Dodaj do ulubionych

Piłkarskie MŚ, Polsat i p.Solorz

IP: 217.11.134.* 14.12.01, 18:07
Wobec wyraźnie pazernej postawy Polsatu w temacie transmisji MŚ oświadczam, że
nie kupię nigdy dekodera tej stacji. Wezmę urlop, wyjadę do Czech, Niemiec,
gdziekolwiek ale nigdy, nigdy nie kupię dekodera Polsatu. Nidgy też nie włączę
kanału Polsatu w telewizorze i wykasuję go z pamięci. Sponsorzy i
reklamodawcy!!! Uważajcie, ja z Polsatu uciekam, mogą to zrobić inni. Uważajcie
komu płacicie bo i tak nikt waszych reklam nie będzie widział. P. Solorzowi
powiem tylko tyle: nie lubię kiedy ktoś wkłada rękę do mojej kieszeni. Czasami
gest dobrej woli jest ważniejszy od pieniędzy bo daje rezultaty w długim
okresie. I tak niekodowane mecze przyniosłyby Panu krocie z reklam z powodu
olbrzymiej widowni. Pan już przesadził. Żegnam.
Obserwuj wątek
    • Gość: adam81 Re: Piłkarskie MŚ, Polsat i p.Solorz IP: *.sggw.waw.pl 14.12.01, 19:08
      ciekawy jestem czy takie nastawienie masz też do płacenia TVP?
    • Gość: crack66 Co w tym złego??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.12.01, 19:41
      Co w tym złego, że Polsat mając pieniądze kupił na wyłączność prawa do
      transmisji. Przecież oni nie mają żadnej misji zapewniania czegokolwiek
      wszystkim odbiorcom.
      Poza tym nie róbmy z jakichś tam zawodów w piłkę kopaną świętości narodowej.
      Dzięki posunięciu Polsatu mam nadzieję, że nie trafię nawet przypadkowo na
      gonitwy 22 umorusanych i spoconych facetów za skórzanym kondonem.
    • Gość: loprki Re: Piłkarskie MŚ, Polsat i p.Solorz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.12.01, 19:56
      Trzeba bojkotowac tego pana, nie ogladajcie Polsrata, a Mundial bedzie na ARD i
      ZDF, trza sie uczyc niemca!
    • Gość: Indris Re: Piłkarskie MŚ, Polsat i p.Solorz IP: *.ibspan.waw.pl 14.12.01, 20:08
      1. W południowej Polsce można podobno będzie odbierać transmisje TV czeskiej.
      2. Gdyby kibole zrobili z Polsatem to co czasem robili ze stadionami - nie
      miałbym do nich pretensji.
      • kolor Re: Piłkarskie MŚ, Polsat i p.Solorz 14.12.01, 20:33
        Na to wszystko jest sposob. Po prostu trzeba bombardowac telefonami i emailiami
        aster city i ptk, zeby wlaczyly do swojej oferty stacje RTP (portugalia), ARD i
        ZDF, a takze czeskie . Wszystkie te stacje beda trasmitowaly MS niekodowane.
        Jak sie zagotuja telefony i kompy w ich biurach, to napewno te stacje wlacza,
        przynajmiej na okres mistrzostw.
        A wtedy Solorz bedzie na Marszalkowskiej za darmo dekodery rozdawal:)
        • dariok Re: Piłkarskie MŚ, Polsat i p.Solorz 15.12.01, 01:51
          popieram, ja też nie mam ochoty na ich dekoder
          najwyżej będę oglądał retransmisje
          mam nadzieję, że w ptk będą nadal te dwa niemieckie programy
          a jak nie to zmienię na aster
    • Gość: vinc Re: Piłkarskie MŚ, Polsat i p.Solorz IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.12.01, 22:30
      ja również nigdy nie kupie ich dekodera
    • Gość: vinc Re: Piłkarskie MŚ, Polsat i p.Solorz IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.12.01, 22:36
      a czy w TVP będą retransmisje ???
      • nocomment Re: Piłkarskie MŚ, Polsat i p.Solorz 19.12.01, 15:20
        Gość portalu: vinc napisał(a):

> TVP

Nie przeklinaj na forum.
        • znawca Re: Piłkarskie MŚ, Polsat i p.Solorz 24.12.01, 12:26
          Żenujące poczucie humoru.
          • nocomment Re: Piłkarskie MŚ, Polsat i p.Solorz 27.12.01, 16:22
            znawca napisał(a):

> Żenujące poczucie humoru.

Żenujące to jest chamstwo jakie reprezentuje TVP swymi metodami (jeśli nie wiesz
            o co chodzi to odsyłam parę postów niżej)...

• Gość: Krakus Re: Piłkarskie MŚ, Polsat i p.Solorz IP: *.bci.net.pl 15.12.01, 01:34
      Bardzo dobrze się stało, że Polsat wykupił prawa na transmisje MŚ w piłce
      nożnej. Może w końcu Telewizja Polska zrozumie, że od dwunastu lat panuje
      gospodarka rynkowa. Ja sam bym obejrzał chętnie parę meczów, ale niestety TP
      pożałowała kasy, którą ciągnie niemiłosiernie z abonamentu i reklam.
      Taka jest prawda - niektórzy zapomnieli, że skończyła się pewna epoka.
      Pozdrawiam.
    • Gość: Toto Re: Piłkarskie MŚ, Polsat i p.Solorz IP: *.proxy.aol.com 15.12.01, 04:42
      Oczywiscie winny jest ktos kto wydal swoje pieniadze i nie chce sie nimi
      podzielic z innymi.Co za wstyd!!!
      • Gość: vinc Re: Piłkarskie MŚ, Polsat i p.Solorz IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.12.01, 19:12
        Solorz to chciwiec
    • eela Re: Piłkarskie MŚ, Polsat i p.Solorz/do Maćka 15.12.01, 20:47
      Maciek, ja mam PTK :))) i ARD
    • Gość: maciek Re: Piłkarskie MŚ, Polsat i p.Solorz IP: 217.11.134.* 18.12.01, 09:33
      Wyjaśniam tym którzy nie widzą w działaniu Polsatu nic złego. Otóż, Polsat
      kupił prawa do transmisji MŚ kiedy nie wiadomo było czy Polska awansuje. Zanim
      to zrobiono dokonano kalkulacji czy to się opłaca. Powiedzmy sobie, że MŚ są na
      tyle atrakcyjną imprezą nawet bez obecności Polski, drugą po olimpiadzie, która
      zgromadzi na tyle widzów, że reklomadawcy nie będą oszczędzali na reklamach.
      Nie sądzę żeby Polsat stracił. I ponieważ potrzebowałby jak największej widowni
      transmisje byłyby raczej nie kodowane. Sytuacja nieoczekiwanie się zmieniła bo
      Polska awansowała. Polsat chce zarobić w dwojaki sposób. Cena reklam
      szczególnie podczas meczów Polaków wzrośnie. To jest normalny biznes i tego się
      nie czepiam. Natomiast drugi sposób nie ma nic wspólnego z występem
      reprezentacji Polski. Na razie wywołana jest nagonka o możliwości kodowania.
      Przed samymi MŚ p. Solorz ogłosi wspaniałomyślnie, że na tą historyczną
      okoliczność występu Polaków chce aby wszyscy Polacy mieli możliwość obejrzenia
      imprezy. Ogłosi promoję, że kto od dnia "x" do dnia "y" wykupi dekoder i
      abonament, zapłaci na czas mistrzostw "z" złotych tj. 10% normalnej ceny!!!
      Przy tej cenie będzie gwiazdka i drobnym drukiem na dole bedzie napisane, że
      promocja ma miejsce tylko w przypadku podpisania umowy o abonament na dwa lata.
      I co się stanie. Cały naród rzuci się kupą do stoisk sprzedaży Polsatu. Solorz
      to nasz chłop będziemy mówić i podpisywać co nam tylko podsuną. Po MŚ większośc
      tych osób będzie chciała dekoder oddać. Wtedy wyszkoleni sprzedawcy (albo
      raczej doradcy) Polsatu bardzo uprzejmie pokażą nam kopię naszej umowy i
      powiedzą widziały gały co brały. Dekoder możemy przyjąć z powrotem ale
      abonament musicie płacić i to w pełnej wysokości bo promocja dotyczyła tylko
      mistrzostw czyli 1 miesiąca. W ten sposób przy pomocy reprezentacji Polski
      Polsat będzie usiłował nabić sobie klientów. To jest podobne telefonów
      komórkowych: chcesz mieć fajny telefon za 20 zł? Nie ma sprawy ale umowę
      podpiszemy na dwa lata. Dlatego nigdy nie kupię dekodera Polsatu. Mam nadzieję
      że wyjaśniłem o co mi chodziło w wątku.
      • eela Re: Piłkarskie MŚ, Polsat i p.Solorz 18.12.01, 10:27
        Jest jeszcze inna sprawa. Przepisy przewidują, że mecze druzyn narodowych MUSZA
        byc pokazywane w paśmie ogólnodostępnym. I nie ma tu nic do rzeczy, że prawa do
        transmisji Solorz wykupił przed czasem.
        • Gość: maciek Re: Piłkarskie MŚ, Polsat i p.Solorz IP: 217.11.134.* 18.12.01, 10:41
          eela napisał(a):

> Jest jeszcze inna sprawa. Przepisy przewidują, że mecze druzyn narodowych MUSZA
          >
          > byc pokazywane w paśmie ogólnodostępnym. I nie ma tu nic do rzeczy, że prawa do
          >
          > transmisji Solorz wykupił przed czasem.

Jakie są przepisy w tej sprawie u nas to nie wiem. Obawiam się że nie ma żadnych
          a mowa o nich wyszła dopiero teraz przy tej okazji. Wiem natomiast, że w Anglii
          zajważniejsze mecze tj. Puchar Anglii, Puchar Ligi i najważniejsze mecze
          reprezentacji narodowej mają kategorię "dziedzictwa narodowego" i każdy obywatel
          ma prawo je obejrzeć niezależnie od swojego statusu materialnego. Nawet jest
          specjalne Ministerswo Dziedzictwa Narodowego (National Heritage) które nad tym
          czuwa.
        • kubajek Re: Piłkarskie MŚ, Polsat i p.Solorz 18.12.01, 11:23
          O jakich lub lepiej czyich przepisach mówisz?
          TVP?
          hahaha
          • eela Re: Piłkarskie MŚ, Polsat i p.Solorz 18.12.01, 12:22
            kubajek napisał(a):

> O jakich lub lepiej czyich przepisach mówisz?
            > TVP?
            > hahaha

Tak mówił ktos z organizatorów mistrzostw, chyba wie, co mówi
            A tak w ogóle to chyba taniej wyjdzie założyc kablówkę w PTK

• nocomment Re: Piłkarskie MŚ, Polsat i p.Solorz 19.12.01, 13:26
              Drobna uwaga: PTK już nie nazywa się PTK, tylko UPC (United Pan-Europen
              Communications czy jakoś tak).
              • nocomment Re: Piłkarskie MŚ, Polsat i p.Solorz 20.12.01, 15:21
                nocomment napisał(a):

> Drobna uwaga: PTK już nie nazywa się PTK, tylko UPC (United Pan-Europen
                > Communications czy jakoś tak).

Tak na marginesie to niedawno obchodzili 10-lecie.
        • nocomment Re: Piłkarskie MŚ, Polsat i p.Solorz 19.12.01, 13:24
          eela napisał(a):

> Jest jeszcze inna sprawa. Przepisy przewidują, że mecze druzyn narodowych MUSZA
          >
          > byc pokazywane w paśmie ogólnodostępnym. I nie ma tu nic do rzeczy, że prawa do
          >
          > transmisji Solorz wykupił przed czasem.

Elu, ale właśnie w tym problem, że pod względem prawnym wszystko jest ok:(
          Bo przepisy mówią, że sygnał z meczami drużyn narodowych nie może być kodowany. I
          Solorz właśnie nieco obszedł ten przepis. Bo sygnał nie będzie kodowany. Tyle że
          aby ten sygnał odebrać trzeba mieć tuner satelitarny Polsatu Cyfrowego:(
      • kubajek Re: Piłkarskie MŚ, Polsat i p.Solorz 18.12.01, 11:32
        maciek, cały czas nie rozumiem dlaczego Solorz POWINIEN
        puścić MS za friko?
        Władcy TVP byli "cwani" i nie chcieli płacić (z
        naszych pieniędzy!) za MS bez Polaków. Przeliczyli się.
        To ICH powinno się wywalić z hukiem w starym trybie NDB
        (noga, dupa, brama)!!! A z Solorzem można najwyżej
        negocjować (i grzecznie go prosić) warunki
        "upublicznienia" MS w "publicznej (hihi)" TV.

• Gość: maciej Re: Piłkarskie MŚ, Polsat i p.Solorz IP: *.waw.cdp.pl 18.12.01, 12:35
          z tego co ja wiem to jest klauzula ktora stwierdza ze mecze reprezentacjie powinny byc pokazywane w
          pasmie ogolnodstepnym I nie sa to przepisy TVP ale FIFA. Byla nawet jakas wymiana
          korespondencji
          miedzy FIFA a Polsatem niestety nie wiem na czym stanelo. I mysle ze tu jest pies pogrzebany. Po
          prostu Solorz lamie prawo bo podpisujac z FIFA umowe na transmisje zobowiazal sie rowniez do
          przestrzegania tego punktu umowy ktory mowi o nieograniczonym (czytaj bezplatnym) dostepie do
          meczy reprezentacji narodowej i to jest IMHO chamstwo by nie powiedziec q..tvo ot co.
          Ja osobiscie nie mam pretensji do Solorza ze kupil te prawa tylko wkurza mnie ze chce ominac
          umowe a to nie jest fair play
          i to by bylo na tyle
          tym razem

sciskam

maciej

sciskam
          • eela Re: Piłkarskie MŚ, Polsat i p.Solorz 18.12.01, 14:23
            Ten wywiad, ktory czytałam byl wlasnie z przedstawicielem FIFA. Grozil
            Polsatowi karą, ale nie wiem na czym staneło.
        • Gość: maciek Re: Piłkarskie MŚ, Polsat i p.Solorz IP: 217.11.134.* 18.12.01, 13:27
          kubajek napisał(a):

> maciek, cały czas nie rozumiem dlaczego Solorz POWINIEN
          > puścić MS za friko?
          > Władcy TVP byli "cwani" i nie chcieli płacić (z
          > naszych pieniędzy!) za MS bez Polaków. Przeliczyli się.
          > To ICH powinno się wywalić z hukiem w starym trybie NDB
          > (noga, dupa, brama)!!! A z Solorzem można najwyżej
          > negocjować (i grzecznie go prosić) warunki
          > "upublicznienia" MS w "publicznej (hihi)" TV.

Nigdzie nie napisałem, że Solorz POWINIEN puscić MŚ za friko. Mówię tylko, że nie
          kupię dekodera Polsatu bo to jest wkładanie reki do mojej kieszeni i odpowiednio
          to uzasadniam. Jedyny wniosek jaki wyciągam z Twojej wypowiedzi to taki, ze masz
          już dekoder Polsatu:)))
          • kubajek Re: Piłkarskie MŚ, Polsat i p.Solorz 18.12.01, 13:37
            Pudło!
            Nie mam i nie mam nawet takiego zamiaru. Polsatu nie
            oglądam tak jak i większość normalnych ludzi.
            Wkurza mnie tylko nagonka na Polsat zamiast na TVP, i
            tę całą bandę darmozjadów z KRRiT.Trudno wymagać aby
            Polsat dbał o interesy widzów skoro olewa ich nawet, i
            zwłaszcza TVP.
            :)
            • Gość: vinc Re: Piłkarskie MŚ, Polsat i p.Solorz IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.12.01, 12:16
              co robiła TVP ??
              • eela Re: Piłkarskie MŚ, Polsat i p.Solorz 19.12.01, 12:55
                Nic :(
    • nocomment Re: Parę słów na temat polsatoskich metod 19.12.01, 13:18
      Powiem tak: Nie widzę nic godnego potępienia w samym fakcie, że to Polsat kupił
      prawa do transmisji MŚ (choć wolałbym żeby kupił je pan Wejchert;)) - nawet
      cieszy mnie fakt, że to nie TVP ma te prawa i wreszcie jej nieoficjalny monopol
      na ważniejsze wydarzenia został złamany. Panowie z TVP chyba nie za bardzo
      rozumieją, że mamy kapitalizm a oni są po to by spełniać misję publiczną a nie po
      to by za wszelką cenę chamskimi zagrywkami wycinać z rynku media prywatne. Ale na
      ten temat wysyłam list do Millera więc mniejsza z tym... Wracając do tematu:
      Bardzo dobrze, że to wreszcie telewizja komercyjna kupiła prawa do transmisji MŚ.
      Ale za Chiny Ludowe nie rozumiem dlaczego ta telewizja nie chce go pokazywać
      ludziom! Gdyby emitowali je w paśmie otwartym to po pierwsze zgarnęli by kupę
      kasy z reklam, po drugie ich oglądalność wzrosłaby nawet do ok. 30% co dałoby im
      pierwsze miejsce w Polsce (bo oprócz samych mistrzostw na popularności zyskałyby
      również inne ich programy, tak jak było w przypadku TVN i BigBrothera). Ale nie!
      Oni nie chcą ludziom pokazać tych mistrzostw i naiwnie liczą, że ludzie rzucą się
      po dekodery. Oświadczam, że ja tego nie zrobię i mistrzostwa obejrzę na ARD1 (tak
      się składa że znam niemiecki;)).
      A co do ilości reklamodawców - Polsat już od dawna idzie w dół. Bo jak przyznał
      sam pan Chrabota (polsatowski odpowiednik Edzia Miszczaka) ich telewizja
      kierowana jest do tej uboższej i gorzej wykształconej części społeczeństwa. A
      reklamodawcy raczej nie kierują reklam do takich ludzi.
      Jednym słowem - niech nikt nie będzie zdziwiony, kiedy Polsatowi nie zwrócą się
      pieniądze wydane na kupno praw do MŚ. Ja tam Polsatu nie lubię i nie mam zamiaru
      nabijać im kieszeni. Pozdrawiam wszystkich.
      • kubajek Re: Parę słów na temat polsatoskich metod 19.12.01, 13:25
        nocomment napiasł:

...nie po to by za wszelką cenę chamskimi zagrywkami
        wycinać z rynku media prywatne. Ale na ten temat
        wysyłam list do Millera więc mniejsza z tym ...

Odetchnąłem, przynajmniej tym nie musimy się już martwić.
        :)))

A tak na poważnie to nocomment ma rację w temacie
        "Polsat a sprawa polska".
        • nocomment Re: Parę słów na temat polsatoskich metod 19.12.01, 13:36
          kubajek napisał(a):

> nocomment napiasł:
          >
          > ...nie po to by za wszelką cenę chamskimi zagrywkami
          > wycinać z rynku media prywatne. Ale na ten temat
          > wysyłam list do Millera więc mniejsza z tym ...
          >
          > Odetchnąłem, przynajmniej tym nie musimy się już martwić.
          > :)))

Musimy, bo list i tak nic nie da. Chciałem (chcieliśmy raczej) zwrócić mu uwagę
          na pewien problem, który ostatnio staje się coraz bardziej wyraźny.

> A tak na poważnie to nocomment ma rację w temacie
          > "Polsat a sprawa polska".

Tyle, że tamten post pisałem raczej pod wpływem emocji niż przemyśleń. Teraz
          uważam że, jak to powiedział P.Walter "telewizja komercyjna przecież działa po to
          by zarabiać pieniądze". Mimo to postępowanie polsatu uważam za idiotyczne ze
          względów ekonomicznych, ale o tym pisałem już w poście powyżej.
          • kubajek Re: Parę słów na temat polsatoskich metod 19.12.01, 13:44
            Nocomment, odpowiedz, ale szczerze, czy uważasz że
            pisanie maili do Millera ma jakikolwiek sens?
            • nocomment Re: do kubajka 19.12.01, 14:46
              kubajek napisał(a):

> Nocomment, odpowiedz, ale szczerze, czy uważasz że
              > pisanie maili do Millera ma jakikolwiek sens?

Odpowiadam szczerze: Nie ma żadnego sensu. Nie oczekuję że cokolwiek zmieni, bo
              chyba tylko idiota mógłby tego oczekiwać. Wysłałem go dla spokoju ducha żeby
              sobie ulżyć. I tyle.

• kubajek Re: do kubajka 19.12.01, 14:51
                to rozumiem
                :)))
      • Gość: maciek Re: do nocommenta IP: 217.11.134.* 19.12.01, 13:53
        Zgadzam się co do uwag nt. TVP. Chyba przesadzili ale nazywanie ich telewizją
        publiczną nie do końca jest prawdziwe. Pełna ich nazwa brzmi TVP S.A. a to
        rodzi pełne konsekwencje ekonomiczne. Widocznie uznali, że na etapie, kiedy nie
        wiadomo czy Polska zagra im sie nie opłaca. Trochę dziwne bo szereg ostatnich
        mistrzostw bez udziału Polski jakoś im sie opłacało i na pewno na tym nie
        stracili.
        • kubajek do maćka 19.12.01, 13:55
          oni - znaczy my :)
        • nocomment Re: Moja szczera opinia o TVP 19.12.01, 15:01
          Sorry, jeśli ktoś uważa inaczej, ale moim zdaniem TVP ma zero wspólnego z
          telewizją publiczną. Czerpie tylko kasę z naszego abonamentu a wszystkie
          programy kradnie innym stacjom (np. "Na Żywo", lub planowany teleuniwersytet).
          Liczy, że jej tanie podróbki wyprą z rynku inne pozycje nie dlatego, że są
          lepsze (bo są tandetne) ale dlatego, że idiotyczna ustawa o radiofonii i
          telewizji gwarantuje TVP pełne pokrycie (niby z jakiej racji?! Mamy wolny
          rynek!) i nawet nie wymaga od niej koncesji na nadawanie!! Inny przykład -
          teraz planują uruchomienie pożal się Boże telewizji informacyjnej. Tyle że ta
          informacyjna tv będzie wyglądała tak, że co godzinę (!) będą kilkuminutowe
          dzienniki a resztę czasu wypełnią m.in. telenowele! Telewizja informacyjna z
          telenowelami!!! Ewenement w skali światowej! Spójrzmy prawdzie w oczy - tworzą
          g...no tylko dlatego by utrudnić życie TVN24 a następnie pewnie po paru
          miesiącach zwinąć cały interes (który będzie kosztował parę milionów dolarów
          miesięcznie - zgadnijcie skąd wezmą pieniądze)!
          Trzeba sobie wreszcie uświadomić pewien fakt - w Polsce rodzi się nam drugie
          TPSA. Drugi paskudny monopolista. To nie do pomyślenia w żadnym wolnorynkowym
          kraju by telewizja publiczna chciała wykosić z rynku media prywatne i by jej na
          to pozwalać. Wszędzie na świecie wspiera się prywatną przedsiębiorczość. No,
          prawie wszędzie, bo u nas chyba jeszcze myślenie od czasów PRL nie za bardzo
          się zmieniło. Pozdrawiam wszystkich.
    • Gość: maciek Re: Piłkarskie MŚ, Polsat i p.Solorz cd. IP: 217.11.134.* 24.12.01, 11:19
      W piątek p. Solorz powiedział, że transmisje z MŚ będą kodowane. Jednocześnie
      zinterpretował pojęcie ogólnodostępności. Otóż wg niego transmisje te będą
      ogólnodostępne ponieważ ogólnodostępne są dekodery!!! Wystarczy wydać jedynie
      600 zł. Wg niego jest to "niezbyt wygórowana cena za możliwość ogladania
      występu Polski na MŚ".

A więc zaczyna się. Zwykły szczyt bezczelności!
    • Gość: gug Skad te emocje? IP: 212.160.114.* 24.12.01, 17:32
      'nasza reprezentacja' z cala pewnoscia nie wyjdzie z grupy - zalosna to zapewne
      bedzie kopanina (trudno bylo nie zakwalifikowac sie do MS majac takie 'potegi'
      w grupie:)).
      Co do Polsatu to nic tak nie kojarzy mi sie z Polska jak telewizja Polsat :-)
      Nie widzie jedak przyczyny dlaczego Polsat mialby nie kupic praw skoro to jest
      biznes - w biznesie nie mozna kierowac sie sentymentami.
      • nocomment Re: Skad te emocje? 27.12.01, 16:27
        Gość portalu: gug napisał(a):

> Nie widzie jedak przyczyny dlaczego Polsat mialby nie kupic praw skoro to jest
        > biznes - w biznesie nie mozna kierowac sie sentymentami.

Tu się zgadzam. Ale udostępnienie w paśmie ogólnym i tak przyniosłoby im duże
        zyski z reklam (a tak na reklamy raczej nie mają co liczyć) a poza tym ludzie by
        mogli obejrzeć mecze, wg. zasady "I wilk syty i owca cała". Ale cóż, mamy
        kapitalizm, wolny rynek - skoro go sobie wreszcie wywalczyliśmy to nie możemy
        zabronić Polsatowi kodowania mistrzostw. Business is business.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka