Dodaj do ulubionych

SZB- spotkanie w ZTM

22.09.06, 12:04
SZB stara się o spotkanie z dyrekcją ZTM...
Jak sie domyślacie - są trudności.
Urzędnikom sie wydaje, że są przez nas powołani,
by bronić jakichś dóbr przed nami!
Narazie grzecznie czekam na odpowiedź sekretariatu w tej sprawie, bo najpierw
nie chcieli w ogóle wskazać terminu spotkania, ale po lekkiej pogadance, mają
taki termin wskazać.
Jeśli nie odpowiedzą do poniedziałku do 16 - proponuję przystąpić do innych
form aktywności społecznej...
Tymczasem może są wśród nas ci, którzy wcześniej kontaktowali się z ZTM
(pisemnie, ustnie), aby towarzyszyli nam w dalszych rozmowach. Będziemy mieli
większą siłę, jeśli w tej sprawie stowrzymy jeden "blok". Spróbujemy najpierw
grzecznie i spokojnie...
SZB.Alicja
Obserwuj wątek
    • barwa1 Re: SZB- spotkanie w ZTM 25.09.06, 15:09
      Termin jest...smile
      Teraz tylko trzeba zebrac informacje.
      SZB.ALicja
      • mieszbia Re: SZB- spotkanie w ZTM-3 października. 27.09.06, 13:25
        barwa1 napisała:

> Termin jest...smile
        > Teraz tylko trzeba zebrac informacje.

Umówieni jesteśmy 3 października o godz.10.00.
        Kto chciałby z mieszkańców ZB wziąść w nim udział?Czekamy na chętnych.
        Wcześniej proponuję spotkać się i osobiście porozmawiać,jak chcielibyśmy,żeby
        autobusy u nas kursowały.Możemy spotkać się w obecnej siedzibie SZB na
        ul.Zdziarskiej 82 np. w poniedziałek o godz.17.Proszę tylko o wcześniejszy
        kontakt telefoniczny 022-424 57 97.
        Pzdr,Piotr SZB.
      • pazurek3 Re: SZB- spotkanie w ZTM 27.09.06, 13:31
        Czy moglibyście przy okazji rzucić temat przedłużenia 104 i 304 w jakieś
        cywilizowane miejsce (np. tramwaje na Rembielińskiej, a optymalnie jakaś stacja
        metra!)??? Albo choćby jednego znich (304?). No i częstotliwość kursowania
        tychże... Ja zaraz wyślę stosowne pisemko na adres ZTM (jest w innym wątku).
        Ponieważ ZTM się broni, że nie ma infrastruktury, to przypominam, że na
        Białołęckiej niedaleko mostku na Kanale jest gotowa pętla autobusowa. Pewnie
        trzeba by ją trochę odświeżyć, ale to już nie to samo co budowa nowej!
        Pozdrawiam.
    • chaladia Re: SZB- spotkanie w ZTM 25.09.06, 15:40
      Tramwaj na ZB. Wobec braku perspektyw na TOG i TMP w najbliższych latach
      jednotorowa linia tramwajowa od pętli Annopol wzdłuż TT i do Vikinga, Agromana
      i Derb mogłaby powstać w rok (jakby ktoś chciał to szybko zrealizować) i
      skutecznie odciążyć ruch samochodowy na TT łącząc Stację Metra Dw.Gdański z ZB.
      I nie za drogo by to wyszło...
      • mieszbia Re: SZB- spotkanie w ZTM 25.09.06, 18:01
        chaladia napisał:

> Tramwaj na ZB. Wobec braku perspektyw na TOG i TMP w najbliższych latach
        > jednotorowa linia tramwajowa od pętli Annopol wzdłuż TT i do Vikinga,
        Agromana
        > i Derb mogłaby powstać w rok (jakby ktoś chciał to szybko zrealizować) i
        > skutecznie odciążyć ruch samochodowy na TT łącząc Stację Metra Dw.Gdański z
        ZB.
        > I nie za drogo by to wyszło...
        >

Chaladia - dołaczysz do nas?
        Czekamy na Twój odzew.
        Pzdr,Piotr SZB.
        • chaladia Re: SZB- spotkanie w ZTM 25.09.06, 19:36
          To znaczy co niby miałbym zrobić?
          Jak się tam pojawię z moim nieporęckim meldunkiem, to ich tylko rozdrażnię.
          A jako wnuk organizatora warszawskich tramwajów po I WŚ - tym bardziej.
          • mieszbia Re: SZB- spotkanie w ZTM-do Chaladii. 26.09.06, 01:28
            chaladia napisał:

> To znaczy co niby miałbym zrobić?
            > Jak się tam pojawię z moim nieporęckim meldunkiem, to ich tylko rozdrażnię.
            > A jako wnuk organizatora warszawskich tramwajów po I WŚ - tym bardziej.
            >

Jak widać po Twoich wypowiedziach nie tylko w genach posiadasz sympatię do
            czystego ekologicznie transportu miejskiego.
            Masz ciekawą koncepcję uruchomienia linii tramwajowej na Zieloną Białołękę.
            Co prawda może to zostanie zrealizowane za x lat,ale warto takie pomysły
            przedstawiać.
            A na dzień dzisiejszy trzeba zastanowić się,jak dostępne linie autobusowe
            przeorganizować,aby jak największa ilość mieszkańców była zadowolona.
            Czasami pomysły osób nie zajmujacych sie danym tematem zawodowo przynoszą
            zaskakujące efekty.
            A w ZTM nikt zapewne o meldunek nie będzie pytał.

Pzdr,Piotr SZB.
        • corfu Re: SZB- spotkanie w ZTM 25.09.06, 20:50
          sprawdź pocztę
          • chaladia Re: SZB- spotkanie w ZTM 25.09.06, 21:56
            Nic nie ma.
            • barwa1 Re: SZB- spotkanie w ZTM 26.09.06, 10:12
              Chaladia,
              gdyby nam wszystkim chcieli sprawdzić meldunki, to nie moglibyśmy w żadnej
              sprawie z nikim rozmawiać na Białołęce!
              Nie przejmujmy się i do dzieła!
              Zameldujemy się później! smile)
              SZB.Alicja
              • chaladia Re: SZB- spotkanie w ZTM 27.09.06, 18:47
                OK. Rozmawiałem ze znajomym automatykiem (Mieszka na Agromanie) - mam nadzieję,
                że się tu odezwie. Ma ściągnąć ofertę z jakiejś firmy ko0lejowego AKPiA
                udowadniającą, że możliwe jest zorganizowanie za niewielką kasę systemu
                sterowanie linią jednotorowiskową z mijankami. Takie systemy funkcjonują w
                całym cywilizowanym świecie, a i bez świetłowodów tak jeździła kolejka z
                Wilanowa do Grójca przez Powsin, Klarysew, Jeziornę, Piaseczno itd. I nie było
                w jej historii czołowego zderzenia...

Co do Waszej uwagi, że to temat nie później, to się nie zgodzę. Rezerwa przy
                Trasie Toruńskiej jest. Na ZB jest parę niewykonanych i nie przewidzianych do
                realizacji dróg, pod które były rezerwy drogowe, więc nie powinno być kłopotów
                z wykupem. Tym bardziej, że taki tramwaj podniesie wartość działki obok o rząd
                wielkości. Tory układa się szybko i łatwo, co powkazała budowa na Bemowie.
                Wciąż uważam, że za 18 miesięcy ZB może mieć połączenie z Metrem Dw.Gdański z
                dojazdem 25 minut bez względu na korki na jezdniach.

Bi9orąc pod uwagę termin oddania do użytku Mostu Pónocnego i zapowiadane
                pandemonium remontu Mostu Toruńskiego to JEST CIEKAWA OPCJA na "już".
                • barwa1 Re: SZB- spotkanie w ZTM 28.09.06, 10:52
                  Chaladia,
                  zdąrzysz ściągnąć materiały na spotkanie we wtorek?
                  Byłoby super!
                  Bylibyśmy lepiej przygotowani. Mógłbyś temat zreferować?
                  SZB.Alicja
                  • chaladia Re: SZB- spotkanie w ZTM 29.09.06, 19:34
                    Materiałów nie zdobędę. Brak podkładu (trasy), co gorsza wszystkie firmy są
                    obecnie zawalone robotą i wyciągnięcie od nich oferty w jeden dzień to jest
                    mission impossible.

O której to spotkanie i gdzie, bo ja mam sporo zaplanowane na przyszły tydzień
                    i nie wiem, czy będę mógł się "urwać".
                    • mieszbia Re: SZB- spotkanie w ZTM 30.09.06, 02:15
                      chaladia napisał:
                      > O której to spotkanie i gdzie, bo ja mam sporo zaplanowane na przyszły
                      tydzień
                      > i nie wiem, czy będę mógł się "urwać".

We wtorek o 10 na Senatorskiej.
                      • chaladia Re: SZB- spotkanie w ZTM 02.10.06, 16:11
                        No i właśnie ustalono mi spotkanie w ważnej sprawie na 10:00 jutro.
                        Więc przyjść nie będę mógł.
                        Szkoda...
    • rzbieski Re: SZB- spotkanie w ZTM 28.09.06, 10:54
      Jestem na tym forum poraz pierwszy. Ale na pewno nie ostatni, ponieważ już
      niedługo przeprowadzę się na ul. Kamykową (równoległą do Ostródzkiej). Zgodzę
      się z Wami, że jest wiele jeszcze do zrobienia. Komunikacja to chyba problem
      numer 1. Z tym tramwajem to bardzo dobry pomysł. Nie chcę być pesymistą, ale z
      realizacją może jeszcze długo poczekamy. Na dzień dzisiejszy przydało by się
      aby obecne autobusy kursowały trochę częściej, a jeszcze lepiej aby jakaś linia
      przyspieszona dochodziła przynajmniej do ul. Potockiej. W końcu stacja metra
      przy hali Marymonckiej jest już na ukończeniu.

Pozdrawiam
      Rafał (Kamykowa)
    • koziolkowo Re: SZB- spotkanie w ZTM 04.10.06, 10:10
      I co z tym spotkaniem? Chyba odbyło sie wczoraj?
      Czekamy na relacje!
      • mieszbia SZB- spotkanie w ZTM-relacja. 04.10.06, 10:33
        Odbyło sie wczoraj,tak jak było planowane.Trwało 2 godziny.Niestety były na nim
        tylko osoby z SZB.
        Dzisiaj zamieścimy informacje uzyskane na nim,musimy tylko 2 godziny
        rozmów "przetworzyć" na konkluzje.
        Piotr SZB.
        • mieszbia Re: SZB- spotkanie w ZTM-relacja. 04.10.06, 12:10
          Czego się dowiedzieliśmy:
          -w pierwszych dniach listopada ma kursować nowa przyśpieszona,szczytowa linia
          autobusowa o numerze 400 coś.Trasa jej od Powązek Wojskowych,rondo
          Radosława,Dw.Gdański,Starzyńskiego,Św.Wincentego,Głębocka,zjazd na
          TT,Ostródzka,Berensona,Głebocka i powrót.Autobus ma jeżdzić co 15 minut.
          -linia nocna ma zostać uruchomiona na przełomie roku.Ale do końca to jeszcze
          nie jest pewne.
          -na inne nowe linie autobusowe i częstsze kursowanie obecnych nie ma co liczyć
          conajmniej do połowy przyszłego roku.
          -o zawrotce autobusów na SzG(os.Derby)nic w Dyrekcji ZTM nie wiedzą.A
          chcieliby o tym być informowani,bo to oni także decydują,czy dana ulica nadaje
          sie do jazdy autobusami.
          -jeżeli znajdą się wśród mieszkańców osoby chętne do kontynuowania spraw
          komunikacji,możemy
          wystapić do władz naszej dzielnicy,aby SZB w połączeniu np. z Zarządami
          Wspólnot Osiedli były stroną opiniującą i w pewnym stopniu decydującą o rozwoju
          linii autobusowych na naszym terenie.
          Na chwilę obecna to tyle.
          Pzdr,Piotr SZB.
          • lukasz-78 Re: SZB- spotkanie w ZTM-relacja. 04.10.06, 12:47
            A czy ZTM przedstawił przewidywaną trasę nowego autobusu nocnego?
            • mieszbia Re: SZB- spotkanie w ZTM-relacja. 04.10.06, 13:04
              lukasz-78 napisał:

> A czy ZTM przedstawił przewidywaną trasę nowego autobusu nocnego?

Dokładnie jeszcze nie wiadomo.Prawdopodobnie może być to albo przedłużone
              (zmodyfikowane)602 z Bródna lub 607 z Zacisza.Prawdopodobnie.Zawrotka na ZB
              albo podobnie jak 120 albo pętla Mańki-Wojdy.Do końca nie zostało jeszcze
              ustalone i nie chcę gdybać.Jak będą nowe,sprawdzone informacje-podamy je.
              Piotr.
              • mieszbia Re: SZB- spotkanie w ZTM-relacja-o nocnym. 05.10.06, 16:59
                Mogę jeszcze dodać,że czestotliowość kursów linii nocnej planowana jest
                przynajmniej początkowo co godzinę.
                Piotr.
          • zbogdanca Re: SZB- spotkanie w ZTM-relacja. 04.10.06, 13:58
            Wielkie dzięki za poświęcony czas i dobre wiadomości.
            • mieszbia Re: SZB- spotkanie w ZTM-relacja. 04.10.06, 14:23
              zbogdanca napisała:

> Wielkie dzięki za poświęcony czas i dobre wiadomości.

Tylko żeby było jeszcze chociaż kilka osób chcących podziałać społecznie.Bo my
              niestety wieloma ważnymi dla nas sprawami nie jesteśmy obecnie w stanie się
              zajmować.
              Pzdr,Piotr SZb.
              • zbogdanca Re: SZB- spotkanie w ZTM-relacja. 04.10.06, 14:52
                Codziennie pracuję do 16.30, do domu przy obecnym stanie komunikacji wracam
                między 18 a 19, 3 razy w tygodniu z powodu dodatkowych zajęć wracam o 21,30.
                Czy jest co można by robić raz, dwa razy w tygodniu po godz.19?
                • szb.waldek.roszak Zawsze jest coś do zrobienia 04.10.06, 15:44
                  zbogdanca napisała:
                  > Codziennie pracuję do 16.30, do domu przy obecnym stanie komunikacji wracam
                  > między 18 a 19, 3 razy w tygodniu z powodu dodatkowych zajęć wracam o 21,30.
                  > Czy jest co można by robić raz, dwa razy w tygodniu po godz.19?

Nie ma żadnego problemu! Jeśli tylko zechcesz, to na pewno znajdziemy coś dla
                  Ciebie. Nawet po 21:30!
                  wink))

Pozdrawiamy serdecznie

Waldek
                  • zbogdanca Re: Zawsze jest coś do zrobienia 04.10.06, 16:16
                    Po 21,30 mogę tylko chodzić na rzęsach, a w głowie mam plażę.
                    • szb.waldek.roszak Re: Zawsze jest coś do zrobienia 04.10.06, 16:29
                      zbogdanca napisała:
                      > Po 21,30 mogę tylko chodzić na rzęsach, a w głowie mam plażę.

Też sie przyda!
                      smile

Waldek
                    • mieszbia Re: Zawsze jest coś do zrobienia 04.10.06, 16:33
                      zbogdanca napisała:

> Po 21,30 mogę tylko chodzić na rzęsach, a w głowie mam plażę.

Czysty umysł,czyste serce i nowe pomysły-to też jest w cenie.
                      • barwa1 Re: Zawsze jest coś do zrobienia 05.10.06, 08:53
                        Zbogdanca!
                        Dziękujemy serdecznie za gotowość do działania!
                        My wszyscy, podobnie jak Ty, pracujemy, więc napewno rozumiesz, że pracę
                        społeczną jest niezwykle trudno pogodzić z zawodową i rodziną.
                        Jakoś jednak się udaje. Pewnie dlatego, że jeśli każdy z nas daje troszkę, to
                        razem wychodzi sporo smile) Twoje "troszkę" przyczyni się do ogólnego dzieła smile))
                        Dlatego pewnie niebawem coś dla Ciebie wymyślimy smile)
                        No nie, bez przymusu! Każdy robi to, co umie i na co może poświęcić czas!
                        Dzięki jeszcze raz!
                        Pozdrawiam serdecznie,
                        A.
                        • zbogdanca Re: Zawsze jest coś do zrobienia 05.10.06, 09:27
                          Zrobię co będę mogła i potrafiła zachowując sie przy tym asertywnie.
                          • barwa1 Re: Zawsze jest coś do zrobienia 05.10.06, 10:15
                            smile))
    • mieszbia Linia 407. 13.11.06, 14:28

407

Pzdr,Piotr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka