Gość: xxx IP: *.chello.pl 26.02.08, 01:42 czy nie lepiej byłoby zrobić te szalety po euro? Po co budować je na przyjazd hołoty, lepiej jak wyjadą, będzie mniejsza szansa, że się poniszczą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wyborca z Pragi Klozetowa burza mózgów IP: *.acn.waw.pl 26.02.08, 07:26 Szalety mają być DLA WARSZAWY a nie dla "hołoty" w czasie Euro2012, a nuż Euro2012 nie wypali to co wtedy - mamy czekać jeszcze 7-8 lat ? Po pierwsze - wywalic puby i inne ...jadłodajnie z dawnych sraczy w oklicah pl.Konstytucji.pl.3-ch Krzyży, itp- glównie 'orientalnych" (że też ktoś chce tam jeść....?),ich lokalizacja była znkomita,a rzeczy dobrych nie nalezy niszczyć ! Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Hihihihi, 1.250.000 za sracz :) 26.02.08, 08:45 Chyba Donaldu Tusku wreszcie doczekal sie cudow - Polska stala sie krajem mlekiem i miodem plynacym :) 40 sraczy za 50 milionow zlociszy? Wszystko budowane przez 2-3 lata? Pod kontrola pieciu komisji, zatrudniajacych okolo 50 osob? DO KU*WY NEDZY!!! Czy to tylko mi sie wydaje, ze dzisiaj jest Prima Aprilis? ---------------------------------------------- Dla inteligentnych inaczej, czyli dla wiekszosci piszacych na forach internetowych: KRETYNOFIL to nie rodzaj kretyna, tylko osoba czerpiaca perwersyjna, niemal ekstatyczna przyjemnosc z obcowania z kretynami. Milej lektury :) Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Przepraszam, moj blad :) 60 sraczy :) 26.02.08, 08:47 Ale to nadal 833.000 PLN za sracz :) ---------------------------------------------- Dla inteligentnych inaczej, czyli dla wiekszosci piszacych na forach internetowych: KRETYNOFIL to nie rodzaj kretyna, tylko osoba czerpiaca perwersyjna, niemal ekstatyczna przyjemnosc z obcowania z kretynami. Milej lektury :) Odpowiedz Link Zgłoś
deptaczek Re: Przepraszam, moj blad :) 60 sraczy :) 26.02.08, 12:35 A ministerstwo sportu ma plan wybudowania kompleksów sportowych: 2 boiska ze sztuczną nawierzchnią + zaplecze sanitarno-magazynowe, po 1 mln zł za kompleks. I proszę mi powiedzieć, jak to ze sobą porównać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Glonojad Re: Przepraszam, moj blad :) 60 sraczy :) IP: *.chello.pl 26.02.08, 18:54 Kompleks sanitarny przy boisku chyba się sam czyścił nie będzie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
emarik Klozetowa burza mózgów 26.02.08, 08:09 O powrocie do podziemnych toalet zapomnijcie! żadne z nich nie spełniają obecnych norm budowlanych, przystosowanie ich dla osób niepełnosprawnych kosztowało by krocie. Poza tym po co ryć w ziemi, gdy jest mnóstwo bardzo sprawnych i eleganckich naziemnych rozwiązań tego problemu. Natomiast autorce artykułu proponuję zastanowić się nad użyciem słowa "ekskluzywny" w kontekście szaletu, bo idąc jej tropem myślenia bieżąca woda plus srajpapier w bezpiecznym publicznym miejscu to ekskluzyw zapewne tylko dla elit!?!. Odpowiedz Link Zgłoś
zegrz Klozetowa burza mózgów 26.02.08, 08:58 Co to znaczy "ekskluzywne"? Po prostu nowoczesne. Wystarczy pojechać do Paryża i zobaczyć jak to funkcjonuje. Wolnostojące szalety, płatne (drobna kwota), pełniące jednocześnie rolę słupów ogłoszeniowych (mniejsze budki) lub kiosków (te większe). Samoczyszczące i otwierające się po określonym czasie (aby nikt tam nie spał). Podobne stały (byłem tam kilka lat temu) na parkingach przy autostradach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobromir Re: Klozetowa burza mózgów IP: 213.17.245.* 26.02.08, 09:18 > Wolnostojące szalety, płatne (drobna kwota) Dementuję. Od pewnego czasu (co najmniej 2 lata) już nie są płatne. Dostępne za free. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuba Re: Klozetowa burza mózgów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.08, 10:05 za PWN: ekskluzywny 1. «przeznaczony dla zamkniętej grupy osób» 2. «odgradzający się od ogółu albo od osób spoza pewnego kręgu» 3. «luksusowy, elegancki» czy coś w tym złego? lepiej, żeby za 20mln postawili 100 śmierdzących, zapychających się, sraczy, w których będą spali bezdomni, narkomani, a podetrzeć się będziesz mógł co najwyżej darmowym Metrem? Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Zastaw sie a postaw sie! 26.02.08, 10:13 Tak, masz racje, Polska to kraj bogaty, wiec musimy sie popisac swoim bogactwem - stawiajac sracze za rownowartosc domu. A co? Kto nam zabroni?! Przeciez mamy pieniadze! Ja sie zgadzam, ze toalety publiczne sa potrzebne - tylko tyle, ze takie rzeczy powinno sie robic z glowa, a nie na zasadzie: nie stac nas na zadne inwestycje w miescie, to chociaz luksusowe sracze sobie pie*dolniemy! A co do bezdomnych spiacych w takich miejscach - to jak myslisz, jak bedzie ladnie i czysto, to bezdomni beda te miejsca omijac, zeby nie skalac swoja obecnoscia "luksusowych" przybytkow? Zapraszam do toalet w Zlotych Tarasach w Warszawie - to co tam wyczyniaja ludzie przechodzi ludzkie pojecie... Tyle tylko, ze sracze w Zlotych Tarasach zbudowal prywatny inwestor, za ulamek tej kwoty, bez osmiu komisji i armii urzednikow, wiec mi to wisi - tutaj mowimy o wydawaniu pieniedzy z moich podatkow, wiec mnie to irytuje! ---------------------------------------------- Dla inteligentnych inaczej, czyli dla wiekszosci piszacych na forach internetowych: KRETYNOFIL to nie rodzaj kretyna, tylko osoba czerpiaca perwersyjna, niemal ekstatyczna przyjemnosc z obcowania z kretynami. Milej lektury :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le ming Kilkadziesiat kibli - dwa, trzy lata IP: *.aster.pl 26.02.08, 12:45 Kilkadziesiat kibli - dwa, trzy lata. Czy tylko ja mam wrazenie, ze komus tu berecik zrylo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zubik Urzędnicy myślą gdzie mógłbyś się załatwić?? IP: *.acn.waw.pl 26.02.08, 13:29 co to jest w ogole za tytul? czy konkurujecie z jakims super express czy jeszcze jakims gorszym brukowcem???? w bardzo zlym guscie, p. Zubik. to nie jest zabawne, to jest zenujace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Glonojad Re: Urzędnicy myślą gdzie mógłbyś się załatwić?? IP: *.chello.pl 26.02.08, 17:34 Zgadzam się, tytuł dziennikowi "z pretensjami" nie przystoi. Obawiam się jednak, że redaktorzy "Gazety" są tak zapatrzeni sami w siebie, tak przekonani o swojej wyższości, że nie uwierzą że popełnili taki błąd ;) A publiczne toalety są jak najbardziej potrzebne i im trwalsze, wytrzymalsze i bardziej estetyczne, tym lepiej. Założona cena wcale nie musi być osiągnięta - z oceną poczekałbym zresztą na wyniki przetargu. Może obejmie ona 10 lat serwisowania na przykład? Odpowiedz Link Zgłoś
rrj Re: Klozetowa burza mózgów 26.02.08, 15:03 Szalety będą po euro albo nawet po dwa. Odpowiedz Link Zgłoś
rrj Szaletowa lista 26.02.08, 15:07 Na Pl. Trzech Krzyży - zamieniony w klub Na Pl. Narutowicza - jakaś pizzeria Przy ul. Dąbrowskiego róg Puławksie - pizzeria nieźle nadbudowana Przy pl. Na Rozdrożu - na tyłach - pub ul Książęca - przychodnia dla zwierząt obecnie rozbudowana do sporej willi to tak na szybko ale można kontynuować wyliczankę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julka Klozetowa burza mózgów IP: *.aster.pl 26.02.08, 15:35 Czy wreszcie w Warszawie zaczną myśleć. Tylko do klozetów rzeczywiście pani prezydent się nadaje, a pan Minister Sportu do budowania boisk dla dzieci. Kto ich wybrał. A może mają w tym dobry interes. Wstyd i hańba - pośmiewisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ritzy zaban. Na Pl. Trzech Krzyzy? A to sie geje uciesza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.08, 22:08 Znowu beda mogli tam sie bzykac w przelocie, jak to niegdys bywalo. Co prawda, wtedy to robily pedaly, a nie geje, ale w sumie chodzi o to samo. Powrot do tradycji. Miejska polityka historyczna. Szkoda, ze nie jestem gejem. Ani pedalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Na Pl. Trzech Krzyzy? A to sie geje uciesza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.08, 23:50 jesteś, jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ritzy zaban. Re: Na Pl. Trzech Krzyzy? A to sie geje uciesza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.08, 00:16 A nie. Nie jestem, nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
krwe Re: Na Pl. Trzech Krzyzy? A to sie geje uciesza! 28.02.08, 00:36 coś ci geje nie dają tobie spokoju ritzy,zawsze coś o nich wrzucisz i nie dasz od nich odpocząć.może jednak jestes? Odpowiedz Link Zgłoś