sloggi 30.09.03, 16:28 Ukryte dochody, lewe kursy, przekręcanie taksometrów - czy to jest szara strefa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: CIERP Re: Czy taksówkarstwo to szara strefa? IP: *.chello.pl 30.09.03, 16:37 a ja myślałem że na Bródnie ( targówku) mieszkają porządni ludzie !!!! skąd u ciebie tyle podejrzliwości.......czy ty nie pracujesz może w SB..czytam to forum ...i widzę że masz takie skłonności( CZĘSTO ZABIERASZ GŁOS ...I WYDAJE CI SIĘ ŻE ZJADŁEŚ WSZYSTKIE ROZUMY) Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Czy taksówkarstwo to szara strefa? 30.09.03, 16:39 A kim jesteś aby mnie oceniać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korp Re: Czy taksówkarstwo to szara strefa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.03, 16:41 Jasne ze wiekszosc taksiarzy to oszusci. Miejmy nadzieje ze po dzisiejszym dniu sie za nich wezma. Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Czy taksówkarstwo to szara strefa? 30.09.03, 16:42 Na pytanie dlaczego nie chcą fiskalki odpowiadają nie na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
santakasia Re: Czy taksówkarstwo to szara strefa? 30.09.03, 16:43 jest jak jest. jedni są pewnie uczciwi, inni mniej. nie ma nic gorszego niż generalizowanie i wrzucanie wszystkich do jednego worka (zarówno taksówkarzy, jak i mieszkańców bródna) Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Czy taksówkarstwo to szara strefa? 30.09.03, 16:51 Uczciwi nie stracą. Odpowiedz Link Zgłoś
santakasia Re: Czy taksówkarstwo to szara strefa? 30.09.03, 16:52 sloggi napisał: > Uczciwi nie stracą. no i to jest najważniejsze, bo w życiu najczęściej uczciwi tracą Odpowiedz Link Zgłoś
kinado Czy uczciwi nie stracą? 30.09.03, 17:02 sloggi napisał: > Uczciwi nie stracą. A co, planujesz im pokryć tę drugą połowę kosztu "inwestycji" w sprzęt fiskalny? Jeśli nie masz takiego zamiaru, to jednak stracą i to niemałe dla niektórych pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasne Re: Czy uczciwi nie stracą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.03, 17:08 a 10 razy tyle straca nie mogac juz bezkarnie nacinac uczciwych ludzi:) wiele razy juz zostalem w wawie przez taksiarza naciety i popieram kasy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Czy uczciwi nie stracą? 30.09.03, 17:10 Chciałbyś im te kasy dać darmo? To ja poproszę zmywarkę do domu z pół ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vortex To czarna masa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.03, 17:12 Odechciało mi się pisać po postach dot. podatków, VAT-u, niemożności rozliczania ostatniego i odpisywania kosztów. Po prostu czarna masa której większość nie wie jak spróbować ...ale po co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELŻBIETA Re: Czy taksówkarstwo to szara strefa? IP: *.acn.waw.pl 30.09.03, 17:17 Poniekąd tak, choć wszystko, co ukryte jest pod tzw. "kartą podatkową" jest lege artis...taksówkarze boją się ewidencji obrotów, też bym chciała płacić stały podatek, niezależnie od przychodów... Odpowiedz Link Zgłoś
danek3 Re: Czy taksówkarstwo to szara strefa? 01.10.03, 01:50 Otóż to. A inni podatnicy - kioskarze, sklepikarze, aptekarze musieli to przełknąć, bo nie mogli zabklokować miasta. Albo zresztą pół miasta stołecznego. Fiskalizacja objęła wszystkich - dlaczego mają być równiejsi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motyl 69 Re: Czy taksówkarstwo to szara strefa? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.03, 02:07 Cze Sloggi! Mówi do Ciebie Szarostrefowiec.Myślę,że potok"słów"w temacie "taxi"da upust gadającym.No cóż-Wisła się podnosi,Facet z palnikiem to historia.Nie,no mie wierzę,że historia Warszawy to temat nieznany motylprodakszyn@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cierp Re: Czy taksówkarstwo to szara strefa? IP: *.chello.pl 01.10.03, 19:49 jak czytam te wypociny to szlag mnie trafia...ELŻBIETA..ty to pewnie pracujesz najwięcej i masz najtrudniejszą pracę...TAK MYŚLI KAŻDY ...pożal się na forum ...opisz swoją pracę to zobaczysz jak ocenią to inni...JAK MASZ CHĘC TO ZAPRASZAM POJEŻDZISZ ZE MNĄ PRZEZ TYDZIEŃ W RAMACH EKSPERYMENTU zobaczysz ile pracuje taksówkarz,jakie ma koszta .....A POTEM PISZ ..podaj namiary na siebie..bardzo chętnie potem ja zobaczę jak ty pracujesz ....I PORÓWNAMY DOCHODY.....CZEKAM !!!!! ODWAŻYSZ SIĘ ???/ A MOŻE KTOŚ Z WAS MĄDRALE MA CHĘC NA TAKI EKSPERYMENT.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELŻBIETA Re: Czy taksówkarstwo to szara strefa? IP: *.acn.waw.pl 01.10.03, 20:33 Przepraszam - czy tu biją?.. Odpowiedz Link Zgłoś
maciuni-o Re: Czy taksówkarstwo to szara strefa? 01.10.03, 21:12 Gość portalu: cierp napisał(a): > jak czytam te wypociny to szlag mnie trafia...ELŻBIETA..ty to pewnie pracujesz > najwięcej i masz najtrudniejszą pracę...TAK MYŚLI KAŻDY ...pożal się na > forum ...opisz swoją pracę to zobaczysz jak ocenią to inni...JAK MASZ CHĘC TO > ZAPRASZAM POJEŻDZISZ ZE MNĄ PRZEZ TYDZIEŃ W RAMACH EKSPERYMENTU zobaczysz ile > pracuje taksówkarz,jakie ma koszta .....A POTEM PISZ ..podaj namiary na > siebie..bardzo chętnie potem ja zobaczę jak ty pracujesz ....I PORÓWNAMY > DOCHODY.....CZEKAM !!!!! ODWAŻYSZ SIĘ ???/ A MOŻE KTOŚ Z WAS MĄDRALE MA CHĘC > NA TAKI EKSPERYMENT.. Jak ci Zle to idż do KOPALNI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motyl 69 Re: Czy taksówkarstwo to szara strefa? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.03, 02:56 Gość portalu: cierp napisał(a): > jak czytam te wypociny to szlag mnie trafia...ELŻBIETA..ty to pewnie pracujesz > najwięcej i masz najtrudniejszą pracę...TAK MYŚLI KAŻDY ...pożal się na > forum ...opisz swoją pracę to zobaczysz jak ocenią to inni...JAK MASZ CHĘC TO > ZAPRASZAM POJEŻDZISZ ZE MNĄ PRZEZ TYDZIEŃ W RAMACH EKSPERYMENTU zobaczysz ile > pracuje taksówkarz,jakie ma koszta .....A POTEM PISZ ..podaj namiary na > siebie..bardzo chętnie potem ja zobaczę jak ty pracujesz ....I PORÓWNAMY > DOCHODY.....CZEKAM !!!!! ODWAŻYSZ SIĘ ???/ A MOŻE KTOŚ Z WAS MĄDRALE MA CHĘC > NA TAKI EKSPERYMENT.. Stary odpuść,to nie dociera tylko bije się piana.A piany ja np.nie lubię pić bo po co siorbać takie nic.Jednak proponuję pojechać z centralnego,rotundy i innych miejsc gdzie stoją "no names"taxi z malutkimi kogucikami.Dla ELŻBIETY proponuję wstukać w wyszukiwarce "motyl 69"i zapoznanie się z tematem. Hmm...Cierp gdzie jeżdzisz bo ja w Wawa 149.PZDSR MOtyl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ponad mln km Re: Czy taksówkarstwo to szare mozgi? IP: proxy:* / 172.17.1.* 01.10.03, 20:20 fiskalka w W-wie musi byc - to podatek od braku kultury, szczegolnie na drodze; Pa Odpowiedz Link Zgłoś