Dodaj do ulubionych

ludzie ze wsi

09.10.06, 17:00
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=140&w=49931586
przyjezdny nie zawsze oznacza ze wsi
ale każdy ze wsi to przyjezdny ;/
Obserwuj wątek
    • jan-w Re: ludzie ze wsi 09.10.06, 17:08
      No nie... kolejny ?
      A tak BTW: nie pisze się ze wsi, tylko z WSI ;-)
    • warzaw_bike_killerz Ze WSI, ze UOP-u, ze SB, ze GRU 09.10.06, 17:11
      Odczepcie sie od wszystkich agentow. Przeciez dzieki nim mamy wolna gospodarke
      rolna, dotacje z UE i gazociag polnocny.

Prokuratura tez nie powinna inwigiowac podejrzanych o afery poslow. Wreszcie
      poslowie sa po to aby zabezpieczyc nam bezpieczenstwo narodowe. Szczegolnie ci z
      prawicy. Jesli cokolwiek bylo zle, to przede wszystkim dlatego, ze chcieli w
      narodowych rekach trzymac ojczyste pieniadze.
    • Gość: ta.. Re: ludzie ze wsi IP: *.aster.pl 09.10.06, 20:30
      ale to oznacza jedno.. ŻE WARSZAWIAK PISZĄCY TAKI POST TO BURAK.. dziwne bo
      niby nie ze wsi.. he he.. przynajmniej tak mówi..
      a może o kulturze nie decyduje pochodzenie ale wartość samego człowieka.. ale
      chyba dla niektórych to jest niezrozumiałe..
      • Gość: ycbo Re: ludzie ze wsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 22:33
        A ja miałem przyjemność mieszkania w wielu miastach polski i nie tylko - więc z
        sentymentu i ciekawości zaglądam na fora wielu miast na gazecie i nigdzie poza
        warszawą nie ma tylu sfrustrowanych kretynów rozgraniczających mieszkańców na
        rodowitych i przyjezdnych.
        W czym widzicie problem, gdzie próbujecie znaleść dowartościowanie.
        Wiele razy w historii warszawiacy okazali się kretynami bez wyobraźni, więc
        wytłumaczcie w czym czujecie się gorsi od tzw. przyjezdnych i co was tak
        strasznie uwiera.
        • Gość: adab Re: ludzie ze wsi IP: *.aster.pl 09.10.06, 22:38
          Wyszków, Wyszogród, Nasielsk, Licheń, ..
          mam dalej wymieniać, te miasta..?
          • Gość: ycbo Re: ludzie ze wsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 22:52
            To co z tego że mieszkałeś w nasielsku nie wstydź się to nic złego.
          • Gość: prażanin Re: ludzie ze wsi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 08:58
            Z całym szacunkiem, ale Licheń to chyba nie miasto?
        • sceptyk Ycbo, 09.10.06, 23:48
          uwazam, ze niepotrzebnie sie frustrujesz. Powinienes jeszcze raz sprobowac
          osiąść w Warszawie. Nie rezygnuj, choc Ci sie nie udalo. Pamietaj - do trzech
          razy sztuka!
        • Gość: karawansarai Re: ludzie ze wsi IP: *.devs.futuro.pl 10.10.06, 13:42
          Bo to wygląda tak, jakiś burak z Pipidówka przeprowadzi się do Warszawy, a
          potem uważa się za niewiadomo kogo. Wtedy właśnie wszyscy dla niego są
          wieśniakami a on jest panem ze stolicy, a tak naprawdę słoma z butów mu wystaje.
          • algirdas Re: ludzie ze wsi 13.10.06, 01:49
            Gęba jak burak,
            język plugawy,
            słomę ma w butach,
            a adres z Warszawy
    • grzegorzlosp Re: ludzie ze wsi 10.10.06, 00:14
      ja jestem ze wsi i jestem z tego dumny
      tam nauczyłem się kultury
      czego coraz częściej brakuje rodowitym warszawiakom
      • tul_tul Re: ludzie ze wsi 10.10.06, 06:53
        Błagam, nie wracajmy do określania, kto jest "rodowitym Warszawiakiem" i co to
        jest "kultura"... a tak na marginesie, to nauczyć się można jedzenia nożem i
        widelcem i nie bekania przy stole.
      • Gość: Mifos Re: ludzie ze wsi IP: *.fso-sa.com.pl 10.10.06, 08:09
        To co robisz w Warszawie jeżeli nie lubisz mieszkańców i jej samej??
        Odpowiem za ciebie ups Ciebie, dorabiasz się w tej nie ciekawej Warszawie i
        zabierasz miejsca pracy zaniżając płace tym nie ciekawym warszawiakom
    • kohol Re: ludzie ze wsi 10.10.06, 09:14
      siara66 napisał:

> przyjezdny nie zawsze oznacza ze wsi
      > ale każdy ze wsi to przyjezdny ;/

Ależ skąd. Osoba ze wsi mieszkająca na tejże wsi to żaden przyjezdny.
    • Gość: tt Re: ludzie ze wsi IP: 193.27.6.* 11.10.06, 15:42
      mam wrażenie, że jest to symptomatyczne - jedyną osobą w firmie
      podkreślającą "warszawskość" jest Jasiu - kierowca bodaj z Dolnego Mokotowa -
      wśród reszty liczą sie kompetencje i wiedza a nie miejsce urodzenia najmniej
      zależnie od działań danego delikwenta - zresztą ta "warszawskość" blednie
      wobec "londynskości" czy "newyorkwości" - kompleksy wynikające z braku no.
      wykształcenia są kryte bez powodzenia miejscem urodzenia - pozdrawiam -
      dyrektor od 6 kat warszawiaków i niewarszawiaków
      • Gość: wawa Re: ludzie ze wsi IP: *.vc-graz.ac.at 12.10.06, 16:20
        Co wy piszecie? Przeciez wiekszosc ludzi w Warszawie, to przyjezdni. Bez nich by
        to miasto sie nie rozwijalo, nie rozrastalo. Kazdy szuka miejsca dla siebie,
        jedni w Londynie, drudzy w NY a dla innych Warszawa wystarcza i tyle. Studia w
        Warszawie to dobra szkola zycia, przed dalszymi poszukiwaniami w Wielkim Swiecie ;)
        • warzaw_bike_killerz Re: ludzie ze wsi 12.10.06, 16:36
          Chyba nam w zasadzie chodzi o to, aby bylo jak dawniej. Ludzie zamozni, wolni,
          inteligentni, szlachetnie urodzeni jezdzili do Paryza, Wiednia, Rzymu, wracali
          wzbogaceni o dodatkowe doswiadczenia, a caly plebs, siedzial w czworakach i
          wiedzial tyle ile mu ksiadz powiedzial. Teraz to wszystko sie tak wymieszalo, ze
          lud inteligentny nie jest w stanie polapac sie kto z kim, gdzie i dlaczego..
          Ludzie niskiego stanu, ktorych komunizm wyedukowal, dorwali sie i rzucaja
          kalumnie na lewo, prawo. Sloma w butach zawsze im ostanie.
          Krotko mowiac - przyjezdni - tak. Ale tylko szlachetnie urodzeni.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka