Dodaj do ulubionych

Aleja 3 maja

27.02.07, 21:29
Mam pytanie do osób, które poruszają się w różnych naszych miejscowościach,
jak wam się podoba nasza reprezentacyjna ulica. Ile czasu spędzacie w korku
porzed światłami w Mościskach. A może powinniśmy coś z nią zrobić. Czekam na
propozycję Sabina 844
Obserwuj wątek
    • wbialas2 Re: Aleja 3 maja 01.03.07, 12:52
      Bardzo mnie irytuje przejście dla pieszych przy zbiegu ulic 3maja i ks. A.
      Fedorowicza. Kilka miesięcy temu przedstawiałem ten problem Staroście, być może
      nie usłyszał. Przypomnę mu o nim ponownie. Teraz informacja dobra. Rada Powiatu
      przyznała środki finansowe na projekt ul. 3maja na odcinku od kościoła w
      Laskach do Truskawia. Ciekawe czy projekt będzie zrobiony z rozmachem, czy
      tylko jako dokumentacja potrzebna na zrobienie remontu drogi. Podzielcie się
      waszą wizją naszej głównej ulicy. Pozdrawiam Wojciech Białas
      • sibeliuss Re: Aleja 3 maja 07.03.07, 21:14
        Zawsze można w Mościskach odbić w prawo i pojechąc do Warszawy przez Radiowo i
        Bemowo.
        • wbialas1 Re: Aleja 3 maja 10.03.07, 14:52
          To jest dobra podpowiedź, ale czy ta droga, może rozwiązać problemy z wjazadem
          i wyjazdem do/z naszej gminy?
          • pawel.stawski Re: Aleja 3 maja 11.03.07, 22:40
            Gmina prowadzi negocjacje i stara się wykupić grunty pod drogę która ma biec
            równolegle do 3 go maja w Mościskach. W skrócie pomiędzy 3go Maja a Pomidorową.
            Wystarczy wstąpić do gminy i zobaczyć plan zagospodarowania przestrzennego. Na
            parterze są przynajmniej 3 osoby, które pomogą np. Rafał albo Maciej i p. Sobczak.
            Niestety, idzie to jak po grudzie. Mam pisemną informację przygotowaną na moją
            prośbę. Kto się zna na wykupie gruntu, to będzie wiedział, że trzeba to robić
            działka po działce. I to blokuje. Dodatkowo, wystarczy dogadywać się za wczasu z
            właścicielem, który umrze i potem dzieci mówią co innego. To samo mamy w
            Truskawiu przy wykupie ul. Północnej i Południowej.
            ale do 3go Maja.
            Ma się krzyżować ta nowa rondem pod tym składem budowlanym (dziś tam jest
            jezioro ..:)) i potem biec (jadąc od Wawy) po lewej za budynkami i wlatywać
            dalej do Izabelina. uff..to tak na szybko.
            Myślałem, że jest możliwe to jakoś szybciej, ale guzik. Geodeci wyjaśnili mi, że
            ludzie mogą się kilka razy odwoływać od każdej decyzji na każdym poziomie i po
            prostu mogiła...kilkanaście lat.
            • wbialas1 Re: Aleja 3 maja 13.03.07, 15:17
              Taką odpowiedź, z propozycją takich rozwiązać ja słyszę już od 1998 roku.
              Interesuje mnie inna wypowiedź tzn., kiedy ta droga powstanie?! Do rozwiązania
              tych problemów mieszkańcy wybrali swoich przedstawicieli. Może na dziesiątą
              rocznicę uda się wam ten problem - uzgodnień z mieszkańcami i wykupu terenu -
              rozwiązać. Pozdrawiam Wojciech Białas
    • klememi Re: Aleja 3 maja 05.12.07, 09:19
      3 Maja faktycznie jest bardzo reprezentacyjna - ten piach i chwasty
      na poboczu... Odnosnie korkow - ludzie nie jest zle. Proponuje
      przejechac sie rano Modlinska lub wydostac sie z Tarchomina -
      wyjezdzam o 6.30 a i tak juz stoje w niezlym korku. Juz sie nie moge
      doczekac przeprowadzki do Izabelina i praktycznie plynnego przejazdu
      na Bielany bo nie ma co ukrywac, te "korki" przed swiatlami to
      naprawde nic, nawet trudno je nazwac korkami.
    • zlosliwy.janek a czy ktoś wie... 11.12.07, 23:15
      kiedy skończą się te wykopki w Laskach i czy może ktoś zamierza
      położyć tam asfalt, czy może zostanie tak już jeden pas do jeżdżenia
      w dwie strony?
      • larakrofft Re: a czy ktoś wie... 05.06.08, 08:38
        przyłączam sie do pytania,
        ta droga to masakra czy gmina zamierza cos z tym zrobić?
        • zlosliwy.janek chyba ktoś nie wytrzymal 11.06.08, 22:01
          dzisiaj w Laskach wisiala plachta z napisem "ZADAMY NOWEJ DROGI"
          • osiedlowa1 Re: chyba ktoś nie wytrzymal 12.06.08, 12:12
            Dla ludzi interesujacych się sprawami okolicy,w której mieszkają
            polecam www.moje-osiedle.pl
            Można tam założyć osiedle lub miejscowość,w której się
            mieszka,umieścic zdjęcia,informacje,dołączyć do mieszkańców.Polecam!
            • old_bastard Re: chyba ktoś nie wytrzymal 12.06.08, 12:46
              Ktoś dopisał "RÓWNEJ" do transparentu...
              Trzeba zrobić foto i wysłać do starostwa :)
              Może nastąpi reakcja
              • ebob Re: chyba ktoś nie wytrzymal 26.06.08, 23:58
                Mili Państwo, to powinna być sprawa numero uno. Jeśli są ważniejsze od tej, to
                proszę o przykłady! Ta droga dotyczy każdego z nas. Jej wygląd świadczy o
                naszych włodarzach. Proponuję zabrać się za nich, jeśli temat nie zostanie
                rozwiązany do końca wakacji. Można np. wzdłuż drogi powywieszać banery z naszymi
                spostrzeżeniami. Np. WON z naszej gminy!
                Wpłynie to konstruktywnie na przygotowanie elektoratu do wyborów :)
                • izabelinianka Re: chyba ktoś nie wytrzymal 27.06.08, 08:29
                  Mili Państwo,
                  Cierpliwości, jak dojdą z kanalizacja do Mościsk to pewnie zrobią i
                  drogę.
                  Ja tam się w sumie cieszę,że robią w ten sposób (szkoda tylko, że
                  wybrali ekipę której się nie chce pracować!!!!) , bo mogliby zamknąć
                  tak jak Arkuszową - kiedyś -na 4 lata..
                  • zlosliwy.janek Re: chyba ktoś nie wytrzymal 27.06.08, 21:03
                    izabelinianka napisała:

> Mili Państwo,
                    > Cierpliwości, jak dojdą z kanalizacja do Mościsk to pewnie zrobią
                    i
                    > drogę.
                    > Ja tam się w sumie cieszę,że robią w ten sposób (szkoda tylko, że
                    > wybrali ekipę której się nie chce pracować!!!!) , bo mogliby
                    zamknąć
                    > tak jak Arkuszową - kiedyś -na 4 lata..

mam nadzieje, ze zrobia i zrobia solidnie, razem z porzadnym
                    poboczem, ale patrzac na to jak wyglada teraz robota to do zimy moga
                    sie nie wyrobic ;-(

A przy okazji, czy ktos wie czy wladze Stolicy zamierzaja rozbudowac
                    skret do Huty, tak aby mozna bylo tamtedy przejechac jak metro
                    ruszy? Bo nic sie tam nie dzieje, a jak wszyscy zaczna skrecac na
                    P&R przy hucie to korek sie zrobi do Moscisk albo jeszcze dalej.
                    • aguucha Re: chyba ktoś nie wytrzymal 27.06.08, 21:10
                      Janku, ale wtedy to i skrzyżowanie z Wólczyńską rozbudują pewnie i w końcu
                      zrobią pas dla skręcających w lewo :) Taką mam nadzieję..

A co do drogi.. Niestety jest to droga powiatowa, nie gminna, więc nasi włodarze
                      niewiele mogą zrobić. I w związku z tym to do władz powiatu należy odbiór robót
                      budowlanych.. Pytanie tylko czy coś ich obchodzi nasza droga, która tak naprawdę
                      prowadzi do nikąd?
                      • zlosliwy.janek Re: chyba ktoś nie wytrzymal 28.06.08, 09:04
                        aguucha napisała:

> Janku, ale wtedy to i skrzyżowanie z Wólczyńską rozbudują pewnie i
                        w końcu
                        > zrobią pas dla skręcających w lewo :) Taką mam nadzieję..
                        >

tia, tylko jak we wrzesniu zaczna sie korki, wlodarze sie zorientuja
                        w styczniu, budzet ustala na 2010 a w tym czasie maskara bedzie sie
                        dziala ;((
                      • zlosliwy.janek Re: chyba ktoś nie wytrzymal 28.06.08, 09:07
                        aguucha napisała:

> A co do drogi.. Niestety jest to droga powiatowa, nie gminna, więc
                        nasi włodarz
                        > e
                        > niewiele mogą zrobić. I w związku z tym to do władz powiatu należy
                        odbiór robót
                        > budowlanych.. Pytanie tylko czy coś ich obchodzi nasza droga,
                        która tak naprawd
                        > ę
                        > prowadzi do nikąd?

ale kanalizacje kladzie gmina, tak? To chyba zasady sa takie, ze ten
                        co rozwalil musi doprowadzic to co rozwalil do stanu uzywalnosci,
                        nie gorszego niz przed rozwalaniem, a chyba nie ma watpliwosci, ze
                        to co zrobiono z ta droga wola o pomste do nieba.
                      • zlosliwy.janek A tak powaznie 28.06.08, 09:25
                        to powiat przewiduje ale tak ze srednim naciskiem, tj:
                        w inwestycjach na 2008 sa punkty:
                        7. Przebudowa drogi od ul. Slonecznej w Laskach do Moscisk - z tym,
                        ze koszt calkowity to 6,5 mln w budzecie jest 1 mln i CZEKAJA NA
                        DECYZJE O ZAKWALIFIKOWANIU ZADANIA ZE SRODKOW UNIJNYCH - a zadanie
                        jest z 2007 roku
                        8. Przebudowa drogi - kontynuacja pktu 7 - 8,8 mln, w budzecie 100
                        tys na "przygotowanie zadania"
                        plus jest punkt
                        9. przebudowa alternatywnego polaczenia z Warszawa - Moscickiego,
                        Sienkiewicza - koszt 4,4 mln w budzecie 700 tys.
                        do tego dochodzi lista zyczen w postaci Projektu Planu Rozwoju
                        Lokalnego, ktory mowi o "Budowie ciagu pieszo-rowerowego Mosciska-
                        Laski i przebudowie skrzyzowania przy kosciele w Laskach - w
                        hierarchi waznosci jest to na pozycji 14 /na 42 pozycje/
                        jest tam rowniez na pozycji 10 modernizacja ulicy Izabelinskiej
                        Tyle, ze jedno i drugie jest w planach na lata 2004-2006 :-)
                        • zlosliwy.janek No i wakacje w pełni 07.07.08, 21:14
                          nikt dziś nic nie robił na drodze Mosciska-Laski ani nie kopali
                          nowych dziur ani nie zaczeli latac. Generalnie droga do Izabelina
                          juz jest znana w Warszawie, znajomi, ktorzy probowali tu sie dostac
                          z jakis powodow historie opowiadaja. Czy q.... ktos sie wreszcie
                          zajmie ta droga, czy musi sie komus tam stac krzywda zeby telewizja
                          przyjechala?
                          • zlosliwy.janek ta droga wyglada jakby kto granatami sie tam bawil 20.07.08, 11:03
                            niedlugo tylko czolgi tamtedy przejada
    • pawelpiotrstawski Równoległa ulica 15.12.08, 13:50
      Mościska - pomiędzy Pomidorową a 3go Maja. Już jest wytyczona na planach i jest
      zgrana z planowaną ulicą w Warszawie. Ale to za 20 lat. Podusimy się w korku.
    • fanforiza Re: Aleja 3 maja 05.11.10, 15:08
      Sąsiedzi! Głosujmy! Głosujmy za praworządnością i gospodarnością! Damy radę, niestraszne nam czerwone autobusy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka