Dodaj do ulubionych

Nowa firma ochroniarska

16.01.07, 11:03
Czy zauważyliście, że od poniedziałku (15.01) ochrania nas nowa firma -
Juventus? Na drzwiach do klatek pojawiły się naklejki zlogiem firmy, zniknęły
stare regulaminy ochrony z gablot. Ciekawe co wniesie nowa firma? Bo do tej
pory nie zauważyłem, żeby pracowali inaczej od starych.
M
Obserwuj wątek
    • katekni Re: Nowa firma ochroniarska 16.01.07, 16:07
      A ja tak... Jak wychodziłam dziś na zewnątrz, pilot do furtki nie zadziałał i
      czekałam, aż mi ochrnoniarz otworzy - widział, że mi sie działa. A on na mnie z
      krzykiem, że na co ja czekam :/ Dopiero 'interwencja' drugiego ochroniarza
      wypuściła mnie poza teren naszego osiedla ;)
      • gberezowski Re: Nowa firma ochroniarska 17.01.07, 08:40
        gości przychodzących do mnie chyba jakoś bardziej regularnie anonsują na bramie.
        natomiast samochody pod blokiem B jak stały tak stoją. i jest ich coraz więcej.
        • kacha311 Re: Nowa firma ochroniarska 17.01.07, 09:45
          A ja już dwa razy widziałam jak chodzili i spisywali numery samochodów
          parkujących wzdłuż bloku 78. Zakładam, że to jedynie brak regulaminu
          odnoszącego się do naszego budynku, który by m.in. zakazywał takiego
          parkowania, powoduje, że niektórzy sąsiedzi są w stanie się w ten sposób
          usprawiedliwić.
    • multobene Re: Nowa firma ochroniarska 30.01.07, 21:21
      Pytanie zle postawione, winno brzmiec ile zaplacili administratorowi za ten
      kontrakt, zal mi tych ochroniarzy dostaja załosne pieniadze za ochrone TAKIEGO
      ZACNEGO OSIEDLA
      • gberezowski Re: Nowa firma ochroniarska 01.02.07, 10:18
        multobene napisał:

> Pytanie zle postawione, winno brzmiec ile zaplacili administratorowi za ten
        > kontrakt, zal mi tych ochroniarzy dostaja załosne pieniadze za ochrone
        TAKIEGO
        > ZACNEGO OSIEDLA

nie rozumiem dlaczego dopatrujesz się wszędzie złej woli ludzi. ja jestem
        zadowolony ze zmiany. jakoś mam większe zaufanie do Juventusu niż Skorpiona czy
        innego Waldexu (przysłowiowego)
        • ajrzepeccy Re: Nowa firma ochroniarska 01.02.07, 11:37
          Może rzeczywiscie nie było w tym złej woli, ale z drugiej strony dlaczego
          administracja dokonała tak nagłej zmiany? Nie bardzo wierzę, że przejęli się
          naszymi skargami...
          Szkoda że chociaż na klatce nie powiesili informacji, że będzie zmiana - można
          by było wtedy dopytywać się czemu a tak teraz powiedza że ludzie narzekali
          (chociaż pewnie i tak słyszelibysmy tylko ten argument).
          Poza tym nie wiem dlaczego ta nowa firma nakleiła na drzwiach wejściowych - na
          szybie - swoje "reklamy". Chyba po to administracja zakładała wewnątrz
          przeszkolone gabloty, żeby szyby były przejrzyste (w całosci) i estetyczne.
          • kacha311 Re: Nowa firma ochroniarska 22.02.07, 14:49
            A ja z ciekawości zapytałam Arche Serwis co spowodowało zmiany i otrzymałam
            następującą odpowiedź:
            "Odnośnie firmy ochraniającej osiedle informujemy, iż z ramienia administracji
            jest to 2 zatrudniona firma mająca na celu ochronę Pani osiedla. Powodem zmiany
            było nie wywiązywanie się pracowników ochrony, poprzednio stacjonującej firmy,
            z zakresu obowiązków oraz niezadowolenie mieszkańców wyrażane poprzez telefony
            do biura administracji."
            I ja się zasadniczo cieszę, bo pod ochroną poprzedniej firmy nie czułam się
            chroniona, a już najmniej radio w moim samochodzie, które siedząc spokojnie w
            przeznaczonym do tego miejscu w moim samochodzie parkującym grzecznie w garażu
            na poziomie -1 pewnej nocy zostało porwane przez nieznanego sprawcę (zaginęła
            również szyba pokaźnych rozmiarów, ale w zamian miałam tysiąc małych - inna
            sprawa, że do nieczego się nie nadających).
    • nikita_sdl Re: Nowa firma ochroniarska 20.02.07, 00:16
      Ja tez zauwazylam zmiany i to pozytywne. Panowie z Juwentusu sprawdzaja, kto
      wjezdza na teren osiedla i zapisuja w notesiku. Poprzednia ochrona raczej sie
      nie trudzila nawet takimi "skomplikowanymi" czynnosciami :)
      • thorrel Re: Nowa firma ochroniarska 20.02.07, 10:11
        Co nie zmienia faktu że po sprawdzeniu wpuszczają wszystkich jak leci i nadal
        wyjazd z -1 prawie zawsze jest zastawiony w sposób skandaliczny ...
        • rdebiec Re: Nowa firma ochroniarska 20.02.07, 10:25
          Dodatkowo pozwalają parkować tuż przy budce, co skuteczenie utrudnia ruch przy
          wyjeździe :-(
          To miejsce powinno być zarezerwowane dla osób, które nie mają uprawnień do
          wjazdu i "pertraktują" z ochroną. W tej chwili odbywa się to pod szlabanem i
          skutecznie blokuje ruch w obie strony.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka