sibeliuss 18.11.08, 09:10 Ministerstwo Środowiska planuje odrzucenie protestu Zielonego Mazowsza, który blokuje przebudowę wiaduktu na Andersa. www.zw.com.pl/artykul/2,307195_Odblokowac_Andersa.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tom_aszek Gdzie się zmieści ruch z przebudowanego wiaduktu? 18.11.08, 11:17 Abstra-ując od protestów ekologów czy też "ekologów": Nowy wiadukt ma być szerszy, po dwa pasy w każdym kierunku, tak? Ale gdzie zmieści się ruch kołowy z dwu pasów wiaduktu _w_stronę_Bankowego, bo przecież nie w wąskiej ulicy Andersa? Ugrzęźnie na skrzyżowaniu przy Ibisie? Poszerzenie ulicy Andersa na odcinku Stawki - Bankowy? Niby jest miejsce... Ale co z projektowaną (realistycznie czy nierealistycznie) stacją metra "Muranów" koło Anielewicza? Czy nei powinno to wszystko być przemyślane tak jakoś... kompleksowo? Może chaotycznie pytam, ale tak mi się akurat nasunęło, a poranna kawa jeszcze nie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Burczy dupa Re: Gdzie się zmieści ruch z przebudowanego wiadu IP: *.chello.pl 18.11.08, 11:35 Tej stacji raczej nie będzie , a co do protestu Ekoludzi zastanawia mnie fakt co sięstało że Ekoludki tak protestowali przeciw budowie CH Arkadia , bo tam niby lęgowiska były , po 2 latach jak im się coś w kieszeń wypchało zgodę wydali Czyżby teraz znowu chcieli zarobić trochę kasy ? W cofnięci protestu przeciw budowie Arkadii powinno zająć się ABW czy nie doszło do Korupcji Odpowiedz Link Zgłoś
warzaw_bike_killerz korupcja?? Ha ha ha!! ABW? CBA? moze CIA? 18.11.08, 12:22 Korupcji podlega tylko funkcjonariusz publiczny. Stowarzyszenia anonimowych cywilow dobrze o tym wiedza! Tak wiec, korupcja Zielonych nie ugryziesz, bo oni albo dokonuja pewnych czynnosci, albo nie, w zaleznosci od okolicznosci, ale funkcjonariusze publiczni zajmuja sie czynnosciami zgloszonymi przez zielonych. To tak, jakbys poszedl do swojego sasiada i z uwagi na glosna muzyke, zadal rekompensaty za utracony sen powiedzmy w wysokosci 5000 PLN, albo bedziesz dochodzil swoich praw przed sadem oraz zawiadomil policje i prokurature. Masz do wyboru :) To jest bardzo popularny schemat, znam go z wyzszej polki radcow prawnych. Gdy sie noga podwinie (przy probie odzyskania naleznosci z rekompensaty), dopiero wtedy musisz znalezc alternatywna propozycje dla prokuratora i policjanta, aby skutecznie Ciebie zmusic do poddania sie propozycji rekompensaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: Gdzie się zmieści ruch z przebudowanego wiadu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.08, 11:45 > Nowy wiadukt ma być szerszy, po dwa pasy w każdym kierunku, tak? Ale gdzie > zmieści się ruch kołowy z dwu pasów wiaduktu _w_stronę_Bankowego, bo przecież > nie w wąskiej ulicy Andersa? Dokładnie tam, gdzie mieści się ruch z Mickiewicza (też 2 pasy w każdym kierunku). Dwujezdniowy wiadukt po prostu nieco wydłuża istniejący odcinek posiadający 2 pasy, którego początek jest na pl. Wilsona. Dodatkowo, w miarę rozbudowy i wzrostu znaczenia Obwodnicy Śródmiejskiej, coraz większa część pojazdów będzie skręcać w Słomińskiego. Budowa 2 pasów do tego akurat miejsca ma więc dość głęboki sens. Odpowiedz Link Zgłoś
tom_aszek Re: Gdzie się zmieści ruch z przebudowanego wiadu 18.11.08, 12:11 Gość portalu: bolo napisał(a): > Dwujezdniowy wiadukt po prostu nieco wydłuża istniejący odcinek > posiadający 2 pasy, którego początek jest na pl. Wilsona. Zgadza się, ale ja pytam o kierunek _do_ centrum. Czyli ruch dwoma pasami od pl. Wilsona do Stawek a dalej - pojazdy z dwu pasów w jednopasową Andersa?! > w miarę rozbudowy i wzrostu znaczenia Obwodnicy Śródmiejskiej "Obwodnicy"? Ha. Ha. Ha. > coraz większa część pojazdów będzie skręcać w Słomińskiego. Jak skręcać?? Z wiaduktu będą (?) piesze zejścia na perony Dw. Gdańskiego ale o połączeniach ze Słomińskiego nie słychać? Odpowiedz Link Zgłoś
le.chujarek Re: Gdzie się zmieści ruch z przebudowanego wiadu 18.11.08, 13:01 > Jak skręcać?? Z wiaduktu będą (?) piesze zejścia na perony Dw. > Gdańskiego ale o połączeniach ze Słomińskiego nie słychać? a choćby tak: tinyurl.com/5joddy poza tym przy rozbudowie śr. obwodnicy mozna pomysleć nad skrętem z dawidowskiego w lewo Odpowiedz Link Zgłoś
tom_aszek Taki dojazd to spaghetti a nie dojazd 19.11.08, 09:32 le.ch...arek napisał: > a choćby tak: > tinyurl.com/5joddy Toż to rozwinięte spaghetti, makabra a nie dojazd :) Właśnie projektowania czy też utrzymywania takich pokręconych "marszrut" powinno się unikać. Ul. Słomińskiego w ogóle ma kiepskie połączenia z poprzecznymi. Dojazd z/do Wisłostrady pokręcony, z/do ul. Andersa tak samo, pod Dw. Gdański można podjechać tylko z jednej strony... Odpowiedz Link Zgłoś
le.chujarek Re: Taki dojazd to spaghetti a nie dojazd 19.11.08, 12:03 > Toż to rozwinięte spaghetti, makabra a nie dojazd :) ale jeśli skręci sie z dawidowskiego w lewo, to sytuacja się mocno upraszcza. trzeba o tym pomyśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
uzman Re: Odblokować Andersa 18.11.08, 12:12 Ministerstwo Środowiska ma gdzieś opinie ekologów. Nie pierwszy już raz to pokazało. Moim zdaniem, ten wiadukt w ogóle nie powinien istnieć. Przed wojną go nie było i było dobrze.Teraz jeszcze więcej ludzi będzie wjeżdżać do centrum i zadepczą śródmiejsckie wróble, gołębie i szczury. No ale "puszkarzy" nie obchodzi nic poza czubkiem własnego gaźnika! Odpowiedz Link Zgłoś
uzman Zapomniałem dodać 18.11.08, 12:14 No i jeszcze będzie wstyd przez zagranicznymi turystami. Byłem w wielu miastach świata, ale nigdzie nie widziałem takiego wiaduktu. Kolejne miejsce, którego będę unikał podejmując zagranicznych gości. Tylko w Polsce jest to możliwe. Wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
tom_aszek Re: Zapomniałem dodać 19.11.08, 09:37 uzman napisał: > Byłem w > wielu miastach świata, ale nigdzie nie widziałem takiego wiaduktu. > Kolejne miejsce, którego będę unikał podejmując zagranicznych gości. Jak to? Wreszcie mamy rozwiązanie komunikacyjne niespotykane w innych krajach. Więc go nie unikaj, ale przeciwnie - wszystkich zagraniczniaków tam przywieź, niech podziwiają :) A poważnie - czego nie widziałeś? Zwykłego wiaduktu nad torami kolejowymi? To nie jego trzeba się wstydzić, tylko tego, że wiadukty i inne takie są w tak fatalnym stanie technicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Odblokować Andersa 18.11.08, 20:30 Przed wojną był. Został wybudowany w latach 1935-37. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kixx Re: Odblokować Andersa IP: *.acn.waw.pl 18.11.08, 20:38 czyli powstal po wojnie uzman to czlowiek wyjatkowo starej daty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Odblokować Andersa IP: *.chello.pl 18.11.08, 20:40 Przed wojną taki wiadukt był. Od 1937 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
uzman Re: Odblokować Andersa 18.11.08, 21:02 Dla mnie ta druga, to nie była żadna wojna, tylko zwykłe chamstwo! Z wojen światowych uznaję tylko najazdy Mongołów, rzezie Tamerlana, wojny napoleońskie, wojnę secesyjną, piewszą wojnę światową i Wietnam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liber Re: Odblokować Andersa IP: *.sgcib.com 19.11.08, 11:35 "No ale "puszkarzy" nie obchodzi nic poza czubkiem własnego gaźnika!" Od ładnych już kilku lat powszechnym stało się zasilanie wtryskowe. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Odblokować Andersa 20.11.08, 06:49 trzeba zburzyć też mosty które nie mają linii tramwajowych oraz most w Górze Kalwarii zeby TIRy jeździły przez centrum Warszawy. A jak komuś się nie podoba, to może się z Warszawy wyprowadzić Odpowiedz Link Zgłoś