Dodaj do ulubionych

Najpierw zbadajcie, potem wycinajcie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 22:41
Taka totalna wycinka to barbarzyństwo. Zniszczenie naturalnych brzegów Wisły i
nic w zamian.
Obserwuj wątek
    • Gość: bigos3d Re: Najpierw zbadajcie, potem wycinajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 23:51
      Precz z lapami od drzew!! Wytniecie drzewa i zostanie szczerbaty sciek.

Tyle lat stoja "bulwary" po lewej stronie Wisly i co? I brud, smrod i beton. Nie
      dlatego nikt nad Wisle nie przychodzi ze jest zarosnieta po prawej stronie tylko
      dlatego ze nikt nie dba o lewa.

Wszyscy doskonale wiedza ze regulowanie koryt w celu zapobiegania powodziom daje
      odwrotne skutki. Mala retencja jest potrzebna. Ale kolejne urzedasy za
      Suchockiej zrobily dobrze i wprowadzily podatki od akwenow i .... fru! nie ma
      malej retencji.

A prawa strona jest piekna! I drzewa nigdy zadnych spietrzen nie powodowaly i
      nie spowoduja. Urodzilem sie tu i chodze nad Wisle czesto... TYLKO i WYLACZNIE
      dlatego ze dzieki rzece i tym drzewom czuje sie jak za miastem...

Nikomu nigdy to nie przeszkadzalo. A nasze piekne nadwislanskie bulwary brodem i
      smrodem sie prezentuja.

Tym sie zajmijcie zes do cholery!!
      • Gość: KKE Re: Najpierw zbadajcie, potem wycinajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 01:00
        Drzewa i ich korzenie w naturalny sposob opozniaja powodz, w przeciwienstwie do
        betonowania na "gladko", widac np. powodzie na Renie. Absurd i barbarzynstwo! W
        dodatku np. wokol Portu Praskiego zamieszkaly bobry, na Kepie Zawadowskiej przy
        Siekierkach ptaki. Kierunek zmian powinien byc dokladnie odwrotny, odbetonowac!
        • Gość: wypasior chodzi o paliwo "ekologiczne" na sprzedaż IP: *.chello.pl 24.10.06, 19:40
          spytajcie się panów od wycinki co zamierzją zrobić z drewnem....

w całej polsce drzewa stały się śmiertelnie niebezpieczne odkąd każdy gumofilc
          ogrzewa dom drewnem
    • Gość: zielony Najpierw zbadajcie, potem wycinajcie IP: *.kablowka.waw.pl 24.10.06, 01:34
      Silne "lobby miłośników pił spalinowych" zawsze znajdzie powód,żeby wyrżnąc
      jakieś drzewa. Zawsze znajdą się jakieś badania, że zieleń żle wpływa... na
      mieszkańców naszego kraju. Zgoła lepiej wpływaja beton lub kostka brukowa.
      Wybaczcie sarkasyczny ton, ale krew mnie zalewa jak słyszę o takich
      inicjatywach i widzę co dzieje się dookoła. Warszawa nie jest pewnie wcale
      liderem. Cała Polska przypomina tartak.
      • anka1 Re: Najpierw zbadajcie, potem wycinajcie 24.10.06, 08:12
        zawsze mi sie wydawalo,ze dzieki drzewom powodzie sa mniej grozne. a tu jak
        widac ktos doszedl do wniosku,ze lepszy jest beton. a jak po wycieciu drzew
        zaleje czesc miasta to kto bedzie odpowiedzialny ?
        • Gość: goja Re: Najpierw zbadajcie, potem wycinajcie IP: 195.42.249.* 24.10.06, 08:43
          Jesli zdaniem zwolennikow wycinki na drzeach moga zatrzymywac sie smieci itp
          przeszkody utrydniajace splyw wody w czasie powody i powodujace dodatkowe
          spietrzenia to wystarczy postawic odpowiednie zapory z siatki ktore kierowalyby
          wszelkie przeszkody blizej srodka rzeki i uniemozliwialyby wplywanie ich
          pomiedzy drzewa. Cos takiego jak falochrony tylko azurowe
          • Gość: oki biznes i jeszcze raz biznes IP: *.chello.pl 24.10.06, 20:26
            gdyby kazać im przekazać drewno z wycinki na cele społeczne to by natychmiast im
            się odechciało całej akcji
    • Gość: PW Oni już sprzedali te drzewa. A wy tu o ekologii... IP: *.polskieradio.pl 24.10.06, 08:55
      Oni już sprzedali te drzewa, w końcu z 10 tyś drzew, głównie liściastych, to troche drewna będzie. Zabawki dla dzieci się zrobi, mebelki, a reszta zasili kominki w domach...
      • Gość: oki oczywiście IP: *.chello.pl 24.10.06, 20:23
        zadziwiająco mało ludzi podejmuje wątek ekonomiczny całej sprawy
      • Gość: ant dokładnie!, niech swe d..y sprzedadzą !! IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.06, 20:30
        bezmózgi.
    • Gość: Mała Mi Re: Najpierw zbadajcie, potem wycinajcie IP: *.aster.pl 24.10.06, 09:09
      Cymbalstwo, ciemnota i urzędnicze wymysły. Nie rozumiem, dlaczego w ratuszu
      urzędują debile, podczas gdy absolwenci biologii nie mogą znaleźć pracy.
    • Gość: Paweł Badania IP: *.epstein.com.pl 24.10.06, 09:35
      Czy specjalista, który prowadził badania dla p. Anny Michny to jej osobisty
      specjalista czy może jakiś tajemniczy wszystkowiedzący nieomylny naukowiec?!
      • Gość: b Re: Badania IP: *.ite.waw.pl 24.10.06, 10:02
        a wg mnie to drzewa się wytnie, wały przesunie i powstanie kilka nowych osiedli
        z widokiem na wisłe, urzednicy dostaną dywidende, deweloperzy zarobią...a co tam
        jakieś drzewa! ja ostatnio jechałem tamtędy samochodem po raz pierwszy w życiu -
        morze zieleni na siekierkach jest piękne!
    • jurek_dzbonie Czas najwyzszy uporzadkowac i uregulowac Wisle. 24.10.06, 10:46
      Czas stworzyc tam deptaki, gdzie beda mogly przychodzic rodziny i wypoczywac
      nad rzeka. Dosc pijaczkow i cpunow szwendajacych sie po krzakach nad Wisla
      • acer_campestre Re: Czas najwyzszy uporzadkowac i uregulowac Wisl 24.10.06, 11:34
        Oczyścić dno i brzegi Wisły ze śmieci - tak
        Zaadoptować obskurne zabetonowane zachodnie nadbrzeże i zrobić z niego pięknie
        oświetlony bulwar z prawdziwego zdarzenia - tak
        Zniszczyć naturalne lasy łęgowe w stolicy - unikatowe na skalę europejską - NIE!
        • qnegunda Bulwary po obu stronach Wisly 24.10.06, 14:05
          Miejsce dla ludzi potrzebujacych odpoczynku. Przywrocic oba brzegi warszawiakom.
          • acer_campestre Re: Bulwary po obu stronach Wisly 24.10.06, 14:36
            Bulwar na tarasie zalewowym??? Dobry żart.
    • Gość: Warszawianka Najpierw zbadajcie.... a urzędasy nie mają ochoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 11:49
      jak zwykle urzędasy idą po najlżeszej linii oporu - po co myśleć, po co badać,
      kiedy można mieć sprawę z głowy!
    • Gość: Jan Kowski Najpierw zbadajcie, potem wycinajcie IP: 193.0.70.* 24.10.06, 13:31
      Od pewnago czasu jest tak, że kiedy urzędnik wbije coś sobie do głowy, to nawet
      za cenę ośmieszenia i oskarżenia o arogancję nie ustąpi. Z takim przypadkiem
      mamy własnie do czynienia. Czy to jest dialog społeczny made in PiS?
    • Gość: z Mokotowa Najpierw zbadajcie, potem wycinajcie IP: 193.0.70.* 24.10.06, 13:58
      Był taki moment, ale tylko moment, gdy wydawało się, że nowa władza chce coś
      dobrego zrobić w Warszawie. Nie trwało to długo. Od czasu "nakrycia" architekta
      na prywacie, sprawy zaczęły sie toczyć błyskawicznie. W tej chwili bałagan,
      sobiepaństwo, nieodpowiedzialność, brak poszanowania dla społecznej tkanki
      miasta, arogancja wobec mieszkańców i organizacji, lekceważenie historii i
      potrzeby kontynuacji jest - pardon - porażające. Zachowują się jak talibowie
      prze rzeźbami Buddy. Kto to zatrzyma? To już nie idzie o te drzewa jedynie, to
      sprawa miasta! A miasto, to nie tylko ulice, domy, place i drzewa (najlepiej,
      gdyby ich nie było - drzewa to koszty, dom, to nie nasz kłopot), to także
      ludzie, społeczność. PiC to rozumie?
    • Gość: kar Najpierw zbadajcie, potem wycinajcie IP: *.crowley.pl 24.10.06, 15:30
      Jak zwykle - nie wie lewica, co robi prawica. To samo dotyczy dróg i innej
      infrastruktury komunalnej. Jezdnia należy do kogo innego, chodnik do kogo
      innego, a latarnie jeszcze do kogoś. I efekty widać. Władza powinna być
      zcentralizowana i nic jej nie powinno być obce. Rozmydla nam się więc
      odpowiedzialność, a skargi czy wnioski można pisać na Berdyczów.
    • Gość: art z krakowa Najpierw zbadajcie, potem wycinajcie IP: *.server.ntli.net 24.10.06, 18:58
      ten kawalek warszawy jest piekny jak to mozna zniszczyc??
      • papuka Re: Najpierw zbadajcie, potem wycinajcie 24.10.06, 20:01
        A co jest pięknego w krzaczorach????????? Z daleko moze to i wygląda ładnie ale czy to jest w jakikolwiek sposób kontrolowane? Czy ktoś dba o to aby ta zieleń była zadbana? Nie to rośnie "dziko" Ludzie nie zapominajmy że to jest STOLICA a nie jakaś wiocha... Nad Wisłą powinny być stworzone przyjemne dla oka trasy spacerowe. To co jest w tej chwili to jest wręcz kompromitacja... Nie mówięaby pozbyć się całej zieleni, ale jestem zdecydowanie za tym aby to było uporządkowane i to po obu stronach Wisły bo w wielu miejscach zamiast widoku na praską stronę jest widok tylko na wieloletnie drzewa chyba nikt mi nie wmówi że to jest piękne...
        • olecky Re: Najpierw zbadajcie, potem wycinajcie 24.10.06, 20:20
          papuka napisała:

> w wielu miejscach zamiast widoku na praską stronę jest widok
          > tylko na wieloletnie drzewa
          > chyba nikt mi nie wmówi że to jest piękne...

no skoro nikt nie wmowi, to trudno, de gustibus itp. Mam jednak wrazenie, ze
          widok na wieloletnie drzewa dla wielu osob jednak posiada znaczace walory
          estetyczne - jakos np. w nieruchomosciach nikt sie nie reklamuje "widok na fajne
          betonowe schody"...

pozdrawiam, olek
        • acer_campestre Re: Najpierw zbadajcie, potem wycinajcie 25.10.06, 09:41
          papuka napisała:
          > A co jest pięknego w krzaczorach????????? Z daleko moze to i wygląda ładnie
          ale
          > czy to jest w jakikolwiek sposób kontrolowane? Czy ktoś dba o to aby ta
          zieleń
          > była zadbana? Nie to rośnie "dziko" Ludzie nie zapominajmy że to jest
          STOLICA
          > a nie jakaś wiocha... Nad Wisłą powinny być stworzone przyjemne dla oka trasy
          s
          > pacerowe. To co jest w tej chwili to jest wręcz kompromitacja... Nie mówięaby
          p
          > ozbyć się całej zieleni, ale jestem zdecydowanie za tym aby to było
          uporządkowa
          > ne i to po obu stronach Wisły bo w wielu miejscach zamiast widoku na praską
          str
          > onę jest widok tylko na wieloletnie drzewa chyba nikt mi nie wmówi że to jest
          p
          > iękne...

Jeśli nie widzisz nic pięknego w tym, że mamy w stolicy naturalne zbiorowisko
          leśne (łęg), to już Twoja sprawa. Zapewniam, że znawcy tematu z innych krajów
          europejskich nam go zazdroszczą :-)
          Warto też nie patrzeć jedynie na walory estetyczne roślinności, tylko zwrócić
          uwagę na fakt, że gdyby nie duże zbiorowiska leśne (liczy się różnorodność
          gatunkowa i powierzchnia!)już dawno udusilibyśmy się od spalin...

Ludzie, poczytajcie trochę na temat wartości dolin rzecznych, naturalnych
          zbiorowisk leśnych i ich wpływie na nasze zdrowie!
    • Gość: ant Najpierw zbadajcie, kto za to drzewo już IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.06, 20:28
      na pniu zapłacił. A potem pogaduszki !!
      Kto normalny wycina w dzisiejszch czasach drzewa w miescie ?? Tylko idiota,
      albo skorumpowany debil przy żłobie (czyt. biurwa, która dużo może) za kasę.
    • Gość: ale jaja nie wycinac! IP: *.pz.unibas.ch 24.10.06, 20:56
      Przeciez chodzi tylko o pieniadze, nie o powodz.

A swoja droga nalezy z prawa usunac bezsensowny przepis, ktory pozwala wycinac
      dowolne drzewa w miedzywalu jako "zagrozenie powodzia".
    • Gość: Improwizacja Pomóż mi uratować świat przed guw***. IP: 82.139.47.* 08.11.06, 05:03
      A z głupoty wytną cały park narodowy! i do tego wcale nie taniej!

pl.wikipedia.org/wiki/Bielik
      pl.wikipedia.org/wiki/Orlik_krzykliwy
      pl.wikipedia.org/wiki/G%C5%82uszec
      pl.wikipedia.org/wiki/%C5%BBuraw_%28ptak%29
      kontaktuj się zemną zrobimy coś:
      gg1634814
      buyguitar@interia.pl

Czy słyszałeś kiedyś o rozpudzie o parku narodowym? Na pewno nie to miejsce na
      Podlasiu.
      A utworzenia parku narodowego jest tam planowane od lat 80.
      Chodzi o życie nie tylko zwierząt. Chodzi o oszczędność budżetu pieniędzy.
      Chodzi o twój świat.
      Zatrzymaj największy skandal Polski.
      Bez żartów
      Proszę pomóż mi uratować świat!
      Jak nie wiadomo, o co chodzi to chodzi o twoje pieniądze za tydzień z portfela
      każdego Polaka zginie 100zł pomóż mi nie zrobię tego sam?
      TU nie chodzi o Politykę tu chodzi o życie ludzi.
      O życie Julii. Pana B i pana C.
      Autostrada przejedzie przez ich dom i zabierze im środki do życia.
      Z pana c się śmiali 50tysiecy złoty zarobku przez 25 lat z agro turystyki to
      podobno za wiele dla urzędników w Podlasiu ci ludzie chcą żyć ( 10 tysięcy
      złoty wydałem przez 10 lat na PC wydałem!)
      Koniec z spokojnym życiem narkotyki na ulicach tanie motele z prostytutkami
      wszystko dla pieniędzy powstrzymaj to!
      Pomyśl, czego oczekuje od ciebie Papież czy Papież szanował środowisko jak
      patrzy na ciebie ojciec czy nie masz siły poświecić 10 minut!
      Wszystko, co tu napisałem jest szczerą prawdą!
      Taniej jest zbudować most przez miasto czy zrobić obwodnice?

Napisz do mnie na adres buyguitar@interia.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka