Dodaj do ulubionych

Dziesięć dzielnic dla Hanny Gronkiewicz-Waltz

27.11.06, 23:26
Jasne, że Ci biedni, bezradni co im się "Polska solidarna-socjalna" marzy
poparli Marcinkiewicza. Ci w pierdlach to przynajmniej w dużej mierze ludzie
co spróbowali wziąć sprawy "w swoje ręce", a więc, choć działająca wbrew
prawu, to jednak jest to aktywna część społeczeństwa. I to jest właśnie
elektorat PO, Ci co nie czekają z założonymi rękami.

I choc brzmi to przewrotnie to myślę że jest to świetna linia obrony wobec
złośliwości pisuarczyków, którzy będa próbowali coś na podstawie takich danych
udowadniać, że niby PO skoro ma takie wzięcie u przestępców to jest z gruntu
podejrzaną formacją.

Tymczasem nawet więzniowie rozumieją, że dość już tego cholernego socjalu,
rent, zapomóg, pieprzenia o solidarnym Państwie. No i takiej recydywie byle
kitu nie ożenisz, a Marionetkiewicz lipą zajeżdżał od samego początku.
Nabrali się na jego uśmiechniętą buźkę biedni, bezradni, wiecznie wyciągający
łapki po zapomogi. Bo tu własnie przebiega linia podziału między Polską
"solidarną" a "liberalną", to granica między naiwnością a zdrowym rozsądkiem.
Obserwuj wątek
    • czerny25 żałosne... 28.11.06, 00:09
      Oto przykład komentarza fanatycznego wielbiciela PO, właściwie niczym nie
      różni się od fanatyków z Pisu, to samo zaklinanie rzeczywistości i przekręcenia
      kota ogonem. No a za ten tekst o więźniach dzięki, będzie do wykorzystania
      podczas andrzejek. Jeśli tak ma wyglądać ta aktywna część społeczeństwa to już
      wolę żeby wszyscy byli bierni, siedzieli w domu i czekali na mannę z nieba...
      • tokida Co racja to racja... 28.11.06, 00:53
        .. widzisz, a ja jednak wolę tych więźniów niż tę cholerną bezradną chołotę co
        tylko zżera nasz produkt narodowy. Więżnia to można chociaż zagnać do roboty, ba
        sam się po nią pcha, a taki chroniczny bezrobotny-zasiłkowiec wyciąga łapę po
        zapomogi i datki, chleje na umór, produkuje kolejne rzesze bezrobotnych i co
        gorsza ma pretensje do całego świata.

Mój post był w dużej mierze ironiczny, ale czy po miłośniku Marcinkiewicza można
        się spodziewać, że tę ironię dostrzeże? Jak widać nie.
        • leszekzi Pytanie Krakusa do Warszawiaków: 28.11.06, 14:55
          Dlaczego właściwie Marcinkiewiczowi stale wypominacie ten Gorzów, a
          Gronkiewiczowej nie wypomina się jej miejsca urodzenia: PŁOCK. Przecież to nie
          jest żadna tajemnica.
          • Gość: Black Jack Ortografia - krakusa do warszawiaka pacanie. IP: *.chello.pl 28.11.06, 16:10
            Po raz kolejny okazało się, że na PO głosują przyjezdni.

Śmiech na sali bo Kazik z Wielkopolski...
            • leszekzi Re: Ortografia - krakusa do warszawiaka pacanie. 28.11.06, 16:28
              ...nie bardzo wiadomo o co chodzi temu Panu, ale jak na mieszkańca Stolicy
              przystało, zechciał uznać przedmówcę za "pacana".
              • Gość: ogórki Krakusa Re: Ortografia - krakusa do warszawiaka pacanie. IP: *.chello.pl 30.11.06, 10:29
                Poczytaj sobie pacanie słownik ortograficzny jez. polskiego - można takowy
                dostać prawie wszędzie w Krakau.
          • adep1 Re: Pytanie Krakusa do Warszawiaków: 28.11.06, 18:52
            "Hanna Gronkiewicz-Walz;
            Prawnik, ekonomista, polityk, była prezes Narodowego Banku Polskiego, była
            wiceprezes Europejskiego Banku Odbudowy i Rozwoju, posłanka Platformy Obywatelskiej

Urodziła się 4 listopada 1952 roku w Warszawie"

W Warszawie, nie w Płocku.
            • Gość: PO to SB czy WSI? Jednakże hodowana przez babcię-bufetową była IP: *.chello.pl 30.11.06, 10:31
              w Toruniu, skądinąd sympatycznym mieście.
        • Gość: drojb Tokita, z tymi poglądami, to do LPR raczej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 21:47
          Więźniowie głosowali, oczywiście racjonalnie - ale nie dlatego, że "są
          aktywnui", lecz dlatego, że PiS chce zaostrzyć Kodeks Karny. A gorzej
          wykształceni i biedniejsi, to nie zawsze pijacy, którzy tobie za pomocą zasiłka
          odbierają ten ciężko zarobiony grosz, którego przez nich nie możesz wydać na
          whisky, klub Go-Go lub 200 metrowe mieszkanie. O, przepraszam, whisky
          likwiduję, bo ty przecież nigdy nie pijesz. Pijakami są tylko bezrobotni... Z
          tego wszystkiego najsmutniejsze, że ci którzy cierpią biedę po raz kolejny dają
          się oszukać PiSowską propagandą, która już nawet nie tyle im obiecuje
          polepszenie losu, lecz tylko mściwą satysfakcję z "dowalenia" elitom.
    • Gość: biba lipa z frekfencją. IP: *.chello.pl 28.11.06, 00:23
      Najwyższa frekfencja była w okręgu nr 872 w przy ul. Przytulnej 3 na Białołęce.
      Wyniosła tam 68,23%.
    • Gość: biba Kazio wygrał w psychiatrykach IP: *.chello.pl 28.11.06, 00:31
      Kazio wygrał przy ul. Nowowiejskiej 27 w Samodzielnym Wojewódzkim Zespole
      Publicznych Zakładów Psychiatrycznej Opieki Zdrowotnej (68%) i w Instytucie
      Psychiatrii i Neurologii przy ul. Sobieskiego (53%).
      Polecam analizie: wybory2006.pkw.gov.pl/kbw/wynikiWbp2TuraObwody.html?
      instytucja=146501-WBP&strona=0
      • Gość: ile ukradnie? Bufetowa w aresztach - u kolegów. IP: *.chello.pl 03.12.06, 10:17
    • Gość: to ja "Warszawiacy" glosowali na Hanke.. IP: *.121.225.195.static.bait.pl 28.11.06, 00:52
      Tak jasnych podzialow juz dawno nie bylo - Praga Polnoc gdzie odsetek
      Warszawiakow wsrod Warszawiakow jest najwiekszy - Kazio, Ursynow, gdzie
      praktycznie Warszawiakow brak - Hanka. W Ursusie - oprocz dwoch komisji dla
      nowych blokow - Kazio 2/3 glosow, w tych dwoch 80% Hanka.
      • Gość: wujek Re: "Warszawiacy" glosowali na Hanke.. IP: *.dsl.emhril.sbcglobal.net 28.11.06, 08:53
        Na Pradze Pln jest tez najwiekszy odsetek glupoli bez wyksztalcenia
      • Gość: PiSmac Re: "Warszawiacy" glosowali na Hanke.. IP: 193.201.167.* 28.11.06, 09:57
        Cóż. Spadochroniarze warszawscy którzy zrobili tu desant za chlebem z reguły
        tak działają: mieszkam w "Warszawce" już 2 lata więc jestem prawdziwy
        Warszawiak, ktoś mi powiedział, że młodzi i inteligentni i wykształceni głosują
        na PO to przecież ja też muszę, wszak jakbym nie był inteligentny to bym dalej
        na disko pod Kolonię jeździł...
        Ich znajomość liberalnej gospodarki to zapenienie sobie świeżej dostawy słoików
        z wiejskimi gołąbkami i bigosem w każdy weekend... (Polecam popatrzeć co wiozą
        pasażerowie 510 na Białołękę w każde niedzielne popołudnie)...
      • rlnd Re: "Warszawiacy" glosowali na Hanke.. 28.11.06, 10:11
        A kto dla Pana(i) jest Warszawiakiem ?
        Ten kto tu sie urodzil ?
        Ten kto tu zyl przed II Wojna Swiatowa ?

W obu przypadkach Pana(i) argument pada - Ochota, Praga Poludnie, Mokotow,
        Srodmiescie, Zoliborz to tez dzielnice stare, z Warszawiakami wsrod Warszawiakow...
      • Gość: kowi Re: "Warszawiacy" glosowali na Hanke.. IP: 172.16.4.* 28.11.06, 10:11
        No nie wiem, w mojej pracy na 17 osób tylko ja i jeszcze jedna osoba mogła
        głosować. Moim zdaniem wybranie ślicznego ładnie się uśmiecham i nic nie
        potrafię kazia byłoby zaprzeczeniem samorządności, ale może znakiem czasu jest
        to, że w wyborach na prezydenta stolicy przyjezdny z gorzowa zdobył tak wielkie
        poparcie, może jednak skończmy z mitem prawdziwych warszawiaków i tych
        przyjezdnych, bo chociaż wprowadzają atmosferę kartoflano buraczaną, przenoszą
        z domu folklor miejsc rodzinnych to jednak po zameldowaniu są niestety
        warszawiakami. Nic na to poradzisz. A jak stare obserwacje pokazuja im krócej w
        warszawie tym bardziej warszawski. Smutne, to wielce, wielce.
        • rlnd Re: "Warszawiacy" glosowali na Hanke.. 28.11.06, 12:22
          Dokladnie.
          I zaryzykuje stwierdzenie ze nieprzyjezdnych Warszawiakow jest moze obecnie z 10%
          (to sa ci, ktorzy po II Wojnie wrocili do Warszawy).
      • Gość: zoltek Re: "Warszawiacy" glosowali na Hanke.. IP: *.fastres.net 28.11.06, 11:38
        tylko ze ci twoi Warszawiacy z krwi i kosci wogole nie poszli glosowac (zobacz
        na frekwencje...) czego nie zauwazyles - swiadczy to o 'jakosci' twojej
        analizy...
      • adep1 Re: "Warszawiacy" glosowali na Hanke.. 28.11.06, 18:56
        Jestem rdzenną warszawianką, głosowałam na Borowskiego, a potem na Panią Hanię -
        nie podobają mi się jej poglądy w niektórych sprawach, ale te sprawy nie są w
        kompetencji Prezydenta Warszawy (na szczęście).
        A napewno jest bardziej kompetentna niż Obiecankiewicz.
    • Gość: we więźniu siedzę Dziesięć dzielnic dla Hanny Gronkiewicz-Waltz IP: *.acn.waw.pl 28.11.06, 07:08
      znaczy się nie tylko rozmodlona, ale i grypsująca?
    • Gość: yelonek Mapa przydatna dla planujacych zakup mieszania IP: 193.108.78.* 28.11.06, 10:17
      Wiadomo gdzie warto mieszkac i byc wsrod normalnych sasiadow.
    • Gość: grze p. Gronkiewicz niech pokaze co umie! czekam na efe IP: *.stat.gov.pl 28.11.06, 12:27
      kty pracy, starczy juz krytyki pisu
      • Gość: mavvi Re: p. Gronkiewicz niech pokaze co umie! czekam n IP: *.sgh.waw.pl 28.11.06, 14:09
        ...a co źle ci w GUS-ie? Ktoś już kilka postów wczesniej o tym pisał. Typowe
        podejście do życia pisowca. Niech Hanka da mi pracę, bo mi się nie chce d...py
        ruszyć, żeby ją sobie znaleźć samemu...
    • Gość: sdf Dziesięć dzielnic dla Hanny Gronkiewicz-Waltz IP: *.knc.pl 28.11.06, 13:21
      wygrała tam gdzie mało chachłactwa i buractwa.
      • Gość: Piotr Re: Dziesięć dzielnic dla Hanny Gronkiewicz-Waltz IP: *.lot.pl 28.11.06, 14:08
        Czytając Wasze komentarze można dojść do wniosku, że na Marcinkiewicza
        głosowali: ludzie biedni, ociemniali, starzy, garbaci, niewidomi, głusi,
        niedorozwinięci umysłowo, ludzie z zespołem Downa, Alzheimerem, porażeniem
        mózgowym, padaczką, łuszczycą, stwardnieniem rozsianym, łysi, szczerbaci,
        śmierdzący, brzydcy, brudni, kler, mohery, przeciwnicy aborcji, ofiary piratów
        drogowych, analfabeci, przeciwnicy grubej kreski oraz wszyscy ci, którzy nie
        oglądają TVN, nie czytają Gazety Wyborczej oraz Przekroju.
        • cahir8 Od łuszczyków to się odteleptaj ;) 28.11.06, 20:39
          Gość portalu: Piotr napisał(a):

> Czytając Wasze komentarze można dojść do wniosku, że na Marcinkiewicza
          > głosowali: ludzie biedni, ociemniali, starzy, garbaci, niewidomi, głusi,
          > niedorozwinięci umysłowo, ludzie z zespołem Downa, Alzheimerem, porażeniem
          > mózgowym, padaczką, łuszczycą

Od łuszczyków to się odteleptaj panie Piotrze. Jako genetyczny łuszczyk z 6
          letnim doświadczeniem oświadczam, że wolałbym sobie odgryźć prawicę własną niż
          postawić IKS (krzyżyków nie stawiam, bom niewierzacy) przy nazwisku Kazia
          Marionetkiewicza. ;)

A tak całkiem serio to...
          Skóra mi cierpnie, kiedy czytam komentarze poruszające w swej treści kwestię
          tożsamości warszawskiej. Te epitety i stereotypy padające z obu stron, to jest
          przerażające. Wychodzą przy ich okazji kompleksy obu stron. Jedna strona
          podbudowuje się rozpowszechniając wizerunek warszawiaka-światowca, nowoczesnego,
          liberalnego intelektualisty gardzacego wszystkim co spoza granic Warszawy.
          Wizerunek ten co oczywiste ma wewnętrzną sprzeczność. Druga strona lubi
          uwypuklać wszelkie negatywne cechy mieszkańców Warszawy. To jest chore. Zapewne
          moje własne przekonanie o tym, że jeśli ktoś się czuje warszawiakiem to nim
          jest, zostałoby w obecnych czasach uznane za lewacką utopie, ale co mi tam. Jako
          urodzony w Warszawie, a wychowany w podwarszawskim Raszynie syn przyjezdnych z
          mazowieckiej wsi czuje się warszawiakiem i nikt nie będzie mi mówił, że jestem w
          błędzie. Tożsamość to ciekawe pojęcie, jest dość złożone i w żadnym razie nie
          powino dzielić.

A na koniec anegdotka. Dziś rano, mój znajomy (mieszkający na Ochocie przyjezdny
          spoza granic administracyjnych Warszawy) z pracy spóźnił się ponieważ na
          ruchliwym chodniku kleczała stara kobieta, była zakrwawiona, straciła równowagę,
          upadła i nie mogła się podnieść. Pomógł jej wstać i odprowadził do domu. Był
          rozczarowany tym, jak wielu ludzi ją mineło. Kiedy opowiedział ta historię
          przypomniała mi się sytuacja sprzed 6-7 lat. Kiedy szedłem ze znajomym
          (genetyczny warszawiak)do lub ze szkoły na tej samej Ochocie podbiegła do nas
          około 30letnia kobieta i poprosiła o pomoc. Jej stary ojciec zatrzasnął się w
          łazience i zasłabł. Byłem zaskoczony sytuacją, ale mój wspomniany znajomy
          błyskawicznie zareagował i pomógł tej kobiecie i jej ojcu.

Morał jest taki: pier***ić etykietki! O człowieku nie świadczy to jaką
          miejscowość ma wpisaną w rubryce: miejsce urodzenia, ani też to co wiezie
          autobusem w niedzielne popołudnie. Ani nawet to jaką gwara mówi.

pozdrawiam wszystkich zdolnych do jakiejkolwiek refleksji
          • Gość: drojb Re: Cahir, w sedno trafiłeś! Buźki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 21:53
    • Gość: bromba NIE córki Kim Ir Sena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 14:53
      Prawda jest taka, ze wygrała w tych dzielnicach, gdzie zawsze wieksze poparcie
      ma lewica.
      Pani, która 10 lat temu leżała plackiem w kościele i była postrzegana jako
      synonim ultrakatolicyzmu została namaszczona przez Krzaklewskiego na prezesa
      NBP. Dzieki temu wypłyneła, choc faktyczne decyzje podejmował wiceprezes.

Teraz jest superliberałem i nie przeszkadza jej koalicja z SLD.
      • Gość: Black Jack PO + SLD = memento dla M. St. Warszawy. IP: *.chello.pl 28.11.06, 16:10
      • Gość: obserwator2 Re: NIE córki Kim Ir Sena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 18:17
        Gość portalu: bromba napisał(a):
        > synonim ultrakatolicyzmu została namaszczona przez Krzaklewskiego na prezesa
        > NBP. Dzieki temu wypłyneła,...

Co Ty majaczysz?

Prezesem Banku to zrobił ją niejaki Falandysz, zaufany, pokrętny prawnik
        Wałęsy. Kim ona dla ś.p. Falandysza była, zmilczę tutaj.
        Fakt jest, że na stanowisko to zupełnie się nie nadawała.
        Sama zdawała sobie z tego sprawę, a gdy doszły obowiązki przewodniczenia RPP
        powołanej prze Konstytucję, zwyczajnie uciekła do Londynu!
        Rezygnujać z prestiżowej pozycji, u progu drugiej kadencji. Wstyd, po prostu
        wstyd.
      • Gość: drojb Bromba, mylisz się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 21:59
        Tradycyjni wyborcy lewicy to z jednej strony biedni i gorzej wykształceni, a z
        drugiej inteligencja, ale nie ta najzamożniejsza. Czyli duża część dawnych
        wyborców SLD poparło Marcinkiewicza (zajrzyj do analiz na stronie CBOS lub
        PBS). A swoją drogą, to dziwię się, że ktoś gramotny może być nadal
        zwolennikiem PiS. Chyba za dużo do kościoła chodzisz i ci ks. proboszcz
        mózgownicę "naturalną metodą" skontrolował.
    • Gość: Pawel Wraca komuna i wladza ze wschodu. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 28.11.06, 19:18
      Smutne i zalosne, ze Warszawa zaprasza Hanke i Kwacha i Berie. Wraca komuna i
      poklon dla cara.
      • Gość: ta Re: Wraca komuna i wladza ze wschodu. IP: *.chello.pl 28.11.06, 19:56
        Smutny i zalosny jest ten pis i krzywy ryj kazia
        • Gość: pawel Re: Wraca komuna i wladza ze wschodu. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 28.11.06, 20:33
          Jasne, jasne poczekaj troche pustaku a zobaczysz....
      • ddb2 Re: Wraca komuna i wladza ze wschodu. 28.11.06, 19:56
        Komunie to wlasnie Warszawa dala teraz odpor. Na szczescie!
        • Gość: Pawel Re: Wraca komuna i wladza ze wschodu. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 28.11.06, 20:31
          O komunie nie masz widac pojecia. Komuna to ci ktorych wybraliscie i ich wladcy
          w Moskwie. Ciekawe kiedy zloza im poklon ? Idzie mlode i ciemne pokolenie.
          • Gość: idisz/idzisz Re: Wraca komuna i wladza ze wschodu.A może IP: *.chello.pl 29.11.06, 21:32
            by tak Hajkę i Ber...mana na Białorusię via Samaria?
            • Gość: ile zawiną? Bezpartyjni fachowcy z IP: *.chello.pl 03.12.06, 10:16
              PZPR/SLD i UD/UW/PO.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka