Dodaj do ulubionych

XLIX LO Goethe (d. Modzelewski)

11.11.02, 16:47
Ludziska drogie, a zwłaszcza roczniki '73 i '74, pokażcie się - co tam u was
słychować?
Obserwuj wątek
    • Gość: Bugi Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.ipt.aol.com 11.11.02, 23:02
      nauma napisał:

> Ludziska drogie, a zwłaszcza roczniki '73 i '74, pokażcie się - co tam u was
      > słychować?
      Tu rocznik '74. A kto tam jest teraz dyrektorem/ka, bo za moich czasow byl Pan
      Kozan, no a potem Pani Gontarewicz.Nauma, a kto sie za tym kryje???
      • nauma Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) 12.11.02, 22:37
        Zgadza się, dyrektorowali też za moich czasów. A Nauma to inaczej Paweł
        Naumowski; human rocznik 73; najpierw w klasie polonistki Długołęckiej, a potem
        geografa Jacka Natorskiego (udało mi się zostać oblanym przez starą piłę
        Łuczywek z gegry w III klasie). Uczyli mnie m.in niemry Organ i Majewska,
        przecudowny biolog Szczepański, Brojan z fizy, Apacz na WF, Kaczmarczyk matmy,
        Wolakowa historii, Bielska polskiego... Fajne to były czasy...
        • Gość: Bugi Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.ipt.aol.com 13.11.02, 23:30
          nauma napisał:

> Zgadza się, dyrektorowali też za moich czasów. A Nauma to inaczej Paweł
          > Naumowski; human rocznik 73; najpierw w klasie polonistki Długołęckiej, a
          potem
          >
          > geografa Jacka Natorskiego (udało mi się zostać oblanym przez starą piłę
          > Łuczywek z gegry w III klasie). Uczyli mnie m.in niemry Organ i Majewska,
          > przecudowny biolog Szczepański, Brojan z fizy, Apacz na WF, Kaczmarczyk
          matmy,
          > Wolakowa historii, Bielska polskiego... Fajne to były czasy...

Czecs,a wiesz, ze mnie polskiego tez uczyla P. Dlugolecka, geografii Luczywek,
          a potem Natorski, rosyjskiego pani Wloch, niemieckiego moja wychowawczyni p.
          Organ.....A ja jestem z klasy eksperymentalnej tj. bezprofilowej a tzw.
          fakultetowej, rocznik '74. A pisze to do Ciebie z Frankfurtu nad Menem.
          Fajnie, ze sie odezwales. Bugi
        • Gość: Bugi Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.ipt.aol.com 13.11.02, 23:32
          A! zapomnialam Ci napisac, ze historii uczyl mnie Sieczkowski. Boze jak ja go
          nienawidzilam.... on mnie tez.
          • Gość: Budzik Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.cofund.org.pl 14.11.02, 16:00
            No i sie narobilo... Listy dyskusyjne na temat tej budy powstaja! Kto by to
            widzial! Jetsem rocznik 78', z klientem o pseudo FILO chodzilem do klasy. Ale
            jego jeszcze nie bylo, jak my w pierwom klassie straj złorganizowali, coby tom
            jendze, Głontarewicz wypiep... Bo łona chciala fajnom polonistke (cholera,
            zapomnielm nazwiska, ale byla jak ten ze "Stowrzyszenia umarłych poetów")
            wywalic, ale my jej nie pozwolili, a polonistak i tak pozniej nas olała i do
            prywatej poszła, bo je my publicity zrobili.
            Poza tym była Margasińska (chemiczka), jędza nieprawdopodna, która udawała
            super-laskę, a miała krzywe nogi, mordę, jakby jej ojciec w domu miny
            przeciwczołgowe rozbrajał i z gęby jej zapier... jak 15 letniej kozie spod
            ogona.
            I była jeszcze Niesłuchowska (SZACUNEK!), Rosia (podwójny szacunek!!!) i
            zajebisty PO-wiec (Smyksy), któremu niejaki Michał M. podczas wystawiania ocen,
            które miały iść na maturę, 7-UP-a na łeb wylał...
            O!!! Dopiszta coś jeszcze...
            POZDRO dla alle aus Goethe Oberschule!
            • Gość: Galazek Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 15.11.02, 09:10
              Ni i jeszcze zapomniałeś o Domagale, niech ją drzwi ścisną :-))))) A ta
              polonistka co nas w wała przerobiła to miała na nazwisko chyba CAP :-))))
              A no i Brojan (również Szacuneczek) , zajebisty gość, i jaki wszechstronny
              fizyk, muzyk, lingwista , seksuolog :-)))))

Pozdro,
              Galazek '78
              • Gość: AT Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: 195.217.253.* 27.06.03, 10:54
                No Budzik i Galazek. Witam Panow Serdecznie. Troche mam opoznienia, ale to nic.
                Ja tam uwielbialem Apacza i jego regule MATA - mata pilke i grajta :))
              • Gość: dorotka Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.chello.pl 10.09.03, 21:49
                W tym roku ukończyłam tę wspaniałą szkołę, więc infgormacje mam świeże:
                Domagała nadal uczy i męczy uczniów; Brojan też (on jednak nie dręczy) -
                rozwinął się jako seksuolog - zrobił kurs pedagogiczny i jeszcze miesiąc temu
                jako jedyny w szkole miał uprawnienia do prowadzenia zajęć "wycjowanie do życia
                w rodzinie". I mieliśmy z nim lekcje - zapamiętam je do końca życia.
                • Gość: Filo Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.03, 13:21
                  Gość portalu: dorotka napisał(a):

> W tym roku ukończyłam tę wspaniałą szkołę, więc infgormacje mam świeże:

wspolczucia od weteranow :)

> Domagała nadal uczy i męczy uczniów;

wielki H jej w D :(

Brojan też (on jednak nie dręczy) -
                  > rozwinął się jako seksuolog - zrobił kurs pedagogiczny i jeszcze miesiąc temu
                  > jako jedyny w szkole miał uprawnienia do prowadzenia zajęć "wycjowanie do
                  życia w rodzinie". I mieliśmy z nim lekcje - zapamiętam je do końca życia.

Bronek rzadzi :) "Pospiewamy stare XV wieczne piesni anglosaskie, albo zrobimy
                  lekcje o prawach Keplera" :))))

Pozdro
            • Gość: jjd Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.acn.pl / 10.64.5.* 24.11.02, 16:06
              Ech.. łza się w oku kręci.. Gać (czy nie ma pani Gaci?), Ostass (i te jej
              relaxy), Margasińska (metyloetylo-co? aaaaaaminaaaaa....), dżej bi bi, czyli
              Jerzy Bronisław Brojan, strajk o Capową pod koniec pierwszej klasy.. swoją
              szosą był jakiś adres strony www o Goethem (mit dem erweitetem deutsch
              unterricht, hahahahha, pamietacie?) Bylo, bylo...
            • Gość: duda Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 26.11.02, 13:39
              Gość portalu: Budzik napisał:

> No i sie narobilo... Listy dyskusyjne na temat tej budy powstaja! Kto by to
              > widzial! Jetsem rocznik 78', z klientem o pseudo FILO chodzilem do klasy. Ale
              > jego jeszcze nie bylo, jak my w pierwom klassie straj złorganizowali, coby
              tom
              > jendze, Głontarewicz wypiep... Bo łona chciala fajnom polonistke (cholera,
              > zapomnielm nazwiska, ale byla jak ten ze "Stowrzyszenia umarłych poetów")
              > wywalic, ale my jej nie pozwolili, a polonistak i tak pozniej nas olała i do
              > prywatej poszła, bo je my publicity zrobili.
              > Poza tym była Margasińska (chemiczka), jędza nieprawdopodna, która udawała
              > super-laskę, a miała krzywe nogi, mordę, jakby jej ojciec w domu miny
              > przeciwczołgowe rozbrajał i z gęby jej zapier... jak 15 letniej kozie spod
              > ogona.
              > I była jeszcze Niesłuchowska (SZACUNEK!), Rosia (podwójny szacunek!!!) i
              > zajebisty PO-wiec (Smyksy), któremu niejaki Michał M. podczas wystawiania
              ocen,
              >
              > które miały iść na maturę, 7-UP-a na łeb wylał...
              > O!!! Dopiszta coś jeszcze...
              > POZDRO dla alle aus Goethe Oberschule!

mikolaj, czy ty kurwa masz juz alzheimera, czy to tylko zwykla demencja? fajna
              polonistka, ktora byla jak ten ze "Stowrzyszenia umarłych poetów" nazywala sie
              edyta cap. nota bene pracowala swego czasu w gazecie wyborczej, z ktorej
              uprzejmosci teraz korzystamy.
              ch. c. w d.
              adas
              • Gość: hans Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: proxy / 193.0.117.* 03.12.02, 19:26
                a propos Margasinskiej - najgorsze byly jej nogi - przypominam, ze
                nieoficjalny rekord swiata w patrzeniu na jej zylaki dzierzy kolega Maciej P.
                (CZAS - 12 SEK.!!!). Skonczylo sie ciezkim stresem i relegacja ze szkoly...
                Pozdrowienia dla wszystkich absolwentow oraz szanownej DYREKCJI i ciala
                pedagogow (no, moze z wyjatkiem 'kawalerzysty', komucha jebanego).

Gość portalu: duda napisał(a):

> Gość portalu: Budzik napisał:
                >
                > > No i sie narobilo... Listy dyskusyjne na temat tej budy powstaja! Kto by t
                > o
                > > widzial! Jetsem rocznik 78', z klientem o pseudo FILO chodzilem do klasy.
                > Ale
                > > jego jeszcze nie bylo, jak my w pierwom klassie straj złorganizowali, coby
                >
                > tom
                > > jendze, Głontarewicz wypiep... Bo łona chciala fajnom polonistke (cholera,
                >
                > > zapomnielm nazwiska, ale byla jak ten ze "Stowrzyszenia umarłych poetów")
                > > wywalic, ale my jej nie pozwolili, a polonistak i tak pozniej nas olała i
                > do
                > > prywatej poszła, bo je my publicity zrobili.
                > > Poza tym była Margasińska (chemiczka), jędza nieprawdopodna, która udawała
                >
                > > super-laskę, a miała krzywe nogi, mordę, jakby jej ojciec w domu miny
                > > przeciwczołgowe rozbrajał i z gęby jej zapier... jak 15 letniej kozie spod
                >
                > > ogona.
                > > I była jeszcze Niesłuchowska (SZACUNEK!), Rosia (podwójny szacunek!!!) i
                > > zajebisty PO-wiec (Smyksy), któremu niejaki Michał M. podczas wystawiania
                > ocen,
                > >
                > > które miały iść na maturę, 7-UP-a na łeb wylał...
                > > O!!! Dopiszta coś jeszcze...
                > > POZDRO dla alle aus Goethe Oberschule!
                >
                >
                > mikolaj, czy ty kurwa masz juz alzheimera, czy to tylko zwykla demencja?
                fajna
                > polonistka, ktora byla jak ten ze "Stowrzyszenia umarłych poetów" nazywala
                sie
                > edyta cap. nota bene pracowala swego czasu w gazecie wyborczej, z ktorej
                > uprzejmosci teraz korzystamy.
                > ch. c. w d.
                > adas
                • Gość: 79' cd Margasińska IP: *.acn.pl / 10.69.1.* 12.05.03, 17:47
                  Ja pamiętam w kochanym sraczyku na 2p koeduku naszym uroczym teksty o ciele
                  pedałgogicznym. Jeden zapadł mi w pamięć wyjątkowo:
                  ETAN METAN PROPAN BUTAN
                  MARGASIŃSKA ORANGUTAN
                  • Gość: Filo Re: cd Margasińska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.03, 11:55
                    Gość portalu: 79' napisał(a):

> Ja pamiętam w kochanym sraczyku na 2p koeduku naszym uroczym teksty o ciele
                    > pedałgogicznym. Jeden zapadł mi w pamięć wyjątkowo:
                    > ETAN METAN PROPAN BUTAN
                    > MARGASIŃSKA ORANGUTAN

To teraz sprobuj zgadnac... kto byl AUTOREM? :)))
            • Gość: Maja Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.acn.waw.pl 23.12.03, 16:01
              Ta nauczycielka to byla Pani Profesor Długołęcka, wiem bo była wówczas moją
              wychowawczynią.....ech wspomnienia...ale Sieczkowski to był niezly
              rzeczywiście zawodnik, ale uczył myśleć i kojarzyć fakty historyczne jak nikt
              inny, ja nigdy nie zapomne mojej pierwszej z nim lekcji...hehe, oj lubil on
              gnebić szczególnie laski:). Pozdrawiam Szacowne Grono Pedagogiczne, jak i
              wszytskich "weteranów" Modzela vel Goethego.

Maja
              Rocznik 77
              • Gość: TK Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.acn.waw.pl 22.07.04, 17:44
                Ale jaja, w końcu ktoś z mojej klasy. A Sieczkowski był the best i szkoda że
                przegrał walkę z Ostas.
                Pozdrowienia dla Mai, masz jeszcze kontakt z kimś z klasy?
                TK
          • Gość: 79' Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.acn.pl / 10.69.1.* 12.05.03, 17:42
            Sieczka już nie uczy (i całe szczęście) i znajdź człowieka, który go lubił i
            którego on lubił...
            • Gość: jashmin Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.bbn.gov.pl 12.05.03, 20:09

> Sieczka już nie uczy (i całe szczęście) i znajdź człowieka, który go lubił i
              > którego on lubił...

Halo halo zgłasza się taki człowiek :) a raczej człowieczka
            • Gość: duda Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.netlandia.pl 13.05.03, 00:28

> Sieczka już nie uczy (i całe szczęście) i znajdź człowieka, który go lubił i
              > którego on lubił...

ja go lubiłem i wzajemnie. sieczkowski był zajebisty, za dobry dla tej głupiej
              szkoły. zamiast wkuwać na pamięć uczył myślenia, a do tego był dowcipny i sypał
              takie teksty, że można było paść... nie było u niego łatwo, a ja orłem nie
              byłem i dał mi popalić, ale jakość z nauczycieli tylko jego miło wspominam.
            • Gość: lajla 79 Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.acn.waw.pl 13.11.03, 23:00
              Znajduje sie oto. Mnie sieczka bardzo lubil i co nie powiedzialem bylo w jego
              oczach git:))) Chociaz fakt ze wobec innych potrafil byc niezlym chujkiem m.in.
              przez niego wylecial ze szkoly moj dobry kumpel. Sam nawet go lubilem, ale fakt
              ze to co robil z innymi bylo max do dupy, wiec chyba go nie lubie...
          • Gość: jashmin Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.bbn.gov.pl 12.05.03, 20:04
            Gość portalu: Bugi napisał(a):

> A! zapomnialam Ci napisac, ze historii uczyl mnie Sieczkowski. Boze jak ja go
            > nienawidzilam.... on mnie tez.

Tu rocznik 79 ale mnie również historii uczył Sieczkowski :-) I nawet dażylismy
            się sympatia no ale coż jestem kobietą :-) Gontarewicz uczyła polskiego Brojan
            fizyki a dyrektorką była KKUULA co się OStas zwała i się po korytarzach turlała
            Aha no i niezapomniany gej od angielskiego którego nazwiska nie pamietam
            Hmmm sporo ciekawych personów było za naszych czasów
            ciekawe jak jest teraz....
            • Gość: jashmin Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.bbn.gov.pl 12.05.03, 20:11
              dażyliśmy!!!! specjalnie użyte " ż" :-) ale dało się gościa znieść może dlatego
              że on mnie hmmm lubił ;)
            • Gość: duda Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.netlandia.pl 13.05.03, 00:30
              Gość portalu: jashmin napisał(a):

> Gość portalu: Bugi napisał(a):
              >
              > > A! zapomnialam Ci napisac, ze historii uczyl mnie Sieczkowski. Boze jak ja
              > go
              > > nienawidzilam.... on mnie tez.
              >
              >
              > Tu rocznik 79 ale mnie również historii uczył Sieczkowski :-) I nawet
              dażylismy
              >
              > się sympatia no ale coż jestem kobietą :-) Gontarewicz uczyła polskiego
              Brojan
              > fizyki a dyrektorką była KKUULA co się OStas zwała i się po korytarzach
              turlała
              > Aha no i niezapomniany gej od angielskiego którego nazwiska nie pamietam

ANDRZEJ PYSZKIEWICZ

> Hmmm sporo ciekawych personów było za naszych czasów

NA PRZYKŁAD OD WFu - APACZ I ZAGUMNA; A OD PO TO JUŻ BYŁY SAME ORYGINAŁY...

> ciekawe jak jest teraz....
              • Gość: dorotka Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.chello.pl 10.09.03, 21:58
                Pyszkiewicz uczył jeszcze dwa lata temu, ale odszedł - ja nie chodziłam do jego
                grupy, ale moja koleżanka na każde zajęcia przynosiła sok marchwiowy "Pysio" i
                ostentacyjnie go spożywała. Ubaw po pachy!!!!!!
            • Gość: AT 78 Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: 195.217.253.* 27.06.03, 11:12
              No jak to jak sie nazywal? Pyszkiewicz, zgoda? :)

I mial para fajnych powiedzonek:

'Nie moje krzczki nie moje pomidory'
              'Nie moj cyrk nie moje malpy'
              'Member - czlonek, zgoda?'
              'Wardecki! Ja cie zniszcze! Moge! Moge! Moimi kanalami Wilanowskimi!'
              itd., itp. dlugo by opowiadac.
        • Gość: dorotka Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.chello.pl 05.04.03, 22:12
          Jestem teraz w czwartej klasie Goethego. Mnie też uczy cudny Bronek (Brojan).
          Śpiewa nam ukraińskie piosenki i kiedyś miał z nami wychowanie seksualne.
          Prawdziwa osobowość. Mam jedno pytanko: Czy za waszych czasów też uczył prof.
          M. Wójcik - najmilszy z nauczycieli? Teraz jego nauczycielska kariera, jak sam
          przyznaje, dobiega końca.
          • Gość: Filo z E Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.03, 14:12

> Jestem teraz w czwartej klasie Goethego. Mnie też uczy cudny Bronek (Brojan).
            > Śpiewa nam ukraińskie piosenki i kiedyś miał z nami wychowanie seksualne.
            > Prawdziwa osobowość. Mam jedno pytanko: Czy za waszych czasów też uczył prof.
            > M. Wójcik - najmilszy z nauczycieli? Teraz jego nauczycielska kariera, jak
            sam
            > przyznaje, dobiega końca.

Droga Dorotko,
            widac starych drzew sie nie przesadza. Nam Bronek, pare lat temu, spiewac
            staroangielskie piesni w oryginale... przy jego cudownym ;) brzmieniu, chyba
            nie musze mowic jakie byly reakcje :)
            A Wojcik... no coz, to czlowiek-instytucja w tej szkole. Szacunek nalezy sie
            mu, chocby dlatego, ze uczy tam juz ze 40 lat...

Pozdro
            i powodzenia na maturce ;)
            • Gość: 79' JBB i nasz kochany matematyk IP: *.acn.pl / 10.69.1.* 12.05.03, 17:51
              Prof Wójcik to był mój najkochańszy belfer. nie udam się do szkoły w celu go
              pozdrowienia bo Ostas zawału dostanie na mój widok... niech jej ziemia ciężką
              będzie...
              A Bronek oprócz fizyki stosował wychowanie seksualne i świnie wysypaliśmy mu
              ziemniaki na drodze i jak jechał rowerem się przewrócił, oraz dostał od nas
              balona do roweru ze swoją bużką wymalowaną...
          • Gość: duda Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.netlandia.pl 13.05.03, 00:32

> Jestem teraz w czwartej klasie Goethego. Mnie też uczy cudny Bronek (Brojan).
            > Śpiewa nam ukraińskie piosenki i kiedyś miał z nami wychowanie seksualne.
            > Prawdziwa osobowość. Mam jedno pytanko: Czy za waszych czasów też uczył prof.
            > M. Wójcik - najmilszy z nauczycieli? Teraz jego nauczycielska kariera, jak
            sam
            > przyznaje, dobiega końca.

Jestem z rocznika '78. Wójcik uczył mnie jeszcze na kursach przygotowawczych
            przed egzaminem do liceum. Jest nieśmiertelny!!!!!!!!
          • Gość: laila 79 Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.acn.waw.pl 14.11.03, 11:53
            wielkie szkoda, Wojcik byl w porzadku. A co? przechodzi na emeryture?
            • Gość: ihhhhaaaaaa Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.03, 15:58
              najwyzsza pora...
          • Gość: agak Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.crowley.pl 04.04.05, 14:40
            Mnie uczył prof. Wójcik matmy, był zarazem wychowawcą mojej klasy mat-fiz z
            rozszerzonym nim. Jedyny wychowawca który rozmawiał o problemach najpierw z
            uczniem a potem z resztą. Wspaniały komapan na górskie wyprawy organizowane co
            roku. Sieczkowski i Brojan to nauczyciele którzy uczyli myśleć. Czy Brojan
            jeszcze jeździ do szkoły na rowerze?
            • Gość: 2004 Brojan na drzewo!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.05, 21:20
              Trudno uczyć czegoś, czego się samemu nie uczy!Ten gej i sztywniak powinien już
              iść na emeryturę!
              • nauma Re: Brojan na drzewo!! 05.04.05, 09:20
                Brojan był wspaniałym facetem, tylko trzeba było go poznać i mieć do niego
                podejście. Moja klasa była dla niego dość okrutna, ale ja od III klasy naprawdę
                go polubiłem. Zawsze było mi go żal - on powinien żyć w XIX wieku i być wielkim
                odkrywcą, a nie użerać się z matołami :) Odnosiłem wrażenie, że takie marzenie
                z niego przebijało...
                • Gość: 2004 Re: Brojan na drzewo!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.05, 20:49
                  A ty go podchodziles od tylka ?
                • Gość: 2004 Brojan = zboczek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 18:08
                  To zboczek jest i tyle!!!Odmienna orientacja...;-)
        • Gość: Vicio Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: 213.25.25.* 23.12.04, 15:42
          O no prosze! Moj rocznik. Ja bylem w "B". Fajne mieliscie laski w humanie.
          Spedzilem z nimi kilka ladnych lat palac fajki w kiblu damskim :)
          Niemiecki tez mialem z Majewska a WF z Apaczem :)

Pozdrawiam,

Michal Majdowski
          • alek_polak Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) 25.12.04, 19:55
            czesc wlasnie jestem w pierwszej klasie goethego do tego musze sie pochwalic ze
            ukonczylem gimnazjum ktore niedawno powstalo przy budynku liceum goethego.hej
            odezwijcie sie ...!!! moim wychowawca w gimnazjum byl profesor mieczyław wójcik
            on jest naprawde zajebisty i wymiata pod kazdyn wzgledem powaznie!!!!to
            zajebisty oklo teraz pracuje uczy na pol etetu z newsow szkoly ostas nadal na
            mi rzondzi i chyba nie zamierza przestac...<hehe> ahha zajebusty jest nawrot to
            tez nie zly z niego ziomek!!!!apcz przestal juz przcowac rok temu...brojamn
            nadal uczy hheh jak by co to piszcie!!!! pzdr
            • Gość: Goethe Brojan na emeryturę!!!!!Najwyższy czas! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.12.04, 20:00
            • Gość: YOYOYO Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.lech.kso.pl 09.02.05, 19:29
              NAWROT TO STRASZNA OFERMA I DOROBKIEWICZ
              • Gość: sk8 Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.lech.kso.pl 09.02.05, 19:32
                zgadza sie nawrot to zydek czy spłacił juz swojego odjechanego opela astera
      • Gość: Vectra Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.acn.pl / 10.69.1.* 12.05.03, 17:40
        Dyrektorem jest teraz Elżbieta Ostas (fizyka) i niech jej ziemia cięzką będzie
        za to dyrektorowanie.
      • Gość: jedna brew 82' Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.03, 15:15
        No niech sie pokaze ktos z rocznika 82, plz.
      • Gość: . Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.03, 12:37
        .
      • Gość: Jan Wiencenty Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: 188.209.178.* 07.02.23, 21:51
        Cześć. Ja z rocznika 64. Witam młodszych kolegów i koleżanki. Chodziłam do klasy z tak zwanym wykładowym niemieckim kropka nauczycielka języka niemieckiego była pani, która bardzo często myliła się w rodzajnikach. Nie pamiętam nazwiska. Ale pamiętam, że na jej lekcji (a byłam w babskiej klasie) uczyłyśmy się do PO z takim przystojnym nauczycielem. Nie wiem czy się przypadkiem nie nazywał Zieliński... Pani od niemieckiego nazywała się Syropiatko, właśnie sobie przypomniałam. Fantastycznym dyrektorem był człowiek, którego nazwiska teraz Nie pomnę (dyrektor Szczepaniak...?) miał owczarka niemieckiego, suczkę o imieniu Atma. Nie odżałowany profesor Królikowski, który uczył nas fizyki w fantastyczny sposób. Do dzisiaj pamiętam wszystko z mechaniki. Pozwalał nam ściągać na klasówkach. Powiedział tylko, że jeżeli nas złapie to dostaniemy dwie dwóje, jedną za to że ściągamy, a drugą za to, że się daliśmy złapać 😅 Pani Długołęcka uczyła nas polskiego a pani Szcześniak historii. Była koszmarna. Była jeszcze fantastyczna Pani od geografii, która była super sprawiedliwym pedagogiem. Nie pamiętam nazwiska ale była bardzo konkretna i nosiła włosy obcięte prawie na jeża. No i oczywiście pani Margasińska od chemii, która na wszystkich palcach dłoni miała pierścionki. Siedziałam na chemii w pierwszej ławce i zawsze przyglądałam się tym pierścionkom.
        Fajne czasy....
    • Gość: Filo Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.02, 15:47
      Halo, halo tu rocznik '78 :)
      Za "moich" czasow - i obecnie bodaj rowniez - dyrektora jest Frau Ostass. Chyba
      uczyla fizyki... nie pamietam, bo mnie meczyl rowerzysta Bronek :)
      Sieczkowski juz wylecial z Goethego, ale sa jeszcze stare wygi jak: Wojcik,
      Apacz, czy chociazby Tajfun, czyli nasz kochany trener druzyny koszykarzy...
      :))) Wiecej nie pamietam, ale... moze cos sie przypomni.
      Zaraz zapodam link innym osobnikom z Goethe Gymnasium, moze ktos cos madrego
      doda od siebie...

Pozdro
      Filo
      • Gość: Sloniu Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.pl 15.11.02, 10:01
        No nieprawdopodobne.... Lazka sie w oku kreci. 7 Wspanialych- czyli siedmiu
        gosci z jednej klasy, a widze tu juz 4 ze mna!!! Goethe roulez. A czy ktos
        pamieta jak na koniec 4 klasy, dzien przed egzaminami wstepnymi dla pierwszych
        klas, zalepilismy tablice z nazwa szkoly czerwona folia z bialymi literami:"49
        Szpital Psychiatryczny im. Siedmiu Wspanialych" :)))) to se ne wrati panowie,
        to se ne wrati....
        • Gość: Bugi Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.ipt.aol.com 15.11.02, 22:52
          Sloniu, podziekuj Naumie za ten watek.
      • Gość: Bugi Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.ipt.aol.com 15.11.02, 22:49
        Sieczkowski wylecial z Goethego?????!!!!!
        Gott sei Dank!!!!
    • jumapili Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) 16.11.02, 13:22
      Hej jestem z rocznika 75. Sieczkowski tez napsul nerwow
      w mojej klasie. Potem oblal kilka osob w tym mnie.Mialam
      przez niego wrzody na zoladku i koszmary ktore mnie
      przesladowaly jeszcze dlugo po maturze. Mature zdawalam z
      rocznikem 76 w 1995.
      Pza tym mile wspominam pania Dlugolecka od polskiego i
      mimo wszystko pania Organ , bo dzieki niej mowie po
      niemiecku.
      Ale dobrowolnie bym do gothego nie wrocila :-)))
      • nauma Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) 16.11.02, 14:53
        Tyle tu wieszania psów na Sieczkowskim, a ja go pamiętam z jak najlepszej
        strony... Miałem z nim co prawda tylko WOS, ale pakował mi szóstki jedną za
        drugą, a poza tym jak były eliminacje do olimpiady historycznej i matura,
        zawsze brał moją stronę przeciw "ważce" Wolakowej, z którą byłem na noże. Koleś
        był ostry - fakt - ale jak ktoś qmał historię, to było z nim bardzo fajnie!
        • Gość: Bugi Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.ipt.aol.com 16.11.02, 17:53
          No to miales szczescie, ze tylko WOSu uczyl cie Sieka.
          O nim mozna by ksiegi wieczyste pisac....
          • Gość: 79' Sieczka IP: *.acn.pl / 10.69.1.* 12.05.03, 17:54
            Sieczce to ja bym nekrolog w wyborczej, a nie księgę...
      • Gość: Bugi Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.ipt.aol.com 16.11.02, 17:57
        Hej Jumapili , ja jestem z rocznika '74, ale do klsasy chodzilam wlasnie z
        rocznikiem'75, gdyz usadzila mnie pani Kilanowska (matematyczka), ktora wpadla
        tylko na zastepstwo. Bogu jej za to dziekuje, poniewaz trafilam do klasy Pani
        Organ. Do ktorej Ty chodzila(e)s klasy? Moze sie znamy?
        Pozdrawiam, Bugi.
        • Gość: E Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.11.02, 11:26
          Pani Organ otworzyla wielu osobom drogę na "salony niemieckie". Spotkalam się
          z opinią, że gdyby nie ona to i jej wpajane uczniom podstawy niemieckiego
          wiele osób nie byłoby tym kim teraz są.
          A ja miałam co roku zmienianego nauczyciela od niemieckiego i "dzięki" temu
          oraz dzięki mojemu lenistwu naturlich, niemiecki znam o tyle o ile.
          A kto pamięta Pana Czejarka i Panią Innocentę Marko ( Marco??) ( hi, hi....)
          Pozdrawiam.
        • jumapili Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) 18.11.02, 15:12
          No ja tez bylam w klasie Organ :pewnie sie znamy.
          Dominika vel Dodo jestem. A Ty??
          • Gość: Bugi Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.ipt.aol.com 18.11.02, 17:45
            jumapili napisała:

> No ja tez bylam w klasie Organ :pewnie sie znamy.
            > Dominika vel Dodo jestem. A Ty??
            Dominika Nocznicka?????
            • Gość: Bugi Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.ipt.aol.com 18.11.02, 17:47
              Dominika, ja mam na imie Bogusia. Znamy sie?
              • Gość: jumapili Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 18.11.02, 23:09
                Tak Bogusiu Dominika Nocznicka.Siedzialam z Agata Kowlska
                w jednej lawce. Kojarzysz???
                • Gość: Bugi Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.ipt.aol.com 24.11.02, 20:32
                  Pewnie. Z Agata jezdzilysmy kazdego lata na zagle. Jaka szkoda...(wiesz co mam
                  na mysli) Czy ty jestes w Hamburgu? Ja mieszkam teraz we Frankfurcie nad
                  Menem. Daj znac! Bogusia
                • Gość: Bugi Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.ipt.aol.com 24.11.02, 20:32
                  Menem. Daj znac! Bogusia
                  Menem. Daj znac! Bogusia
                  • Gość: jumapili Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 25.11.02, 12:22
                    Tak jestem w Hamburgu , bo po czterech latach studiowania
                    w W- wie zachcialo mi sie w daleki swiat i zaczelam tu
                    studia i usiluje je skonczyc:-)
                    Bogusia podaj mi swoj mejl , bo nie chce tak publicznie o
                    sobie opowiadac:-)
                    Dominika
                    • Gość: bugi Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.ipt.aol.com 25.11.02, 18:26
                      swietnie, podaje Ci zatem moj adres, ten "drugi"(ten"pierwszy"jest raczej
                      prywatny, wiec podam Ci go juz w mniej "publicznym"miejscu) adres:

Bogusias@compuserve.de
      • Gość: E Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.11.02, 11:19
        Dominiko! To na pewno Ty....Pozdrawiam Cię w Hamburgu!
        • jumapili Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) 18.11.02, 15:14
          A kto mnie pozdrawia????
          • Gość: E Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.11.02, 15:18
            DoDominko! Ostatnio oglądałyśmy zdjęcia do pólnocy. Napisalabys mi cos na maila!
        • jumapili Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) 18.11.02, 15:17
          Elwira to Ty??????W hamburgu pada i jest bleeee. tesknie
          za Warszawka
          • Gość: E Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.11.02, 15:22
            Tak to ja i czekam na maila.
            A czy zaglądają tu może inne osoby z rocznika 75'?
            Czekam na znaki.
          • Gość: Bugi Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.ipt.aol.com 18.11.02, 17:50
            Elwira, Ciebie tez znam, cos mi sie zdaje. Pozdrowienia Z Frankfurtu nad Menem.
            • Gość: E Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.11.02, 10:47
              Co to się porobiło! Rozjechali się wszyscy po świecie! pozdrawiam!
              • Gość: kumpel mikhaela Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 24.11.02, 16:47
                Zaryzykuję i się wpiszę, poza tym mikhael męczy mnie bardzo, a ja nie umiem
                chłopakowi odmówić. Rocznik 78' kłania się. Sieczkowski, Margaińska alias
                Margaryna, Ostas, Brojan, Apacz, Szakalicki(Edmund z resztą) i wielu innych to
                moje wspomnienia. Super wspomnienia podkreślam. No ale nie byłoby ich gdyby nie
                moja kosmiczna klasa "D" ,z którymi to ludźmi cały czas mam suuuuuuper kontakt.
                Najlepsze moje imprezy to liceum i studia i cały czas w większości z tymi
                ludźmi. No ale latka biegną i studiów już końca nadszedł czas. Pamiętam jednak
                cały czas nasz słynny ZESZYT. Wypisywaliśmy w nim najciekawsze teksty
                wypowiedziane przez nasze szanowne grono profesorskie. Opatrzone to wszystko
                było naszym osobistym komentarzem(w tym takze moim). Ale było śmiechu przy
                czytaniu tego wszystkiego.Nagromadziło się tych tekstów przez lata, lecz
                niestety zeszyt zaginął gdzieś w niewyjaśnionych okolicznościach. Kto rządzi
                teraz w Goethem? Za bardzo nie wiem.....może znajdzie się jakiś "świeży"
                licealista i uświadomi "stara gwardię"(to tekst naszego fizyka prof.
                Kolenkiewicza - fana NBA) co tam słychać w budzie?
                pozdr
                • Gość: kumpel jjd Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 24.11.02, 17:15
                  Wprowdził mnie w błąd cholera, albo ja siebie wprowadziłem;-). Jjd to mój
                  kumpel. A mikhaela raczej nie miałem okazji poznać. Tak więc musze się
                  wytłumaczyć pewnie nie za wiele rozumiejącemu z tego mikhaelowi. Ach te
                  cholerne pseudonimy. Tak to jest jak nie używamy prawdziwego imienia i nazwiska
                  Panie Arkadiuszu vel jjd. Zdekonspirowalem Cię hehehe
                  pozdr
                  • Gość: mikhael Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.lame.org / 192.168.4.* 27.11.02, 16:33
                    mysle że miałeś okazję mnie poznać, jeśli jesteś rocznik 78. Z tym że ja nie do
                    D a do E chodziłem, razem z obecnymi na tym forum Budzikiem, Filem i Słoniem
                    Dominikiem :))
                • Gość: duda Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 26.11.02, 13:58
                  Gość portalu: kumpel mikhaela napisał:

> Zaryzykuję i się wpiszę, poza tym mikhael męczy mnie bardzo, a ja nie umiem
                  > chłopakowi odmówić. Rocznik 78' kłania się. Sieczkowski, Margaińska alias
                  > Margaryna, Ostas, Brojan, Apacz, Szakalicki(Edmund z resztą) i wielu innych
                  to
                  > moje wspomnienia. Super wspomnienia podkreślam. No ale nie byłoby ich gdyby
                  nie
                  >
                  > moja kosmiczna klasa "D" ,z którymi to ludźmi cały czas mam suuuuuuper
                  kontakt.
                  >
                  > Najlepsze moje imprezy to liceum i studia i cały czas w większości z tymi
                  > ludźmi. No ale latka biegną i studiów już końca nadszedł czas. Pamiętam
                  jednak
                  > cały czas nasz słynny ZESZYT. Wypisywaliśmy w nim najciekawsze teksty
                  > wypowiedziane przez nasze szanowne grono profesorskie. Opatrzone to wszystko
                  > było naszym osobistym komentarzem(w tym takze moim). Ale było śmiechu przy
                  > czytaniu tego wszystkiego.Nagromadziło się tych tekstów przez lata, lecz
                  > niestety zeszyt zaginął gdzieś w niewyjaśnionych okolicznościach. Kto rządzi
                  > teraz w Goethem? Za bardzo nie wiem.....może znajdzie się jakiś "świeży"
                  > licealista i uświadomi "stara gwardię"(to tekst naszego fizyka prof.
                  > Kolenkiewicza - fana NBA) co tam słychać w budzie?
                  > pozdr

mumie, mumie, ales slodko pierdzacych tekstow nawstawial, az sie niedobrze
                  robi. najlepszy jest:"co tam słychać w budzie?". qrwa, czy my jestesmy w
                  przedszkolu? lepiej opowiedz, jak bawiles sie na imprezach...
                  adas
                  • Gość: kumpel dudy Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 26.11.02, 14:43
                    Gość portalu: duda napisał:

> > mumie, mumie, ales slodko pierdzacych tekstow nawstawial, az sie niedobrze
                    > robi. najlepszy jest:"co tam słychać w budzie?".

Czyli powinienem napisac "Co tam slychac qurwa w budzie?" - tak żeby brzmiało
                    bardziej kozacko i żeby kazdy sobie pomyślał że jestem tough guy?

qrwa, czy my jestesmy w
                    > przedszkolu?

ja już nie, ale Ty może jeszcze tak.

lepiej opowiedz, jak bawiles sie na imprezach...
                    > adas

Za dużo by pisać, ale nie było tych imprez mało. A osiemnastki to już było
                    autentyczne przegięcie. Ach to alko.....
                    • Gość: Sloniu Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.acn.pl 15.01.03, 13:12
                      Adas!! wal sie na rylo, milo Cie widziec a raczej czytac, ze sto lat sie nie
                      widzielismy, ostatnio, przypadkiem przy stacji metra centrum, co jest QRWA z
                      Hansem??- musimy sie razem na jakies jasne pelne klepnac... szacuneczek

• Gość: E Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.11.02, 10:47
              Co to się porobiło! Rozjechali się wszyscy po świecie! pozdrawiam!
      • Gość: duda Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 26.11.02, 13:44
        jumapili napisała:

> Hej jestem z rocznika 75. Sieczkowski tez napsul nerwow
        > w mojej klasie. Potem oblal kilka osob w tym mnie.Mialam
        > przez niego wrzody na zoladku i koszmary ktore mnie
        > przesladowaly jeszcze dlugo po maturze. Mature zdawalam z
        > rocznikem 76 w 1995.
        > Pza tym mile wspominam pania Dlugolecka od polskiego i
        > mimo wszystko pania Organ , bo dzieki niej mowie po
        > niemiecku.
        > Ale dobrowolnie bym do gothego nie wrocila :-)))

alez bzdury pleciecie, sieczkowski byl najlepszym nauczycielem w historii
        swiata. jako jedyny pochwalal myslenie, a nie wkuwanie na pamiec, jak np.
        szkalicki. poza tym nadal uczy, w gimnazjum w otwocku, a wraz z nim pracuje tam
        niezapomniany jacek surowiecki!!!!!!!!!!!

moze nowy watek?? kto lubil lub nie surowieckego (i za co)... :-)
        • Gość: mikhael Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.lame.org / 192.168.4.* 27.11.02, 16:37
          hej dziewczyny w górę kiecki idzie Jacek Surowiecki!!!!!!!!!!!!!! ole!!
          Śmieszny był koleżka nie powiem, ale nas uczył tylko na samym początku i
          uskuteczniał nauczanie niemieckiego na zasadzie klaszczemy w rączki i mówimy
          np. "Peter Peter, zwei zwei" itp.
          • Gość: Sloniu Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.acn.pl 15.01.03, 13:18
            A ode mnie malo po ryju nie dostal za dwuznaczne teksty do mojej owczesnej... i
            chyba zaluje ze tego nie zrobilem, gdyz... sie kut... nalezalo-
            niedowartosciowany konus!!!
        • Gość: Bugi Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.ipt.aol.com 27.11.02, 21:39
          Sieszkowski byl staszny A co do wkuwania. Pamietam, ze pod koniec semestru
          odpytywal nas z testu, ktory stanowily 20 strony A4 materialu. Wszystko mialo
          byc na blache. Pamietam jeszcze, jak Sieka wpadal do damskiej toalety z
          okrzykiem na ustach "piec minut do dzwonka, palacze wychodic", a potem zrywal
          demonstracyjnie plakaty nikotynowe wiszace przy gabinecie lekarskim.
          Zdarzylo sie tez na wycieczce na Ukraine, ze pan Sieczkowski uwalony juz winem
          czy czyms tam, wybakal, iz kobieta by miec dobre oceny u niego powinna byc
          przede wszystkim ladna. Bylam swiadkiem, jak Sieka postawil mojej kolezance (
          nie za pieknej- Justyna sorry)ultimatum: albo on ja obleje na drugi rok, albo
          nie,ale ona musi zmienic szkole. No i zmienila, bo szkoda jej bylo stacic rok.
        • Gość: ania Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.acn.waw.pl 19.12.02, 22:08
          ja! (rocznik 72) za to, ze najpierw zrobil dziecko dziewczynce 15letniej, potem
          drugie i chyba trzecie... a potem przerzucil sie na mlodsza (plotka glosi ze
          uczennice!) a przy tym - zupelnie swietojebliwie zarabial w kosciolku grajac na
          organach... cos mi sie nie zgadza... ale ja niewierzaca jestem:)
          pozdrawiam!:)
          P.S.
          moja wychowawczynia byla p. Majewska:) Kilanowska zwana Kielnia dala mi sie
          swego czasu we znaki... Sieczkowskiego wspominam a raczej staram sie nie
          wspominac... horrorow nie lubie:) ale kocham to moje stare liceum... mam dzieki
          niemu meza:) a maz kazal pozdrowic Tajfuna:)))
          • buggi Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) 19.12.02, 23:38
            straszne rzeczy napisalas, dwa razy czytalam i jakos wierzyc mi sie nie chce,
            ale do Sieki wszystko podobne. O maryja!
    • Gość: mikhael Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.lame.org / 192.168.4.* 20.11.02, 10:59
      Tak... Skoro już tylu Wzpaniałych przede mną tu się wzruszyło to i na mnie
      czas. W ogóle nieźle że to forum się tu znalazło (nauma - gratz za pomysł). A
      Budzik - pamiętasz jeszcze panią Gać od polskiego? hehehe... Z nauczycieli dla
      mnie nummer eins jest JB Brojan. Jak na studiach politechnicznych miałem fizykę
      na pierwszym roku to okazało sie że wszystko to już przerabiałem w liceum... No
      i pan Wójcik z matmy - podobna historia. Wielki szacunek dla nich.
      • Gość: duda Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 26.11.02, 13:55
        Gość portalu: mikhael napisał:

> Tak... Skoro już tylu Wzpaniałych przede mną tu się wzruszyło to i na mnie
        > czas. W ogóle nieźle że to forum się tu znalazło (nauma - gratz za pomysł). A
        > Budzik - pamiętasz jeszcze panią Gać od polskiego? hehehe... Z nauczycieli
        dla
        > mnie nummer eins jest JB Brojan. Jak na studiach politechnicznych miałem
        fizykę
        >
        > na pierwszym roku to okazało sie że wszystko to już przerabiałem w liceum...
        No
        >
        > i pan Wójcik z matmy - podobna historia. Wielki szacunek dla nich.

my tu gadu, gadu, a pani lucynka gac pewnie nadal siedzi w szpitalu dla nerwowo
        chorych, a to chyba wlasnie budzik dal jej najwiecej popalic!!! no, bez
        falszywej skromnosci, ja tez sie przysluzylem do zrujnowania jej zdrowia
        psychicznego. tylko w drugim semestrze mialem z polskiego 11 niedost., a
        pozostalych ocen moze 5 lub 6, a i tak zdalem. pani gac byla siostra
        milosierdzia, a my bylismy dla niej takimi ch..ami :-)
        • Gość: kumpel dudy Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 26.11.02, 14:46
          Temat ginie?
          Gdzie się podziali Ci wszyscy absolwenci Goethego-Modzelewskiego. Tylko nie
          mówcie że nie zaglądacie do Gazety? Yntelygencja przecież z was wyrosła........
          Pisać, pisać, pisać.......
        • Gość: Budzik Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.cofund.org.pl 27.11.02, 17:25
          No, Duda, przegiąłeś w tym momencie. Ja je tylko powiedziałem, że jestem
          doustny, jak ona mi powiedział, żebym nie był dowcipny... A poza tym to
          pamiętne są nasze bitwy na papierowe "plujki" z rurek, latanie Wojtiego, żeby
          mu nie postawiła kolejnej lufy i wiele, wiele innych...
          Ja najbardziej tęsknię za Rosią i za Niesłuchowską...
          I, rzecz jasna, za winklem!
          Pozdro!
          • Gość: Filip Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.02, 13:49
            Gość portalu: Budzik napisał(a):

> I, rzecz jasna, za winklem!

Drogi Mikolaju!
            Czy masz na mysli walenie alpagi w smietniku za szkola? Jesli tak, to jak tez
            juz za tym tesknie... Moze by jakas popraweczke urzadzic? ;)

Filo
            • kambodja Rocznik 76' klasa D 29.11.02, 15:05
              No własnie jest tu ktoś z rocznika 76 z klasy D ???
              Coś wam powiem dzieki Sieczkowskiemu (oj przeklinałam Go w szkole
              przeklinałam.....) zdałam na prawo. Margaryna rzeczywiście była makabryczna, a
              czy ktoś pamieta Panią Mięgoć ??? To rusycystka - można by było o niej założyć
              osobny wątek .....
              Z niemca była Tomaszewska - dość niezła-wymęczyła, ale teraz coś umiem.
              też pamiętam "strajk" - oj pamietam - gdy młodszy chyba o rok rocznik
              zainspirował w obronie polonistki. Ojej a jak się nazywała genialna
              biologiczka -bardzo wymagająca (klasówki robione na podstawie testów z AM) ale
              super sympatyczna. Rosyjski to też była Niesłuchowska-to była babka z klasą ?
              No to jest tu jakieś towarzystwo ze słynnej klasy D ?????
              • Gość: Bugi Re: Rocznik 76' klasa D IP: *.ipt.aol.com 30.11.02, 22:50
                Zupelnie nie moge dostac sie na Twoje forum, mimo iz sie zalogowalam.
                Chcialabym cos dorzucic od siebie.Pozdrowienia, Bugi
                • kambodja Re: Rocznik 76' klasa D 02.12.02, 09:26
                  Mam nadzieję, że już możesz-bo "wpuściłam" następne osoby. Sprawdź !
        • Gość: ksiestwo Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: 217.153.47.* 06.12.02, 11:48
          tu ksiestwo
          • Gość: maciejka Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.02, 22:47
            no hej glowna koszykaro ;)
        • Gość: ksiestwo Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: 217.153.47.* 06.12.02, 11:50
          chce sie tylko przychylic do wypowiedzi mani (tosi) i adasia (dudy). to
          wlasnie w tym liceum poznalam przyjaciol na cale zycie, a kadra
          pedagogiczna... pelna klasa!!!! BRAWO Pani Ostas!!!!!za moich czasow to ona
          rzadzila i to jak!!!! pozdrawiam
      • Gość: AT Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: 195.217.253.* 27.06.03, 11:28
        Morszczuk! A co ty teraz porabiasz, kolego z klasy i parafi :)))))
        Nigdy nie zapomne Michala w bluzie z trupimi czachami na mszy niedzielnej
        gadajacego z ambony :)
    • Gość: mirmił Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.11.02, 11:37
      Elo znajomi z getta, co mnie sklonilo zeby cos napisac-chyba sentyment choc
      jestem nie doszłym absolwentem.
      Co wspominam, to pamiętnny strajk(do konca nie jestem przekonany czy słuszny).
      A z profesury to bylo ich wielu, kazdy to "osobistość" lub kandydat jak by
      powiedział Hose.
      Ilekroć oglądam "Na krawędzi" przypomina mi sie Frau Ostas i "HANG ON", ta to
      nóżkami przebierała...hehe.
      pozdowienia dla wszystkich którzy mnie pamiętają.
      • Gość: Monty Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.02, 12:37
        no ładnie się porobiło...

pozdrawiam wszytskich, którzy kończyli ta zajebista szkołę! ( choć bywało
        różnie)

szukam ludzi rocznik 79...
        najlepiej z B klasy. może ktoś się znajdzie

sciskam każdego kto się na tej sronie znalazł
        • Gość: maciejka Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.02, 22:36
          o'la, tak sie sklada ze ja tez ten nieszczesny 79-ty ;)
          • Gość: jashmin Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.bbn.gov.pl 12.05.03, 20:25
            pozdro macieja!! mała mariola z klasy D - taka niepozorna ale może pamiętasz :-
            ) kumpela zoi !
      • Gość: Monty Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.02, 12:38
        no ładnie się porobiło...

pozdrawiam wszytskich, którzy kończyli ta zajebista szkołę! ( choć bywało
        różnie)

szukam ludzi rocznik 79...
        najlepiej z B klasy. może ktoś się znajdzie

sciskam każdego kto się na tej sronie znalazł

MONTY...
      • Gość: Sloniu Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.acn.pl 15.01.03, 13:28
        Siemka, Ty chodziles do klasy z Olivka i Cyranem- Twoja ksywka jakas znajoma-
        ale u mnie juz skleroza, bo lata leca. Ja chodzilem do "E" z Budzikiem, Filem,
        Galazkiem, Wardeckim (czemu nie ma tu jeszcze jego wpisu??), Woytim, Michalka...
        Mirmil- zdecydowanie pamietam taka ksywke- chyba pare piwek razem zrobilismy..
      • Gość: **** Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.chello.pl 05.04.03, 22:14
        Frau Ostas nadal uczy - jest nieusuwalna.
    • Gość: Tosia Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.chello.pl 01.12.02, 22:23
      Pozdrawiam moją kochaną klasę D (rocznik 78), z którą cały czas mam kontakt...
      Lepszych Przyjaciół już na pewno nie znajdę. No i pozdrowienia dla Filipa z E,
      bo tak się jakoś stało, że spędził z nami kilka imprez :-)))
      Adaś, a może wyjaśnimy na forum gdzie zeszyt!!!
      • Gość: Filip z E Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.02, 17:35
        Dziekuje, Tosiu, dziekuje...
        I nie kilka, tylko wiecej, i podziekujta Ksiestwu ;)

Filipski
        • kambodja Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) 03.12.02, 10:15
          A prof. Brojana jeżdżącego na rowerze do szkoły z Ursynowa (widziałam ostatnio
          w metrze - zmiana środka lokomocji......), grającego w badmingtona na dużej
          przerwie, dającego "cudowne czekoladki" na pierwszej klasówce .......
          • Gość: Filo z E Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.02, 10:40
            Nastepnym razem spytaj go jak sie mu pompowalo oponki w rowerze... ;))
            Ale powiem, ze szok!!! Bronek sie przesiadlo do metra... czas umierac!! ;)

Filo T.
            • Gość: balcer Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.02, 13:26
              witam witam - Pan Rezyser W d.pę lepsy !
              no i oczywiści Mirmil - tylko nie pamietam czy Osobistość czy Kandydat
              Tosie jak zwykle gorąco
              Sentymentalnego Muma
              Adam ChCWD :-)
              • Gość: Filip z E Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.02, 15:19
                Gość portalu: balcer napisał(a):

> witam witam - Pan Rezyser W d.pę lepsy !

No ja pierdziu!
                Tyle lat i sie nie oduczyl ;)

Phil
              • Gość: duda Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 03.12.02, 19:58

> witam witam - Pan Rezyser W d.pę lepsy !
                > no i oczywiści Mirmil - tylko nie pamietam czy Osobistość czy Kandydat
                > Tosie jak zwykle gorąco
                > Sentymentalnego Muma
                > Adam ChCWD :-)

wzajemnie ty k.
                • Gość: hans Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: proxy / 193.0.117.* 03.12.02, 20:01

> Gość portalu: balcer napisał(a):
                  >
                  > > witam witam - Pan Rezyser W d.pę lepsy !
                  > > no i oczywiści Mirmil - tylko nie pamietam czy Osobistość czy Kandydat
                  > > Tosie jak zwykle gorąco
                  > > Sentymentalnego Muma
                  > > Adam ChCWD :-)
                  >
                  >
                  > wzajemnie ty k.

a mnie nie pozdrowisz?
                  • Gość: duda Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 03.12.02, 20:07
                    Gość portalu: hans napisał(a):

> Gość portalu: duda napisał(a):
                    >
                    > > Gość portalu: balcer napisał(a):
                    > >
                    > > > witam witam - Pan Rezyser W d.pę lepsy !
                    > > > no i oczywiści Mirmil - tylko nie pamietam czy Osobistość czy Kandyda
                    > t
                    > > > Tosie jak zwykle gorąco
                    > > > Sentymentalnego Muma
                    > > > Adam ChCWD :-)
                    > >
                    > >
                    > > wzajemnie ty k.
                    >
                    > a mnie nie pozdrowisz?

fuck you!
                    nie moge byc szczery, bo cenzura mnie wywali!
                    • Gość: maszmi Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.proxy.aol.com 06.03.04, 21:24
                      Moj Boze!!!30 lat temu robilam w Modzelewskim mature.Jak ten czas leci!Mnie tez
                      uczyli: Długołęcka,Wójcik i Łuczywek.Był też rusycysta Marczuk-wspaniały
                      człowiek.Moim wychowawcą był Królikowski.
                      Pozdrawiam wszystkie roczniki
                      Maszmi
                      • Gość: Selenga Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 23:40
                        Wygląda na to, że jesteś z klasy mojej siostry :-)))
                        Może jakiś kontakt?
                        Ja kończyłam tę szkołę 2 lata wcześniej :-)))))
                        Pozdrowienia dla wszystkich z mojego rocznika i innych sąsiednich roczników :-
                        ))))
                  • Gość: balcer Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: 193.0.125.* 04.12.02, 14:07
                    nie wiem czy cos o Konserwie wspominac czy nie...:-)
                    • Gość: hans Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.02, 14:44

> nie wiem czy cos o Konserwie wspominac czy nie...:-)

chyba Cie za to nie zapuszkuja:)
                • Gość: Sloniu Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.acn.pl 15.01.03, 13:35
                  No prosze i obywatel Balcerek sief pojawil- jak tam zamilowanie do basketu???
                  A co do Fila- to u niego w klasie (u nas) tez zostal panem rezyserem :) Panie
                  rezyseze :)
          • Gość: dorotka Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.chello.pl 10.09.03, 22:12
            Na pierwszej, i - o litościwy panie Brojanie - jedynej, klasówce dał każdemu po
            bebtce na "rozgrzanie mózgów, ale chyba nie pomogło. Na rowerze jeżdzi nadal i
            dbając o zdrowie innych krzyczy "bi pip", zamiast dryndać.
          • Gość: dorotka Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.chello.pl 10.09.03, 22:14
            Na pierwszej i, o miłościwy panie Brojanie, jedynej klasówce rozdał nam bebtki
            na " na rozgrzanie mózgó", ale chyba nie pomogło. Na rowerze nadal jeżdzi i
            zamiast dryndać krzyczy "bipip".
      • Gość: hans GDZIE JEST ZESZYT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: proxy / 193.0.117.* 03.12.02, 19:42
        wlasnie QRWA!!!!!!!!!
        KTO ZAJEBAL ZESZYT??? TO MY SIE Z ADASIEM I ROMANTYCZNYM MULAKIEM I KOLEGA
        MACIEJEM P. MECZYLISMY PRZEZ NIEMAL TRZY LATA, A KTOS SIE NIE BAL I ...
        ABSOLUTNIE POPIERAM POMYSL TOSI (JEDNAK NIE BUTWIEJA...) I DOMAGAM SIE
        PUBLICZNYCH WYJASNIEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość portalu: Tosia napisał(a):

> Pozdrawiam moją kochaną klasę D (rocznik 78), z którą cały czas mam
        kontakt...
        > Lepszych Przyjaciół już na pewno nie znajdę. No i pozdrowienia dla Filipa z
        E,
        > bo tak się jakoś stało, że spędził z nami kilka imprez :-)))
        > Adaś, a może wyjaśnimy na forum gdzie zeszyt!!!
    • Gość: niespodzianka Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: proxy / 193.0.117.* 03.12.02, 19:27
      Tobiasz co się wam urodziło?
      • Gość: duda Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 03.12.02, 19:41
        Gość portalu: niespodzianka napisał(a):

> Tobiasz co się wam urodziło?

dobre pytanie! sam jestem ciekaw!
    • Gość: niespodzianka Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: proxy / 193.0.117.* 03.12.02, 19:29
      Kiedy napiszą coś ciekawego Plotkary z Goethego?
      • Gość: duda Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 03.12.02, 19:42

> Kiedy napiszą coś ciekawego Plotkary z Goethego?

nie martw sie o nie. gowno zawsze wyplywa na wierzch...
    • Gość: niespodzianka Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: proxy / 193.0.117.* 03.12.02, 19:33
      Przyłączamy się wszyscy do gratulacji z okazji ślubu Karli i Dariusza!
      GRATULACJE!!!
      • Gość: duda Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 03.12.02, 19:43

> Przyłączamy się wszyscy do gratulacji z okazji ślubu Karli i Dariusza!
        > GRATULACJE!!!

bez komentarza
        • Gość: niespodzianka Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: proxy / 193.0.117.* 03.12.02, 19:44

> Gość portalu: niespodzianka napisał(a):
          >
          > > Przyłączamy się wszyscy do gratulacji z okazji ślubu Karli i Dariusza!
          > > GRATULACJE!!!
          >
          >
          > bez komentarza

Adaś stać Cię na więcej!
    • Gość: ups Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: proxy / 193.0.117.* 03.12.02, 19:36
      Zrzutka na nowe podłogi dla Fraczka!
      • Gość: oops Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: proxy / 193.0.117.* 03.12.02, 19:42
        po ile? 1,20 zl?
        • Gość: duda Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 03.12.02, 19:45
          Gość portalu: oops napisał(a):

> po ile? 1,20 zl?

a jak nie bedzie miala wydac z 2 zl?
          • Gość: hans Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: proxy / 193.0.117.* 03.12.02, 19:52

> Gość portalu: oops napisał(a):
            >
            > > po ile? 1,20 zl?
            >
            >
            > a jak nie bedzie miala wydac z 2 zl?

to odda pozniej z procentami!
            • Gość: duda Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 03.12.02, 19:55
              Gość portalu: hans napisał(a):

> Gość portalu: duda napisał(a):
              >
              > > Gość portalu: oops napisał(a):
              > >
              > > > po ile? 1,20 zl?
              > >
              > >
              > > a jak nie bedzie miala wydac z 2 zl?
              >
              > to odda pozniej z procentami!

czy pobierzemy tez prowizje? a moze by tak zaoferowac mozliwosc przewalutowania
              kredytu, np. na euro lub CHFy?
      • Gość: duda Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 03.12.02, 19:44
        Gość portalu: ups napisał(a):

> Zrzutka na nowe podłogi dla Fraczka!

ja nie mam z ich demolka NIC wspolnego...!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Plotkara zGoethego Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.chello.pl 03.12.02, 22:28
      Z moich plot wynika, że urodził się synek Kacperek.
      • Gość: Filip z E Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.02, 11:05
        Tak wlasnie sie stalo!
        Kacperinio konczy dzis miesiac i jest niezly agent. Rano, przy kielonku, prosil
        Was pozdrowic ;)

Filo
        • Gość: hans Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.02, 12:23
          Gratulacje! Mam nadzieje, ze Kacperinio jest chociaz troche podobny do mnie...

Gość portalu: Filip z E napisał(a):

> Tak wlasnie sie stalo!
          > Kacperinio konczy dzis miesiac i jest niezly agent. Rano, przy kielonku,
          prosil
          >
          > Was pozdrowic ;)
          >
          > Filo
        • Gość: ? Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.02, 12:27

> Tak wlasnie sie stalo!
          prosil
          >
          > Was pozdrowic ;)
          >
          > Filo

A moze wiesz-tak przy okazji, co urodzilo sie Marcie i Hiszpanowi?
          • Gość: ! Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.02, 16:39
            Gość portalu: ? napisał(a):

> A moze wiesz-tak przy okazji, co urodzilo sie Marcie i Hiszpanowi?

Corka.
          • Gość: mike Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.lame.org / 192.168.4.* 17.01.03, 12:05
            Tak konkretnie to Laura Christina ma na imie
        • Gość: Słońce Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.02, 12:30

> Tak wlasnie sie stalo!
          prosil
          >
          > Was pozdrowic ;)
          >
          > Filo

Gratulacje syna! i wszystkiego najlepszego dla Kacperinia.
        • Gość: balcer Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.02, 20:47

> Tak wlasnie sie stalo!
          prosil
          >
          > Was pozdrowic ;)
          >
          > Filo

Szacuneczek dla rodzicow, ale jak Kasperunio bedzie choc troche jak nasz Pan
          rezyser to bedzie sie dzialo !
    • Gość: Tosia Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.chello.pl 04.12.02, 21:02
      Ja też całuję to maleństwo. A jak trochę podrośnie, to go zabiorę na piwko
      (chyba że się będzie wstydził iść na piwo ze starą babą).
      Buźka duża!!!
      • Gość: Filip Re: XLIX LO Goethe (d. Modzelewski) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.12.02, 10:07
        A gdzie moje obiecane piwko na kozetce, obiecane lat temu 8, obiecane jeszcze w
        zamierzchlych czasach licealnych???
        • Gość: sol