Gość: Junior IP: *.jelonki / 192.168.1.* 07.07.03, 00:21 pEWNIE DYREKTOR MA PLECY I SPRAWA rozejdzie się po kościach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ### Re: Dyrektor szkoły oskarżony o mobbing IP: *.sims.nrc.ca 07.07.03, 00:55 "Uchodzę za bardzo wyważonego, przyjaciela dzieci i ludzi." dla mnie to zdanie to perla stylistyki pewnie z kabaretu starszych panow. a tak naprawde, to czy GW moglaby opisac blizej tego pana- jakie ma wyksztalcenie i co wczesniej w zyciu robil? ktos kto uchodzi za przyjaciela dzieci i ludzi- powinien doczekac sie jakiegos artykulu w GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STEFAN Re: Dyrektor NAPALONY na nauczycielki IP: *.zlotoria.sdi.tpnet.pl 07.07.03, 21:50 Gość portalu: ### napisał(a): > "Uchodzę za bardzo wyważonego, przyjaciela dzieci i ludzi." > dla mnie to zdanie to perla stylistyki > pewnie z kabaretu starszych panow. > a tak naprawde, to czy GW moglaby opisac blizej tego pana- jakie > ma wyksztalcenie i co wczesniej w zyciu robil? > ktos kto uchodzi za przyjaciela dzieci i ludzi- powinien > doczekac sie jakiegos artykulu w GW. NORMALNA SPRAWA,nauczycielki zdrowe d..y a dyrektor normalny facet nie może bez nich wytrzymac i obserwuje je przez kamery.Niepokojące jast jednak to,ze kocha obce dzieci obojga plci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matka Re: Dyrektor szkoły oskarżony o mobbing IP: *.visp.energis.pl 07.07.03, 05:58 W wielu szkołach dyrektorzy znecają sie, na nauczycielach, na ucznich i rodzicach. Najwyższy czas aby dokonać zmian w Karcie Nauczyciela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarianK Takie potwory dzieci uczą - awanturnice-awanturnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.03, 08:04 Takie potwory dzieci uczą - awanturnice + awanturnik! Jak można tolerować jako nauczycieli takich ludzi jak te nauczycielki i dyrektor? Jak redakcja GW może tolerować takiego Pawlika Morozowa jak potworek, który napisał powyższy donos-artykuł. Wymiotować się chce. A dzieci patrzą i się uczą... Odpowiedz Link Zgłoś
color [...] 07.07.03, 11:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Re: Dyrektor szkoły oskarżony o mobbing IP: *.renenka.net / 10.0.0.* 07.07.03, 08:04 Niestety mobbing w szkołach jest powszechny. Dyrektor znęca się psychicznie na nauczycielach, a Ci często na dzieciach. Dzieci z kolei na swoich kolegach. Warto byłoby przyjrzeć się temu zjawisku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagódka Re: Dyrektor szkoły oskarżony o mobbing IP: *.lublin.mm.pl 07.07.03, 11:29 To jest bardzo powszchne zjawisko i problemem tym powinna zająć się solidnie Pani Łybacka. Kuratoria i organy prowadzące nie widzą problemu, nie reagują na skargi, przekręty na egzaminach,nie reagują na skargi zdesperowanych i bardzo czesto poniżanych przez dyrektorów nauczycieli, władza wszelkiej maści ma się poprostu dobrze, a maluczcy maja tylko siedzieć cicho i wykonywać czarną robotę, zero szacunku do człowieka. Tego doświadzyłam nie raz w swojej pracy. Nie wiem, ale też chyba zdobędę się na odwagę i wystąpię przeciwko swojemu dyrektorowi,gdyż wiele mam mu do zarzucenia jako szefowi i człowiekowi.Ale w obecnej sytuacji, układach politycznych, nic ta moja odwaga znaczyć nie będzie, najwyżej strace pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zielicz Skoro nie stosuje się wymiernych efektów pracy ... IP: 213.199.192.* 07.07.03, 09:13 do oceny nauczyciela i dyrektora szkoły, ich nagradzania, awansowania i zwalniania to tak musi być!!! Odpowiedz Link Zgłoś
buzek2 Re: Dyrektor pewnie wf-ista, ktoremu władza uderzyła 07.07.03, 10:12 do głowy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: Dyrektor szkoły oskarżony o mobbing IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.03, 10:49 Kazdy dyrektor i nauczyiel nie powinien dłuzej pracowac w tej samej szkole niz 5 lat i to powinno byc w Karcie nauczcyiela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: falafel dobrze robi, w szkole dzieją się straszne rzeczy IP: *.wesola.sdi.tpnet.pl 07.07.03, 10:51 niech inwigiluje: uczniów bo pala, ćpają i sie wzajemnie krzywdzą, a nauczycieli bo w niewłaściwy sposób na to wszystko reagują: biją, wymyslają od s-synów i śmieją się z dyrektora. Ja jestem za kamerami, moje dziecko będzie bezpieczniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
bss7 Re: dobrze robi, w szkole dzieją się straszne rze 07.07.03, 12:46 Ty tumanie to chyba nic nie zrozumiales z tego artykulu. Tutaj nikt nie krytukuje faktu instalowania kamer w szkolach, tylko to, w jaki sposob sa one wykorzystywane przez dyrektora-chama. Jezeli nie widzisz nic karygodnego w tym, jak ten prostak zachowuje sie w stosunku do nauczycieli i do uczniow, to ja tylko mam nadzieje, ze po pierwsze to twoje dziecko (o ktorym piszesz) to jest corka i po drugie, ze w trakcie jej szkolnej edukacji bedzie ja uczyl taki "dyrektor", ktory poinformuja ja, iz jej przyszlosc to - bycie glupia sekretarka, "pracujaca wsrod madrych mezczyzn"!!!!! Co wiecej, zycze tej twojej corce (moze w przyszlosci wnuczce), zeby, jak dorosnie, znalazla prace u takiego szefa jak ten prostak!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. przyjaciel dzieci i ludzi IP: *.crowley.pl 07.07.03, 11:07 "Uchodzę za bardzo wyważonego, przyjaciela _dzieci i ludzi_" Bez komentarza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva21 Re: przyjaciel dzieci i ludzi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.07.03, 13:42 Brawo, dziewczyny, nie dajcie się. Podziwiam Was, wiem jakie to trudne - wszyscy chcieliby mieć święty spokój. Ale to Wy macie rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack27 Re: Dyrektor szkoły oskarżony o mobbing IP: proxy:* / 10.48.109.* 07.07.03, 11:35 Dobry przyklad dla uczniow , jak wyglada dorosle zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szkolny_pedagog Re: Dyrektor szkoły oskarżony o mobbing IP: 170.252.80.* 07.07.03, 11:36 A dlaczego panie nauczycielki tak latwo daja sobie wejsc na glowe? Przeciez rownie dobrze to ONE moga nekac pana DEREKTORA i to do tego stopnia, ze natychmiast zmieknie mu rura! Z braku innych pomyslow podam typowy przyklad: "Ojej, ktos przebil opony panu DEREKTOROWI! Co za lobuzerka na ulicach!" Obawiam sie, ze zadnym innym sposobem z chamem nie wygraja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: falafel do pedagoga szkolnego IP: *.wesola.sdi.tpnet.pl 07.07.03, 12:09 ty, pedagog szkolny! taki przykład dla uczniów. Kim ty jesteś. Wszystko mozna załatwic bez chamstwa i przebijania opon. Zawsze mozna dyskutować lub są od tego sądy. Nie dziwi mnie teraz zachowanie dyraktora jeżeli tacy "pedagodzy" pracują w jego szkole. Zastanów się nad tym co robisz. Pedagogu od siedmiu boleści !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pedagog_szkolny Re: do pedagoga szkolnego IP: 170.252.80.* 07.07.03, 12:19 A jednak udana prowokacja! ;P Ciesze sie <falafel>, ze nadal jest tu z kim pogadac oprocz coraz wymiany wyzwisk z <gabielacasey>, ktora uprawia tu wiekszosc osob. Milego dnia. :))) PS. Swoja droga, to przyznasz chyba, ze problem jest "zlozony" i czasem naprawde chcialoby sie na takich skurwieli napuscic paru "chlopakow", nieprawdaz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Znam Iwiczna i jest to wioska z nieco skomplikowana IP: *.147.44.23.62.rev.coltfrance.com 07.07.03, 12:08 sytuacja spoleczna. Z jednej strony jest tam nie malo, ze tak powiem 'rolnikow' czy pracownikow fizycznych, ktorzy raczej naleza do biedniejszej czesci spoleczenstwa a z drugiej strony mieszka tam bardzo duzo bogatych ludzi, ktorzy postawili domy w Iwicznej i okolicach, bo jest o calkiem niezla lokalizacja podwarszawska (dla przykladu Grzes Kolodko mieszka w Nowej Iwicznej). Smiem domniemywac, ze powyzszy podzial jest jak najbardziej widoczny w szkole i byc moze zwiazany jest z opisanymi w artykule, nierownym traktowaniem uczniow. Stawiam duzo, ze ponizana dziewczyna jest corka jakiegos 'rolnika' a rodzice innego ucznia, ktorzy zaproponowali zakup osobnej lawki musza raczej miec nadmiar pieniedzy :( Mozliwym jest rowniez, ze wspomniany dyrektor ma dobry 'uklad' w gminie (a tam w przeciwienistwie do urzedow np. warszawskich rzadza sami lokalni ludzie) i dlatego naduzywa wladzy. Wystarczy zeby byl mily dla 'bogatszych' dzieciakow, zeby przez 'wlasciwych' ludzi byl postrzegany jak najbradziej pozytywnie... przykre, ale niestety odzwierciedla to co siie dzieje w polskim spoleczenstwie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: falafel "to bogaci i biedni" - śpiewał kiedyś Kazik IP: *.wesola.sdi.tpnet.pl 07.07.03, 12:25 zawsze tak będzie że ci biedni dostana w dupę, a ci bogaci będą mieli lepiej. Po prostu za kasą pójdzie dyrektor, a nawet ksiądz i policjant. Rak wygląda świat podzielony na biednych i bogatych. I jeszcze jedno: ty sie chyba w problematyce gminy Iwiczna jednak nie orientujesz. Bogaci w tej gminie to właśnie ci rolnicy co sprzedali tym niby bogatym działki pod budowę ich domów (nawet po 80 USD/1 mkw). Więc tu jest tak że ta "biedna" dziwczynka to rzeczywiście córeczka rolnika, ale kurwa pięć razy bogatsza od tych twoich bogatych. 1 hektar działki tam sprzedanej przez biednego rolnika to 800000 USD !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka z N.Iwicznej A dlaczego wszyscy uważają, że to jest prawda ??? IP: 212.160.117.* 07.07.03, 15:48 Jestem matka dziecka, które chodzi do szkoły w Nowej Iwicznej. Dyrektor, od momentu przyjścia do tej szkoły zaczął zaprowadzać nowe porządki. I mnie sie te porzadki podobaja - od nauczycieli wymaga solidnej pracy, od pedagoga i reszty personelu również - a to nie wszystkim sie podoba. Wielu nauczycieli myslało, że mają zagwarantowaną "ciepłą posadkę" i teraz, zamiast lepiej pracować, chcą sie po prostu pozbyć dyrektora. Naprawdę niewielu jest pedagogów, którzy z tak duzym oddaniem poświęcają się pracy z uczniami. Dyrektor corocznie organizuje obozy dla młodziezy - jeden zima i 2 lub 3 latem. Dzieciaki są zachwycone. A ja mam pewność, że dzieci bedą miały dobrą opiekę. To bardzo łatwo wyciągać pochopne wnioski z takiego, jak ten, artykułu. Ale trzeba jeszcze mieć pewność, czy przedstawia on problem w rzetelny sposób. Ja myslę, że nie. A co do sposobu potraktowania uczennicy - nie wiem, czy takich słów rzeczywiście uzyto. Moge tylko powiedzieć, że ja, znając wiele tamtejszych dzieci, i znając ogrom pustki w głowach niektórych z nich, boję się, że uzyłabym słów jeszcze gorszych. I myślę, że , mimo iż wielu osobom sie to może nie spodobać, byłyby one w pełni uzasadnione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik Re: A dlaczego wszyscy uważają, że to jest prawda IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.03, 18:10 Gratuluję dobrego rozeznania sytuacji! Znam tego dyrektora - cwaniaczka i dzięki Bogu nie mam w tej szkole dzieci. To co opisują nauczycielki to tylko kropla w morzu!Takiego bajeranta i dorobkiewicza chyba ze świecą trzeba by szukać. W poprzednich szkołach, gdzie pracował też rodzice występowali o zmianę nauczyciela. Na wakacje wyjeżdża bo ma z tego niezły dochód. Nauczycielkę, która organizowała wyjazdy zwolnił, bo była za ostrą konkurentką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: A dlaczego wszyscy uważają, że to jest prawda IP: *.sympatico.ca 07.07.03, 22:13 A co w takim razie ze sfalszowanymi podpisami kierownika wycieczki i dofinansowaniem uczniow na obozach?Nie mam nic przeciwko dofinansowaniom jak potrzeba ale dlaczego jakies szfindle przy tym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: A dlaczego wszyscy uważają, że to jest prawda IP: *.piaseczno.sdi.tpnet.pl 07.07.03, 22:56 Bardzo się cieszę, że chamstwo i tupet opisywanego "pedagoga" nie dotknął Pani osobiście. Niestety nasze dziecko doświadczyło takiego wulgarnego zachowania. Dotychczasowe próby zainteresowania władz gminy (organu powołującego dyrektora szkoły) oraz kuratorium, przez grono rodziców opisywanej klasy, nie przyniosły skutku, w postaci rzeczowej dyskusji nad problemem zachowania "pedagoga" oraz jego walorów dydaktycznych w obecności w/w stron. Jedyna reakcja, to list z banałami o możliwości wizytowania przez rodziców lekcji matematyki prowadzonych przez "boskiego szefa". Ten wspaniały organizator zycia szkolnego nie jest w stanie zaplanować własnych lekcji, o czym świadczą częste nieobecności i spóźnienia. Mam nadzieję, że ta publikacja będzie tym drobnym przyczynkiem, który wyzwoli u wielu odwagę i potrzebę działania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zooza Re: A dlaczego wszyscy uważają, że to jest prawda IP: *.attu.pl / 192.168.1.* 08.07.03, 17:42 Zadaniem nauczyciela jest zachecanie uczniow do nauki , a nie ponizanie ich i wpedzanie w kompleksy szanowna matko. Nauczyciel powinien miec nerwy ze stali nie nie dac sie poniesc swoim emocjom, ma on pomagac a nie szkodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: 'to bogaci i biedni' - śpiewał kiedyś Kazik IP: *.sympatico.ca 07.07.03, 22:08 Gość portalu: falafel napisał(a): > zawsze tak będzie że ci biedni dostana w dupę, a ci bogaci będą mieli lepiej. > Po prostu za kasą pójdzie dyrektor, a nawet ksiądz i policjant. > Rak wygląda świat podzielony na biednych i bogatych. > I jeszcze jedno: ty sie chyba w problematyce gminy Iwiczna jednak nie > orientujesz. Bogaci w tej gminie to właśnie ci rolnicy co sprzedali tym niby > bogatym działki pod budowę ich domów (nawet po 80 USD/1 mkw). > Więc tu jest tak że ta "biedna" dziwczynka to rzeczywiście córeczka rolnika, > ale kurwa pięć razy bogatsza od tych twoich bogatych. 1 hektar działki tam > sprzedanej przez biednego rolnika to 800000 USD !! A czy Ty wiesz jaka chalupe mozna kupic za 800000USD?Chyba Ci sie zera pomylily.NIe chce mi sie wierzyc zeby za sama dzialke zaplacic tyle samo ile za porzadna dzialke z zameczkiem na niej w naprawde malowniczym miejscu np w Kanadzie czy Stanach.Ale moge sie mylic.Jezeli tak to soram bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KonradMazowiecki:) Re: Znam Iwiczna i jest to wioska z nieco skompli IP: *.77.udn.pl 26.11.04, 17:40 Całkowicie się z Panem/Panią zgadzam!!!Zresztą w województwie mazowieckim więcej jest takich przypadków - "dyrektorów z przypadku,z Bożej i - ludzkiej ;-) łaski!!!!Weźmy na przykład jedną z podradomskich gmin - gminę Kowala - i jedyne gimnazjum w tej gminie w Parznicach.Parznice to też bardzo "specyficzna"wiocha,każdy każdego zna i wie, w jakiej pościeli śpi sąsiad i co ma na obiad. Chodzą słuchy,że p.Dyrektor PG w Parznicach nie wygrał konkursu na objęcie tej posady, ale co z tego(!!!)-i tak jest miłościwe panującym ;-);-)dyrektorem, który ponoć boi się własnego cienia.Jest dyrektorem.Dlaczego??????-BO MA UKŁADY W GMINIE!!!!!!!!!!Po prostu ręce opadają!!!!!!Niestety kierownicze i przez to odpowiedzialne funkcje pełnią w szkolnictwie ludzie nie zawsze najbardziej odpowiedni i posiadający najwyższe kompetencje-zawodowe i psychologiczne!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawałek Re: Dyrektor szkoły oskarżony o mobbing IP: *.de.ibm.com 07.07.03, 12:27 Tak się składa, że moje dziecko chodzi do tej szkoły. Nie wiem czy dyrektor rzeczywiście jest taki jak tu jest napisane, ale wydaje mi się, że problem jest trochę wyolbrzymiony. Szkoła jest dobrze prowadzona, czysta, ładna, dzieci czują się w niej dobrze. To, że nauczyciele są w jakiś sposób kontrolowani, to chyba dobrze, bo znamy wiele przykładów, kiedy czując się bezkarni robią co chcą z naszymi dziećmi. W szkole nie zdarzają się przypadki kontaktów dzieci z narkotykami, a jeżeli są tylko jakiekolwiek symptomy, że dzieje się coś niepokojącego, to szkoła reaguje natychmiast. Jeżeli rzeczywiście są jakieś zarzuty względem dyrektora o fałszerstwo czy też nadużycia, to poczekajmy na efekty postępowania, a nie obrzucajmy człowieka błotem zanim nie zostanie udowodnione to o co ktoś go pomawia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ma-ryja Re: Dyrektor szkoły oskarżony o mobbing IP: *.pppool.de 07.07.03, 12:38 Gość portalu: Junior napisał(a): > PEWNIE DYREKTOR MA PLECY I SPRAWA rozejdzie się po kościach. Nie zawsze, czasem potrzeba tylko odrobiny odwagi cywilnej ze strony nauczycieli, rodzicow i uczniow, ktorej nauczesciej brakuje w polskim spoleczenstwie, oraz oczywiscie dobrej woli ze strony kuratorium. Ja niedawno slyszalam o przypadku, gdzie nauczyciel znecal sie i molestowal uczennice w jednym z gimnazjow. Na wszelki wypadek odgrazal sie, ze nie przepusci do nastepnej klasy, gdy sie ktos poskarzy. Dyrektor szkoly stwiedzil, ze nie ma wplywu na swojego podwladnego i nie zrobil nic(!!!).Dlugo nikt sie nie skarzyl, rodzice sie bali, nie chcieli sobie robis klopotu i byc moze wystawiajac sie na posmiewisko innych rodzicow. Dowiedzialam sie o tym od jednej z uczenic i napisalam dlugi list na ten temat do kuratorium w Krakowie, podpisujac sie pelnym imieniem i nazwiskiem. O co? Za 3 tygodnie nauczyciela wprawdzie nie wylali,(a szkoda)ale zrobil sie milutki jak owieczka i naraz potrafi przeprowadzic porzadne lekcje. Tylko odwagi, szanowne grono uczniowskie i pedagogiczne, rodzice i kuratorzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lech Re: Dyrektor szkoły oskarżony o mobbing IP: *.ne.client2.attbi.com 07.07.03, 16:48 Dopuki u praktycznej wladzy w szkolnictwie beda czlonkowie do cna skomuszlego ZNP nie zmieni sie nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Władzia Re: Dyrektor szkoły oskarżony o mobbing IP: *.avamex.com.pl 07.07.03, 17:42 He,he.Mobbing mam za sobą-12lat.Również z tego powodu przeprowadziłam się.Udało mi się znaleźć pracę w szkole,chociaż myślałam żeby zrezygnować.W tamtej szkole wiele osób "współpracowało" z dyrektorem.Grono było skłócone.J ak zobaczyłam zgłoszenie szkoły do akcji "szkoła z klasą" osłupiałam.To dyrektor widocznie nie musi mieć klasy. Teraz mam dyrektorkę,która dba o kulturę pracy.Mnie się dobrze pracuje- uczniowie mają z tego korzyści.Ale części moich nowych kolegów to się nie podoba.Lata pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytacz Re: Dyrektor szkoły oskarżony o mobbing IP: *.cg.shawcable.net 07.07.03, 20:30 a co to jest mobbing???czy to jest polskie slowo...brawo polska gazeto!!!fuck you!!!tez po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Longislander Re: Dyrektor szkoły oskarżony o mobbing IP: 65.204.1.* 07.07.03, 20:49 A czy slyszeliscie o zasadzie domniemania niewinnosci?? Przeciez kazdemu mozna zniszczyc kariere rzucajac oskarzenie o mobbing. Ma telewizor w gabinecie, a wiec jest "dowod" winy. Czy to nie smiechu warte? GW staje sie forum na ktorym sklocone grupy pracownikow moga zalatwiac swoje porachunki z szefem, ktory im sie nie podoboba. To, ze ktos rzucil na kogos podejrzenie nie powinno sprawiac, ze osoba pomowiona staje sie publicznie napietnowana przez poczytna gazete. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Dyrektor szkoły oskarżony o mobbing IP: *.menta.net 07.07.03, 22:07 Gość portalu: pytacz napisał(a): > a co to jest mobbing???czy to jest polskie slowo...brawo polska > gazeto!!!fuck you!!!tez po polsku. Dziekujemy za zabranie glosu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek leniwi i tępi nauczyciele się mszczą IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.03, 21:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wedding@op.pl Re: Dyrektor szkoły oskarżony o mobbing IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.03, 22:09 niestety, ten problem nie dotyczy tylko tej szkoły, ale wielu placówek na terenie województwa dolnośląskiego. Dyrektorzy traktują szkoły jak prywatny folwark i opierając się na donosach i hospitacjach przez dziurkę od klucza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: internauci Re: Dyrektor szkoły oskarżony o mobbing IP: *.boleslawiecka.k.pl 22.07.03, 20:59 Kochani nauczyciele z Nowej Iwicznej! Macie już swoją stronę internetową!! Podaję adres: < www.eduinfo.pl/forum/read.php?f=1&i=3939&t=3939 > Życzymy Wam powodzenia w walce z taką chołotą. nayczyciele internauci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucyna Re: Dyrektor szkoły oskarżony o mobbing IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.03, 17:14 To nie jest jego prywatne poletko,nie potrafi współpracować z ludżmi ,nauczyciel i to jeszcze dyrektor powinien być przykladem dla innyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alison Re: Dyrektor szkoły oskarżony o mobbing IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.04, 19:08 Dyrektorzy szkół pogłupieli. Często w małych szkołach "rządzą"ośmioma nauczycielami a zachowują się jakby byli Bóg wie kim. Np. pani dyrektor w mojej szkole po kilkunastoletniej współpracy i mówieniu sobie po imieniu, zażyczyła sobie tytułowania jej "pani dyrektor". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Dyrektor szkoły oskarżony o mobbing IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.04, 16:07 RODZICE! POMYŚLCIE O DZIECIACH! TO ONE SĄ NAJWAŻNIEJSZE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczycielka Re: Dyrektor szkoły oskarżony o mobbing IP: *.pilnet.pl 03.03.04, 16:39 zapraszam do zapoznania się z podobną sprawią w pile www.mobbing.pilnet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jopio Re: Dyrektor szkoły oskarżony o mobbing IP: *.petrus.com.pl 16.09.04, 16:17 jestem nauczycielką u nas w naszej szkole też są kamery i dyrektorka uprawia terror psychiczny wobec swoich pracowników. krąży opinia w szkole że ona nie lubi ludzi którzy się jej boją jak wyczuje takiego osobnika to już go ma,wtedy pastwi się nad nim. praca w mojej szkole to zamordyzm. Odpowiedz Link Zgłoś