Gość: BOBOKRÓL reanimacja trupa IP: *.acn.waw.pl 07.07.07, 16:48 Jestem "ZA" mistrzostwami EURO'12, a nawet "PRZECIW" budowaniu stadionu na gruzach X-lecia, zwanym "NARODOWYM CENTRUM SPORTU" jak chcą tego ludzie poprzedniej epoki. Budowanie stadionu w miejscu starego, pochłonie dodatkowe koszty, związane z likwidacją starego, aby przygotować plac budowy pod nowy obiekt. Kosztowne roboty ziemne, wyburzeniowe i transportowe. Nie wiadomo jeszcze co w trawie ( zwałce) się znajduje. Zwozono tutaj gruz z całej Warszawy, aby oddać stadion na Festywal Młodzieży z całego Świata. PARKINGI - trzeba budować podziemne, z braku terenu,tymsamym prowadzic roboty ponizej lustra Wisły.- dodatkowa trudnosc i zwiększone koszty. Budując stadion nalezy zatroszczyc się o infrastrukturę, budując całe zaplecze hotelarsko-gastronomiczne, sale konferencyjne, kinowe itd. Wszystko to by nie tylko VIP-miały radochę, ale by nie zapomniec ze najwazniejszy w tym wszystkim jest widz, kibic. Równoczesnie musi to byc "samograj" który bedzie pracował 24 godziny na okrągło, nie tak jak to było ze stadionem X lecia, potrzebnym władzy na festiwal, czy dozynki. NARODOWE CENTRUM SPORTU jak chcą niektórzy nalezy od zaraz budowac na terenach z dala od centrum np. Białołeka, gdzie mozna od ręki przystępowac do prac nie kopiąc się z ludzmi pracującymi na największym Jarmarku w Europie. Prace na Białołece byłyby nie odczuwalne dla mieszkanców miasta, podobnie jak to zaplanowano w Gdansku, a i koszty nie byłyby tak cholendarne, jak przy reanimacji trupa jakim jest stadion X lecia.Na wysokosci Białołeki zaplanowano most północny oraz autostradę czy trasę szybkiego ruchy a w Modlinie lotnisko.. Wystarczy byłoby przez most pociągnąc nitkę napowierzchnią metra by dojazd do obiektu był przyjemnoscią i bezproblemowy. www.bobo-bobowski.pl JAK O PROBLEMIE ROZMAWIA WIĘCEJ NIZ 2 OSOBY TO WARTO PODJĄC DYSKUSJE.!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlugi Re: reanimacja trupa IP: *.z.pppool.de 08.07.07, 00:46 zawsze mam awersje do ludzi,ktorzy robia bledy ortograficzne czy stylistyczne. Jakos trudno mi uwierzyc,ze w codziennej dzialalnosci moga oni byc inni. I tak jest z Toba, BOBOKROL. Byc moze masz troche racji,ale pozostawienie tego jarmarku w centrum Warszawy wydaje mi sie bardziej kosztowne,niz uciekanie z inwestycja na obrzeza Warszawy. Pozdrawiam i przepraszam za brak polskiej czcionki. Odpowiedz Link Zgłoś