Dodaj do ulubionych

SKM dojeżdża do Wesołej

IP: *.spray.net.pl 05.11.06, 22:09
Super. Kto podliczy SKM za wynajem 2 dodatkowych pociagow? Cos droga robi sie
ta kolejka. A wszystko z naszych podatkow.
Obserwuj wątek
    • Gość: wsw Re: SKM dojeżdża do Wesołej IP: *.chello.pl 06.11.06, 01:03
      w tekscie jest mowa o jednym wypozyczonym pociagu.
      skad drugi?
      • misiekka Re: SKM dojeżdża do Wesołej 06.11.06, 09:30
        Bedzie stal na Olszynce jako rezerwa, bo 14WE ciagle sie psuja. Decyzja o jego
        wypozyczeniu zapadla w ostatniej chwili
    • Gość: wesoła Re: SKM dojeżdża do Wesołej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 09:34
      To super, wreszcie jakieś szybkie połączenie ze Starej Miłosnej omijające
      koszmarne korki na Marsa-Ostrobramska.
      • misiekka Re: SKM dojeżdża do Wesołej 06.11.06, 09:35
        Jest jeszcz pociag KM. Wystarczy wykupic doplate za 5zl bo biletu miesiecznego.
    • Gość: to ja Metro - zamknijmy je - jest drogie!!! IP: 194.181.0.* 06.11.06, 12:23
      SKM to malutki pikus przy kosztach metra! Zamknijmy je - Warszawa zaoszczedzi
      krocie! Ludzie z Wesolej tez placa podatki, a metro nijak ich nie interesuje.
      • Gość: Daro Re: Metro - zamknijmy je - jest drogie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 13:38
        Jeżeli będziemy tak podchodzić do sprawy jak niejaki Rychu to niedługo okaże się
        że komunikacja miejska powinna być zlikwidowana bo nie przynosi zysku. Ja np
        bardzo rzadko korzystam z tramwajów Proponuję je zliwkwidować bo trzeba do nich
        dopłacać
        • misiekka Re: Metro - zamknijmy je - jest drogie!!! 06.11.06, 14:06
          W przypadku SKM Rych ma racje. Wkladanie kasy w SKM to wrzucanie do wora bez
          dna. Po tej trasie jezdza pociagi KM, ktore moga swietnie SKM zastapic. Ale
          przeciez ida wybory i trzeba z kasy miasta wrzucac w SKM kolejne pieniadze.
          • metron1 Re: Metro - zamknijmy je - jest drogie!!! 07.11.06, 07:09
            A wasze ukochane,ale lejące na pasażera Koleje Mazowieckie to nie wór bez
            dna???. Co roku z budżetu samorządowego jest wpompowywane w KM ponad 100 mln zł
            samej dotacji
            A znaczącej poprawy jak nie było,tak i nie ma. Są za to głosy aby broń Panie
            Boże nie pojawiła się konkurencja,
            • Gość: Rychu Re: Metro - zamknijmy je - jest drogie!!! IP: *.spray.net.pl 07.11.06, 09:13
              Jaka konkurencja? Dla kogo konkurencja? Rozwiazanie ze wspolnym biletem ZTM/KM
              jest idealne. SKM powinno istniec jako dzial w ZTM nadzorujacy wykonywanie
              umowy ZTM-KM.
              • metron1 Re: Metro - zamknijmy je - jest drogie!!! 07.11.06, 09:39
                Jak wreszcie KM zaczną mnie traktować jak pasażera a nie uciążliwego petenta to
                przestanę pisać o konkurencji
                Jeżeli rozkład będzie dopasowany do podróżnych,jeżeli w święto nie będę musiał
                czekać 1,5 h lub "tylko" godzinę na pociąg i w dodatku będę nie będę musiał po
                peronie gonić napchanej do granic możliwosci jednej jednostki to naprawdę
                konkurencja nie będzie mi potrzebna. Na razie jednak na to się nie zanosi
                • jurek_dzbonie Re: Metro - zamknijmy je - jest drogie!!! 07.11.06, 12:13
                  Sa jeszcze autobusy, taksowki i samochody prywatne.
                  • metron1 Re: Metro - zamknijmy je - jest drogie!!! 07.11.06, 13:12
                    I jest jeszcze SKM która mi pasażerowi wybitnie odpowiada
                    • misiekka Re: Metro - zamknijmy je - jest drogie!!! 08.11.06, 13:14
                      Szczegolnie tym z Celestynowa i Otwocka.
                      • premo15 Re: Metro - zamknijmy je - jest drogie!!! 08.11.06, 19:50
                        SKM powinna jeździć po własnych torach tak jak to się dzieje w 3mieście. A tak
                        mamy tylko konkurencję dla KM która pokonują ja ceną biletu i komfortem
                        podróży. SKM blokuje przejazdy, powoduje opóxnienia pociągów KM a korzystają z
                        niej tylko nieliczni
                        • c.talleyrand Re: Metro - zamknijmy je - jest drogie!!! 15.11.06, 20:12
                          Nieliczni? Wiesz co ty chyba nie wiesz co piszesz, jakbyś zobaczył jaki tłok
                          panuje w kolejce przez cały dzień to byś zmienił zdanie. Na linii do falenicy
                          owszem pociągi woziły powietrze, ale teraz nie da się do nich wsiąść z powodu
                          tłoku. Większość zamieszconych tu bzdurnych komentarzy pokazuje jak ci co się
                          wymądrzają małe mają pojęcie o rzeczywistości. SKM obecnie powinna być
                          rozbudowywana, a mówienie o jej likwidacji w chwili kiedy dziennie korzysta z
                          niej już kilkadziesiąt tysieęcy osób jest po prostu idiotyzmem.
                          • Gość: Premo Re: Metro - zamknijmy je - jest drogie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 17:46
                            Nie o to chodzi w moich wypowiedziach. Mi chodzi ot że pociągi jadące do
                            wesołej od rembertowa jeżdżą prawie puste. Wiem o tym że już dalej nie da się
                            wcisnąć. A SKM najpierw niech kupi nowe jednostki a potem niech myśli o
                            wydłużaniu tras
                            • c.talleyrand Re: Metro - zamknijmy je - jest drogie!!! 16.11.06, 22:22
                              No to wypożyczyli, dwa odremontowane składy z Gdańska. A co do Wesołej, to z
                              dnai na dzień (a mieszkam w Rembertowie) widzę że jeździ tam coraz więcej osób.
                              Nie można wszystkiego co PiS zrobił w Warszawie krytykować. Pomysł był prosty,
                              a kolejkę miejską na torach PKP już dawno powinien był ktoś uruchomić.
                              • Gość: Premo Re: Metro - zamknijmy je - jest drogie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 17:59
                                Wcale nie 2 tylko 1 i tylko do 9 grudnia
              • Gość: Warszawianka Re: Metro - zamknijmy je - jest drogie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 22:22
                ość portalu: Rychu napisał(a):

> Jaka konkurencja? Dla kogo konkurencja? Rozwiazanie ze wspolnym biletem ZTM/KM
                > jest idealne. SKM powinno istniec jako dzial w ZTM nadzorujacy wykonywanie
                > umowy ZTM-KM.

Sorry, ale ja tam KM jeździć nie będę - nie ma porównania z SKM, gdzie w dodatku
                żaden "wspólny bilet" nie jest potrzebny, bo jeżdżę na bilet miesięczny ZTM.
                Wygodne fotele (w KM są nie do przyjęcia!), czysto, latem klimatyzacja -
                wreszcie coś na poziomie, wyjąwszy oczywiście częstotliwość kursów...
                • Gość: Premo Re: Metro - zamknijmy je - jest drogie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 07:18
                  KM przejęło jednostki po PR więc dlatego są one w tak opłakanym stanie.
                  Modernizację są wykonywane tylko w przypadku napraw głównych. W ciągu
                  najbliższyg 2 lat pojawią się Staedlery, 2 jednostki EW60, 2 leasingowane
                  zmodernizowane EN57 i jedna EN71(czterowagonowy). Na modernizację nastepnych
                  trzeba będzie czekać jeszcze kilka lat aż przyjdzie pora na NG
                • jurek_dzbonie Re: Metro - zamknijmy je - jest drogie 10.11.06, 15:19
                  > żaden "wspólny bilet" nie jest potrzebny, bo jeżdżę na bilet miesięczny ZTM.

Rozumiesz o czym piszesz? Bo wydaje mi sie ze nie.
                  Co do wspolnego biletu - mozesz nie korzystac z jego dobrodziejstwa. SKM jezdzi
                  co 30 minut, KM co 10 - zawsze moesz dluzej pomarznac czekajac na nastepne SKM,
                  ktore przyjedzie lub nie.
                  • przewoz_pw Re: Metro - zamknijmy je - jest drogie 10.11.06, 16:02
                    A propos - kmoże nie przyjechać. Wczoraj widziałem po raz kolejny jednostkę
                    zastepczą EN71 w ruchu wieczorem. Znaczy się - coś padło. a jak tak, to może
                    się zdarzyć ,że na SKM będziesz czekać nie 30 minut a godzinę. I co wtedy? Nie
                    pojedziesz KM "bo nie" mimo, ze jeździ co 10 minut? No to nie. Marźnij dalej :)
                    • premo15 Re: SKM tylko do 9 grudnia 10.11.06, 18:59
                      Przedłużenie trasy to tylko marny chwyt wyborczy. Od nowego rozkładu wszystkie
                      SKMki kursują tylko do Rembertowa. Przynajmniej Sulejówek zaoszczędzi kasę
                      którą od przyszłego roku można przeznaczyć na wspólny bilet. A SKM najpierw
                      niech zakupi nowe jednostki a potem niech zajmuje się wożeniem ludzi
                      • metron1 Re: SKM tylko do 9 grudnia 10.11.06, 21:55
                        Premo a ty nadal administrujesz forum poswięconym SKM. Jeszcze niedawno byłeś
                        zadowolony z SKM,teraz gdy SKM nie dojeżdza do Sulejówka już przestała Ci się
                        podobać???
                        • Gość: Premo Re: SKM tylko do 9 grudnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 12:56
                          Forum nie ma już pół roku. Nie podobają mi się działania SKM. Chcą zrobić wiele
                          tylko nie mają czym
                          • Gość: lassu Re: SKM tylko do 9 grudnia IP: *.chello.pl 11.11.06, 20:02
                            Aco SKM ma tutaj do gadania?? ZTM zleca im wożenie ludzi a oni to robią i tyle to nie oni decydują gdzie i jak
    • Gość: TTT SKM W-wa daje bezpłatny przejazd z Sulejówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 15:20
      Dzisiaj będąc na stacji Sulejówek Miłosna jakież było moje ździwienie gdy
      maszynista otworzył drzwi na stacji a kierownik pociągu zapraszał i mówił że za
      darmo może pojechać dwie stacjie!!!!!!!!! Jestem ciekawe co na to ZTM i
      pasażerowie Pruszkowa oraz Piastowa którzy płacą za bilety podmiejskie a tu SKM
      funduje przejazdy za free czereśniakom z Sulejówka.
      • premo15 Re: SKM W-wa daje bezpłatny przejazd z Sulejówka 06.11.06, 18:22
        Sam jesteś czereśniak. Niektórzy maszyniści nie byli poinformowani o zmianach i
        wozili ludzi. A głosy niepochlebiające SKM głoszą ci do których ona nie jeździ
      • Gość: SKM-W Re: SKM W-wa daje bezpłatny przejazd z Sulejówka IP: *.aster.pl 07.11.06, 00:13
        Proszę o podanie , daty godziny i ew. nr pociagu (skłądu) w którym opisywane
        przez Ciebie zdarzenie miało miejsce.

Dziękuję.
        • premo15 Re: SKM W-wa daje bezpłatny przejazd z Sulejówka 07.11.06, 18:57
          To był pociąg o numerze SKW30457 odjeżdżający ze stacji Warszawa Wschodnia o
          godz 14.00
    • Gość: Premo SKM dojeżdża do Wesołej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 15:41
      Dziś na klapkach na Wschodniej zobaczyłem pociąg SKM z kierunkiem Sulejówek-
      Miłosna. Nie mogłem uwierzyć!
      Czyżby wszystko się jednak zmieniło-pomyślałem
      Na peronowych klapkach ja wół Sulejówek Miłosna. Po chwili megafonistka
      zapowiada
      -Pociąg szybkiej koleji miejskiej z Pruszkowa do Sulejówka Miłosnej odjedzie z
      toru X przy peronie 5
      Nie mogłem się nadziwić pięknie obklejonym EN71-046 w barwy SKM Warszawa.
      Zaglądam na czoło kibla ,a tam żadnej tabliczki kierunkowej
      -Skoro jest na klapkach i jeszcze zapowiedziany przez megofonistkę znaczy się
      jedzie do SM.
      Razem ze znajomym wsiadam do pustego pociągu. W Rebertowie wyglądam przez okno
      a tam także wyświetlone SM
      Wszystko byłoby OK gdyby w Woli Grzybowskiej nie przyszedł kierownik i nie
      zaczął wszystkich wywalać z pociągu.
      Na narzekania podróżnych odbąkiwał
      - koniec trasy, dalej nie jedzie, ja nie zapowiadałem tego pociągu, nie ja
      obsługuje klapki
      Z pociągu wygonił 20 osób które tak jak ja uwierzyli klapkom i megafonistce.

Gdzie jest ten tłok przez który cierpią mieszkańcy wesołej???

Z pociągu kilka osób wysiadło w Rembertowie i tylko 1! w Wesołej
      W Woli wysiedli tylko wygonieni przez kierownika ludzie. Nikt poza tym. Łacznie
      30 pasażerów

Jaki napięty rozkład?????

10 minut później wsiadłem w pociąg do Mińska i w SM stała na peronie wspomniana
      wcześciej SKMka i stała jeszcze trochę. Przez ten czas z 10 razy pasażerowie
      mogli by wsiąść i wysiąść.
      • Gość: wesoła Re: SKM dojeżdża do Wesołej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 17:47
        Ja mieszkam w Wesołej i dopiero dzisiaj dowiedziałam się ze kursuje tu SKM
    • Gość: PMK SKM dojeżdża do Wesołej IP: *.chello.pl 06.11.06, 18:14
      "Igor Krajnow z Zarządu Transportu Miejskiego zapowiada jednak, że SKM nie
      będzie zabierać pasażerów z Sulejówka, bo władze tego miasta nie dopłacają
      Warszawie do kursów pociągów."

Co za idiotyzm? Skoro i tak musi tam jechać, to kretyn tylko wygania ludzi z
      pociągu - KRETYN I SKOŃCZONY IDIOTA! ZTM to KRETYNI!

Dziś na klapkach na Wschodniej zobaczyłem pociąg SKM z kierunkiem Sulejówek-
      Miłosna. Nie mogłem uwierzyć!
      Czyżby wszystko się jednak zmieniło-pomyślałem
      Na peronowych klapkach ja wół Sulejówek Miłosna. Po chwili megafonistka
      zapowiada
      -Pociąg szybkiej koleji miejskiej z Pruszkowa do Sulejówka Miłosnej odjedzie
      z toru X przy peronie 5
      Nie mogłem się nadziwić pięknie obklejonym EN71-046 w barwy SKM Warszawa.
      Zaglądam na czoło kibla ,a tam żadnej tabliczki kierunkowej
      -Skoro jest na klapkach i jeszcze zapowiedziany przez megofonistkę znaczy
      się jedzie do SM.
      Razem ze znajomym wsiadam do pustego pociągu. W Rebertowie wyglądam przez
      okno a tam także wyświetlone SM
      Wszystko byłoby OK gdyby w Woli Grzybowskiej nie przyszedł kierownik i nie
      zaczął wszystkich wywalać z pociągu.
      Na narzekania podróżnych odbąkiwał
      - koniec trasy, dalej nie jedzie, ja nie zapowiadałem tego pociągu, nie ja
      obsługuje klapki
      Z pociągu wygonił 20 osób które tak jak ja uwierzyli klapkom i megafonistce.

Gdzie jest ten tłok przez który cierpią mieszkańcy wesołej???

Z pociągu kilka osób wysiadło w Rembertowie i tylko 1! w Wesołej
      W Woli wysiedli tylko wygonieni przez kierownika ludzie. Nikt poza tym.
      Łacznie 30 pasażerów

Jaki napięty rozkład?????

10 minut później wsiadłem w pociąg do Mińska i w SM stała na peronie
      wspomniana wcześciej SKMka i stała jeszcze trochę. Przez ten czas z 10 razy
      pasażerowie mogli by wsiąść i wysiąść.

• premo15 Re: SKM dojeżdża do Wesołej 06.11.06, 18:28
        Mnie właśnie postawa kierownika najbardziej wkurzyła. On celowo szedł po
        składzie żeby wygonić ludzi. CHAM!!
        • Gość: Antykm Re: SKM dojeżdża do Wesołej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 21:26
          Przecież miałeś wyjasnione to już na innym forum. Skoro Sulejówek nie chce się
          dokładać do SKM to dlaczego SKM ma wozić ludzi z Sulejówka
          Skoro Pruszków może dokładać się do SKM to może zrobić to i Sulejówek
          A kierownik nie był chamem,wykonywał tylko swoje obowiązki
          Gdyby nie wygonił tych ludzi,jutro do SKM przestałby dopłacać Pruszków
          • Gość: Asyt Tylko w Polsce... IP: 202.101.6.* 07.11.06, 00:11
            Na nie przyszło Ci do głowy, iż przejazd tego pociągu kosztuje tyle samo.
            Ludzie, którzy nim jadą nie musza odpowiadać za brak wyobraźni swoich włodarzy.
            Z drugie strony można również zastanowić się czy np. nie jest to kolejny
            przejaw niechęci, wobec ZTM, ponieważ miasta Legionowo, Piaseczno i inne,
            ogólnie rzecz ujmując nie chętnie zgadzają się na ich pomysły i wyceny. A
            prawda jest taka iż komunikacja w naszej aglomeracji to jeden wielki kosmos i 3
            świat… a kto za to odpowiada  ZTM
            • Gość: SKM-W Re: Tylko w Polsce... IP: *.aster.pl 07.11.06, 00:15
              > Na nie przyszło Ci do głowy, iż przejazd tego pociągu kosztuje tyle samo.

przejazd słuzbowy kosztuje mniej. Mieści sie w kategoriach podsyłu.
          • fairycharlotte Moja dzisiejsza przygoda:((( 07.11.06, 09:36
            Kto mieszka w Starej Miłosnej ten wie, jaki tłok panuje rano w autobusach 502.
            A jeżdżą one niestety co pół godziny. Dziś o 7:20 wsiadłam do 502 na pętli i
            bynajmniej nie upolowałam miejsca siedzącego, dodam, że jestem w ciąży. W tej
            sytuacji stwierdziłam, ze nie dam rady stać w zatłoczonym autobusie godzinę,
            więc na przystanku Wesoła przesiądę się w nowy autobus 198, a potem pojade SKM,
            w pracy będę więc 15-20 minut szybciej niż gdybym jechała do centrum 502.
            Dodam, ze oczywiście wszystkie autobusy ze Starej Miłosnej odjeżdżają rano
            mniej więcej o tej samej godzinie! A gdy uciekną, przez długi długi czas nie ma
            nic. No ale udało się dojechac na przystanek Wesoła na czas. I tu
            niespodzianka. Autobus 198, teoretycznie skoordynowany z pociągiem SKM, nie
            przyjeżdża. Nie wiem, dlaczego i jakim cudem - trase przez osiedle Stara
            Miłosna ma bezkorkową, staje tylko na jednych światłach. Gdy do odjazdu pociągu
            SKM pozostało 5 minut, a autobus nadal nie przyjechał - stał na światłach -
            zwątpiłam. Przeciez pociag niechybnie mi ucieknie!

U nas nie Europa zachodnia, tu pociag na autobus nie zaczeka. A jeśli utknę na
            stacji PKP Wesoła, będę miała po prostu, nieelegancko mówiąc, PRZERĄBANE, a do
            pracy dotrę nie mam pojecia kiedy... No i zrezygnowałam. Wróciłam sie na
            przystanek autobusów na Trakcie Brzeskim - w międzyczasie wszystkie linie ZTM
            mi uciekły - i zmuszona byłam złapać jakiś PKS z Mińska Mazowieckiego, którym w
            cenie 3,50 PLN i w temperaturze 40 st. Celsjusza dotaszczyłam się do petli
            Gocławek... Podsumowując, gdybym została w ekstremalnie zatłoczonym 502 z 7:20,
            wyszłabym na tym lepiej i byłabym w pracy wczesniej, niż w koncu udało mi się
            dojechac. To chyba koniec moich eksperymentow z nowym udogodnieniem
            komunikacyjnym dla mieszkańców Wesołej. Naprawde, 100 razy bardziej potrzebne
            jest zwiekszenie częstotliwości kursowania 502 w godzinach szczytu... Bo w
            sytuacji takiej koordynacji komunikacji nie polecam nikomu ryzyka, które
            dzisiaj chciałam ponieść :(

• przewoz_pw Re: Moja dzisiejsza przygoda:((( 07.11.06, 23:42
              > U nas nie Europa zachodnia, tu pociag na autobus nie zaczeka. A jeśli utknę na
              > stacji PKP Wesoła, będę miała po prostu, nieelegancko mówiąc, PRZERĄBANE, a do
              > pracy dotrę nie mam pojecia kiedy...
              Oczywiście nie poczeka, bo w szczycie pociągi tu jeżdżą co 5-10 minut i ciężko, żeby miały czekać na opóźnione autobusy.
              Ale rozwiązanie jest proste. Pofatygować się na stację (wschodnia, zachodnia, rembertów - pełen wykaz na stronach Kolei Mazowieckich) celem zakupu biletu na pociąg do Warszawskiej Karty Miejskiej. Kosztuje tylko 5 złotych, a możesz jeździć praktycznie w całej Wawie pociągami. Co to daje? Spóźniasz się 5 minut na SKMkę i w szczycie masz 90% prawdopodobieństwa, że w ciągu 10 minut będziesz miała następny pociąg. Prawdopodobnie trafisz na pociąg do Warszawy wschodniej ,ale tam możesz się przesiąśćjuż na dowolny pociąg jadący w kierunku warszawy centralnej/zachodniej... A tu pociągi jeżdżą co 5 minut zwykle (uwaga - na zachodniej nie zatrzymują się EC/IC i niektóre Ex). Jak nie zależy ci na czasie, ładujesz się w wygodny pociąg IC i jedziesz do Centralnego :)
    • Gość: sympatyk Kolei Maz Kazio boi się Sulejówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 20:20
      Kiedyś Marszałek Piłsudski ruszył z Sulejówka na Warszawę, żeby zrobić w
      Stolicy porządek. Kazio boi się, żeby jakiś współczesny Marszałek nie wsiadł w
      Sulejówku do SKM-ki i nie powtórzył tego, co 80 lat temu musiał zrobić
      Piłsudski. Dlatego pociągi SKM-ki nie zabierają z Sulejówka pasażerów. Jednym z
      nich mógłby być współczesny Piłsudski.
    • Gość: pasażerka Re: SKM dojeżdża do Wesołej IP: 193.28.187.* 08.11.06, 09:14
      Wczoraj zapragnęłam dojechać SKM do Rembertowa a później zmienić środek
      lokomocji na KM by bezpiecznie i szybko dptrzeć właśnie do Wesołej
      I cóz się okazało,iż moje plany wzięły w łeb.
      Mianowicie SKM po drodze się zatrzymał by przepuścić KM ( w którą miałam wsiąść)
      I taki to sposobem dojechałam do Rembertowa czekając jak ten głup 30 minut na
      dalszą podróż.
      Skoro ma się tak dziać to gratuluję pomysłu.
      A może na stacji w Rembertowie jakaś kawiarenka dla podróżnych??????
      Pozdrawiam wszyskich planujących
    • Gość: robert SKM dojeżdża do Wesołej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 12:54
      Chamstwo!
      Wladze Sulejowka są gotowe doplacac do SKM, tylko zTM nie chce rozmawiac z
      sulejowkiem
      • Gość: Premo Re: SKM dojeżdża do Wesołej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 18:38
        Dlatego proszę mieszkańców Sulejówka o nie głosowanie na kandydatów PiS. Ta
        partia powinna dbać o wszystkich mieszkańców a nie tylko o warszawiaków
        • Gość: Robert 415 Re: SKM dojeżdża do Wesołej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.06, 21:07
          Władze Sulejówka nie są wcale gotowe - puszczają teksty tylko dlatego, ze są
          wybory

a po cichu nawet na przeguba dodatekowego na 173 nie chcą dorzucić
    • goszczyn1 Komunikat ZTM: wydłużenie trasy SKM do Sulejówka 13.11.06, 13:47
      ZTM.waw.pl/skm-sul.php Komunikat w sprawie kursowania pociągów Szybkiej
      Kolei Miejskiej do Sulejówka
    • Gość: czytelnik autobus 198 NIE jest skomunikowany z SKM!!! IP: 195.187.83.* 16.11.06, 10:52
      W największym szczycie, poźnym popołudniem autobus 198 podstawiany jest na
      petle PKP Warszawa Wesoła pól godz. przed przyjazdem SKM z Centrum. I stoi
      pusty. Co do minuty, w momencie przyjazdu SKM(g.18.10) odejżdża (też g.18.10),
      NIE CZEKAJĄC nawet AŻ LUDZIE WYSIĄDĄ z pociągu!
      Na następny autobus 198 do St. Milosnej pasażerom SKM pozostaje czekać GODZINE
      w Wesolej, do g.19.05.
      Czy to nie jest absurd?
      • premo15 Re: autobus 198 NIE jest skomunikowany z SKM!!! 17.11.06, 22:40
        Drodzy mieszkańcy Wesołej!!!
        Panu Kaziowi nie zalezy na poprawie komunikacji w waszej dzielnicy. Chodzi o to
        abyście za tydzień na niego zagłosowali. Po wyborach miasto będzie miec was w
        nosie. Koszt wynajęcia torów na jeden kurs z rembertowa do miłosnej wynosi
        130zł. Proszę doliczyć do tego energię elektryczną i koszt obsługi pociągu.
        • c.talleyrand Re: autobus 198 NIE jest skomunikowany z SKM!!! 18.11.06, 10:11
          Zlikwidujmy całą komunikację miejską!!! Każdy kurs autobusu, tramwaju, metra
          kosztuje więcej niż wpływy z biletów, zatem najlepszym rozwiązamiem była by
          likwidacja wszystkiego, bo wszystko kosztuje! Jak czytam takie bzdurne
          komentarze to dostaję apopleksji.
          • Gość: Premo Re: autobus 198 NIE jest skomunikowany z SKM!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 12:30
            Gdyby nie dotacje miasta cała komunikacja byłaby w ruinie. PKP w przypadku
            takiej frekwencji zamknęłaby linię. Tylko Warszawie opłaca się tracić
            • Gość: gościówa Re: autobus 198 NIE jest skomunikowany z SKM!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 17:38
              Proponuję wszystkim poruszającym ten wątek zmienić FORUM " Z D R O W I E "
            • Gość: zielonaszyszka Re: autobus 198 NIE jest skomunikowany z SKM!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 19:22
              Ale dlaczego w takim razie prywatnej komunikacji opłaca się jeździć bez żadnych
              dotacji?
              • Gość: Premo Re: autobus 198 NIE jest skomunikowany z SKM!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 19:14
                Prywaciarzom w przeciwieństwie do ZTM zależy na zysku. Ceny przejazdów niskie a
                mimo to autobusy pełne. Trzeba zapytać prywacierzy jak oni to robią skoro w MZA
                dotacje to 59% dochodów
                • metron1 Re: autobus 198 NIE jest skomunikowany z SKM!!! 21.11.06, 00:32
                  Owszem prywaciarzom zależy na zysku I tak bez biletu nikt nie pojedzie bo
                  kierowca typa który nie chce płacić wywali na zbity pysk,nie ma żadnych ulg dla
                  staruszek,uczniów,kombatantów itp.
                  W komunikacji organizowanej przez ZTM w dobrym tonie jest jazda bez
                  biletu,podejrzewam że robi tak 25-30% pasażerów. Wszelkie zniżki powodują
                  jedynie to że do komunikacji trzeba dopłacać coraz więcej aby pokryć niedobory
                  Co do cen za bilety to nie jest za różowo. Owszem jednorazowy przejazd jest
                  tańszy ale moja siostra zrezygnowała z biletu miesięcznego prywaciarza
                  jeżdzącego z Legionowa,bo bilet miesięczny kosztował ją 130 zł + to co musiała
                  wydać aby poruszać się po Warszawie
                  Tu za całe 90 zł jeżdzi gdzie chce
                  • metron1 Re: autobus 198 NIE jest skomunikowany z SKM!!! 21.11.06, 20:39
                    I jeszcze jedno.Bilet miesięczny PKS na odcinku 25km na jednej z tras na
                    Mazurach kosztuje 250 zł. Podejrzewam że tam nie ma żadnych dopłat,pasażerowi
                    pozostawiono wybór płać albo siedź w domu
    • goszczyn1 Autobusy 198 ---> Nowy Rozkład od 20 Listopada 18.11.06, 23:38
      Autobusy 198 ---> Nowy Rozkład od 20 Listopada ZTM.waw.pl/rozklady.php
      • Gość: Robert 415 Re: Autobusy 198 ---> Nowy Rozkład od 20 List IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.06, 21:18
        Co dokładnie się zmienia?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka