Gość: Robert IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.03, 00:31 Mieszkam na Żoliborzu i kocham tą dzielnice - w końcu to zieone płuca Warszawy!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pawo Re: Żoliborz wygrał ranking dzielnic! IP: *.acn.waw.pl 28.10.03, 01:52 Wielkie gó..o ursynowskie na 2. miejscu, tożto wielka pomyłka. Komu sie nie podoba urokliwa Wola?? Ech bez sensu ranking :] Odpowiedz Link Zgłoś
bosa_i_nova Re: Żoliborz wygrał ranking dzielnic! 28.10.03, 11:50 Przyjedź choć raz na Ursynów, Pawo, to prędko odszczekasz to, co napisałeś. Nie ulegaj stereotypowym opiniom z czasów prehistorycznych. Ursynów pieknieje w oczach ! Zostań więc tam, a ja -tu, bo kocham życie na Ursynowie, ale to nie znaczy, że niewybrednie sekuję inne dzielnice. Trzymaj fason! Odpowiedz Link Zgłoś
bosa_i_nova Kocham życie na Ursynowie! 28.10.03, 13:09 Znam te domy, te balkony całe w kwiatach Te uliczki i ogródki na Kabatach A Imielin jaki piękny! A Stokłosy! Moim Jarom nigdy też nie powiem - dosyć! Mam tu bliskich, mam przyjaciół, mam swój świat O tym właśnie ursynowski śpiewa wiatr: Kocham życie na Ursynowie Na Ursynowie nie jest mi źle Co tam Paryż, Planty w Krakowie Ja mam tu swoją Aleję KEN! Stąd bliziutko mam spacerkiem do Powsina Gdzie cudownie się czerwieni jarzębina W Natolinie rosna gaje dzikich śliwek A w stadninie pędzą konie wiatrogrzywe W letni wieczóe na balkonie spędzam czas Patrząc w niebo, caluteńkie niebo gwiazd! Mandarynki - to uliczka Natolina Zawsze Święta mi swą nazwą przypomina Migdałami wciąż mi pachnie Migdałowa Wiolinowa - to muzyka Ursynowa! No, a ludzie, a dzieciaki, nawet psy Usmiechają xię najpiekniej - wierzcie mi! Wszystkim warszawiakom przesyłam tą drogą serdeczne pozdrowienia z Ursynowa! Niech ten wierszyk (muzyka też jest, a jakże) będzie czymś w rodzaju EMOCJONALNEJ MAPY URSYNOWA. I nie mówcie, że to sypialnia. Już dawno - nie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XcX Re: Żoliborz wygrał ranking dzielnic! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.03, 05:42 Zaskakująco wysoko? Co to k... ma byc. Po prostu wiekszosc mieszkancow Warszawy nie zauwaza, ze Praga sie zmienia. Fajnie sie tu mieszka. A do centrum miasta 15 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
deejayogi Re: Żoliborz wygrał ranking dzielnic! 28.10.03, 06:36 ...a mi sie "zuliborz" nie podoba. Jest szary i smutny, a zieleni nie jest tam wcale duzo wiecej niz na Ursynowie czy Mokotowie. Jest za to bardziej niebezpieczny (polecam nocny spacer po sadach albo w okolicach pl.Wilsona i hali marymonckiej...). W-wa sie zmienia i czas docenic inne dzielnice!!! Odpowiedz Link Zgłoś
smooq Re: Żoliborz wygrał ranking dzielnic! 28.10.03, 11:50 deejayogi napisał: > Jest za to bardziej niebezpieczny (polecam nocny > spacer po sadach albo w okolicach pl.Wilsona i hali > marymonckiej...). W-wa sie zmienia i czas docenic inne > dzielnice!!! hm. no nie przesadzajmy, spokojnie w godzinach weiczornych (23-24) mozna przejsc sie po wilsona, hala rzeczywiscie wypada ciut gorzej, ale akuratt sady sa 'spoko' :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROBERT ZOLIBORZ Re: Żoliborz wygrał ranking dzielnic! IP: *.crowley.pl 29.10.03, 11:53 Mieszkam na sadach od urodzenia(ponad 30 lat) i co wieczór wychodze z psem na spacer. Nigdy nikt z moich sasiadów, z którymi sie spotykam na wieczorny spacerek nie miał kłopotów. Jesli twierdzisz ze Sady i Zoliborz sa niebezpieczne albo mało jest zieleni to znaczy ze nie znasz tej dzielnicy i jestes bardzo strachliwym człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
wawerka_vel_wawerka Re: Żoliborz wygrał ranking dzielnic! 28.10.03, 07:13 Ostatnia pozycja Wawra, bardzo smutne, i do tego jeszcze zarząd, który od pół roku nic nie robi i zgarnia kase. :( Szkoda gadać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Werner Holt do dupy ten ranking IP: *.bphpbk.pl 28.10.03, 09:17 mieskzam w warszawie od 5 lat i wyniki takich rankingów po prostu śmieszą. co oprócz redaktorków z GW ma żoliborz, że wygrywa takie rankingi?. dla mnie to najbardziej zaśmiecona dzielnica drugie miejsce dla ursynowa to już jakaś kompletna porażka, przecież od wielu wielu lat to jest jedna wielka sypialnia i nic więcej pytam - czy ktoś jeździ na ursynów do teatru, kina na basen, wydarzenia sportowe, spacery, cokolwiek - oprócz jego mieszkańców. NIKT. Mój ranking jest taki: Śródmieście, Mokotów, Ochota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ata Re: do dupy ten ranking IP: 193.201.167.* 28.10.03, 11:59 Napisałeś, że mieszkasz w Warszawie od 5 lat - więc co Ty wiesz o Warszawie???? Co Ty wiesz o dzielnicach, które opluwasz???? Czujesz ich klimat???? Nic nie czujesz. Trzeba się urodzić tutaj żeby docenić miejsca i ich klimat. Ty możesz najwyżej porozmawiać o swojej wiosce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesio Re: do dupy ten ranking IP: 193.0.117.* 29.10.03, 12:07 Gość portalu: ata napisał(a): > Napisałeś, że mieszkasz w Warszawie od 5 lat - więc co Ty wiesz o Warszawie???? > > Co Ty wiesz o dzielnicach, które opluwasz???? Czujesz ich klimat???? Nic nie > czujesz. Trzeba się urodzić tutaj żeby docenić miejsca i ich klimat. Ty możesz > najwyżej porozmawiać o swojej wiosce. Święta racja ! Popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mel Re: do dupy ten ranking IP: *.centrala.kbsa / *.kredytbank.pl 28.10.03, 14:34 >drugie miejsce dla ursynowa to już jakaś kompletna >porażka, przecież od wielu wielu lat to jest jedna wielka >sypialnia i nic więcej >pytam - czy ktoś jeździ na ursynów do teatru, kina na basen, >wydarzenia sportowe, spacery, cokolwiek - oprócz jego >mieszkańców. NIKT. ******************************************************************* z tym nie jezdzeniem do kina czy na basen na ursynow, to przesadziles. poza tym, urok dzielnicy to teatr umiejscowiony w jej obszarze? ja nienawidze srodmiescia, mimo, ze kocham kina, teatry i knajpy, ktora tam sa. srodmiescie to spaliny, tlum biegnacych ludzi, korki, zebracy i halas. moim zdaniem klimat tworza ludzie i zielen. Odpowiedz Link Zgłoś
hki Re: Żoliborz wygrał ranking dzielnic! 28.10.03, 09:22 Cieszę sie że moja stara dzielnica-Praga Płn. jest tak wysoko- jeszcze parę lat i będzie na podium. A obecne miejsce zamieszkania-Śródmiescie-3 miejsce w pełni zasłużone.. Infrastruktura i tereny zielone,komunikacja,handel,jest dobrze.Zeby jeszcze bezpieczenstwo troche poprawic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szybor Re: Żoliborz wygrał ranking dzielnic! IP: *.unused.zigzag.pl 28.10.03, 09:32 A ja i tak kocham MOKOTÓW! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richie BRODNO RULESS!!!!! IP: armagedon:* 28.10.03, 09:56 TYLKO BRODNO!!!!!BRODNO RULESS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brodno Gangsta Brooklyn Bounce !!! IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 28.10.03, 18:16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richie BRODNO RULESS!!!! IP: armagedon:* 28.10.03, 10:07 Nie ma to jak wspaniałe Bródno ,najlepsze osiedle w najlepszej dzxielnicy"Targowek" i niech nikt nie wazy sie podwazac moich slow!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antychryst Lokalni patrioci IP: *.devs.ac-net.pl 28.10.03, 11:22 Kazdy z was zwiazany jest z miejscem gdzie sie wychowal, jest i bedzie to oczywiste.. i zadne zasrane rankingi niczego tu nie zmienia. Wladza saczy jad przez massmedia i probuje was sklucic... hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muffdiver.blog.pl Dlaczego Wilanow stracil glosy!!! IP: *.ssees.ac.uk 28.10.03, 13:42 To nie do pomyslenia zeby do naszej dzielnicy dorzucac problemy Stegien czy Sadyby. One zawsze nalezaly do Mokotowa. Nie rozumiem dla czego przyjeto tak dziwne kryteria; bardzo bym sie nie zdziwil jezeliby takie potraktowanie obnizylo nasz Wilanow w calym rankingu. Dodatkowo, pamietajac o tym jak niebezpiecznie zrobilo sie na Sadybie i Stegnach - a dane z nich wliczono do wilanowskiej rubryki, prosze zauwazyc ze nadal jestesmy najbezpieczniejsza z dzielnic. To nie przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mel Re: Dlaczego Wilanow stracil glosy!!! IP: *.centrala.kbsa / *.kredytbank.pl 28.10.03, 14:38 >Kazdy z was zwiazany jest z miejscem gdzie sie wychowal, jest i >bedzie to oczywiste.. wychowalam sie na brodnie, w sumie mieszkalam tam 22 lata - nigdy nie chcialabym tam wrocic, nie podoba mi sie. czuje sentyment, jak widze trzepak, na ktorym robilam w dziecinstwie fikolki, ale to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robal Ursynów IP: *.acn.pl 28.10.03, 14:50 Największym kwasem jest niesłabnąca popularność Ursynowa, nabijana przez tłumoki z prowincji, które zjeżdżając do Warszawy zachłystują się metrem i rzekomą "inteligenckością" tej dzielnicy. Dopóki większość Polaków będzie uważała Ursynów za super dzielnicę, dopóty ja będę uważał rodaków za zapóźnionych pod każdym względem tępoli. Dla każdego przybysza z normalnego, dostatniego świata Ursynów jest jednym wielkim obrzydliwym slumsem w stylu berlińskiego Marzahn. Odpowiedz Link Zgłoś
bosa_i_nova Re: Ursynów 28.10.03, 14:53 A poza tym dobrze się czujesz?... PS. Czy słyszysz tę głęboką troskę w moim głosie?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikis Re: Ursynów IP: *.mos.gov.pl 28.10.03, 15:52 cóż, ja tez bym wolał się przeprowadzić na Ursynów niz mieszkac, tak jak obecnie za Żelazną Bramą - zapewniam że są tam miejsca nie mniej urokliwe niz na Ochocie czy Mokotowie ale numerem 1 i tak faktycznie pozostanie Żoliborz, na którym się wychowałem i na który na pewno wrócę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek-Marymont Re: Żoliborz wygrał ranking dzielnic! IP: *.medianet.pl 28.10.03, 15:14 Żoli wygrał słusznie!Przez całe życie tam mieszkałem a teraz mieszkam z żoną na Woli!Nie jest tak jak na Żoli ale nie zgodzę się że na Ursynowie jest lepiej czy w Ursusie!!!Skandaliczny ten ranking.Zgadzam sie tylko z tym że wygrał Żoliborz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Wawer+rower górski=zadowolenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.03, 15:23 Mieszkam w Wawrze i wcale się nie dziwie ze jest na koncu.Dojazdy sa okropne,nie ma żadnego dużego supermarketu itd.Ale nie rozumiem dlaczego nikt nie brał pod uwagę jego ogromnej zalety tzn.lasów które sa na wyciągniecie ręki i tras rowerowych na których można się wyszaleć na góralu :) jest gdzie jezdzic i nikt nie przeszkadza jak w centrum(mimo ze gdzieniegdzie sa sciezki rowerowe)Las pieknie pachnie wiosna po deszczu(o ile nie trafimy na miejsce gdzie akurat ktos wyrzucil smiecie)Pod tym wzgledem jestem bardzo zadowolony i to rekompensuje mi inne niedogodnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: new&comer Re: Wawer+rower górski=zadowolenie IP: 81.15.170.* 28.10.03, 18:38 Zgadzam się tylko z jednym: jest gdzie pojeździć na góralu. Tą zieleń to widzę najczęściej w postaci bujnych chwastów na krzywych chodnikach i zaniedbanych placach. Pozostała to zaśmiecone laski i brudne krzaczory. Reszta to czarna rzeczywistość: brak usług, handlu i rozrywki z prawdziwego zdarzenia. A winę za to ponoszą radni i władze dzielnicy (gminy), którzy od lat nie potrafią zarządzać tym potencjalnie ogromnym dobrem. Waśnie i spory o stołki były i są na pierwszym miejscu. W dodatku wszystkie postępowe plany są torpedowane przez garstkę zielonych fanatyków. W efekcie drzewko, na którym ktoś raz kiedyś widział rzadkiego ptaszka jest ważniejsze niż rozwój dzielnicy i polepszenie warunków dla mieszkańców. W efekcie ranking Gazety wykazał całą prawdę o Wawrze. I nie ma co liczyć na poprawę, bo zamiast sprawnego zarządu dzielnicą nadal włada namiestnik Kaczora. Pozdrawiam - wkurzony mieszkaniec Wawra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onyx Re: Wawer+rower górski=zadowolenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.03, 12:19 Napadanie Wyborczej na Wawer jest tendencyjne i niezrozumiale.Ale jest.Moze dlatego ze tu Unia przegrywala wybory i SLD tez. Wiadomo bylo,ze bedzie ostatni. Takie byly zalozenia. Gdzie tu porownywac te dolaczona na sile do Warszawy wioche z Zoliborzem?Wawer powinien byc osobna Gmina, bo tu brak bylo wszystkiego , i zadne wladze w pare lat tego nie nadrobia a zwlaszcza te bez kompetencji. Wypowiedz Godlewskiego jest smieszna. Czarna dziura? Przeciaz dolozyl wszystkich sil zeby utrudniac i uniemozliwiac rozwoj Wawra. Nic z tego co zostalo zrobione nie zostalo wymienione. ani zbudowane 3 gimnazja,prawie gotowa hala sportowa, 2 przedszkola, dziesiatki ulic lokalnych.A przygotowanie terenow pod nastepne! Zajmijcie sie Walem ,bo stoi od roku nieruszony!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tolba Re: Żoliborz wygrał ranking dzielnic! 28.10.03, 16:24 Gdzie są te cząstkowe rankingi, bo cóś nie mogę znaleźć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek TARGÓWEK PANY !!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.03, 20:45 TARGÓWEK PANY !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akira2150 Re: Żoliborz wygrał ranking dzielnic! IP: *.acn.pl 28.10.03, 23:48 saska kępa rulez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Żoliborz wygrał ranking dzielnic i dał ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.03, 00:23 ...Warszawie to, co najlepsze - Lecha K. Wielkie dzięki i mimo wszystko gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryba Re: Żoliborz wygrał ranking dzielnic! IP: *.waw-smy.leased.ids.pl 30.10.03, 12:38 Moje miejsca zamieszkania: Śródmieście, Wola, Mokotów, Żoliborz. Żoliborz jest najlepszy!!!! I tu już zostanę!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agunia38 Re: Żoliborz wygrał ranking dzielnic! 30.10.03, 14:11 przedziwny ten ranking. skąd ten żoliborz na pierwszym miejscu???? a mokotów na DWUNASTYM. to jakaś paranoja, faktycznie wyglada jakby losowo zestawiono dzielnice. praga południe (cudna saska kępa!) ZA pragą północ????? Odpowiedz Link Zgłoś