Dodaj do ulubionych

Opodatkować samochody przyjezdnych.

• Gość: Emeryt Re: Opodatkować samochody przyjezdnych. IP: 212.122.223.* 15.09.06, 07:30
      W moim miescie jezdzi duzo samochodow firmowych z rejestracja warszawska.Nalezy
      ich opodatkowac,nawet 100 PLN dziennie.To dopiero beda dochody dla miasta.
      Mysle,ze nalezy zrobic granice i nie wpuszczac warszawskich samochodow,bo
      zanieczyszczaja powietrze,zarowno samochody jak i kierowcy.
    • Gość: jestem z klu Re: Opodatkować samochody przyjezdnych. IP: *.adsl.inetia.pl 15.09.06, 07:52
      Ciekawe w jakiej wiosce pod Warszawką się urodziłeś pajacu!!
    • tow.stalin moim zdaniem świetny pomysł!!! 15.09.06, 08:05

a jeszcze lepszym byłby pomysł, gdyby pobierano opłatę od kierowców samochodów
      na warszawskich numerach, którzy próbowaliby wyjechać z miasta. być może
      tzw "prowincja" uwolniłaby się od 15-letnich beemwic i chamstwa warsiawsioków.

krótko mówiąc - bzdury piszecie, panie szczurwa. szczególnie w przypadku
      szacowania liczby niezarejstrowanych przyjezdnych na 1 milion. może od razu 10
      milionów, co? dzisiaj, jak ktoś chce wyjechać to wybiera wyspy, nie warszawe.
    • Gość: slide Re: Opodatkować samochody przyjezdnych. IP: *.pl 15.09.06, 08:08
      Jaja se robisz? Milion więcej? Człowieku w jakim ty świecie żyjesz? Ppoza tym
      inwestuje się stosownie do posiadanyc środków i potrzeb wcale nie określanych
      per ilość mieszkańców miasta...lol śmieszny jesteś
      • you_bastard Naiwny nieuku 15.09.06, 11:28
        Gość portalu: slide napisał(a):

> Człowieku w jakim ty świecie żyjesz? Ppoza tym
        > inwestuje się stosownie do posiadanyc środków i potrzeb wcale nie określanych
        > per ilość mieszkańców miasta...

A niby skąd miasto ma środki na inwestycje w drogi?
        Z podatku wliczonego w cenę benzyny.
        A podatek trafia do budżetu PAŃSTWA i jest rozdzielany NA GMINY proporcjonalnie
        do ilości ZAREJESTROWANYCH SAMOCHODÓW.
        Rozmiesz?

I dlatego każde większe miasto otrzymuje mniej środków niż powinno -
        niezależnie czy to będzie Kraków, Wrocław , Poznań czy Warszawa.
    • Gość: Domi Re: Opodatkować samochody przyjezdnych. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 08:19
      głupek z Ciebie... - taki komentarz wystarczy ??
      • Gość: Zupa Re: Opodatkować samochody przyjezdnych. IP: 80.51.234.* 15.09.06, 08:31
        Kłućcie sie kłućcie. PO, UW, SLD oto wlasnie chodzi aby spoleczenstwo skłucić.
        Jak nie ma jednosci lepiej sie rządzi. Tak na marginesie to temat wziety z
        d.u.p.y.
    • Gość: Prowincjusz Re: Opodatkować samochody przyjezdnych. IP: *.um.szczecin.pl 15.09.06, 08:28
      CEGŁY ODDAJCIE!

"Cały naród buduje stolicę"
      • Gość: Zupa Re: Opodatkować samochody przyjezdnych. IP: 80.51.234.* 15.09.06, 08:31
        d.u.p.y.
      • Gość: szczurwa Re: Opodatkować samochody przyjezdnych. IP: *.aster.pl 15.09.06, 16:55
        Po pierwsze w robocie, urzędasie, to masz pracować, a nie siedzieć na forach.
        Po drugie, niech twóje ziomki szabrownicy oddadzą, co nakradli w poniemieckim
        Stettin !
    • Gość: Funny Wysoki mur IP: 217.153.71.* 15.09.06, 08:32
      Zgadzam się z wnioskodawcą! Aby ułatwić zadanie, otoczyć W-we wysokim murem,
      zatkać korek i nalać wody.
    • Gość: antykomunista brakuje ci tej roboty w SB, co? IP: *.enterpol.pl 15.09.06, 08:33
      przeprowadź sie do Oslo, ośle :P
    • Gość: Zupa Re: Opodatkować samochody przyjezdnych. IP: 80.51.234.* 15.09.06, 08:33
      d.u.p.y. Aby tak dalej.
    • Gość: siwa Re: Opodatkować samochody przyjezdnych. IP: *.usc.gov.pl 15.09.06, 08:56
      Niezle. Ale należałoby również opodatkować Warszawiaków wyjeżdżających z miasta
      z tytułu korzystania z czystego powietrza, zaraz po przekroczeniu granic
      miasta. A opłata klimatyczna dla przyjezdnych do Warszawy... to musiałoby chyba
      byc odszkodowanie z tytułu wystawiania zdrowia na uszczerbek ;)
      Zgadzam się natomiast, że meldunek poza Warszawą wraz z różnymi zniżkami z tego
      tytułu jest nieuczciwy.
    • Gość: metz Re: Opodatkować samochody przyjezdnych. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 08:57
      Weź się koleś puknij w ten pusty łeb. To samo moge powiedzieć o warszawskich
      cwaniaczkach jeżdżących masowo po ulicach Wrocławia, Poznania czy mniejszych
      miejscowości. Jak widze u siebie WE... czy inne rozpoczynające sie na W tablice
      to mnie na wymioty zbiera. Zakichana warszawka cfaniaczków.
      • Gość: Zupa Re: Opodatkować samochody przyjezdnych. IP: 80.51.234.* 15.09.06, 09:01
        Pewnie nie wiesz ale czesc tych samochodow jest lesingowana i firma znajduje
        sie w Warszawie przez co blachy sa WE, WI, WX, WJ. Czyli mozliwe ze wymiotujesz
        na swoich ziomali. ;-)
        • Gość: metz Re: Opodatkować samochody przyjezdnych. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 09:06
          Uwierz mi... cfaniaczka warszawskiego poznaje z daleka.
          • Gość: Zupa Re: Opodatkować samochody przyjezdnych. IP: 80.51.234.* 15.09.06, 09:07
            A chyba ze tak. Ja to dodatkowo takiego punktuje.
    • roland_x Gdzie postawimy rogatki? 15.09.06, 09:07
      ...a przed rogatkami korki takie, że hej
    • Gość: Siubin Re: Opodatkować samochody przyjezdnych. IP: 217.96.6.* 15.09.06, 09:09
      Zazdrość ci że mamy lepsze samochody od was. Zabytkami to warszawiacy jeżdżą.
      Ja proponuję żebys płacił za wyjazd z twojego zacofanego miasta 50 złotych za
      zatruwanie środowiska twoim starym gratem.
    • bubster Ja bym się naprawdę chętnie zameldowała 15.09.06, 09:44
      i płaciła wszelkie podatki/opłaty w Warszawie (mieszkam tu od 8 lat, ale
      pochodzę z innego miasta).

Problem w tym, że właściciel mieszkania które wynajmuję nie chce się na to
      zgodzić bo wtedy... musiał by zapłacić podatek...
      • ynruj Re: Ja bym się naprawdę chętnie zameldowała 15.09.06, 11:58
        Więc zmień mieszkanie. czy takie trudne?
        Nie rozumime twojego punktu widzenia.
        Nie odpowiada coś to się zmienia. I po zawodach.
        • bubster Re: Ja bym się naprawdę chętnie zameldowała 15.09.06, 12:18
          problem w tym ze mieszkanie mi bardzo odpowiada
          • yavorius Bubster 15.09.06, 12:21
            Dlaczego Ty się jakiemuś kolesiowi na forum tłumaczysz, czemu nie jesteś
            zameldowana? Co go to obchodzi?
            • bubster Re: Bubster 15.09.06, 15:58
              czepiają się przyjezdnych że nie płacą podatków w stolicy
              a jak mam płacić podatki, jak nie mogę się zameldować?
    • bolo999 Re: Opodatkować samochody przyjezdnych. 15.09.06, 09:51
      Płacić za wjazd do Warszawki??? Pokopało Cię? To wy powinniście płacić za nasz przyjazd do tej, pożal się Boże, metropolii! A tak poza wszystkim to nie lepiej wybudować obwodnicę? W-szawka to chyba jedyna stolica na świecie bez obwodnicy.

P.S.
      Jak widzę samochód z blachami zaczynającymi się na "W" to mi się od razu nóż w kieszeni otwiera.
      • ughj Re: Opodatkować samochody przyjezdnych. 15.09.06, 09:55
        Najpierw musimu od was(przyjezdnych)) zebrac myto zeby ta obwodnice wybudowac.
        Przypominam ze nie wszystkie blachy zaczynajace sie od W.. musza byc wlsnoscia
        warszawiaka.
        • guitarra Re: Opodatkować samochody przyjezdnych. 15.09.06, 10:16
          generalnie uważam, że pomysł wart rozważenia i nie jest wcale absurdalny.
          Jestem jednak za pełną autonomią decyzyjną wszystkich miast/ gmin. Tj. jeśli na
          przykład w Pcimiu Dolnym zażyczą sobie podobnego systemu - to również powinni
          mieć do tego prawo.
          • Gość: szczurwa Re: Opodatkować samochody przyjezdnych. IP: *.aster.pl 16.09.06, 19:38
            Oczywiście, że tak.
        • bolo999 Re: Opodatkować samochody przyjezdnych. 15.09.06, 10:40
          Tak na marginesie:

- Warszawiacy w korku jeżdżą tak:
          sprzęgłojedynkagazwpodłogęnoklaksonk*rwa klaksongdzieklaksonjedzieszklaksonkierunkowskaz alboniezmieniampasahamulecsprzęgłoluz. Klakson.
      • ynruj Jaki naród otaczający Warszawę, taka stolica. 15.09.06, 11:55
        A trzeba było nie głosować na SLD PSL i innych.
        Ale wy wiecie lepiej.
      • Gość: romek Re: Opodatkować samochody przyjezdnych. IP: *.eranet.pl 15.09.06, 14:07
        a jak widzę ofiarę losu która nie potrafi jeżdzić po wawie bo nigdy takich
        korków nie widziała to mam was dość.
        nikt nie mówi o opłacie za wjazd do miasta czy przejazd, ale o opłatach dla
        tych którzy tu mieszkaja a nieprzerejestrowują samochodów
        • kpiarz Re: Opodatkować samochody przyjezdnych. 15.09.06, 14:10
          Gość portalu: romek napisał(a):
          > a jak widzę ofiarę losu która nie potrafi jeżdzić po wawie bo nigdy takich
          > korków nie widziała to mam was dość.

Popłacz się.

Ciekawe, jakbyś Ty jeździł w Neapolu, "twardzielu"...
          • Gość: Romek Re: Opodatkować samochody przyjezdnych. IP: *.eranet.pl 15.09.06, 15:59
            żle trafiłeś, przez rok mieszkałem w Rzymiecw..u
    • Gość: viki travel "Zarówno w Londynie jak i w Oslo" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 11:55
      szczurwa napisała:

> Zarówno w Londynie jak i w Oslo, wjazd do miasta jest płatny

No i cóż z tego? "Zarówno w Londynie jak i w Oslo" - a czy w Europie są tylko
      Londyn i Oslo? A jak jest w dziesiątkach innych miast? Równie dobrze można
      powiedzieć "zarówno w (tu wstawić coś tam) jak i (tu też wstawić jakieś miasto)
      nie ma żadnych opłat".
    • wilfrid Meldunek nie jest konieczny!!! 15.09.06, 12:56
      Już pisałem w innym wątku, że nie trzeba się meldować w Warszawie, żeby płacić
      podatki. Wystarczy złożyć PIT-3 podając nowe miejsce ZAMIESZKANIA i już zmienia
      się urząd skarbowy - i podatki idą dla stolicy. Co zresztą jest korzystne dla
      podatnika - nie trzeba daleko jeździć na wezwanie urzędu, a i warszawskie urzędy
      rzadziej się czepiają niż zamiejscowe.
      • Gość: Warszawiak Re: Meldunek nie jest konieczny!!! IP: *.chello.pl 15.09.06, 13:28
        i niech wie taki wioskowy , że jak napluje
        to następnym razem zapłaci wjazdowe więcej
        bo cham chwali inne stolice swojej nie szanując

polski cham zwyrodniał na gorszego niż czerwonoarmista
        • yavorius Re: Meldunek nie jest konieczny!!! 15.09.06, 13:30
          Gość portalu: Warszawiak napisał(a):
          > i niech wie taki wioskowy , że jak napluje
          > to następnym razem zapłaci wjazdowe więcej
          > bo cham chwali inne stolice swojej nie szanując
          > polski cham zwyrodniał na gorszego niż czerwonoarmista

Na szczęście Ty jesteś ostoją kultury i tolerancji. Jak to dobrze, że są w
          Warszawie jeszcze tacy ludzie z klasą jak Ty...
    • Gość: romek Re: Opodatkować samochody przyjezdnych. IP: *.eranet.pl 15.09.06, 13:57
      Doskonały pomysł.
      Jak warszawiacy jeżdzą na wakację to muszą płacić opłatę klimatyczną. Niby to
      1,50 zł dziennie ale jakby pomnożyć przez ilość dni i osób niezameldowanycn w
      Wawie a rozjeżdzających nasze ulice to na most północny by się uzbierało.
      A popieram bo jest to świadome działanie przyjezdnych, którzy nie rejestrują tu
      samochodów z oszczędnośći bo w innych miastach jest taniej. Podobnie jest z
      brakiem meldunku w Wawie i nie płaceniem tu podatków. To także wynika z
      oszczędnośći.
      Ale dlaczego my mamy za to płacić? Ci którzy są tu oficjalnie??
    • warzaw_bike_killerz Tak jezdza przyjezdni z Walbrzycha: 15.09.06, 17:18
      www.autokrata.pl/ogien/255/walbrzyscy_piraci_drogowi/
      Tak a'propos warszawskiej kultury jazdy, ktora sie tutaj pojawiala ale nie miala
      wiele wspolnego z rzeczywistoscia :)))
      • Gość: szczurwa Re: Tak jezdza przyjezdni z Walbrzycha: IP: *.aster.pl 15.09.06, 20:07
        Brawo, ziomki, brawo..!
    • kixi Re: Opodatkować samochody przyjezdnych. 15.09.06, 18:58
      Warszawa jest najbogatszym polskim miastem ale widać niektórym jeszcze
      mało...Proponuję opodatkować też wjazd warszawiaków do innych polskich miast
      już jeśli taki pomysł padł.Poza tym Warszawa to niestety jeszcze nie poziom
      Londynu i Oslo.Poza tym nie wiedziałam, że stolicę obowiązują inne podatki niż
      resztę polski.Uwierz, że Warszawa już nie jest takim "towarem" chodliwym dla
      przyjezdnych.Teraz ludzie wolą np. Londyn albo Dublin.Poza tym jeśli ktoś
      przyjeżdża na jeden dzień do stolicy np. w interesach ma specjalnie
      przerejstrowywać samochód dla tych rzekomych podatków? Puknij się koleś w głowę.
      • Gość: szczurwa Re: Opodatkować samochody przyjezdnych. IP: *.aster.pl 15.09.06, 23:39
        Jak przyjeżdża na jeden dzień, to zapłaci dwie dychy i finał. Obyś miała rację
        z tą niechodliwością Warszawy, niech się to stanie jak najszybciej. Na
        marginesie: czytaj ze zrozumieniem.
        • tomek854 Re: Opodatkować samochody przyjezdnych. 17.09.06, 18:13
          Ok. Ale niech urzedy i ambasady, czyli jedyne powody, dla ktorych taki ktos jak
          ja musi przyjezdzac do Warszawy przeniosa sie do Pruszkowa. Albo do Belchatowa
          czy innego miasta w srodku Polski zeby wszyscy mieli blizej. Wtedy nie bede
          musial jezdzic do Warszawy. A moi zaprzyjaznieni Warszawiacy i tak wola
          spotykac sie znami we Wroclawiu, bo mowia ze jest ladniejszy ;-)
        • Gość: komnen Re: Opodatkować samochody przyjezdnych. IP: *.bmj.net.pl 17.09.06, 23:17
          Studiuje w Wwie i zasilam ja pieniedzmi: za mieszkanie (wygorowane ceny), za
          jedzonko, za bilety autobusowe, tak ogolnie za zycie pieniedzmi, ktore
          zarabiane sa gdzie indziej. Propozycje, by moj ojciec czy matka, kiedy mnie tu
          odwiedzaja lub przywoza/odwoza, mieli jeszcze placic za to, ze wjezdzaja do
          miasta, uwazam za idiotyczna i obrazliwa.
          A potem sie dziwia, ze Warszawiakow sie nie lubi w Polsce...
          • Gość: he he he Re: Opodatkować samochody przyjezdnych. IP: *.chello.pl 18.09.06, 11:27
            Gość portalu: komnen napisał(a):

> Studiuje w Wwie i zasilam ja pieniedzmi: za mieszkanie (wygorowane ceny), za
            > jedzonko, za bilety autobusowe, tak ogolnie za zycie pieniedzmi, ktore
            > zarabiane sa gdzie indziej. Propozycje, by moj ojciec czy matka, kiedy mnie tu
            > odwiedzaja lub przywoza/odwoza, mieli jeszcze placic za to, ze wjezdzaja do
            > miasta, uwazam za idiotyczna i obrazliwa.
            > A potem sie dziwia, ze Warszawiakow sie nie lubi w Polsce...

jak kochają to zapłacą
            za swojego darmozjada
          • you_bastard Re: Opodatkować samochody przyjezdnych. 19.09.06, 11:00
            Gość portalu: komnen napisał(a):

> Studiuje w Wwie i zasilam ja pieniedzmi: za mieszkanie (wygorowane ceny), za
            > jedzonko, za bilety autobusowe, tak ogolnie za zycie pieniedzmi, ktore
            > zarabiane sa gdzie indziej.
            Nikogo nie zasilasz /zwłaszcza za "jedzonko", dobrze że nie "pieniążkami"/.
            Widać że marzy ci się żebyś miał wszystko za darmo iżeby wszyscy byli
            szczęśliwi opłacając twoje życie tu.

>Propozycje, by moj ojciec czy matka, kiedy mnie tu
            > odwiedzaja lub przywoza/odwoza, mieli jeszcze placic za to, ze wjezdzaja do
            > miasta, uwazam za idiotyczna i obrazliwa
            Bo nie rozumiesz baranie, że drogi trzeba z czegoś utrzymywac żeby ci starzy
            mogli wałówkę na kolejny tydzień dowieźć.
    • Gość: Łodzianin Super pomysł! IP: *.acn.waw.pl 16.09.06, 19:49
      Proponuje jeszcze bardziej podnieśc proponowaną stawkę, więcej przyjezdnych
      pojawi sie w innych miastach, a w Warszawie nareszcie zrobi sie luźniej.
    • Gość: Ale ty jesteśPOPIE Re: Opodatkować samochody przyjezdnych. IP: *.aster.pl 16.09.06, 19:54
      przecież to właśnie ci RODOWICI WARSZAWIACY kombinują i rejestrują pojazdy poza
      warszawą aby mniej płacić. Sam mam zamiar w najbliższym czasie tez tak zrobić,
      bo dlaczego nie.. skoro za ubezpieczenie zapłace np. o 1000 zł. mniej.
    • Gość: obywatel_świata Re: Opodatkować samochody przyjezdnych. IP: 62.233.197.* 17.09.06, 12:30
      Żal mi takich biednych, zakompleksionych, obawiających się nadmiernej
      konkurencji ludzi.

Najbardziej rozbawiła mnie kiedyś jedna baba, która powiedziała, że ludzie z
      prowincji przyjeżdżają do Warszawy, zabierają miejsca na uczelniach, zabierają
      miejsca pracy i przez takich ludzi jej koleżanka, ktora zna biegle 4 języki
      obce, musi tyrach w Auchan.

Jak malutkim trzeba być, jak bardzo ograniczonym, żeby prezentować takie poglądy...
    • tomek854 Re: Opodatkować samochody przyjezdnych. 17.09.06, 18:08
      > Zarówno w Londynie jak i w Oslo, wjazd do miasta jest płatny, precedens zatem
      > jest.

W Londynie platny jest wjazd do scislego centrum. I platny jest dla wszystkich -
      rowniez dla Londynczykow. Jest jednak jedna zasadnicza roznica: Londyn ma
      obwodnice a takze mnostwo innych alternatywnych drog obejscia.
    • mcgoo Re: Opodatkować samochody przyjezdnych. 17.09.06, 22:56
      idac dalej - niech Warszawiacy placa myto jak wyjada z Warszawy - przeciez
      istnieje tylko Warszawa i reszta.
      • retro_80 Re: Opodatkować samochody przyjezdnych. 18.09.06, 10:51
        Jestem , jak to nazywają warszawiacy z prowincji i proponuje opodatkować
        pielgrzymki warszawskie - w 2005 roku w pięciu pielgrzymkach przyszło 18.469
        osób. Moim zdaniem i moich znajomych miasto nie ma z tego faktu specajlnych
        kokosów a "PPHU Jasna Góra" owszem i do tego nieopodatkowane.

Mysle ze 5 zł od łebka nie będzie krzywdą , skoro będąc na wczasach nad morzem
        płacę : lody - 5zł , gofer - 5ł , karuzela dla dziecka - 5zł, kawa- 5zł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka