Dodaj do ulubionych

Czy taksówkarstwo to szara strefa?

30.09.03, 16:28
Ukryte dochody, lewe kursy, przekręcanie taksometrów - czy to jest szara
strefa?
Obserwuj wątek
    • Gość: CIERP Re: Czy taksówkarstwo to szara strefa? IP: *.chello.pl 30.09.03, 16:37
      a ja myślałem że na Bródnie ( targówku) mieszkają porządni ludzie !!!! skąd u
      ciebie tyle podejrzliwości.......czy ty nie pracujesz może w SB..czytam to
      forum ...i widzę że masz takie skłonności( CZĘSTO ZABIERASZ GŁOS ...I WYDAJE CI
      SIĘ ŻE ZJADŁEŚ WSZYSTKIE ROZUMY)
      • sloggi Re: Czy taksówkarstwo to szara strefa? 30.09.03, 16:39
        A kim jesteś aby mnie oceniać?
    • Gość: korp Re: Czy taksówkarstwo to szara strefa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.03, 16:41
      Jasne ze wiekszosc taksiarzy to oszusci.
      Miejmy nadzieje ze po dzisiejszym dniu sie za nich wezma.
      • sloggi Re: Czy taksówkarstwo to szara strefa? 30.09.03, 16:42
        Na pytanie dlaczego nie chcą fiskalki odpowiadają nie na temat.
      • santakasia Re: Czy taksówkarstwo to szara strefa? 30.09.03, 16:43
        jest jak jest. jedni są pewnie uczciwi, inni mniej. nie ma nic gorszego niż
        generalizowanie i wrzucanie wszystkich do jednego worka (zarówno taksówkarzy,
        jak i mieszkańców bródna)
        • sloggi Re: Czy taksówkarstwo to szara strefa? 30.09.03, 16:51
          Uczciwi nie stracą.
          • santakasia Re: Czy taksówkarstwo to szara strefa? 30.09.03, 16:52

sloggi napisał:

> Uczciwi nie stracą.

no i to jest najważniejsze, bo w życiu najczęściej uczciwi tracą
          • kinado Czy uczciwi nie stracą? 30.09.03, 17:02
            sloggi napisał:
            > Uczciwi nie stracą.
            A co, planujesz im pokryć tę drugą połowę kosztu "inwestycji" w sprzęt
            fiskalny? Jeśli nie masz takiego zamiaru, to jednak stracą i to niemałe dla
            niektórych pieniądze.
            • Gość: jasne Re: Czy uczciwi nie stracą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.03, 17:08
              a 10 razy tyle straca nie mogac juz bezkarnie nacinac uczciwych ludzi:)
              wiele razy juz zostalem w wawie przez taksiarza naciety i popieram kasy!!!
            • sloggi Re: Czy uczciwi nie stracą? 30.09.03, 17:10
              Chciałbyś im te kasy dać darmo?
              To ja poproszę zmywarkę do domu z pół ceny.
    • Gość: vortex To czarna masa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.03, 17:12

Odechciało mi się pisać po postach dot. podatków, VAT-u, niemożności
      rozliczania ostatniego i odpisywania kosztów. Po prostu czarna masa której
      większość nie wie jak spróbować

...ale po co?
    • Gość: ELŻBIETA Re: Czy taksówkarstwo to szara strefa? IP: *.acn.waw.pl 30.09.03, 17:17
      Poniekąd tak, choć wszystko, co ukryte jest pod tzw. "kartą podatkową" jest
      lege artis...taksówkarze boją się ewidencji obrotów, też bym chciała płacić
      stały podatek, niezależnie od przychodów...
      • danek3 Re: Czy taksówkarstwo to szara strefa? 01.10.03, 01:50
        Otóż to. A inni podatnicy - kioskarze, sklepikarze, aptekarze musieli to
        przełknąć, bo nie mogli zabklokować miasta. Albo zresztą pół miasta
        stołecznego. Fiskalizacja objęła wszystkich - dlaczego mają być równiejsi?
    • Gość: motyl 69 Re: Czy taksówkarstwo to szara strefa? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.03, 02:07
      Cze Sloggi!
      Mówi do Ciebie Szarostrefowiec.Myślę,że potok"słów"w temacie "taxi"da upust
      gadającym.No cóż-Wisła się podnosi,Facet z palnikiem to historia.Nie,no mie
      wierzę,że historia Warszawy to temat nieznany motylprodakszyn@wp.pl
    • Gość: cierp Re: Czy taksówkarstwo to szara strefa? IP: *.chello.pl 01.10.03, 19:49
      jak czytam te wypociny to szlag mnie trafia...ELŻBIETA..ty to pewnie pracujesz
      najwięcej i masz najtrudniejszą pracę...TAK MYŚLI KAŻDY ...pożal się na
      forum ...opisz swoją pracę to zobaczysz jak ocenią to inni...JAK MASZ CHĘC TO
      ZAPRASZAM POJEŻDZISZ ZE MNĄ PRZEZ TYDZIEŃ W RAMACH EKSPERYMENTU zobaczysz ile
      pracuje taksówkarz,jakie ma koszta .....A POTEM PISZ ..podaj namiary na
      siebie..bardzo chętnie potem ja zobaczę jak ty pracujesz ....I PORÓWNAMY
      DOCHODY.....CZEKAM !!!!! ODWAŻYSZ SIĘ ???/ A MOŻE KTOŚ Z WAS MĄDRALE MA CHĘC
      NA TAKI EKSPERYMENT..
      • Gość: ELŻBIETA Re: Czy taksówkarstwo to szara strefa? IP: *.acn.waw.pl 01.10.03, 20:33
        Przepraszam - czy tu biją?..
      • maciuni-o Re: Czy taksówkarstwo to szara strefa? 01.10.03, 21:12
        Gość portalu: cierp napisał(a):

> jak czytam te wypociny to szlag mnie trafia...ELŻBIETA..ty to pewnie
        pracujesz
        > najwięcej i masz najtrudniejszą pracę...TAK MYŚLI KAŻDY ...pożal się na
        > forum ...opisz swoją pracę to zobaczysz jak ocenią to inni...JAK MASZ CHĘC TO
        > ZAPRASZAM POJEŻDZISZ ZE MNĄ PRZEZ TYDZIEŃ W RAMACH EKSPERYMENTU zobaczysz ile
        > pracuje taksówkarz,jakie ma koszta .....A POTEM PISZ ..podaj namiary na
        > siebie..bardzo chętnie potem ja zobaczę jak ty pracujesz ....I PORÓWNAMY
        > DOCHODY.....CZEKAM !!!!! ODWAŻYSZ SIĘ ???/ A MOŻE KTOŚ Z WAS MĄDRALE MA CHĘC
        > NA TAKI EKSPERYMENT..

Jak ci Zle to idż do KOPALNI
      • Gość: motyl 69 Re: Czy taksówkarstwo to szara strefa? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.03, 02:56
        Gość portalu: cierp napisał(a):

> jak czytam te wypociny to szlag mnie trafia...ELŻBIETA..ty to pewnie
        pracujesz
        > najwięcej i masz najtrudniejszą pracę...TAK MYŚLI KAŻDY ...pożal się na
        > forum ...opisz swoją pracę to zobaczysz jak ocenią to inni...JAK MASZ CHĘC TO
        > ZAPRASZAM POJEŻDZISZ ZE MNĄ PRZEZ TYDZIEŃ W RAMACH EKSPERYMENTU zobaczysz ile
        > pracuje taksówkarz,jakie ma koszta .....A POTEM PISZ ..podaj namiary na
        > siebie..bardzo chętnie potem ja zobaczę jak ty pracujesz ....I PORÓWNAMY
        > DOCHODY.....CZEKAM !!!!! ODWAŻYSZ SIĘ ???/ A MOŻE KTOŚ Z WAS MĄDRALE MA CHĘC
        > NA TAKI EKSPERYMENT..

Stary odpuść,to nie dociera tylko bije się piana.A piany ja np.nie lubię pić bo
        po co siorbać takie nic.Jednak proponuję pojechać z centralnego,rotundy i
        innych miejsc gdzie stoją "no names"taxi z malutkimi kogucikami.Dla ELŻBIETY
        proponuję wstukać w wyszukiwarce "motyl 69"i zapoznanie się z tematem.
        Hmm...Cierp gdzie jeżdzisz bo ja w Wawa 149.PZDSR MOtyl
    • Gość: ponad mln km Re: Czy taksówkarstwo to szare mozgi? IP: proxy:* / 172.17.1.* 01.10.03, 20:20
      fiskalka w W-wie musi byc - to podatek od braku kultury, szczegolnie na
      drodze; Pa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka