abp Głódź zapowiada przedwy 16.06.06, 11:11
        Gość portalu: joris napisał(a):

> A co katolicki klecha kiedykolwiek zrozumial?
        Miej dla niego litosc a nawet poblazanie , oni nie wiedza co robia. A jak robia
        to niezgodnie z tym co ich nauczaja. Ty pokaz ze Milujesz Blizniego jak siebie
        samego. I wytlumacz to chociaz na tym portalu.
    • Gość: Prawy Polak No wreszcie jakaś normalna twarz na procesji :-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 11:05
      Ja już byłem u kresu sił kiedy musiałem gabić się na te okropną fizjonomię przez tyle lat. Ja wiem że grzeszę teraz ale uwierzcie mi że to silniejsze ode mnie. Jestem chrześcijaninem i katolikiem ale normalnie na wymiaty mi się zawsze zbierało ilekroć musiałem patrzeć na modły Glempa :-((
      • almagus Re: No wreszcie poszuka żydów w Paltformie z ojcem 16.06.06, 11:19
        RYDYKIEM stada nienawistnych wiernych innym obywatelom!
        Solidarność jest nasza katolicka, tak twierdzą, bez nich niby nie byłoby
        przemian.
        Dla przypomnienia.

Piszą szukamy złodzieji jak Maryji i wszystko jasne, że swój złodziej
        wiecznie dziewica!

Jest taki polski polityk co zaatakował nieżyjacego dziadka znanego innego
        polityka za to, że został siłą wcielony do wermachtu!
        Jest taki prezydent, co to potwierdzał.

Wychowankowie ojca dyrektora obejmują stanowiska, nazywają się Młodzież
        Wszechpolska.
        Polski aryjczyk szuka "żyda".
        Ryby uczy pływać, jego koalicjanci obiecali wszak ryby w płynie , łapane na
        obiecanki cacanki!

Skanduje.
        Jak Bóg i Rydyk nam pomoże,
        nasikamy naszej flocie morze.

Podpisał i pokazał PiSiORa jak Acuś?

Dla przypomnienia temu panu!

W 1942 r. zaczęły się pogromy.

Cytuję list z tego okresu:
        " U nas był pogrom żydów przez dwa dni, wiele wywieźli, ale i wiele uciekło.
        Ludność miejscowa ogołociła ich z rzeczy. Odbywało się coś takiego jak po
        ucieczce bolszewików."

To należało podpisać za faszystów!

Zapewnienia w miejsce przysięgi.
        I.
        Po starannym rozpatrzeniu nie są mi znane żadne okoliczności, które mogłyby
        uzasadnić przypuszczenie, że stosownie do §§ 1i 2 rozporządzenia oznaczeniu
        pojęcia „żyd’ w Generalnym Gubernatorstwie z dnia 24.7.1940 (Dz. Rozp. G.G.I,
        str. 231) jestem żydem.
        Brzmienie powołanych §§ 1i 2 są następujące:
        § 1 O ile w prawnych i administracyjnych przepisach Generalnego Gubernatorstwa
        jest używane pojęcie „żyd”, to należy pod tym rozumieć,
        1. kto na podstawie przepisów Rzeszy Niemieckiej jest żydem lub za żyda
        jest uważany;
        2. kto jako były obywatel polski albo jako bezpaństwowy według § 2 tego
        rozporządzenia żydem lub za żyda jest uważany.
        § 2. Żydem jest ten kto według rasy pochodzi przynajmniej od trzech dziadów i
        babek, którzy są w całym znaczeniu tego słowa żydami.
        Za żyda jest uważany ten, kto według rasy pochodzi od dwóch dziadów i babek,
        którzy są w całym znaczeniu tego słowa żydami.
        a) o ile od dnia 1 września 1939 r. należał do żydowskiej gminy
        wyznaniowej lub później został do niej przyjęty,
        b) o ile w chwili wprowadzenia w życie tego rozporządzenia był w związkach
        małżeńskich z osobą pochodzenia żydowskiego lub później z takową osobą w
        związki małżeńskie wstąpił,
        c) o ile pochodzi on od żyda z stosunku pozamałżeńskiego w rozumieniu ust.
        1 i był urodzony po dniu 31 maja 1941 r.
        Żydem w pełnym tego słowa znaczeniu jest ten dziad, lub babka, którzy
        należeli do
        żydowskiej gminy wyznaniowej.
        Zostałem pouczony, że za fałszywe zapewnienie w miejsce przysięgi poddam się
        karze według § 156 ustawy ustawy karnej dla Rzeszy Niemieckiej z dnia 15.5.1871
        r.(Rgbl. S.127).
        Elgenhändige Unterschrift
        Własnorucznyj pidpis
        Własnoręczny podpis …………………..
        II.
        Po starannym rozpatrzeniu nie są mi znane żadne okoliczności, które by mogły
        uzasadnić przypuszczenie, że stosownie do § 3 rozporządzenia o znaczeniu
        pojęcia „żyd” w Generalnym Gubernatorstwie z dnia 24.7.1940 ( Dz. Rozp. G.G. I
        str. 231) jestem „żydowskim” mieszańcem.

Powołany § 3 brzmi:
        § O ile w prawnych i administracyjnych przepisach Generalnego Gubernatorstwa
        jest w użyciu „żydowski mieszaniec” , to należy pod tym rozumieć.
        1. kto na podstawie przepisów Rzeszy Niemieckiej jest „żydowskim
        mieszańcem”.
        2. kto jako obywatel polski albo bezpaństwowy według rasy pochodzi od
        dziada i babki lub jednego z nich, którzy są w całym tego słowa
        znaczeniu „żydami”,
        - o ile on według. § 2 ust. 2. nie jest uważany za „żyda”.
        Przepis § 2 ust.3 ma odpowiednie zastosowanie ( p. wyżej).

Elgenhändige Unterschrift
        Własnorucznyj pidpis
        Własnoręczny podpis …………………..

Ten polityk dla LPR pokazywał pisiorka, że nie jest obrzezany.
    • Gość: katolik Re: Prymas się żegna, abp Głódź zapowiada przedwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 11:12
      Jestem zdania , że arcybiskup Głódź przede wszystkim powinien się zająć radiem
      maryja i wygłosić homilię na temat biznesu rydzyka a ewentualnie później zająć
      się matkami i ich dziećmi protestującymi przeciwko ministrowi edukacji !
      • Gość: czarny Żyd gej Re: Prymas się żegna, abp Głódź zapowiada przedwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 11:17
        Ale powinien też zająć się sprawą wolności gejowsko-lesbijskiej. Księża i
        biskupi powinni przychylnym okiem spojrzeć na stosunki analne i wylizywanie
        anusa. To bardzo ważne dla naszego społeczeństwa. Druga sprawa to kwestia
        rasizmu. Kiedy wreszcie prymasem Polski będzie murzyn??? A najlepiej, żeby
        jednocześnie był zdeklarowanym gejem. To bardzo ważne dla wizerunku naszego
        kraju w środowiskach liberalnych Unii.
      • Gość: Post-it Re: Prymas się żegna, abp Głódź zapowiada, itd. IP: *.natpool3.outside.ucf.edu 16.06.06, 20:50
        Jakims bardzo dziwnym trafem NIKT, doslownie
        nikt z koscielnych dostojnikow w Polsce nie
        potrafil wplynac na polityke nadawcza
        Radia Co-Maryja! NIKT!!!
    • szasza7 Albo trasnął o 1oo za dużo jak to w wojsku bywało 16.06.06, 11:13
      albo chce iść na doradcę do mnicha z Torunia.Niech zostawi politykę,bo się w
      niej upaprze.
    • Gość: bajusz Arcybiskup Sławoj Głódź jest żenujący IP: *.243.81.adsl.skynet.be 16.06.06, 11:15
      Poziom jego retoryki jest żałosny.
    • talking_head Politykować mogą tylko Żydziński i Pieronek 16.06.06, 11:34
      • Gość: ks. Marek I jeszcze Gocłowski vel stella maris i Oszajca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 11:40
        czajkowski i maliński już pokazali swoje prawdziwe oblicze
    • Gość: eurofanatik Re: Prymas się żegna, abp Głódź zapowiada przedwy IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16.06.06, 11:40
      Widze, ze Glodz jest pierwszy do krytyki i oceniania innych. Rodzi sie tylko pytanie czy powinien wykorzystywac publiczna ambone do tych celow. Bo kim on tak naprawde jest? Sam jestem katolikiem ale slowa jakiegos tam biskupa nie za bardzo mnie interesuja. Kosciol to ja, a nie zbieranina hierarchow ktorzy sami nie wiedza co mowia.
      • Gość: Aaron Grinberg Re: Prymas się żegna, abp Głódź zapowiada przedwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 11:43
        kościół to ty, ale jakiego wyznania ? maca na porządku dziennym, co..? :)
        • Gość: Post-it Re:Prymas się żegna, abp Głódź zapowiada, itp. itd IP: *.natpool3.outside.ucf.edu 16.06.06, 20:59
          Pamietaj "Aaronie", iz ponad 50% chrzescijan
          (na calym swiecie) to NIE sa czlonkowie
          kosciola rzymsko-katolickiego (a wielu
          chrzescijan uwaza wyznanie rzymsko-
          -katolickie za istotne wypaczenie
          chrzescijanstwa)!
    • Gość: tak,tak... Kościół i polityka IP: *.chomiczowka.waw.pl 16.06.06, 11:45
      Kościół powinien komentować wydarzenia społeczne i polityczne pod względem
      moralnym:
      np. matke wysyłającą córkę na wagary, homo-terror itp.
      • Gość: członek z PO Re: Kościół i polityka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 11:47
        No ale stosunki analne powinny być popierane przez ksieży, bo nasze tęczowe
        społeczeństwo się tego domaga.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka