Dodaj do ulubionych

Prawo jazdy od LAT 21

27.07.07, 11:25
Oto co ostatnio wyczytałem w internecie:
Rozmowa z Pawłem Usidusem - głównym inspektorem transportu drogowego

Jakie zmiany w przepisach związane z poprawą bezpieczeństwa w ruchu drogowym
przygotowuje rząd?
- Pierwszym elementem zmian obecnego systemu była modyfikacja szkolenia
przyszłych kierowców łącznie z poświęceniem większego czasu na zajęcia
praktyczne oraz na monitorowanie czasu szkolenia przyszłych kierowców. Jest
już także gotowy projekt ustawy o kierujących pojazdami zaostrzający przepisy
dotyczące szkolenia kierowców samochodów osobowych i kierowców zawodowych. W
sposób zdecydowany poprawiony zostanie system szkolenia kierowców. W
projekcie został podwyższony wiek dla uzyskania prawa jazdy do 21 lat. W
przypadku autobusów wiek ten będzie podniesiony do lat 24. W tym przypadku
prawo jazdy będzie wydawane maksymalnie na pięć.

i link do filmiku : www.bankier.pl/multimedia/zobacz.html?id=23642

Czy według was nie jest to lekka przesada? Młody człowiek wyczekuje 18 roku
życia i upragnionego prawka a teraz chce mu się to zabrać. Wypadki były są i
będą...
Obserwuj wątek
    • Gość: Ober Re: Prawo jazdy od LAT 21 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 12:45
      Po obejrzeniu materiału filmowego mam jeszcze jeden postulat :
      Czy nie można przemówień tych dukających "polityków" spisywać na kartce a potem
      niech ktoś normalnie się wysławiający odczyta tak aby można było to zrozumieć i
      aby wypowiadanie kilku zdań nie trwało tak strasznie długo.
    • Gość: ferment Re: Prawo jazdy od LAT 21 IP: *.chello.pl 27.07.07, 17:01
      >> Czy według was nie jest to lekka przesada? Młody człowiek wyczekuje 18 roku
      > życia i upragnionego prawka a teraz chce mu się to zabrać. Wypadki były są i
      > będą...<

Będzie wyczekiwać 21 r.ż.
      Wypadków może być mniej, gdy mniej będzie młodziutkich kierowców.
      Przed 21 r.ż. powinni jedźcić tylko w towarzystwie dorosłych. Najlepiej
      odpowiedzialnych dorosłych. Tego niestety niesposób zweryfikować:(

• Gość: kixx Nie zgadzam się!! Prawo jazdy od 45 roku zycia IP: 85.222.4.* 27.07.07, 17:13
        i tylko do 60 roku zycia.
        Wsrod mezczyzn majacych mniej niz 45 lat duza role w zachowaniu odgrywa nadmiar
        testosteronu prudokowanego przez organizm przy lada okazji,co z kolei
        negatywnie wplywa na ich zachowania.Z kolei kobiety tak naprawde zaczynaja sie
        zachowywac normalnie po klimakterium .Gorna granica jest uwarunkowana
        starzeniem sie organizmu-przeciez nie mozna dopuscic,zeby ludzie ze znaczna
        liczba obumarlych komorek mozgowych mieli takie same prawa jak ci pelnosprawni.

ps.tak sie zastanawiam,czy jeszcze tego przedzialu wiekowego nie ograniczyc...
        moze tak miedzy 49 a 52 rokiem zycia?
    • Gość: warszawski cwaniak Re: Prawo jazdy_na ciężarowe_od LAT 21 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 17:10
      Na osobowe (kat. B) pozostaje bez zmian. Jeśli o mnie chodzi, to mogłoby być
      nawet od 25, ale niestety gospodarka by tego nie zniosła (kierowcy są potrzebni
      wszędzie tam, gdzie potrzebny jest transport, a ten potrzebny jest wszędze).
      Już teraz brakuje ludzi do pracy w tym zawodzie, bo znaczna liczba kierowców
      wyjechała na zachód. Powtarzam- wzdrygam się na myśl o 18-latkach za kółkiem i
      wolałbym, aby ich nie było, ale z drugiej strony wiem, że dla gospodarki byłby
      to poważny cios, więc sądzę, że wszystko pozostanie po staremu, a emocjonalnymi
      wypowiedziami panów polityków raczej nie przejmowałbym się.
      • Gość: ycbo Re: Prawo jazdy_na ciężarowe_od LAT 21 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.07, 20:12
        Ja poszedłbym dalej : Pozwolenie na jazde tylko dla mężczyzn między 35 a 40
        rokiem zycia i tylko samochodem na pedały (jest dość wolny i bezpieczny),
        kobiety trzymać w klatkach i samochody pokazywać im tylko na zdjęciach. kixx z
        cwaniakiem siedzą w jednej izolatce i do woli bez ograniczeń mogą dyskutować
        oraz wymyślać nowe prawa.
        Urodziłem się po wojnie za komuny i nigdy nie spodziewałem się że ten chory
        system się skończy i za mojego zycia doczekam czegoś bardziej absurdalnego i
        smiesznego a tu masz babo placek wystarczyła solidarność i debile wypełzły i
        robią co chcą. Pozdrawiam wszystkich kretynów = razem jest śmieszniej.
    • derduch Re: Prawo jazdy od LAT 21 27.07.07, 20:41
      Olewać przepisy polskiego skansenu, każdy małolat zrobi sobie prawko np. na
      Litwie i w polskim skansenie mogą go cmoknąć w giertycha.
      • Gość: pudzinl99@gmail.co Re: Prawo jazdy od LAT 21 IP: *.cm-7-2c.dynamic.ziggo.nl 29.11.13, 11:09
        Załatwiam na terenie Holandi legalne prawa jazdy z wpisem do rejestru w ukrainie. Czas załatwienia takiego dokumentu kat A,B,D C +E ok 4 do 6 tyg niejest konieczny wyjazd klienta z kraju wszystko załatwimy pocztą lub przez pośrednika ale preferujemy kilku dniowy wyjazd na Ukraine(Platne przy odbiorze dokumetu z klientem. nr kontaktowy pudzinl99@gmail.com +31633863549 Platne przy odbiorze
    • chaladia Re: Prawo jazdy od LAT 21 27.07.07, 21:18
      A jak to się będzie miało do praw Unii?
      W Unii wydają prawa jazdy od 18 roku życia, za parę lat Polska wejdzie do
      strefy Schengen, znikną graniczne punkty kontroli i co? Przy granicznym słupie
      w biało-cerwone paski z orzełkiem w koronie będzie napis "driving licences not
      valid uless driver aged over 21"?!!?

Byłby to pierwszy obciach narodowy.
      Drugim będzie odebranie Polsce organizacji Mistrzost Europy w Piłce Nożnej...
    • derduch Już na prawoskansenu jest sposób :-) 28.07.07, 07:29
      wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=9912&wid=9062853&rfbawp=1185600468.105
      Wszystko co polskie to z zasady głupie i złe, nawet prawo
      • Gość: warszawski cwaniak Re: Już na prawoskansenu jest sposób :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 13:44
        Rozumiem, że ty też jesteś głupi i zły?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka