Gość: eSBek Ryszard Grab IP: 62.233.214.* 25.03.07, 23:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Amszel Nikt nie zdusi Białorusi IP: *.crowley.pl 25.03.07, 23:57 Zwyciężycie! Polska trzyma kciuki za Waszą drogę do niepodległości od dyktatora i milicji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NRM Manipulacja TVP IP: 80.72.40.* 26.03.07, 00:05 Niestety ten koncert był tylko i wyłącznie wydarzeniem komercyjnym. TVP sponsorując ten koncert ustawiło go pod siebie. Zapewne artyści występujący na scenie także wystąpili w celach brandingowych. Dowód w artykule na www.wolnabialorus.org Odpowiedz Link Zgłoś
arawicz Re: Manipulacja TVP 26.03.07, 00:39 manipulacja, manipulacją. wszyscy smiali sie z Kamela i Kayah, ale cel i reszta artystów - ok.! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Manipulacja TVP IP: *.aster.pl 26.03.07, 01:22 heh :) kamel się skompromitował tego wieczoru nie raz, czemu wydźwięk dawała publiczność ... do tego koncert był przerywany dla reklam lecących w telewizji; żenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przewrażliwiony Przymulony muzyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 00:51 Na koncercie jeden z muzykow wystepowal w koszulce z Che Guevara. Mam w zwiazku z tym dwa pytania. 1. Jak w ogolna filozofie dobroci i milosci, ktora miala charakteryzowac koncert, wpisuje sie postac bandyckiego rewolucjonisty-mordercy? 2. Jak wlasciciel koszulki sobie wyobraza zwalczanie komunizujacej dyktatury Lukaszenki przy pomocy symbolu komunizmu, jakim jest wizerunek Che Guevary? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a11 ilu bialorusinow bylo na tej "manifestacji" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 01:17 dobre pytanie z che! dla mnie to wyrezyserowany spektakl - ciekawe kto to organizuje? ciekawe czy na tej "manifestacji" byl choc 1 bialorusin? ciekawe czemu ma sluzyc draznienie lukaszenki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: ilu bialorusinow bylo na tej "manifestacji" IP: 85.222.11.* 26.03.07, 01:59 Trochę ich tam było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKE dzielny muzyk i najlepiej skakal: wielki Pomidor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 19:38 Gwoli scislosci, Alaksandr Pomidoroff "Pomidor" (taki z brzuszkiem, brodka i w ogole - co jest dla mnie wielkim komplementem - troche podobny do mnie, na tej fot. w rogu u dolu z zaklejonymi ustami) wystapil w koszulce z Che Gueavara i napisem Super Jew - zaluje, ze nie przewidzialem i tez nie przyszedlem w swojej takiejz (w prawdzie bez dopisku, ale mam z Kijowa znaczek "Szalom Slawianie") - chwala Mu za to, do TV i w swiat poszlo, i wszelkie stereotypy lamie, a jakis bezczelny pseudo-nawiedzony ekstremista (co instrumentalnie wykorzystuje problem Bialrusinow i nie obchodzi go ich wolnosc i uniwersalne ludzkie wartosci, a chce sobie odreagowac, bo np. nie zdazyl powalczyc "precz z komuna!", czy wczesniej z Pilsudskim "na Kijow!", a teraz "odwazny") u nas chce to wykorzystywac, "pouczac", kogo i jak za co tam przesladuja, to niech sie lepiej przeniesie na Bialorus i tam odnajdzie, do kogo mu blizej. Pozdrowienia dla "NRM" (a kto sie tu imiennie wpisal?)! Wiecej fot. np. na foto.pap.com.pl , no i wyrazne bylo tez w papier wyd. "Zycia Warszawy", ale na www nie znalazlem (tj. trzeba by sie rejestrowac, by sciagnac caly nr - dziwne, ze akurat tego artykulu brak, albo nie umiem tam szukac np. wg dat i zlozonych fraz), a do ocen muzycznych i na przyszlosc oczywiscie zapraszam tez na muzykant.folk.pl .Szczyryj dziakuj! Do pobaczenia! Z'ywie Biel~arus'! Karol "Karol" Ejgenberg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przewrażliwiony Re: dzielny muzyk i najlepiej skakal: wielki Pomi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 22:58 Nie bardzo rozumiem co napisales, ale wydaje mi sie, ze pie...sz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniur Re: Nikt nie zdusi Białorusi IP: *.aster.pl 26.03.07, 01:26 A najlepsze, że zaprosili wszystkie gwiazdy 'm jak miłość'. Dziewczyny sikały na widok Mroczka. Żenująca tvp. Dziękujemy. Dobrze że nie zepsuli więcej niż mogli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wjagiello Nikt nie zdusi Białorusi IP: *.macrosoft.pl 26.03.07, 09:01 Witam, byłem na wczorajszym koncercie i wróciłem zły i zażenowany. Koncert był ciekawy dopóki nie wtrąciła się telewizja. Potem była już tylko jedna wielka manipulacja. Koncert zaczął się o 19. Wystąpił zespół białoruski, potem Sydney Polak, następnie MRR. I po tym.... zapadła cisza na około 30-40 minut. Stojący na placu ludzie zostali totalnie zlekceważeni. Ogłoszono że teraz będzie transmisja i cisza zapadła. Po pół godzinie wyszedł nagle Kamel z Kayah i zaczął z nią na scenie przeprowadzać wywiad. Nie potrafili nawet po wejściu powiedzieć dzień dobry. Rozmawiali olewając ludzi czekających na muzykę. W końcu skończyli, kazano przenieść flagi w inne miejsce bo będą przeszkadzały do ujęć, po czym kazano ludziom wykrzykiwać różne rzeczy w ramach ćwiczenia "przed wejściem na antenę". Po czym .... przywitano wszystkich na właśnie rozpoczynającym się koncercie, który trwał już od dwóch godzin!!! No a później wykrzykiwano różne rzeczy ze sceny. Czułem się jak publiczność w studiu, której unoszą na kartkach rozkazy, co ma w danej chwili robić. Wszyscy ludzie stojący na placu zostali potraktowani jako żywa dekoracja która wzmocni siłę przekazu. Zostali zlekceważeni przez organizatorów. Nikt nie interesował się że 20 tysiącom ludzi przerywa się zabawę w najlepszym momencie, że stoją na placu przez ponad pół godziny aż w końcu coś się zacznie dziać, a potem kiedy w końcu zaczęło się coś znów dziać, przekonali się że to nie oni są w tym koncercie najważniejsi, nawet nie Białoruś, najważniejsza jest telewizja i promocja jej pseudo gwiazd. Dlatego jak czytam o super koncercie, spontaniczności flagach przynoszonych przez ludzi - przypominają mi sie polecenia ze sceny, jak naród powinien się zachować, zeby dobrze wypadło w telewizji. Odpowiedz Link Zgłoś
yasukuni1 Nikt nie zdusi Białorusi-Łukaszenka nie popuszczaj 26.03.07, 09:11 nikt nie zdusi prawowitego rządu Białorusi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qp Re: Nikt nie zdusi Białorusi-Łukaszenka nie popus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 09:20 No i szkoda, ze organizatorzy nie pomysleli o toitoiach. Jako mieszkaniec starowki dziekuje za obsikane bramy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Nikt nie zdusi Białorusi-Łukaszenka nie popus IP: 85.222.11.* 26.03.07, 10:30 Były toalety 3 widziałem przy schodach i 2 za sceną a ten tłum co tam stał to chyba była kolejka ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzka Re: Nikt nie zdusi Białorusi-Łukaszenka nie popus IP: 81.210.87.* 26.03.07, 11:32 na szczescie pod koniec MRR poszlam po browar i nie widzialam tej zenady:) wrocilam tak ze trafilam na Babilon da Bandit i Konstytucje wiec chyba w sam raz:) za to wkurzylo mnie to ze byly 2 telebimy na ktorych zamiast koncertu (nie widzialam sceny w ogole, podejrzewam ze 2/3 ludzi tez) wyswietlali nieciekawa i banalna wizualizacje (3-minutowa zapetlone w nieskonczonosc). Czemu to mialo sluzyc??? Odpowiedz Link Zgłoś
pataszonski Huki i ryki 26.03.07, 11:38 Usiłowałem wczoraj, jak co tydzień, zgodnie z wymogami mojej wiary "nabożnie uczestniczyć" w wieczornej mszy w kościele św. Anny. Nie dało się. Cała Starówka wraz z przyległościami trzęsła się w rytm wrzasków i huków płynących z estrady na placu Zamkowym. Organizacja tego koncertu to majstersztyk tele- propagandy. Tyle to ma wspólnego z autentycznymi, spontanicznymi manifestacjami poparcia dla zniewolonych krajów, jakie organizowano np. w latach 80. na Zachodzie w sprawie Polski, co G. W. Bush z demokracją i prawami człowieka. Ale mniejsza z tym. Natomiast zrozumieć nie mogę, jak w kraju, którego istotna część to katolicy, można organizować w Wielkim Poście, w okresie rekolekcji i skupienia, w bezpośrednim sąsiedztwie kościoła, huki i ryki, które uniemożliwiają praktyki religijne. I jeszcze ta wybiórczość władz: kilka lat temu zakazano w Krakowie manifestacji w sprawie tolerancji ze względu na dzień św. Stanisława, choć przecież organizatorzy nie planowali hałasować przed kościołami w trakcie nabożeństw. Tymczasem wystarczy, że cel manifestacji jest miły rządzącym, a już i Wielkiego Postu za mało, aby uszanować ciszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzka Re: Huki i ryki IP: 81.210.87.* 26.03.07, 12:08 akurat w Warszawie WSZYSTKO znajduje sie w bezposrednim sasiedztwie kosciola;) a reggae to bardzo religijna muzyka, niosaca przekaz zgodny z nauczaniem Jezusa a baaardzo wielu jej wykonawcow to ludzie gleboko wierzacy, choc niekoniecznie katolicy Odpowiedz Link Zgłoś
pataszonski Re: Huki i ryki 26.03.07, 12:23 Gość portalu: zuzka napisał(a): > akurat w Warszawie WSZYSTKO znajduje sie w bezposrednim sasiedztwie kosciola;) No, jednak nie... Są np. stadiony sportowe, gdzie czasem organizuje się koncerty, są hale itd. > a reggae to bardzo religijna muzyka, niosaca przekaz zgodny z nauczaniem > Jezusa Problematyczne nie jest to, czy huczą chrześcijanie, buddyści, żydzi, animiści czy też ateiści, lecz to, że huczą tuż pod ścianą kościoła podczas zaplanowanych znacznie wcześniej obrzędów religijnych. Nota bene, z kosciołów czasem też dochodzi hałas uprzykrzający życie sąsiadom, np. oo. Dominikanie przy ul. Freta beczą przez tubę wystawioną w kruchcie (tzn. śpiewają, ale że tuba jest złej jakości - słychać beczenie), gdzieś tam znowu dzwony za głośno biją itd. Wszystko to pokazuje, że nie umiemy lub nie chcemy się wzajemnie szanować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zośka Re: Nikt nie zdusi Białorusi IP: *.sds.uw.edu.pl 26.03.07, 12:12 no cóż nie da się ukryć że koncert do czasu "zbrojnego wkroczenia" TVP był dobrą impreza o szczytnych celach, nie będę powtarzać, że później zaczęła się komercyjna papka, której wielu nie mogło znieść. Przykra lecz prawdziwa rzeczywistość przytłumiła charakter tej imprezy jak tylko się dało cele i hasła stały sie drugorzędna sprawą. Wracając do muzyki było pozytywnie żałuje, że tak z białoruskich zespołów był tylko B.N. co do wystąpienia Kayah to również trudno o pozytywny komentarz z mojej strony zastanawia mnie kto jej dał wykonywać "No women no cray" bo o ile w chórkach była znośna to solo mnie męczyła. Wracając do niezależności festiwali zapraszam na typowo białoruską imprezę która odbywa sie corocznie w Gródku z inicjatywy Białoruskiego Stowarzyszenia Studentów BAS. tam nie ma takich błysków reflektorów wymierzonego prosto w "gwiazdy" a flagi mogą powiewać spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Zajmijcie się lepiej IP: *.novartis.com 26.03.07, 12:32 naszym bałaganem a nie martwcie się o Białoruś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamdark01 Białoruś jest wolna IP: *.red.bezeqint.net 26.03.07, 13:36 Czy to komu się podoba czy nie,Białoruś jest wolna i lepsza taka wolność aniżeli taka wolność jak w Polsce, bo takiej wolności ja nie lubię. Cóż za wolność jak niema co jeść? jaka to wolność jak zabijają na ulicach i nikogo to nie obchodzi, jaka to wolność,że dzieci są głodne, bezdomni, bez opieki, co to za wolność, że ludzie nie mają mieszkań i nie mają pracy? komu te bzdury wmawiacie? ciemnym analfabetom? a czy jeszcze są? Naród Białorusi mają dobre życie i to się tylko liczy, a przyjdzie czas, że ustrój nabierze więcej odwagi i rozluźni dyscyplinę, ale wy się nie wtącajcie i dajcie temu narodowi żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Białoruś jest wolna 26.03.07, 14:27 Tak apropo hałasu, to ja mam to szczęście mieszkać w pobliżu. Jestem przyzwyczajona do koncertów i zazwyczaj nie widzę żadnego problemu by się odbywały ale to co się działo wczoraj jest nie do opisania. Okna zamknięte były szczelnie a latały i buczały. Od basów drgało wszystko, dziecko płakało bo zasnąć nie mogło bo waliło do 22.40. Ja rozumiem idee koncertu, ale naprawde jakby spuszczono parę decybeli w dół to i tak byłoby słyszalne. Organizator o tym oczywiście nie pomyślał a ci wszyscy akustycy pracujący przy obsłudze koncertu to są dawno głusi i nic nie słyszą. Pierwszy raz w życiu zdarzyły mi się fizyczne objawy stresu wywołąne hałasem, byłam na granicy zadzwonienia po pogotowie. Nikomu nie życzę takiego doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak A czym Polska jest lepsza od Białorusi??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 19:56 Czym Kaczyńscy i PiS+LPR+SO lepsi od Łukaszenki??? Odpowiedz Link Zgłoś
pasztet.pasztet A kiedy marsz wyzwoleńczy? 27.03.07, 11:34 Kiedy będzie marsz wyzwoleńczy mający na celu wyzwolenie polskich ziem okupowanych przez Białoruś - Grodna, Brześcia, Nowogródka, Pińska itd.? Chciałbym wziąć udział w takim marszu, chciałbym pomóc wyzwolić te ziemie i przyłączyć je do polskiej macieży. Odpowiedz Link Zgłoś