Gość: piotr IP: 217.153.24.* 04.08.01, 17:18 Co sądzicie o Żeraniu- chodzi mi o okolice Kanału Żerańskiego? Podobno budują tam jakieś wielkie centrum biznesowe. Jak jest z dojazdami? Jak wygląda sytuacja jeśli chodzi o ew. powódź w przyszłości? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: michal Re: Żerań IP: *.zigzag.pl 04.08.01, 18:51 chodzi chyba o Port Zeranski,czyli centrum hotelowo-biurowo-kongresowo- rozrywkowe.Dopiero trwaja prace przygotowawcze.Widzialem w lokalnej gazecie kolorowe rysunki i szczerze mowiac nie za bardzo przypadly mi do gustu. Troche takie architektoniczne disco-polo.Zaintrygowalo mnie tylko,iz bedzie tez przystan statkow wycieczkowych - mam nadzieje,iz uruchomia jakies dluzsze rejsy po Wisle.O kwestie dojazdu(ulica Modlinska ma byc przebudowana) i ew.powodzi musi sie zatroszczyc inwestor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felek Re: Żerań IP: *.acn.waw.pl 04.08.01, 20:25 Problem w tym że budować bedzie to konsorcjum firm związanych z JW Construction. Jakość ich dotychczasowych prac budzi wiele zastrzeżeń. Ale zobaczymy, może budują teraz lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Żerań IP: *.zigzag.pl 04.08.01, 21:50 tak,ich dotychczasowy dorobek architektoniczny nie jest najwyzszych lotow,a w niektorych przypadkach jest wrecz makabryczny(centrum Lucka). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Żerań IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.08.01, 21:59 a własnie, budowa już sie rozpoczęła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzicha Re: Żerań IP: *.acn.waw.pl 04.08.01, 23:47 Na razie tylko wycieli drzewa, za co zreszta zaplacili kare. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Żerań IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.08.01, 21:59 znaczy sie ???? to było pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Żerań_niezupełnie_do Maxa IP: *.acn.waw.pl 04.08.01, 22:02 Przepraszam, że przerywam poważną rozmowę bzdetami, ale Max, co tu robisz? zaniedbujesz liczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Żerań_niezupełnie_do Beata IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.08.01, 22:11 tu wpadłem na chwile właśnie sie przenosze, narrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Żerań IP: 217.153.24.* 04.08.01, 22:26 A co sądzicie o zamieszkaniu w tych okolicach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Żerań IP: *.zigzag.pl 04.08.01, 22:30 zamieszkania w okolicach Zerania? Czy buduja tam jakies nowe osiedla? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Żerań IP: 217.153.24.* 04.08.01, 23:24 Ogromny blok przy Kowalczyka (652 mieszkania). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Żerań IP: *.zigzag.pl 05.08.01, 11:48 nie wiem,nie slyszalem i nie czytalem.To w poblizu elektrocieplowni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Żerań IP: *.zigzag.pl 05.08.01, 11:56 Jak beda spuszczac pare z kotla to bedzie przerazliwy swist,pisk i huk, tak ze do uszu trzeba bedzie wlozyc wate,schowac sie pod poduszka lub po prostu wyjsc z domu na ten czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Żerań-Siekierki IP: *.zigzag.pl 05.08.01, 22:09 Ja bym raczej poczekal az wybuduja Trase Siekierkowska a tereny Siekierek zostana zabudowane w stylu Saskiej Kepy lub przedwojennego Zoliborza,czyli niska,kameralna zabudowa posrod bujnej zieleni.Cos na ksztalt miasta-ogrodu. Przynajmniej sa takie zamiary i tez w poblizu elektrocieplowni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafi Re: Żerań IP: *.sieradz.sdi.tpnet.pl 05.08.01, 14:41 Buduje tam JWconstruction duzy blok ale według mnie okolica nie jest zbyt sympatyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Żerań: Michal do Rafiego IP: *.zigzag.pl 05.08.01, 18:26 Jezeli okolica niezbyt mila i do tego jeszcze JW Construction, slynace raczej z marnej i miernej architektury do rzeczywiscie obraz nieco mizerny... p.s. A co u sasiadki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafi Re: Żerań: Rafi do Michała IP: *.sieradz.sdi.tpnet.pl 05.08.01, 19:20 Narazie nic nowego ,jak coś będzie to dam znać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Żerań: Rafi do Michała IP: *.zigzag.pl 05.08.01, 19:27 o.k. Bede czekal z niecierpliwoscia. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Żerań IP: 217.153.24.* 06.08.01, 15:45 Ale może jak wybudują ten wielki kompleks to zrobi się tam sympatyczniej? A może wiecie ile czasu jedzie się stamtąd do centrum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafi Re: Żerań IP: *.sieradz.sdi.tpnet.pl 06.08.01, 22:12 teraz w wakacje do centralnego jedzie sie autobusem pospiesznym nr 510 około 30 minut,samochodem chyba szybciej ,ale jesienią i zimą to chyba się ta droga wydłuża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad Re: Żerań IP: 212.69.73.* 19.09.01, 22:20 Komunikacyjnie ta linia jest chyba najlepsza w Warszawie, jesli ktoś jest zdecydowany korzystać wyłącznie z własnego samochodu. Do Starego Miasta ponizej 10 minut przed 07:30 rano, później może być nieco gorzej. Wiadukt nad FSO się korkuje, nie wiadomo, kiedy go poszerzą. Z autobusami nieco gorzej, bo jada już naładowane mieszkańcami Tarchomina. Gdyby jakiś decydent pomyślał, można by wykorzystać linie kolejową łączącą Białołękę z Dw. Gdańskim, ale to chyba nierealne w Warszawie. wtedy byłoby 10 minut do centrum, oczywiście pod warunkiem, że metro dojdzie do Dw. Gdańskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sloggi Re: Żerań Pętla przy FSO !!!!!!!!!!! IP: *.aged.pl 10.08.01, 01:17 To że zamiast przejścia podziemnego jest tam noclegownia - to zakrawa na kpinę. Tyle ludzi codziennie z narażeniem życia pokonuje tam jezdnię Modlińskiej, w czasie gdzy wyłożone marmurem przejście przemieniono na przytułek. Czy WArszawy nie stać na wybudowanie przytułku i przywrócenie przejściu jego prawidłowej fubkcji ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kqu Re: Żerań Pętla przy FSO !!!!!!!!!!! IP: *.system.net.pl 07.09.01, 00:03 hmmmmmmmm, to prawda Odpowiedz Link Zgłoś