Gość: Edmund IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.12.01, 19:48 Wrezscie. Oh! jaka ulga dla mieszkańców ulicy Smolnej1 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ewa Re: HURA!!! LABIRYNT ZAMKNIĘTY! IP: *.acn.waw.pl 23.12.01, 09:16 Gość portalu: Edmund napisał(a): > Wrezscie. Oh! jaka ulga dla mieszkańców ulicy Smolnej1 Jasne niech sie ciesza ale może bysmy pomyśleli o tych barmanach i barmankach zatrudnionych w Labiryncie.!!!! Przy tak galopującym bezrobociu zamykanie kolejnej prywatnej firmy i wywalanie na bruk około 20 osób jest chyba nieludzkie. Tym bardziej iż w tym budynku na Smolnej to 99% lokali jest wynajmowanych przez firmy na biura więc im chyba dfyscoteka nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
chaladia Re: HURA!!! LABIRYNT ZAMKNIĘTY! 23.12.01, 13:39 Mam nadzieję, że właściciele Labiryntu otworzą (tym razem w zgodzie z prawem) nowy lokal. Znam pare osób, które miały bawić się w Labiryncie na Sylwestra, dobrze by było więc, żeby się pośpieszyli. Lepiej bawić się w prowizorce, niż w ogóle się nie bawić. Życzę wszystkim Wesołych Świąt, Udanego Sylwestra i Karnawału, na koniec Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku 2002. Chaladia Bolandi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crack66 To był profesjonalnie zrobiony lokal... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.01, 09:49 ...rozrywkowy. Tego zawsze szkoda. Jeśli emerytom to przeszkadzało to mogli mieszkania sprzedać i się wyprowadzić do Radzymina. I tak swoje mieszkania dostali za darmochę od komuny a potem wykupili za 20% wartości, więc czysty zysk. A przecież tak naprawdę od życia IM SIĘ NIC NALEŻAŁO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moko Re: To był profesjonalnie zrobiony lokal... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.01, 11:03 ...sprawdż swoją krew na zawartość kału... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crack66 Moko DZIEWCZYNO sprawdź swoje ostatnie... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.01, 14:04 ...pół zwoja mózgowego, te które dotąd odpowiadało za to, że nie srałaś w dużym pokoju. Bo zdaje się zaczęło NAWALAĆ no i NAWALIŁAŚ w dużym pokoju! Odpowiedz Link Zgłoś
turtle Re: HURA!!! LABIRYNT ZAMKNIĘTY! 23.12.01, 10:18 przecież tutaj nie chodzi o to ile osób tam pracuje i czy jest głośno czy cicho, ale o nielegalność labiryntu. myśląc tak jak wy,możnaby założyć np. nielegalny bazar na pustym placu w centrum miasta, zatrudnić 100 osób a potem mieć do wszystkich pretensje, że nam go zamykają o on taki potrzebny. warszawa jest europą a nie jakimś afganistanem, gdzie nikt nie przestrzega prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crack66 Do Turtle: Co prawda to prawda, ale... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.01, 14:07 ...tam chodziło głównie o przepisy ppoż pochodzące zdaje się z lat '60-tych. Rzeczywiście ogólnie rzecz biorąc NIE POWINNO SIĘ PRZEPISÓW ŁAMAĆ, ale jeśli z drugiej strony nie ma woli ich dostosowywania do wymogów życia to taka działalność może być ZBAWIENNA, bo zmusza urzędy do choćby zastanowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
chaladia Re: Do Turtle: Co prawda to prawda, ale... 23.12.01, 18:41 W Szczecinie i Trójmieście też wydawało się, że chodzi "tylko" o przepisy p.poż. Ciekaw jestem, ilu zwolenników Labiryntu w jego dotychczasowej postaci wie, o czym napisałem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crack66 Zgoda Chaladia, wiem o czym piszesz. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.01, 19:05 I chyba rzeczywiście z Labiryntu podobnie by się uciekało jak z tej hali w Gdańsku, ale mimo wszystko Frenkle mają rzeczywiście prawdziwy talent w aranżowaniu knajp i animowaniu w nich życia. Bo widziałem kilka innych klubów, które choć w dobrych punktach i teoretycznie "skazane na sukces" jednak ledwie przędą. Odpowiedz Link Zgłoś
chaladia Re: Zgoda Chaladia, wiem o czym piszesz. 23.12.01, 19:39 Dlatego mam nadzieję, że tak dobrzy entertainerzy zorganizują coś nowego i że tym razem będzie to w zgodzie z przepisami. Te przepisy powstały w oparciu o bardzo ponure protokoły powypadkowe i naprawdę lepiej ich przstrzegać. Jest w Warszawie parę nieużywanych hal żelbetowych, które są niepalne i mają jaką-taką akustykę, zresztą gipsem i wełną mineralną można w tej chwili zrobić dowolne cuda, vide kina na Ostrobramskiej, gdzie betonu prawie w ogóle nie ma. Niektóre z tych hal są nawet z dobrym dojazdem komunikacją miejską... Szkoda wielka, że stało się to przed Sylewstrem i Karnawałem, ale może to uratowało kilkaset ludzkich żywotów. Dawno w Polsce nie było żadnej jatki, a statystyka mówi, że co parę lat się coś takiego zdarza. lepiej nie pomagać statystyce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crack66 Zgoda Chaladia, nie wiem czemu dzisiaj... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.01, 19:59 ...jestem taki zgodny, ale chyba chodzi o to, że masz rację. Pozdrawiam i wszystkiego najlepszego. Crack66 (dawniej V-V-idz) Odpowiedz Link Zgłoś
chaladia Re: Zgoda Chaladia, nie wiem czemu dzisiaj... 24.12.01, 01:05 Życzę Zdrowych i Pogodnych Świąt Bożego Narodzenia, Udanego Sylwestra i reszty Karnawału, Na koniec wielu sukcesów w Nowym Roku Chaladia Bolandi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crack66 No i oczywiście nawzajem Panie Chaladia!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.12.01, 05:29 Wszystkiego o czym Pan zamarzysz, a także tego o czym Pan jeszcze nie zamarzył życzę jak najszczerzej Crack66 Odpowiedz Link Zgłoś
chaladia Re: No i oczywiście nawzajem Panie Chaladia!!! 29.12.01, 18:46 Dzięki za życzenia. A Labirynu jednak nie zamknęli. Mam nadzieję, że do czasu, gdy go jednak zamkną, nic złego się nie stanie. A w ogóle: dlaczego zamiast zamykać, tego lokalu nie doprowadzić do porządku? Jest głośny - no to wyciszyć. To nie takie trudne przy dostępnych dzisiaj materiałach. Jest niebezpieczny - stworzyć wyjścia awaryjne, wymienić materiały na niepalne, złożyć tryskacze i oddymianie. To nie jest tanie, ale konieczne. Wesołej i bezpiecznej zabawy życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyzio LABIRYNT ZAMKNIĘTY IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.12.01, 15:46 W dyskursie "pod" tym tematem cóś jakoś ideologia zwyciężyła fakty: dura lex sed lex - mawiali starożytni a więc dopuki jest prawo to MUSI być one przestrzegane i to przez WSZYSTKICH !!! Pociotki i ciotki rewolucji z SLD, AWS czy UW (niech nie mylą aktualne koligacje tj. PO i PiS czy LPR) niech zmniejszą liczbę wygłaszanych frazesów a przejdą do czynów. Niezależnie czy "ober" słusznie czy nie ale zamykanie "nielegalnego" lokalu w centrum stolicy demokratycznego ponoć państwa przez kilka lat (!!!) to "kurwiozum" w skali światowej ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liman Re: LABIRYNT ZAMKNIĘTY IP: 10.103.1.* 25.12.01, 19:29 Dla mnie to był kolejny mafijny interes. Dobrze że go zamkneli. Zobaczcie, kto prowadzi takie wypasione lokale, jakia kasa jest w nich prana (patrz Caryca Katarzyna) i jak strasznie politycy bronią tego, nielegalnego przecież, interesu. Odpowiedz Link Zgłoś
lentil Re: HURA!!! LABIRYNT ZAMKNIĘTY! 27.12.01, 10:47 Labirynt działa i wcale nie zamierza przestać. Poczytajcie trybune Odpowiedz Link Zgłoś
dariok Re: HURA!!! LABIRYNT ZAMKNIĘTY! 27.12.01, 16:23 Frenkle+Janas=sukces...+wielu innych te balangi dla vipów, te panienki, szleństwa nie tak łatwo zamknąć! Odpowiedz Link Zgłoś
grzchur Re: HURA!!! LABIRYNT ZAMKNIĘTY! 29.12.01, 19:18 i bardzo dobrze, bo tam sie zbierali glownie zlodzieje, a normalni ludzie nie mieli wstepu Odpowiedz Link Zgłoś
dariok Re: HURA!!! LABIRYNT ZAMKNIĘTY! 29.12.01, 19:44 Nie chodzi o to czy to dobry czy zły klub Z pewnością atrakcyjny O wiele ważniejsza jest tu kwestia egzekucji przez państwo zarządzeń czy nakazów Państwo jest za słabe...państwa nie ma! Jest za to Republika Kolesi, którzy leją na wszystko i śmieją się w twarz popijając przy tym wódę prosto w tłuste czerwone ryje Rozpierdolić to i już, szkoda że Lepper jest za głupi i dał się już w przedbiegach skompromitować Odpowiedz Link Zgłoś
lentil Imprezka była jak ta lala 01.01.02, 15:48 I szampanskoje i inne takie, i muza na poziomie. Co solidna firma to solidna firma. Obiecali ze sylwester w Labiryncie bedzie - i byl. Brawo Odpowiedz Link Zgłoś