IP: *.adsl.inetia.pl 13.09.08, 18:38
Kogo poza kierowcą wozi ten autobus? Ludziom z ZTM chyba się coś pomyliło. To nie wieś gdzie PKS może sobie jeździć raz na godzinę, tylko duże miasto. Jak coś kursuje rzadziej niż 20-30 minut to lepiej żeby wcale nie jeździło, bo taka linia nie jest dla nikogo atrakcyjna.
Obserwuj wątek
    • sibeliuss Re: 505 13.09.08, 19:51
      W jakiej części miasta mieszkasz?
      • Gość: echo Re: 505 IP: *.adsl.inetia.pl 18.09.08, 21:21
        Ja mieszkam na Mokotowie i fakt rzadko korzystałem z 505 (teraz jeszcze
        rzadziej), ale nie lubię jak się marnotrawi środki. Jest pewna granica która nie
        powinna być przekraczana.
    • angelcorpse Re: 505 13.09.08, 22:18
      Widziałem ten autobus tydzień temu w niedzielę ok. 18:30 na Poleczki. Jechał
      tylko jeden człowiek - kierowca. Przed nim podjechało 504 zapełnione na plus
      minus 50% tzn prawie wszystkie siedzenia były zajęte. Co racja to racja. 505
      jest po to puszczone z takim rozkładem żeby udowodnić wszystkim a szczególnie
      mieszkańcom np Modzelewskiego że niepotrzebne im bezpośrednie połączenie z
      Puławską o które kiedyś walczyli po likwidacji 524.
      Założę się że zaraz będą głosy że przecież można dojechać do wilanowskiej i
      wsiąść w tramwaj. Jak ktoś nie rozumie określenia BEZPOŚREDNI - odsyłam do linka :
      sjp.pwn.pl/lista.php?co=bezpo%B6redni
      • sibeliuss Re: 505 14.09.08, 14:28
        Ale jest jakiś powód dlaczego jednak tą linię pasażerowie omijają.
        • angelcorpse Re: 505 14.09.08, 20:42
          no ale spójrz :
          www.505-1.xt.pl/
          wiesz gdzie to zdjęcie było zrobione, można poznać. widzisz ile było ludzi w
          autobusie ? zapełnienie przyzwoite. ale to było w czasie kiedy autobus miał
          normalny rozkład. teraz mamy częstotliwość PKSu więc nie dziwota że ludzie wolą
          się przesiąść 2 razy i dojechać niż czekać na 505 godzinę. ktoś tu popełnił
          kretynizm celowy - udupienie dobrej linii.
          • d.zlamal Re: 505 14.09.08, 21:05
            angelcorpse napisał:

> no ale spójrz :
            > www.505-1.xt.pl/
            > wiesz gdzie to zdjęcie było zrobione, można poznać. widzisz ile było ludzi w
            > autobusie ? zapełnienie przyzwoite. ale to było w czasie kiedy autobus miał
            > normalny rozkład. teraz mamy częstotliwość PKSu więc nie dziwota że ludzie wolą
            > się przesiąść 2 razy i dojechać niż czekać na 505 godzinę. ktoś tu popełnił
            > kretynizm celowy - udupienie dobrej linii.
            manipulujesz informacjami. Na zdjęciu autobus widziany jest przed Metrem
            Wilanowska jadąc od strony Ursynowa. Na tym odcinku 505 miało dobre zapełnienie.
            Teraz jeździ tam 192. Natomiast na :Puławskiej od Domaniewskiej do Centralnego
            zapełnienie było, jest i będzie słabe, bo jeżdżą tu często tramwaje.
            • angelcorpse Re: 505 14.09.08, 21:58
              podejrzewam że ci ludzie nie wysiedli z tego autobusu tak od razu jak zobaczyli
              tylko znaczek metra tylko spokojnie pojechali tym autobusem dalej. a może niby
              frekwencja spadła drastycznie jak 505 "wybrzuszli" w okolicy Wilanowskiej ? bo
              mi się wydaje że nie za bardzo. Po prostu 505 była linią która idealnie pasowała
              w osiedla Mokotowskie uzupełniając relacje równoległe do linii metra. Przyjrzyj
              się ile na trasie Kabaty-Dw.Centralny linia miała wspólnych przystanków z
              metrem. Policzmy: Kabaty, Natolin, Politechnika,Centrum. Cztery, czyli nie
              pokrywała się jak pisze tutaj większość. Więc sorry ale jeśli jeszcze raz
              powiesz mi że czymś tu manipuluję to Cię po prostu bezczelnie wyśmieję na forum.
              Bo jeśli coś jest dobre (czytaj również przyzwoite) to nie trzeba robić z tego
              na siłę gówna po to by móc to zlikwidować. Chyba że na zasranej wsi pana Ruty i
              tych wszystkich pseudowarszawiaków z odzysku tak się robi. Chamom ze słomą w
              butach mówimy głośne i stanowcze NIE! rozumiemy się ? myślę że tak.
              • bastian175 Re: 505 15.09.08, 21:20
                angelcorpse napisał:

Chyba że na zasranej wsi pana Ruty i
                > tych wszystkich pseudowarszawiaków z odzysku tak się robi. Chamom ze słomą w
                > butach mówimy głośne i stanowcze NIE! rozumiemy się ? myślę że tak.

Proszę nie obrażać ludzi z ZTM!
                • angelcorpse Re: 505 15.09.08, 21:51
                  przepraszam ale czy mam to traktować jako groźbę w moją stronę ? wyrażam opinię
                  nie tylko swoją ale większości prawdziwych warszawiaków
                  • sibeliuss Re: 505 16.09.08, 09:24
                    Jako rodowity Warszawiak nie upoważniałem Cię do wypowiedzi w moim
                    imieniu.
                    Niezadowolenie z ZTM - tak, ale nie chamstwu.
                    • angelcorpse Re: 505 16.09.08, 17:02
                      napisałem większości, nie wszystkich
                      • sibeliuss Re: 505 16.09.08, 17:06
                        Pisz w liczbie pojedynczej.
                        • angelcorpse Re: 505 16.09.08, 17:37
                          ok, będę miał na uwadze
                  • bastian175 Re: 505 16.09.08, 22:36
                    angelcorpse napisał:

> przepraszam ale czy mam to traktować jako groźbę w moją stronę ? wyrażam opinię
                    > nie tylko swoją ale większości prawdziwych warszawiaków

Należy wyrażać opinię w kulturalny sposób. Jak nie to nie powinno się dyskutować
                    na forum.
                    • angelcorpse Re: 505 17.09.08, 07:11
                      wcale mi nie jest przykro i nie zamierzam przepraszać że uraziłem jakiegoś chama
                      ze wsi który się panoszy po stolicy i chce zrobić karierę. odnośnie kultury to
                      jak narazie to tylko właśnie przyjezdne kmioty pokazują że słoma potrafi dobrze
                      z butów wystawać.
                      samo mieszkanie w mieście nie wystarczy, trzeba mieć jeszcze ogładę której
                      przyjezdnym burakom brakuje. czego z całego serca tak samo i Tobie i im życzę.
                      miłego dnia
                      • m.smo707 Re: 505 08.11.08, 16:40
                        Żaden znany mi, jak to określasz "przyjezdny kmiot", nawet taki z
                        wystającą z butów słomą, nie zachowuje się w ten sposób jak Ty.
                        Ponadto żaden znany mi kmiot nie wartościuje ludzi ze względu na ich
                        pochodzenie. A znam sporo osób przyjezdnych, czyli z grupy tak przez
                        Ciebie pogardzanej. Jesteś wyjątkowo impertynencki.
          • Gość: mjkl Re: 505 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 22:12
            w tle budynek na wita stwosza 44... moje dziecinstwo i kawalek liceum :)
            • Gość: marian Re: 505 IP: *.aster.pl 15.09.08, 22:54
              ruta to burak odciągnięty od pługa (jego pracownicy - też), takie
              słowa cisną mi się na usta, po tym co on robi z komunikacją,
              ostatnimi czasy. Ten człowiek powinien zarządzać traktorami w jakiś
              kółkach rolniczych, a nie komunikacją w dużym mieście. Chyba, że to
              jest jedyna "kompetentna osoba" ,z grona HGW, na to stanowisko;
              jęśli tak to wsółczuje takich "fachowców".
              Po ostatnich roszadach w Starej Miłosnej ja osobiście przesiadłem
              się w samochów, a ruta swoimi sposobami niech tak dalej "zachęca" do
              korzystania z komunikacji.
              • bastian175 Re: 505 16.09.08, 22:35
                Gość portalu: marian napisał(a):

> ruta to burak odciągnięty od pługa (jego pracownicy - też), takie
                > słowa cisną mi się na usta, po tym co on robi z komunikacją,
                > ostatnimi czasy. Ten człowiek powinien zarządzać traktorami w jakiś
                > kółkach rolniczych, a nie komunikacją w dużym mieście. Chyba, że to
                > jest jedyna "kompetentna osoba" ,z grona HGW, na to stanowisko;
                > jęśli tak to wsółczuje takich "fachowców".
                > Po ostatnich roszadach w Starej Miłosnej ja osobiście przesiadłem
                > się w samochów, a ruta swoimi sposobami niech tak dalej "zachęca" do
                > korzystania z komunikacji.

Ponawiam prośbę. Proszę nie obrażać ZTM i wypowiadać się na tematy, na których
                pan się nie zna.
                • Gość: marian Re: 505 IP: *.aster.pl 17.09.08, 20:30
                  Wnioskuje, że jesteś pracownikiem ztm, panie bastianie175,jeśli tak
                  to ty też nie znasz się na komunikacji w mieście (małe literki przy
                  pan,ty, i tym podobne, oznaczają brak szacunku dla tej instytucji -
                  ztm, czyli: Związek Tumanów Małomiasteczkowych).
                  • bastian175 Re: 505 18.09.08, 21:31
                    To gdzie pracuję nie ma znaczenia. O moich kompetencjach proszę się nie
                    wypowiadać, bo mnie pan nie zna.
    • kobietka.parowkozerca.mniam Re: 505 16.09.08, 21:42
      jeździsz innym autobusem, jak Ci te nie pasuje
    • nessie-jp Re: 505 19.09.08, 23:32
      To niestety prawda. Nie dość, że 505 jeździ rzadko, to jeszcze nierozkładowo.
      Nietrzymanie się rozkładu można wybaczyć, jeśli autobus jeździ co 10 minut. Ale
      jeśli jeździ co 45 minut, to odjazd 5 minut przez czasem powoduje, że
      pasażerowie są wystawieni lufą do wiatru.

Po drugie, absurdem jest puszczanie tego autobusu do Poleczki i wzdłuż Wyścigów.
      505 już od dawna powinno skręcać w Ursynów Północny, gdzie ludzie nie mają
      ZADNEGO bezpośredniego dojazdu do Dworca Centralnego. Zlikwidować w cholerę
      drugi absurd - 107 (skrócić do Dw. Południowego), a zaoszczędzone autobusy dodać
      do 505, żeby poprawić częstotliwość.

Po trzecie, rzeczywiście, ZTM jak zwykle robi co w jego mocy, żeby przekonać
      pasażerów do chodzenia na piechotę. Na samym Ursynowie prędzej zajdzie się na
      piechotę, niż dojedzie gdziekolwiek tym autobusem (licząc czas oczekiwania na
      przystanku + czas jazdy...)
    • sibeliuss Re: 505 - nowy rozkład (po interwencji ŻW) 17.10.08, 09:21
      www.ztm.waw.pl/baza/20081018/505/312006.HTM
      • jurek_dzbonie Re: 505 - nowy rozkład (po interwencji ŻW) 17.10.08, 10:54
        Życia Warszawy? Nie rozsmieszaj mnie....
        • sibeliuss Re: 505 - nowy rozkład (po interwencji ŻW) 17.10.08, 12:18
          Zatem co się stało?
          ps. dwa razy w m-cu korzystam z 505 i za każdym razem mam problem,
          żeby wsiąść, a jak już jedzie ktoś z wózkiem - umarł w butach.
          • dziedzicznacytadelafinansjery Re: 505 - nowy rozkład (po interwencji ŻW) 18.10.08, 10:24
            > Zatem co się stało?
            > ps. dwa razy w m-cu korzystam z 505 i za każdym razem mam problem,
            > żeby wsiąść, a jak już jedzie ktoś z wózkiem - umarł w butach.

Po prostu ludzie przypominają co poniektórym, że to komunikacja się powinna
            dostosować do ich potrzeb, a nie a odwrót.
      • dziedzicznacytadelafinansjery Nie, nie, to Dziennik się przyznaje do ojcostwa ;) 18.10.08, 10:22
        A głupie ludzie, zamiast zadbać o klimat oraz dostoswać się do wytycznych z
        Senartorskiej tudzież Dzielnej, to jeżdzą tym autobuem jak oszalali i jeszcze
        prasę napuszczają. O wygodniccy. Każdy by chciał jechac i się nie przesiadac
        trzy razy!
        • domko1 Re: Nie, nie, to Dziennik się przyznaje do ojcost 08.11.08, 14:00
          Mnie bardzo cieszy dociągnięcie 505 do pętli Ursynów Północny. W
          koncu bezposrednie połacznie na Służewiec, długo czekalismy, ale
          udało się. Szkoda, ze tak rzadko, mysle ze co 20 minut byłoby
          lepiej, bo te autobus czesto ma opóxnienia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka