Dodaj do ulubionych

i mamy swojego Wojewodę

10.01.06, 20:36
zgodnie z przewidywaniami Wojewodą Mazowieckim został nasz (praski) burmistrz
Tomasz Koziński
www.mazowsze.uw.gov.pl/news.php?id=6305
Może teraz władze Mazowsza częściej będą zerkać (przychylnym okiem) na
prawobrzeżną Warszawę ....
Obserwuj wątek
    • Gość: Koleżanka Re: i mamy swojego Wojewodę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 20:40
      Byłam z Nim kiedyś na koloniach hihihi...

• Gość: ciekawa No i jak było? IP: 87.207.175.* 14.01.06, 14:19
        Niezły był kulturysta?
        • Gość: Renatka Re: No i jak było? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.06, 11:46
          Oj niezły!
          • Gość: renifer Re: No i jak było? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.06, 15:55
            W te "klocki"?
            • Gość: Lord Sith Będzie dobrym - prawym i uczciwym Wojewodą! IP: *.chello.pl 17.01.06, 20:18
              • Gość: babcia Beatka Re: Będzie dobrym - prawym i uczciwym Wojewodą! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.06, 14:45
                Naszym Wojewodą!
                • Gość: Vector Re: Będzie dobrym - prawym i uczciwym Wojewodą! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 09:44
                  ???
            • Gość: BB Re: No i jak było? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.06, 11:28
              Ciekawe, no nie?
              • Gość: Renia Grabowska Re: No i jak było? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 10:28
                Pewnie był kiepski w te "klocki".
      • Gość: Mareczek Re: i mamy swojego Wojewodę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.06, 10:15
        A gó.. prawda, on z UD.
    • Gość: sierotka Re: i mamy swojego Wojewodę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 21:52
      Cieszyć się czy ubolewać? Dręczy mnie to pytanie.Nasza dzielnica żegna
      najlepszego gospodarza ostatnich lat.Wszystkiego dobrego Panie
      Wojewodo.Będziemy o Panu pamietać a myślę,że Pan o nas też.
      • rosada Re: i mamy swojego Wojewodę 10.01.06, 23:10
        koeżanko - chcesz o tym porozmawiać ? ;) a tak poważnie zawsze mnie ciekawiło
        jakimi byli 'za młodu' prominenci (bez perioratywnego zabarwienia tego słowa)

sierotko - mam nadzieję, że inscenizacja Bitwy pod Olszynką (inicjatywa
        Kozińskiego) bedzie kontynuowana (tym bardzie, że rocznica w tym roku jest
        okrągła). I trudno zaprzeczyć, że za tej ekipy powstało kilka ważnych rzeczy
        dla naszej dzielnicy (wspomnę tylko zmianę przebiegu Trasy Tysiąclecia,
        modernizację boisk szkolnych, projekty i prace nad rewitalizacją Parku
        Skaryszewskiego i OPAK, inicjatywa wybudowania pomnika Kazimierza Szpotańskiego
        na Kamionku....)
        • Gość: Mat Re: i mamy swojego Wojewodę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 23:47
          Que??? Jakoś nie miałem nigdy wrażenia że on miał JAKIEKOLWIEK zasługi dla
          dzielnicy. Raczej taki typowy "bierny, mierny ale wierny", jak typowy pisior
          zresztą. No bo sorry, ale inscenizacja bitwy czy inicjatywa budowy pomnika
          (inicjatywa, nie budowa, ja też mogę mieć wiele inicjatyw) to jest śmiech a nie
          zasługi. O trasie nie wspomnę bo po pierwsze NIC nie jest jeszcze zdecydowane,
          po drugie to jest inwestycja miejska i dzielnica nie ma tu nic do gadania.
          Natomiast ciekawe gdzie jest Dom Kultury który miał się budować na
          Podskarbińskiej.
          • rosada Re: i mamy swojego Wojewodę 11.01.06, 11:03
            Nie pisałem w kategorii 'zasług' tylko tego co zostanie po tej ekipie (ekipie,
            bo wraz z burmistrzem odchodzą jego zastepcy - co nie znaczy, że nie mogą
            wrócić z nowym ;). Myślę, że i sam Koziński nie traktował tych rzeczy w
            kategorii 'zasług'. Pisząc 'inicjatywa' mam na myśli, nie luźno rzucony
            pomysł, ale coś się konkretyzuje. Jeśli chodzi o TT to i owszem - inwestycja
            miejska, ale w tej sprawie wiele zależało od stanowisk dzielnic. Jeśli uważasz,
            że 'dzielnica nie ma nic do gadania' (nie wspominając przeciętnego mieszkańca)
            to chyba coś jest nie tak z pojmowaniem przez Ciebie idei samorządności...
            Jeśli chodzi o inscenizację bitwy - to nawet jeśli ktoś nie widzi aspektu
            patriotyczno-historycznego i wychowawczego (o rany, jak to zabrzmiało ;) to
            musi dostrzec ważny element promocji Kamionka i Grochowa. A to dla mnie jest
            równie ważne.
            Dom Kultury jeszcze nie powstał, ale powstał inny ośrodek kulturalny (Lubelska
            30/32)- z tego co wiem przy bardzo dużym wsparciu dzielnicy (mocno zaangażowany
            był wiceburmistrz Mroz)
            Cieszy mnie także, że tak ekipa nie odchodzi w atmosferze skandalu (o rety,
            jakich czasów dożyłem, że cieszy 'normalność'). I chyba nie ma tu znaczenia,czy
            to jak piszesz 'pisior' czy nie. Przypomnę, że w połowie kadencji musieli
            odejść wiceburmistrzowie z PO i oni także byli oceniani pozytywnie za pracę w
            tej ekipie.

wawerko - może te trzy lata zostały mu wyrwane z życiorysu właśnie w związku z
            burmistrzowaniem ;) bo okres się pokrywa ;)
            • Gość: Mat Re: i mamy swojego Wojewodę IP: *.europe.hp.net 11.01.06, 11:32
              Nie ja mam problem z ideą samorządności tylko pisowskie władze od 3 lat (twórcy
              ustawy warszawskiej zresztą też mieli z tym wyraźny problem). Fakt jest
              niezaprzeczalny że pod ich butem kompetencje dzielnic są zerowe. Szczególnie w
              kwestii miejskich inwestycji. U nas to nawet tak tego nie widać (bo inwestycji
              nie ma) ale polecam prześledzić sprawę tras na Chomiczówce czy Bemowie i ping
              pong trójstronny mieszkańcy/dzielnica/miasto. W sprawie TT jestem wydaje mi się
              dość dobrze poinformowany i uwierz mi że wpływ dzielnicy póki co był zerowy.
              • Gość: mamka Re: i mamy swojego Wojewodę IP: *.3.pl 11.01.06, 13:27
                a ja nie widziałam w Kozińskim Pisia ale nauczyciela wuefu i stąd taka ilość
                nowych boisk przy szkołach, I jestem z nich zadowolona. Też życzę powodzenia w
                wojewodowaniu.
        • Gość: Leszek Jaki on tam swój, z Anina. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.06, 09:27
          • Gość: B-54 Re: Jaki on tam swój, z Anina. IP: *.chello.pl 31.01.06, 07:05
            Ale na Grochowie prawie 30 lat mieszkał.
    • w_v_w Re: i mamy swojego Wojewodę 11.01.06, 07:18
      "Koziński ma 48 lat, ukończył AWF w Warszawie".Podała Rzepa :)

"Nowy wojewoda ma 51 lat; jest żonaty. Ukończył studia wyższe w Akademii
      Wychowania Fizycznego". Podała GW :)

Wygląda na to, że burmistrzowanie na PŁD, to "wyrwane" trzy lata z życiorysu ROTFL

A tak poza tym życzę powodzenia w "wojewodowaniu" :)

www.rzeczpospolita.pl/dodatki/warszawa_060111/warszawa_a_3.html
      www.mazowsze.uw.gov.pl/news.php?id=6305
      Wawerka
    • Gość: GROCHÓW NASZ!!! MIESZKAŁ 30 LAT NA GROCHOWIE!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 13:57
      NASZ WŁASNY - VIVAT PAN TOMASZ KOZIŃSKI!!!
      • Gość: Legia Grochów!!! Nasz własny - sami Go wynieśliśmy na piedestały! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 13:59
        Vivat Burmistrz i Wojewoda!!!
        • tony.soprano3 [...] 14.01.06, 15:39
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: kibol z Grochowa Re: MIESZKAŁ 30 LAT NA GROCHOWIE!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.06, 12:30
        Koło mnie na Kobielskiej - w porzo Gościu.
        • Gość: Kobielska Street Re: MIESZKAŁ 30 LAT NA GROCHOWIE!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.06, 10:23
          Ja też tam mieszkałem, gdzie on.
    • ursynka Nasz kumpel z ogólniaka... 15.01.06, 00:47
      Pisał z nami maturę w 1974 w XXVI LO w Aninie. Przy okazji pozdrowienia dla
      całej klasy i i wychowawczyni Pani J. Skarbek.
      • Gość: PiS Rules! Nasz Bohater! IP: *.chello.pl 15.01.06, 10:23
        • Gość: PiS Rules! No! Wygralismy kolejną batalię! Przed Nami IP: *.chello.pl 15.01.06, 18:53
          następne.
          • terenia.nasweter Re: No! Wygralismy kolejną batalię! Przed Nami 15.01.06, 19:03
            Gość portalu: PiS Rules! napisał(a):

> następne.
            Śwente słowa.
            Służba Radia Maryja, prowadzona w duchu jedności PiS z całym Kościołem, stale
            deklarowana i faktycznie istniejąca więź z Ojcem Świętym i Episkopatem, dialog
            prowadzony na różnych poziomach ze społeczeństwem ma zasadnicze znaczenie dla
            ustawicznej odnowy Kościoła w duchu Ewangelii.
            • Gość: Marek Niech Nam żyje Wojewoda mazowiecki!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.06, 11:18
              I niech o Nas nie zapomni.
              • Gość: Izdebski Re: Niech Nam żyje Wojewoda mazowiecki!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 11:41
                Zapomniał.
              • Gość: Izdebski Re: Niech Nam żyje Wojewoda mazowiecki!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 11:42
                Nigdy o nas nie pamiętał.
        • Gość: Renata Re: Nasz Bohater! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.06, 17:21
          Zanałam Go osobiście.
          • pantalon Re: Nasz Bohater! 17.01.06, 12:46
            zeszlo mu sie ?

PanTalon
            • camille_pisdziarro Re: Nasz Bohater! 18.01.06, 19:52
              Ależ to łajza.
              • Gość: Lord Sith Vivat Mości Wojewoda mazowiecki! IP: *.chello.pl 18.01.06, 21:20
                Panowie Bracia - vivat Waszmość Tomasz Koziński!!!
                Vivat!
                • Gość: Iron Fist Re: Vivat Mości Wojewoda mazowiecki! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 12:28
                  Wybory też wygramy.
        • Gość: babcia Beatka Re: Nasz Bohater! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 10:13
          Też Go znam.
        • Gość: Zwycięstwa Prawicy Re: Nasz Bohater! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 13:58
          Z PiS-u - Nasz Człowiek!
      • Gość: Renatka Re: Nasz kumpel z ogólniaka... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 13:26
        I jaki był?
        • Gość: Edyta K. Ja też go poznałam, przystojny mężczyzna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 13:55
          • Gość: RP Re: Ja też go poznałam, przystojny mężczyzna. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 15:11
            Też tak uważam.
            • Gość: King Kong Wielki Człowiek. IP: *.chello.pl 19.01.06, 23:04
              • Gość: Renata P. 108 kg, 187 cm wzrostu, ex-kulturysta, 50 lat. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 10:15
                Brunet!
                • Gość: Arnold S. Re: 108 kg, 187 cm wzrostu, ex-kulturysta, 50 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 10:29
                  Nie chce być złosliwy,ale mężczyźni powyżej 180 cm wzrostu mają problem z
                  właściwym dotlenieniem mózgu, żyrafa np. ma "podwójne serce" i wtedy działa
                  wszystko ok!

U facetów, krew nie potrafi właściwie krązyć, raz jest w górnych partiach, raz
                  dolnych, wtedy moze byc problem :(

Ale może u naszego wojewody krąży tylko w górze, to nie mamy się czym martwic :D

• Gość: Renata P. Re: 108 kg, 187 cm wzrostu, ex-kulturysta, 50 lat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.06, 10:59
                    Ale kawał faceta...
                    • 9119511tu [...] 20.01.06, 12:34
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • Gość: WC "Kwadrat" Faktycznie duży chłop z niego. IP: *.chello.pl 22.01.06, 14:34
                      Byleby miał "jaja" bo w MUW sam "beton" z PZPR.
                      • w_v_w Re: Faktycznie duży chłop z niego. 22.01.06, 15:34
                        "Jajami" o "beton", to dosyc ryzykowne...i bolesne moze być.

Pozdrawiam
                        Wawerka
                        • Gość: Icek z pokładu Idy Re: Faktycznie duży chłop z niego. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.06, 12:09
                          Da radę, chłopak na Grochowie prawie 30 lat mieszkał!
                          • Gość: Ivanhoe Re: Faktycznie duży chłop z niego. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.06, 13:14
                            Będzie ciężko.
                      • Gość: Halina Re: Faktycznie duży chłop z niego. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 10:06
                        Oby mu się powiodło, trzymam kciuki.
      • Gość: ewcia Re: Nasz kumpel z ogólniaka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 11:06
        Też chodziłam do ogólniaka w Aninie, tyle że maturę pisałam w 1976. Ale Tomka
        Kozińskiego pamiętam, fajny facet, zawsze było na kim oko zawieścić. A tu
        proszę okazuje sie że nie tylko ładny ale przede wszystkim mądry. Miód na
        serce. To cieszy.
        • Gość: WC Picker Re: Nasz kumpel z ogólniaka... IP: *.chello.pl 27.01.06, 19:29
          A jaki był "ten-tego"?
          • Gość: Danka Re: Nasz kumpel z ogólniaka... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.06, 08:27
            A ja go nie poznałam.
            • Gość: PiS Grochów Właściwy człowiek na właściwym miejscu. IP: *.chello.pl 01.02.06, 19:00
              Nasz Człowiek, Człowiek Prawicy.
              • Gość: marynata Re: Właściwy człowiek na właściwym miejscu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.06, 12:35
                Ma duże poczucie humoru...
                ...marynarskiego.
                • Gość: Witek Re: Właściwy człowiek na właściwym miejscu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 10:43
                  Potwierdzam - jest OK.
                  • antoni.goczal Czy członek PiS-u może być uczciwy ? 03.02.06, 12:45
                    No nie wiem.
                    • rosada Kto po Kozińskim ??? 06.02.06, 20:08
                      We wtorek będzie wiadomo kto po Tomaszu Kozińskim zostanie burmistrzem Pragi
                      Południe......
                      • Gość: Victor Ja tam wiem od dawna... IP: *.chello.pl 07.02.06, 07:04
                        • Gość: pan Re: Ja tam wiem od dawna... IP: *.3.pl 07.02.06, 11:01
                          jak wiesz to powiedz
                          • rosada Re: Ja tam wiem od dawna... 07.02.06, 22:55
                            Rada wybrała Mateusza Mroza (dotychczasowego wiceburmistrza)
                            • pantalon a propos nowego burmiszcza :) 09.02.06, 09:52
                              uwielbiam Mieszkanca

na stronce

www.mieszkaniec.pl/Numer/3moroz.htm
                              mozna przeczytac ze bezpartyjny.
                              A to ci historia.
                              Wzial sie byl i wypisal?

PanTalon
                              • rosada Re: a propos nowego burmiszcza :) 09.02.06, 22:03
                                a jest ? w jakiej partii ?
                                • pantalon Re: a propos nowego burmiszcza :) 10.02.06, 12:00
                                  no wszedzie inedziej PISale ze jednak nalezy do jakiejs :)

PanTalon
                                  • w_v_w Re: a propos nowego wiceburmiszcza :) 11.02.06, 00:25
                                    A wice, został magister od fikołków z Wawra, serdeczne wyrazy współczucia :(
                                    Pozdrawiam
                                    Wawerka
                                    • Gość: Lord Sith Mroz nigdy nie był w żadnej partii, a tylko w IP: *.chello.pl 12.02.06, 10:00
                                      stowarzyszeniu Liga Republikańska. Poza tym człowiek zasiedziały w Dzielnicy,
                                      całe życie mieszka na Kępie.
                                      • Gość: kordian Re: Mroz nigdy nie był w żadnej partii, a tylko w IP: *.crowley.pl 01.05.06, 13:56
                                        i to chyba jedyna jego zaleta. byłem z gościem w ogólniaku, marna figura i tępak
                                        (studia - byle jakie, skończył po trzydziestce).
                                        • Gość: VooDoo Ale kolega Kamińskiego i Szyszki. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.06, 10:46
        • Gość: Wacława Jakim był człowiekiem? IP: *.chello.pl 14.02.06, 05:51
          • Gość: PiS The Best! W porzo Gość! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.06, 10:34
            • Gość: Lord Sith Re: W porzo Gość! IP: *.chello.pl 18.02.06, 18:49
              Zgadzam się.
              • Gość: Iron Fist Znam go osobiście. Jest O.K. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.06, 12:37
                • Gość: Barbara Re: Czy członek PiS-u może być uczciwy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 15:09
                  Otóż to !
                  • Gość: dura lex sed lex A któryż to członek PiS jest o coś podejrzany? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.06, 09:39
                    Jarosław Kaczyński jak ktoś coś przeskrobie natychmiast surowo karze
                    delikwenta, to nie SLD czy PO, które dopiero teraz wyrzuciło Piskorskiego z
                    partii.
                    • rosada Re: A któryż to członek PiS jest o coś podejrzany 08.05.06, 22:47
                      fakt - brak 'kolesiostwa' przy przewinieniach jest godny naśladowania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka