siara66 09.10.06, 17:00 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=140&w=49931586 przyjezdny nie zawsze oznacza ze wsi ale każdy ze wsi to przyjezdny ;/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jan-w Re: ludzie ze wsi 09.10.06, 17:08 No nie... kolejny ? A tak BTW: nie pisze się ze wsi, tylko z WSI ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Ze WSI, ze UOP-u, ze SB, ze GRU 09.10.06, 17:11 Odczepcie sie od wszystkich agentow. Przeciez dzieki nim mamy wolna gospodarke rolna, dotacje z UE i gazociag polnocny. Prokuratura tez nie powinna inwigiowac podejrzanych o afery poslow. Wreszcie poslowie sa po to aby zabezpieczyc nam bezpieczenstwo narodowe. Szczegolnie ci z prawicy. Jesli cokolwiek bylo zle, to przede wszystkim dlatego, ze chcieli w narodowych rekach trzymac ojczyste pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ta.. Re: ludzie ze wsi IP: *.aster.pl 09.10.06, 20:30 ale to oznacza jedno.. ŻE WARSZAWIAK PISZĄCY TAKI POST TO BURAK.. dziwne bo niby nie ze wsi.. he he.. przynajmniej tak mówi.. a może o kulturze nie decyduje pochodzenie ale wartość samego człowieka.. ale chyba dla niektórych to jest niezrozumiałe.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ycbo Re: ludzie ze wsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 22:33 A ja miałem przyjemność mieszkania w wielu miastach polski i nie tylko - więc z sentymentu i ciekawości zaglądam na fora wielu miast na gazecie i nigdzie poza warszawą nie ma tylu sfrustrowanych kretynów rozgraniczających mieszkańców na rodowitych i przyjezdnych. W czym widzicie problem, gdzie próbujecie znaleść dowartościowanie. Wiele razy w historii warszawiacy okazali się kretynami bez wyobraźni, więc wytłumaczcie w czym czujecie się gorsi od tzw. przyjezdnych i co was tak strasznie uwiera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adab Re: ludzie ze wsi IP: *.aster.pl 09.10.06, 22:38 Wyszków, Wyszogród, Nasielsk, Licheń, .. mam dalej wymieniać, te miasta..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ycbo Re: ludzie ze wsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 22:52 To co z tego że mieszkałeś w nasielsku nie wstydź się to nic złego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prażanin Re: ludzie ze wsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 08:58 Z całym szacunkiem, ale Licheń to chyba nie miasto? Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Ycbo, 09.10.06, 23:48 uwazam, ze niepotrzebnie sie frustrujesz. Powinienes jeszcze raz sprobowac osiąść w Warszawie. Nie rezygnuj, choc Ci sie nie udalo. Pamietaj - do trzech razy sztuka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karawansarai Re: ludzie ze wsi IP: *.devs.futuro.pl 10.10.06, 13:42 Bo to wygląda tak, jakiś burak z Pipidówka przeprowadzi się do Warszawy, a potem uważa się za niewiadomo kogo. Wtedy właśnie wszyscy dla niego są wieśniakami a on jest panem ze stolicy, a tak naprawdę słoma z butów mu wystaje. Odpowiedz Link Zgłoś
algirdas Re: ludzie ze wsi 13.10.06, 01:49 Gęba jak burak, język plugawy, słomę ma w butach, a adres z Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorzlosp Re: ludzie ze wsi 10.10.06, 00:14 ja jestem ze wsi i jestem z tego dumny tam nauczyłem się kultury czego coraz częściej brakuje rodowitym warszawiakom Odpowiedz Link Zgłoś
tul_tul Re: ludzie ze wsi 10.10.06, 06:53 Błagam, nie wracajmy do określania, kto jest "rodowitym Warszawiakiem" i co to jest "kultura"... a tak na marginesie, to nauczyć się można jedzenia nożem i widelcem i nie bekania przy stole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mifos Re: ludzie ze wsi IP: *.fso-sa.com.pl 10.10.06, 08:09 To co robisz w Warszawie jeżeli nie lubisz mieszkańców i jej samej?? Odpowiem za ciebie ups Ciebie, dorabiasz się w tej nie ciekawej Warszawie i zabierasz miejsca pracy zaniżając płace tym nie ciekawym warszawiakom Odpowiedz Link Zgłoś
kohol Re: ludzie ze wsi 10.10.06, 09:14 siara66 napisał: > przyjezdny nie zawsze oznacza ze wsi > ale każdy ze wsi to przyjezdny ;/ Ależ skąd. Osoba ze wsi mieszkająca na tejże wsi to żaden przyjezdny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tt Re: ludzie ze wsi IP: 193.27.6.* 11.10.06, 15:42 mam wrażenie, że jest to symptomatyczne - jedyną osobą w firmie podkreślającą "warszawskość" jest Jasiu - kierowca bodaj z Dolnego Mokotowa - wśród reszty liczą sie kompetencje i wiedza a nie miejsce urodzenia najmniej zależnie od działań danego delikwenta - zresztą ta "warszawskość" blednie wobec "londynskości" czy "newyorkwości" - kompleksy wynikające z braku no. wykształcenia są kryte bez powodzenia miejscem urodzenia - pozdrawiam - dyrektor od 6 kat warszawiaków i niewarszawiaków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa Re: ludzie ze wsi IP: *.vc-graz.ac.at 12.10.06, 16:20 Co wy piszecie? Przeciez wiekszosc ludzi w Warszawie, to przyjezdni. Bez nich by to miasto sie nie rozwijalo, nie rozrastalo. Kazdy szuka miejsca dla siebie, jedni w Londynie, drudzy w NY a dla innych Warszawa wystarcza i tyle. Studia w Warszawie to dobra szkola zycia, przed dalszymi poszukiwaniami w Wielkim Swiecie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz Re: ludzie ze wsi 12.10.06, 16:36 Chyba nam w zasadzie chodzi o to, aby bylo jak dawniej. Ludzie zamozni, wolni, inteligentni, szlachetnie urodzeni jezdzili do Paryza, Wiednia, Rzymu, wracali wzbogaceni o dodatkowe doswiadczenia, a caly plebs, siedzial w czworakach i wiedzial tyle ile mu ksiadz powiedzial. Teraz to wszystko sie tak wymieszalo, ze lud inteligentny nie jest w stanie polapac sie kto z kim, gdzie i dlaczego.. Ludzie niskiego stanu, ktorych komunizm wyedukowal, dorwali sie i rzucaja kalumnie na lewo, prawo. Sloma w butach zawsze im ostanie. Krotko mowiac - przyjezdni - tak. Ale tylko szlachetnie urodzeni. Odpowiedz Link Zgłoś