Dodaj do ulubionych

Dantejskie sceny na Okęciu

IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 06.07.06, 01:32
Najlepsze sa autobusy najwyrazniej wypozyczne od jednego z miejskich
przewoznikow w barwach WAS - wraz z naklejkami z taryfa biletowa i
regulaminem przewozu osob - dobrze, ze kanarow nie ma:))))) Troche zalosne,
ktos moze pomyslec, ze powinien miec bilet...
Linie umywaja rece - o nie tak latwo - CZEMU NIE MA AUTOMATOW DO SELF
CHECKINGU????????? TO LIKWIDUJE KOLEJKI!!!! NIE NARZEKAC, TYLKO SZYBKO
DOLACZYC DO SREDNIEJ DLA CYWILIZACJI XXI wieku.
Obserwuj wątek
    • cbacba Ale kiedy trzeci pas startowy i terminal 3 ? 06.07.06, 02:10
      Ale kiedy trzeci pas startowy i terminal 3? Terminal 2 zaraz sie zapcha jak
      zostanie otwarty za rok a rezerwa terenowa na trzeci pas startowy powinna byc
      zagospodarowana jak najszypciej zanim grupki pseudoekologow i protestaczy sie
      odezwa.
      Rezerwa terenowa na pas startowy zostala zrobiona 20-30 lat temu aby ja dzisiaj
      zamianic na pas startowy.
      • Gość: XYZ Re: Ale kiedy trzeci pas startowy i terminal 3 ? IP: *.crowley.pl 06.07.06, 07:53
        W Mszczonowie, Modlinie.

Konieczne jest nowe lotnisko.
        • Gość: mzb Najgorsze są te daty... 2008, 2010 IP: *.crowley.pl 06.07.06, 09:56
          Ludzie!! Przecież w 2008 to już ani dojechać się nie da ani odprawić ani
          polecieć... A oni dopiero wtedy zaczną budować kolej i może skończą terminal.
          PRZECIEŻ TO WSZYTSKO POWINNO BYĆ ZROBIONE W JAKIMŚ SUPER SPECJALNYM EKSPRESOWYM
          TRYBIE!!! ALE ANI W RZĄDZIE ANI W MIEŚCIE NIE MAJĄ JAJ!!
        • camell_ek Bo to stare lotnisko 06.07.06, 16:00
          Bo to stare lotnisko, budowe w innych czasach i nieprzystosowane do duzego ruchu.

"- Taki horror Porty Lotnicze fundują nam już od czerwca, gdy zaczął się szczyt
          wakacyjny. MY SPOZNIAMY SIE DO PRACY, a pasażerowie na samoloty - narzeka jedna
          z pracownic linii lotniczych, które mają biuro na Okęciu."

Niesamowite! A nie mozna wyjechac wczesniej do pracy?
          --
          camell.blox.pl
          • elring Re: Bo to stare lotnisko 06.07.06, 19:15
            > Niesamowite! A nie mozna wyjechac wczesniej do pracy?

O ile wcześniej?
            Godzinę? Półtorej? Dwie?
            Bez przesady. Ludzie mają domy, rodziny. Nie żyje się po to, żeby spędzać to
            życie w pracy lub w korku.
      • Gość: JA trzeciego pasa startowego nie bedzie... IP: *.polish / 212.244.167.* 06.07.06, 10:28
        wiem o tym bo... wiem...
        • saikokila Re: trzeciego pasa startowego nie bedzie... 06.07.06, 10:53
          Gość portalu: JA napisał(a):

> wiem o tym bo... wiem...

Przez ciekawość: dlaczego? Będzie może nowe lotnisko? ;)
          • Gość: WujekDR Re: trzeciego pasa startowego nie bedzie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 12:25
            Taka koncepcja była, ale nie da się - m.in. dlatego, że za blisko są zabudowania
            nad tym 'trzecim' pasem.

>Będzie może nowe lotnisko? ;)
            Będzie, ale być może po nas.
      • anna-dark Wolę krótki lot do FFM - a potem cały świat !!! 06.07.06, 11:55
        Wolę krótki lot do FFM - a potem cały świat !!!
        Kto lata jeszcze z okęcia, i po co ??? Syf, kiła i mogiła.
        • Gość: michal2708 Re: Wolę krótki lot do FFM - a potem cały świat ! IP: *.cofund.org.pl 06.07.06, 12:39
          a co to jest FFM? Bo jeśli chodzi ci o Frankfurt nad Menem to on ma kod FRA. Z
          tego co ja wiem, to nie ma lotniska/miasta o takim kodzie IATA.
          O ile wogóle wiesz co to jest IATA anno-dark, bo wypowiadasz się chyba na
          wszystkich forach GW...
          • anna-dark FFM - Frankfurt am Main, skrót Frankfurtczyków 06.07.06, 13:05
            FFM - Frankfurt am Main, skrót Frankfurtczyków
            Pozdro!
            • Gość: w Re: FFM - Frankfurt am Main, skrót Frankfurtczykó IP: 212.160.130.* 06.07.06, 13:33
              Ale Michał chciał błysnąć:)
              • Gość: eurofanatik Re: FFM - Frankfurt am Main, skrót Frankfurtczykó IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.07.06, 13:51
                Ale Michal mial racje. Poza Frankfurtem nie wszyscy wiedza, ze FFM ma oznaczac to miasto.
                • jack.flash Re: FFM - Frankfurt am Main, skrót Frankfurtczykó 06.07.06, 17:38
                  Roznie to bywa z nazewnictwem. Najwazniejsze by nie sterczec w kolejce i nie
                  tracic czasu na lotnisku. Ja tez odpuszczam sobie LOT calkowicie i Okecie
                  czesciowo. Za ocean to przez Londyn, Amsterdam lub Paryz. Staram sie unikac
                  lotow bezposrednich. Odprawa do Toronto albo NY to koszmar. Obsluga LOT-u nizej
                  krytyki. Zawsze staralem sie dac zarobic krajowemu przewoznikowi, przy
                  podobnych cenach (LOT-u nieco nizsze), ale z koszmarna organizacja i
                  trakotowaniem klientow, z przykroscia rezygnuje i dziekuje.
                  • Gość: slobo Re: FFM - Frankfurt am Main, skrót Frankfurtczykó IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 17:57
                    Leciałem Lufthansa z Wrocławia przez Monachium do NY. Wszystko było jak należy.
                    Żadnych opóźnień, kolejek. Bardzo pozytywnie oceniam Lufthansę oraz port
                    lotniczy w Monachium. Polecam. PS: bilet kosztował mnie prawie 400 pln taniej
                    niż w LOT.
        • Gość: teszu Re: Wolę krótki lot do FFM - a potem cały świat ! IP: *.chello.pl 06.07.06, 15:41
          Ehm... a skąd ten krótki lot do "FFM"? Własną awionetką z Góraszki?
          • jack.flash Re: Wolę krótki lot do FFM - a potem cały świat ! 06.07.06, 17:43
            Niestety nie. Odprawa innymi liniami jest o wiele bardziej sprawna. Bywam na
            Okeciu tylko dwa razy w roku. W zasadzie tylko raz mialem dobre doswiadczenie z
            LOT-em. Bylo to w grudniu 2001. Od kilku lat staram sie leciec do Warszaway zza
            oceanu z przesiadka.
      • Gość: Yesion Re: Ale kiedy trzeci pas startowy i terminal 3 ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 13:47
        Warszawka to duza wies, widac to po tym lotnisku. Terminal Etiuda rzadzi,
        wyglada jak PEKAES z Koziej Wolki.
        • Gość: transformers Re: Ale kiedy trzeci pas startowy i terminal 3 ? IP: *.connection.cz 06.07.06, 20:20
          terminal etiuda wyglada raczej jak socjalistyczny sklep spozywczy o barwnej
          nazwie SAM. (zreszta sklepem spozywczym kiedys byl)
      • Gość: pyz Re: Ale kiedy trzeci pas startowy i terminal 3 ? IP: *.ujf / *.ujf-grenoble.fr 06.07.06, 14:42
        > Ale kiedy trzeci pas startowy i terminal 3?
        Proste. Wtedy, kiedy powstanie drugie lotnisko w pobliżu Warszawy. Powodem nie
        jest wcale ani brak pieniędzy, ani brak innych możliwości. Powód jest jeden
        Okęcie jest regionalnym monopolistą. Wcale nie musi inwestować. Nie musi mieć
        zadowolonych pasażerów, ani dobrej obsługi samolotów, ani możliwie niskich opłat
        lotniskowych, bo ani pasażerowie, ani linie lotnicze nie wyniosą się na inne
        lotnisko. Takie proste. Konkurencja.
        Choć nie wiem, czy w Polsce ktokolwiek w to uwierzy. Polacy kochają
        monopolistów. Jak PKO, PZU, NFZ, ZUS, LOT, czy właśnie lotnisko na okęciu.
    • Gość: kiepasa Rzecznik Burak - to wyjaśnia wszystko. n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 08:27
      • Gość: zesłana Re: Rzecznik Burak - to wyjaśnia wszystko. n/t IP: 193.59.91.* 06.07.06, 15:15
        Na stwierdzenie, że na przy lotnisku nie ma miejsca na parking mogę
        odpowiedzieć, że to kompletna bzdura. Na przeciwko terminalu Etiuda zbudowano i
        niedawno ogrodzono wielki parking. Tylko ktoś o bardzo małym rozumku mógł
        wymyśleć tutaj parking jednopoziomowy. W tym miejscu powinien być parking
        wielopoziomowy i to rozwiązałoby problem. A poza tym rozbudowa lotniska
        trwałaby krócej, gdyby panowie robotnicy pracowali na trzy zzmiany, a nie od 9
        do 16.
    • toja3003 Niedawno w Gdańsku chciałem sobie pojechać autobus 06.07.06, 08:42
      Niedawno w Gdańsku chciałem sobie pojechać autobusem z lotniska do Wrzeszcza.
      Inna sprawa, że nie wiem czemu nazwali to lotnisko „Lech Walesa” a nie „Lech
      Wałęsa”. Chyba w Polsce nam polskich liter nie brakuje co? Mamy ustawę o języku
      i ten język jest dla nas, bo Francuzi czy Niemcy też piszą po swojemu, wiąc nie
      musimy się o nich troszczyć. Proszę to zmienić!

No i podjeżdża koło 15-tej autobus, wsiadam, kupuję bilet, kosztuje to parę
      złotych a składa się taka taśma z odcinków po 70 groszy i kasuj teraz toto.
      Oczywiście ja wiem, że taśmę się składa i kasuje każdy odcinek ale gościu za
      mną tego nie wiedział i porwał to na fragmenty dosyć krótkie i nie chce mu
      kasownik kasować, więc mówię mu że trzeba głębiej wepchnąć. Jak wepchnął to mu
      całkiem bilecik wciągło i nie miał. No to dawaj z powrotem kupować nowe a tu
      pan kierowca mówi „nie mam już biletów, wszystkie wysprzedane”. Ludzie się
      pultają, jacyś cudzoziemcy w ogóle nie kumają o co chodzi, więc pan kierowca
      wstał z krzesełka i wydał oświadczenie „przepraszam państwa ale nie mogłem
      przewidzieć sytuacji, że zabraknie biletów”. Jasne, że nie mógł. Kto by się
      domyślił, że w autobusie potrzebne są bilety.

No więc ludzie pytają co mają robić a kierowca mówi „to proszę jechać bez
      biletów”. No to ludzie pytają „a jak przyjdzie kontrol?” To on na to „no nie
      wiem”. Część ludzi wpada zatem w łapy krążących wokół przystanku taksówkarzy,
      którzy oferują „tani” przejazd. Reszta zostaje, aż tu gruchnęła wieść, że
      autobus pojedzie za jakieś półtorej godziny (!). Czas płynie i ci co pokasowali
      bilety już mają je nieważne, bo w Gdańsku jak wiadomo są bilety „na czas”.
      Ładny obrazek co? A potem ten „szybki” autobus wahadłowy jedzie, nadkładając
      drogi przez jakieś bloczki osiedlowe, zatrzymując się na każdym przystaneczku
      zamiast sprawnym kursem dojechać do celu.

I to jest niby jedno z naszych czołowych lotnisk a ludzie gniotą się w
      maleńskiej sali odpraw, to jak my mamy zrobić te ME2012 i gdzie mają te
      czartery lądować z kibicami? Na łące?
      • Gość: Rex Re: Niedawno w Gdańsku chciałem sobie pojechać au IP: *.gam.gbg.bostream.se 06.07.06, 13:14
        Kierowca mial racje, trzeba bylo jechac bez biletu. W razie kontroli
        odpowiedzalnosc spada na kierowce. A gdyby kierowca byl rozumny to by wzial od
        kazdego forse i dal pokwitowanie na skrawku papieru, dla tego kto by chcial.
        A potem odprowqdzil kase do firmy automusowej (wszystko polega na zaufaniu).
        • toja3003 w Gdańsku to ty chyba dawno już nie 06.07.06, 13:28
          jeździłeś komunikacją miejską; podam tylko jeden przykład niedawnej paranoi:
          kontrolerzy ścigali artystów za to, że nie mieli dodatkowego biletu na bagaż,
          bo jakiś wymiar płaskiej teczki na rysunki był większy niż norma. Ale
          przyznaję, że prawnie mieli rację tylko gdzie tu jakieś "zaufanie", o którym
          mówisz? Straż miejska i policja też robią zasadzki na jakieś babcie sprzedające
          kwiaty czy kierowców nie zauważających zasłoniętego krzakiem znaku, bo muszą
          się wykazać punktami. Też mają rację teoretycznie ale spróbuj załatwić coś w
          urzędzie to zgodnie z prawem będziesz błądził po gmachu jak w jakimś horrorze.
          No a a taka panienka z okienka na poczcie czy kolei to też zgodnie z przepisami
          jest strasznie ważna, służę przykładami nieprofesjonalizmu na życzenie.
      • Gość: transformers Re: Niedawno w Gdańsku chciałem sobie pojechać au IP: *.connection.cz 06.07.06, 20:26
        a czy na lotnisku w gdansku w ogole mozna gdzies kupic bilet? wyladowalem tam
        pare miesiecy temu i jakos nie moglem znalezc takiego punktu...na szczescie w
        "moim" autobusie bilety sie nie skonczyly i jakos dojechalem do wrzeszcza.
        to ze autobus z lotniska kluczy gdzies miedzy blokami to faktycznie
        nieporozumienie...pozdrawiam
    • Gość: Zenon Bangladesz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.07.06, 08:53
      Trzeci świat, jak słusznie powiedzał jeden z pasażerów. Na poziomie są w stolicy
      jedynie pensje urzędasów, cała reszta oscyluje między Bangladeszem, Tiraną a w
      najlepszym wypadku jakimś prowincjonalnym włoskim miastem w okolicach 500 tys.
      mieszkańców.
      I oczywiście jak zwykle nie ma winnych. Nikt nie wyleci z roboty, nikt nie
      dostanie po pensji, za nikogo nie weźmie się prokurator.
      Przypomina się stary skecz Kabaretu Dudek: - "Panie, ale mnie się woda leje!". -
      "I musi się lać!". I to się nie zmieniło: na lotnisku sytuacja bangladeszowa, po
      prostu niewyobrażalny skandal z punktu widzenia cywilizowanego kraju, a rzecznik
      Burak po buracku tłumaczy, że tak musi być, bo się nawierzchnia sypała na
      parkingu. I posypała się akurat w wakacje, a wcześniej Porty Lotnicze oczywiście
      nie miały zielonego pojęcia, że ona się zaraz posypie.
      I ja się w tej sytuacji nie dziwię, że Polacy emigrują do normalnych krajów, a o
      powrocie do Polski myślą z najwyższą niechęcią.
      • Gość: Posta Re: Bangladesz IP: *.outsourcing.atman.pl 06.07.06, 09:01
        Stuprocentowa racja. Od jakiegoś czasu zastanawiam się czy Warszawa leży w
        Europie, a oststnie artykuły utwierdzają mnie, że to jednak Trzeci Świat. Nie
        tylko dlatego, że jest fatalna infrastruktura i kiepskie rozwiązania, ale także
        dlatego że rządzą nami ludzie nieudolni i mimo to bezkarni. Jaki naród taka
        władza... Jakiś czas temu pisano, że biznes się w końcu wkurzy i wyniesie do
        innych miast (o ile nie państw) - Wrocław, Kraków, Trójmiasto, itp. To się
        właśnie dzieje.
        • Gość: jadama Re: Bangladesz IP: *.pools.arcor-ip.net 06.07.06, 10:01
          Zenon, kto Ci taka maligne opowiada o urzedniczych pensjach? Moj maz pewnie
          mnie oszukuje skoro mi taka cienizne pokazuje. A jest na wysokim urzedzie:((
          • Gość: Billie Re: Bangladesz IP: *.pools.arcor-ip.net 06.07.06, 10:31
            Piszesz o Polsce czy o Niemczech? Na niemieckie warunki to i 4000zl jest cienizna.
            • Gość: nm Re: Bangladesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 12:06
              Za 4000 zł = 1000 Euro to nawet bezrobotny nie wyjdzie z domu, bo ma więcej
              zasiłku.
        • anna-dark Nie obrażajcie Bangladeszu !!! 06.07.06, 13:16
          Nie obrażajcie Bangladeszu !!!
      • Gość: dudek a co wam sie latac raptem zachcialo na gwalt? IP: *.bredband.comhem.se 06.07.06, 10:24
        Nie musicie latac ,sa jeszcze statki morskie,pociagi,autobusy.
        Raptem wszyscy chca leciec!
        Tak nie mozna,ludzie opanujcie sie.
        Tyle lat siedzieliscie w domach ,to moze siedzcie dalej.
        • Gość: x Re: a co wam sie latac raptem zachcialo na gwalt? IP: *.atman.pl / *.atman.pl 06.07.06, 11:04
          ty dudek już byłeś głupi zanim popędziłeś do Szwecji jeździć na zmywaku albo
          kłaść papę, czy tam na miejscu tak zgłupiałeś?
          • Gość: Kolezka Re: a co wam sie latac raptem zachcialo na gwalt? IP: *.amazon.com 06.07.06, 19:01
            A co, zakompleksionym Polaczkiem jestes? Nie wszyscy na zmywaku, w
            przeciwienstwie do tego co wmowila Ci prasa premiera Wypocinkiewicza.
        • Gość: Marronka Re: a co wam sie latac raptem zachcialo na gwalt? IP: *.chello.pl 06.07.06, 20:20
          przepraszam, a jak mam dotrzeć do Grecji? STATKIEM?! To by trwało CO NAJMNIEJ 10
          razy dłużej
    • fridays Re: Dantejskie sceny na Okęciu 06.07.06, 09:04
      ja w miarę możliwości wolę korzystać z Balic w Krakowie...
      2,5 h do Krakowa z wawy i 30 min na lotnisko... czasowo wychodzi lepiej niz w
      zasranej stolicy a przy okazji Kraków odwiedzam...
      za chwilę ruch tranzytowy przejmie Praga, Wilno
      • Gość: agavika Re: Dantejskie sceny na Okęciu IP: 64.213.98.* 06.07.06, 11:46
        Ja tez. Z Krakowa wylatywalam juz pare razy. A teraz na wakacje lece do Wloch z
        Katowic.
      • Gość: Stettiner Re: Dantejskie sceny na Okęciu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 12:48
        Ze Szczecina większość ludzi lecących w świat wybiera Berlin. Trzy lotniska rzut beretem od miasta.
        I, jak czytam, można na nie dojechać szybciej ze Szczecina niż z centrum Warszawy na Okęcie.
      • Gość: mm Re: Dantejskie sceny na Okęciu IP: *.acn.waw.pl 06.07.06, 22:09
        No to sobie koles dokladnie pozwiedzasz Krakow w drodze na lotnisko z "zasranej
        stolicy"
    • Gość: zoltek sytuacja jest skandaliczna IP: *.ip.fastwebnet.it 06.07.06, 09:12
      i tyle.... lecialem ostatnio 2 tygodnie temu to szkoda gadac. Nowy terminal nic
      nie da, wlasnie dlatego ze korkuja sie parkingi i nie wyrabia rownierz
      przepustowosc samego lotniska - ale oczywiscie o postepach w planach budowy
      nowego lotniska POZA centrum Warszawy - jak makiem zasial.... ehh
    • Gość: msnbetterthan [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 09:34
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • mcgoo Re: Dantejskie sceny na Okęciu 06.07.06, 09:50
      Warszawa to trzeci swiat.
    • fraglesi67 Koniecznie trzeba.... 06.07.06, 09:51
      rozbudować to lotnisko bo jak kolejne 10 milionów ludzi da radę wyemigrować z
      tego kraju ?
    • baltazarus LOT sprywatyzować i po kłopocie 06.07.06, 10:05
      • Gość: Tomek Re: LOT sprywatyzować i po kłopocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 11:00
        Kolego, czytaj ze zrozumieniem. LOT jest właścicielem samolotów, a za terminale
        i parkingi odpowiada PPL. Nic tu prywatyzacja LOTu nie da. Zresztą samoloty
        LOT-u to tulko ułamek tego, co ląduje na Okęciu, reszta to prywatni przewoźnicy.
        • Gość: Salou LOT jest już dawno sprywatyzowany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 11:21
          Choć większość udziałów ma nadal Skarb Państwa. Ale LOT nie ma wiele wspólnego
          z PPL. To tak jakbyś o brak autostrad oskarżał PKS ;-)
        • Gość: pyz Re: LOT sprywatyzować i po kłopocie IP: *.ujf / *.ujf-grenoble.fr 06.07.06, 14:50
          > LOT-u to tulko ułamek tego, co ląduje na Okęciu, reszta to prywatni przewoźnicy
          Ułamek. Tak pewnie 1/2. Albo i 2/3. Tak, jakbyś powiedział, że Ryanair to ułamek
          tego, co ląduje na London Stansted.

Za to racja, że to wina PPL. NIE rządu, ani władz miasta, tylko PPL. Nie byłoby
          problemu, gdyby wpuścić na ten rynek konkurencyjne firmy z Niemiec, Francji,
          Anglii, albo Stanów. Natychmiast by się okazało, że da się.
          • Gość: 88 Re: LOT sprywatyzować i po kłopocie IP: *.devs.futuro.pl 06.07.06, 16:29
            Ale po co udowadniać, że się da. Wszyscy to wiedzą.
            PPL to niezła fucha dla wszystkich którzy potrzebują gotówki a mają odpowiednich
            kolegów. Firma z jednej strony niezbędna i startegiczna, z drugiej strony w
            stanie ciągłej zapaści organizacyjnej, jest idealnym przedsiębiorstwem.
            Zapewniam że będzie istniała długo i szczęśliwie a Polacy wciąż będą tłoczyć się
            na malutkiej przestrzeni lotniska Okęcie.
            Nie chce mi się już gadać............
    • Gość: Lotniarz. Re: Dantejskie sceny na Okęciu IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.07.06, 10:07
      Jest jeszcze jedno rozwiazanie,mianowicie wycofac z ruchu duze samoloty a
      wprowadzic dwuplatowce i bedzie luz ,biedne polskie spoleczenstwo,a lataja nie
      za male pieniadze po swiecie (ach pardon to sa emigranci ktorzy opuszzaja
      kochany kaj zzarty przez idiotyzn politykow pis so lpr i inne szuje).
      • Gość: alis Re: Dantejskie sceny na Okęciu IP: *.devs.futuro.pl 06.07.06, 10:13
        wczoraj usiłowałam przez półtorej godziny odebrać swoje bagaże. Na moje
        grzeczne pytanie gdzie one są, pan z obsługi: no co Pani na mnie wrzeszczy?! ja
        mam wiedzieć?! buhaha
        a autobus do centrum, w którym kierowca NIE MA biletów, tylko trzeba je kupić w
        kiosku...no bo w informacji na lotnisku też kupić nie można...
        wstyd, naprawdę wstyd Warszawo
        • Gość: Tomek Re: Dantejskie sceny na Okęciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 11:03
          To wcale nie jest takie dziwne. Przy dużym ruchu na bagaż trochę się czeka. Ja w
          Melbourne czekałem ponad 2 godz. Tam też kierowca w autobusie nie miał biletów.
          W dodatku przejazd tym autobusem do centrum kosztuje w przeliczeniu ok. 50 zł -
          to tak jak u nas taksówka. Więc skoro chcemy mieć "tak jak na Zachodzie", to
          może też z ichnimi cenami?
          • Gość: tujo Tomuś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 11:42
            i pewnie też na ciebie nawrzeszczano jak próbowałes się dowiedzieć czegoś o bagażu, hę? No i zawsze znajdzie się ajkiś spryciarz, mówiący o cenach, zapominający wziąć poprawkę na średni dochód w danym kraju, czy też koszyk dóbr podstawowych
          • Gość: rob Re: Dantejskie sceny na Okęciu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 12:12
            jak bedziemy mieć takie zarobki jak oni to porozmawiamy o cenas takich jak u
            nich, ceny muszą byc dostosowane do zarobków, czy u nas ciągle jest jeszcze duzo
            za drogo albo duzo za mało zarabiamy
      • 77qwerty Re: Dantejskie sceny na Okęciu 06.07.06, 10:15
        mcgoo 06.07.06, 09:50 + odpowiedz

Warszawa to trzeci swiat.
    • Gość: 123 Re: Dantejskie sceny na Okęciu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 10:18
      Jednym słowem typowe polskie bezhołowie. My pasujemy do Europy jak Romuś i Andy
      do rządu. A potem się oburzamy, że zagraniczne gazety wypisują różne śmoje o
      Polsce.
      • Gość: dudek Zdecydujcie sie wreszcie... IP: *.bredband.comhem.se 06.07.06, 10:33
        Czy jedziecie w jedna strone ,czy chcecie leciec czy korzystac z toalety i
        restauracji,i do czegowam w tym wszystkim autobus?
        Wezcie taksowke bedzie wygodniej.Jedzcie duzo wczesniej.Przed lotem nie jedzcie
        i nie pijcie,nie bedziecie musieli chodzic do toalety.W razie turbulencji tez
        lepiej miec pusty zoladek.
        No coz zamiast brc bagaz ,wezcie w portfel karty kredytowe ,na miejscu kupicie
        sobie ubranko.W ten sposob unikniecie czekania na nie swoj bagaz i rozmow o
        nim.
        Ostatnio jak przylecialem do Warszawy pilot cos metnie zacal mowic przed
        ladowaniem,i zaczelo sie polgodzinne krazenie nad Warszawa.Caly lot zrobilismy
        w 900 km na godzine w 40 minut.Potem ogladalismy Polske i okolice w trojkacie
        Lodz, Warszawa, Lublin.
        • Gość: dudek Trzeba w promieniu 50 km od Warszawy.... IP: *.bredband.comhem.se 06.07.06, 10:53
          zbudowac miedzynarodowe lotnisko,z lotniska szybka kolej do centrum....nie ma
          innej opcji!Tam Hotel ,parkingi na kilkanascie tysciecy samochodow
          (pietrowe).Restaturacje ,poczekanlnie,pokoje ywpoczynkowe,hale
          odpraw .Kino ,toalety,sklepy wolnoclowe,kantory wamainy walut,filie
          bankow,sklep z odzieza,sklep z prezentami,posterunek policji (nie jeden),punkty
          medyczne.W tym wszystkim ruchome chodniki,windy,kamery monitorujace,przejscia z
          czujnikami,klmatyzacja i zabezpieczenia pozarowe.
          Zeby z glowa zrobic taka inwestycje trzeba zaangazowac znaczne srodki i mase
          firm i podwykonawcow.I gdzies na d tym musi czuwac jeden koordynator majacy
          calowsciowy obraz i wizje jak ma to wygladac.Koordynator musi pilnowac jakosci
          wykonania i czasu oddania poszczegolnych odcinkow.
          To kwestia bagatelka 15 miliardow EURo!A jak dzis sie zacznie budowe to
          skonczona bedzie calkowicie za 5-7 lat pod warunkiem ze dynamizm robot bedzie
          duzy.
          Lotnisko Okecie mogloby przyjmowac tylko loty krajowe.Reszta powinna byc
          kierowana na nowe lotnisko,gdzie pasy bylyby dluzsze.Dostosowane dla samolotow
          typu AirBus540,Boeing 747... .
          Cale lotnisko musi miec ochrone wojskowa oraz cywilna.Tudziez system
          odlowacajacy pas startowy,tudziez odstraszajacy ptaki.
          Taka inwestycje Polska moze zrobic w projekcie Unii Europejskiej,bardzo dyzu
          projekt i drogi.Inaczej za 10 lat Warszawa bedzie omijana jak prowincja.
          Drugi projekt to projekt wodny ,woda dla Warszawy.Bez wody kazde miasto padnie.
          • Gość: sadusx Re: Trzeba w promieniu 50 km od Warszawy.... IP: 83.70.199.* 06.07.06, 12:47
            Gość portalu: dudek napisał(a):

> zbudowac miedzynarodowe lotnisko,z lotniska szybka kolej do centrum....nie ma
            > innej opcji!Tam Hotel ,parkingi na kilkanascie tysciecy samochodow
            > (pietrowe).Restaturacje ,poczekanlnie,pokoje ywpoczynkowe.....
            Tak to powinno wygladac ale to Polska i trzeba poszperac w papierach kto jeszcze
            byl TW, a lotnisko moze poczekac
            • Gość: makak Re: Trzeba w promieniu 50 km od Warszawy.... IP: *.natpool7.outside.ucf.edu 06.07.06, 18:11
              A czy episkopat (oraz Watykan) zaakceptuja
              i pokropia taka inwestycje? Po co
              jeszcze szerzej otwierac kraj na
              zgubne wplywy Zachodu...
          • Gość: 88 Re: Trzeba w promieniu 50 km od Warszawy.... IP: *.devs.futuro.pl 06.07.06, 16:35
            Taa...
            A świstak siedzi i zawija....

Nadal nie chce mi się gadać
    • Gość: RAUBER W Poznaniu jest porządek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 10:38
      Prawie nie ma kolejek, z Centrum i z dworca PKP dojeżdża się w 20-30 min.
      Szybko, sprawnie i bez awantur. Warto się pchać na Okęcie??
      • Gość: KT4D Re: W Poznaniu jest porządek IP: *.no-dns-yet.ntli.net 06.07.06, 11:03
        Warto, bo jest _duzo_ wiecej polaczen. I chyba dlatego w Poznaniu nie ma
        balaganu. Okecie jest po prostu duzo wieksze i dopoki nie skoncza przebudowy
        bedzie burdel. To jest niestety odwieczne prawo natury :D
    • cirano Re: Dantejskie sceny na Okęciu 06.07.06, 10:40
      Bajzel made in Poland. Wszędzie wygląda podobnie. Okęcie to tylko trochę większa
      i bardziej wyekspediowana reklama na świat
    • Gość: tylko pytam glupi kraj glupich ludzi?? Sami sobie zgotowali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 10:41
      taki los, nie moga winic komune, Niemcow, zaborcow, etc.... sami sobie piekielko
      zrobili tutaj nad wisla,)))warto rozmawiac? moze o lustracji o dekomunizacji??
      Czy mzoe leipej o ORGANIZACJI, o BIUROKRACJI, o GLUPOCIE Ludzi, o CHAMSTWIE
      POLICJI, o ZLODZIEJACH, o KRYMININALISTACH nawet w RZADZIE!!
      • jack.flash Sami sobie zgotowali 06.07.06, 17:58
        Alez nie. Przeciez zgodnie co P. Premier mowi, bezrobocie prawie nie istnieje,
        gospodarka kwitnie, trzy miliony mieszkan tylko patrzec, deficyt w budzecie
        zalatany (a jak nie to sie wydrukuje na te laty), becikowe wprawia matki polki
        w euforie, gornicy szczesliwi bo wyszarpali znowu (bo mozna dodrukowac),
        rolnicy dostaja unijne to nie musza wysypywac ziarna na drogi, a dwa miliony
        obywateli z tej radosci wyjechalo za granice, by sie podzielic tymi naszymi
        osiagnieciami z reszta Europy.
    • Gość: x to wina LOT-u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 10:42
      który od wielu lat blokował rozwój regionalnych lotnisk i w przypadku wielu z
      nich nadal to robi, chcąc jak najwięcej zarobić, warszawka zawsze była PAZERNA,
      sama ukręciła na siebie bicz !!!!
    • Gość: cmok miliony rodakow zobaczyly reklame PiSu w TV i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 10:45
      jakos nie uwierzyly tylko co sil na lotnisko bo kolejne 2,000,000 chce jak
      najszybiej wyjechac z tego 'raju' nad wiselka
    • Gość: Antek Re: Dantejskie sceny na Okęciu IP: *.synerway.pl 06.07.06, 10:53
      Okecie blokuje rozwoj Warszawy. Warto bylo by wybudowac duze lotnisko kikanasie
      kilometrow poza miastem. Okecie zlikwidowac a ziemie przeznaczy na zabudowe
      mieszkalna. Zysk ze sprzedazy gruntow z cala pewnoscia wystarczyl by na
      wybudowanie nowego lotniska.
      • Gość: bosman Re: Dantejskie sceny na Okęciu IP: *.interserwer.pl 06.07.06, 11:01
        Ok, niech sobie Warszawa buduje nowe lotnisko blisko miasta, ale niech sama za
        nie zapłaci z kasy miasta.
      • Gość: bbb Re: Dantejskie sceny na Okęciu IP: *.acn.waw.pl 06.07.06, 12:01
        dokładnie. juz teraz okecie jest niemal w srodku miasta. jest za male ale blokuje kupe terenu na budownictwo. a lotnisko powinno byc daleko za miastem, i polaczenie szybką kolejką.
    • Gość: Czytelnik Re: To zmowa mediów, Bartoszewskiego i konkurencj IP: *.aster.pl 06.07.06, 11:05
      Polaku,
      Artykuł powyżej mówi o dantejskich scenach na lotnisku i firmie PPL (Polskie
      Porty Lotnicze)
      nie LOT (Polskie Linie Lotnicze LOT)
      Czy to jakiś przypadek, że Polak ma problemy z czytaniem po polsku ze
      zrozumieniem tekstu?
    • Gość: obywatel Jaka stolyca takie lotnisko!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 11:11
    • Gość: leppeiro w normalnym kraju - dojazd pociągiem IP: *.jjs.pl 06.07.06, 11:14
      i tu dałoby się zrobić, trzeba trochę dobrych chęci. Pociąg do Warszawa Okęcie i
      przystanek darmowym autobusem. Ale to kacze bagno niemocy...
      • Gość: pyz Re: w normalnym kraju - dojazd pociągiem IP: *.ujf / *.ujf-grenoble.fr 06.07.06, 14:53
        Chciałbyś jechać pociągiem PKP, wyruszającym z dworca śródmieście? Przecież do
        tego trzeba najpierw serii szczepień ochronnych!
        • Gość: jaszyn Re: w normalnym kraju - dojazd pociągiem IP: *.m2.renlife.com / 85.90.123.* 06.07.06, 15:28
          Wszystko da sie zrobic. W Moskwie na Domodedovo (dosc czesto latam z tego
          lotniska) jedzie Domodedovo-Express - specjalna elektriczka, czysta, nie
          zatrzymuje sie na zadnej stacji, tylko prosto z Paveletskovo dworca na
          lotnisko. Podjezdza pod sam terminal w ciagu 40 minut(!) z centrum, a bilet dla
          pasazerow jest bezplatny. No i aby bomzy (zule) nie jezdzili, dla nie-pasazerow
          bilet kosztuje 5 razy drozej niz na zwykly pociag tej samej trasy.
          Vot tak, Rosjanie umieja sobie poradzic.

Fakt faktem, ze inne miedzynarodowe lotnisko, Sheremietevo 2 to tragedia -
          smierdzi, ciasno, drogo, a do tego dojechac tragicznie, droga jest caly czas
          zapchana bo po trasie umiejscowiono ogromne centrum handlowe... Dobrze, ze
          rzadko latam z tego lotniska. :-)

• Gość: pyz Re: w normalnym kraju - dojazd pociągiem IP: *.ujf / *.ujf-grenoble.fr 06.07.06, 15:37
            To dowodzi, że nie tyle Rosjanie umieją sobie poradzić, tylko, jak działa
            konkurencja. Szeremietiewo2 jest jak za przeproszeniem PKP? To będę latał z
            Domodedova.
        • Gość: pasażer z ogona dworzec Śródmieście jest remontowany IP: *.ipipan.waw.pl 06.07.06, 17:31
          więc pewnie mu się poprawi. Poza tym Koleje Mazowieckie to co prawda spółka PKP,
          ale jednak lepsza niż wyrodna matka. Wcale się źle nie jeździ.
    • Gość: 2kibledoumycia [...] IP: *.tx-dallas0.sa.earthlink.net 06.07.06, 11:16
      • Gość: Inia [...] IP: *.pools.arcor-ip.net 06.07.06, 12:25
    • Gość: bizon Re: Dantejskie sceny na Okęciu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 11:20
      Nie wiem dlaczego rozbudowuje się okęcie skoro nie ma terenów wokół niego dla
      rozbudowy jego samego i parkingów, poza tym dlaczego nie buduje się
      kilkupoziomowych w takiej sytuacji tylko remontuje asfalt w jednym poziomie. Na
      początku maja miałam nieprzyjemność odwiedzić Okęcie to naprawdę skandalicznie
      malusie ustrojstwo, a "restauracja" kumuna total z hamburgerami i innymi
      paskudztwami - jedno jedyne danie było strawne i żadnego innego wyboru. WSTYD
      WSTYD i jeszcze raz WSTYD!!!!
    • Gość: pasazer Re: Dantejskie sceny na Okęciu IP: 212.106.189.* 06.07.06, 11:42
      Przyleciałam na początku czerwca we wtorek pod wieczór na Okęcie. Nadmiernego
      ruchu nie było widać, ale w samolocie czekaliśmy 20 minut i w końcu podjechały
      tylko jedne schody do przodu. Na bagaż kolejne 1/2 godziny zanim zaczęli go
      wydawać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka