IP: 217.153.24.* 04.08.01, 17:18
Co sądzicie o Żeraniu- chodzi mi o okolice Kanału Żerańskiego? Podobno budują
tam jakieś wielkie centrum biznesowe. Jak jest z dojazdami? Jak wygląda
sytuacja jeśli chodzi o ew. powódź w przyszłości?
Obserwuj wątek
    • Gość: michal Re: Żerań IP: *.zigzag.pl 04.08.01, 18:51
      chodzi chyba o Port Zeranski,czyli centrum hotelowo-biurowo-kongresowo-
      rozrywkowe.Dopiero trwaja prace przygotowawcze.Widzialem w lokalnej gazecie
      kolorowe rysunki i szczerze mowiac nie za bardzo przypadly mi do gustu.
      Troche takie architektoniczne disco-polo.Zaintrygowalo mnie tylko,iz bedzie tez
      przystan statkow wycieczkowych - mam nadzieje,iz uruchomia jakies dluzsze rejsy
      po Wisle.O kwestie dojazdu(ulica Modlinska ma byc przebudowana) i ew.powodzi
      musi sie zatroszczyc inwestor.
      • Gość: felek Re: Żerań IP: *.acn.waw.pl 04.08.01, 20:25
        Problem w tym że budować bedzie to konsorcjum firm związanych z JW
        Construction. Jakość ich dotychczasowych prac budzi wiele zastrzeżeń. Ale
        zobaczymy, może budują teraz lepiej...
        • Gość: michal Re: Żerań IP: *.zigzag.pl 04.08.01, 21:50
          tak,ich dotychczasowy dorobek architektoniczny nie jest najwyzszych lotow,a w
          niektorych przypadkach jest wrecz makabryczny(centrum Lucka).
          • Gość: max Re: Żerań IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.08.01, 21:59
            a własnie, budowa już sie rozpoczęła
            • Gość: zdzicha Re: Żerań IP: *.acn.waw.pl 04.08.01, 23:47
              Na razie tylko wycieli drzewa, za co zreszta zaplacili kare.
          • Gość: max Re: Żerań IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.08.01, 21:59
            znaczy sie ????
            to było pytanie
    • Gość: beata Re: Żerań_niezupełnie_do Maxa IP: *.acn.waw.pl 04.08.01, 22:02
      Przepraszam, że przerywam poważną rozmowę bzdetami,
      ale Max, co tu robisz? zaniedbujesz liczenie.
      • Gość: max Re: Żerań_niezupełnie_do Beata IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.08.01, 22:11
        tu wpadłem na chwile właśnie sie przenosze, narrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    • Gość: piotr Re: Żerań IP: 217.153.24.* 04.08.01, 22:26
      A co sądzicie o zamieszkaniu w tych okolicach?
      • Gość: michal Re: Żerań IP: *.zigzag.pl 04.08.01, 22:30
        zamieszkania w okolicach Zerania? Czy buduja tam jakies nowe osiedla?
        • Gość: piotr Re: Żerań IP: 217.153.24.* 04.08.01, 23:24
          Ogromny blok przy Kowalczyka (652 mieszkania).
          • Gość: michal Re: Żerań IP: *.zigzag.pl 05.08.01, 11:48
            nie wiem,nie slyszalem i nie czytalem.To w poblizu elektrocieplowni?
            • Gość: michal Re: Żerań IP: *.zigzag.pl 05.08.01, 11:56
              Jak beda spuszczac pare z kotla to bedzie przerazliwy swist,pisk i huk, tak ze
              do uszu trzeba bedzie wlozyc wate,schowac sie pod poduszka lub po prostu wyjsc
              z domu na ten czas.
          • Gość: michal Re: Żerań-Siekierki IP: *.zigzag.pl 05.08.01, 22:09
            Ja bym raczej poczekal az wybuduja Trase Siekierkowska a tereny Siekierek
            zostana zabudowane w stylu Saskiej Kepy lub przedwojennego Zoliborza,czyli
            niska,kameralna zabudowa posrod bujnej zieleni.Cos na ksztalt miasta-ogrodu.
            Przynajmniej sa takie zamiary i tez w poblizu elektrocieplowni.
        • Gość: rafi Re: Żerań IP: *.sieradz.sdi.tpnet.pl 05.08.01, 14:41
          Buduje tam JWconstruction duzy blok ale według mnie okolica nie jest zbyt
          sympatyczna.
          • Gość: michal Re: Żerań: Michal do Rafiego IP: *.zigzag.pl 05.08.01, 18:26
            Jezeli okolica niezbyt mila i do tego jeszcze JW Construction, slynace raczej z
            marnej i miernej architektury do rzeczywiscie obraz nieco mizerny...

p.s. A co u sasiadki?
            • Gość: rafi Re: Żerań: Rafi do Michała IP: *.sieradz.sdi.tpnet.pl 05.08.01, 19:20
              Narazie nic nowego ,jak coś będzie to dam znać.
              • Gość: michal Re: Żerań: Rafi do Michała IP: *.zigzag.pl 05.08.01, 19:27
                o.k. Bede czekal z niecierpliwoscia.

pozdrawiam.
    • Gość: piotr Re: Żerań IP: 217.153.24.* 06.08.01, 15:45
      Ale może jak wybudują ten wielki kompleks to zrobi się tam sympatyczniej? A
      może wiecie ile czasu jedzie się stamtąd do centrum?
      • Gość: rafi Re: Żerań IP: *.sieradz.sdi.tpnet.pl 06.08.01, 22:12
        teraz w wakacje do centralnego jedzie sie autobusem pospiesznym nr 510 około 30
        minut,samochodem chyba szybciej ,ale jesienią i zimą to chyba się ta droga
        wydłuża.
        • Gość: Sąsiad Re: Żerań IP: 212.69.73.* 19.09.01, 22:20
          Komunikacyjnie ta linia jest chyba najlepsza w Warszawie, jesli ktoś jest
          zdecydowany korzystać wyłącznie z własnego samochodu.
          Do Starego Miasta ponizej 10 minut przed 07:30 rano, później może być nieco
          gorzej. Wiadukt nad FSO się korkuje, nie wiadomo, kiedy go poszerzą.
          Z autobusami nieco gorzej, bo jada już naładowane mieszkańcami Tarchomina.
          Gdyby jakiś decydent pomyślał, można by wykorzystać linie kolejową łączącą
          Białołękę z Dw. Gdańskim, ale to chyba nierealne w Warszawie. wtedy byłoby 10
          minut do centrum, oczywiście pod warunkiem, że metro dojdzie do Dw. Gdańskiego.
    • Gość: sloggi Re: Żerań Pętla przy FSO !!!!!!!!!!! IP: *.aged.pl 10.08.01, 01:17
      To że zamiast przejścia podziemnego jest tam noclegownia - to zakrawa na kpinę.
      Tyle ludzi codziennie z narażeniem życia pokonuje tam jezdnię Modlińskiej, w
      czasie gdzy wyłożone marmurem przejście przemieniono na przytułek. Czy WArszawy
      nie stać na wybudowanie przytułku i przywrócenie przejściu jego prawidłowej
      fubkcji ?????
      • Gość: Kqu Re: Żerań Pętla przy FSO !!!!!!!!!!! IP: *.system.net.pl 07.09.01, 00:03
        hmmmmmmmm, to prawda
    • Gość: kris Re: Żerań IP: 217.153.24.* 06.09.01, 19:10

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka