jurek_dzbonie 05.01.09, 12:40 Natychmiast wypierdzielić handlarzy na zbitą mordę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jacek226315 Re: KDT nadal otwarte, będzie sprawa w sądzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.09, 12:53 A co to znaczy,ze nie chca zwolnic placu.Jak im wolno to i nam indywidualnym obywatelom rownioez wolno bedzie rozwalic sie na srodku. Pani Haniu nie wie Pani co robic? Tak jak w Stanach jak ktos jest uparty i czupurny to w nocy wybucha tajemniczy pozar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Glonojad Re: KDT nadal otwarte, będzie sprawa w sądzie? IP: *.eranet.pl 05.01.09, 13:01 Od razu tak drastycznie. Można zacząć od rzeczy całkowicie legalnych, na przykład miasto, jak właściciel działki, decyduje się postawić na niej parę betonowych prefabrykatów wielkogabarytowych. Albo przenośną toaletę. Przypadkiem przed wejściami do KDT, ale jako właściciel działki, cóż. Albo wyłączyć prąd i wodę. Albo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajet albo IP: 195.205.254.* 05.01.09, 13:27 miasto może poćwiczyć na swoim terenie zrzucanie z helikoptera fortepianów - jak w Top Gear ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupiec kdt Re: albo IP: *.aster.pl 02.02.09, 21:06 www.urbanity.pl/image.php?id=16405&g=building Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lombol Re: KDT nadal otwarte, będzie sprawa w sądzie? IP: 83.3.2.* 05.01.09, 14:26 A po co takie radykalne metody, wystarczy przez tydzień wyznaczyć stałe kontrole PIP, PIH i US sami się w popłochu wyniosą- KDT największa szara strefa w Wwie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: KDT nadal otwarte, będzie sprawa w sądzie? IP: *.chello.pl 05.01.09, 16:35 No właśnie, podręczny składzik płyt betonowych, akurat "przypadkiem" przy wejściu do hali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajet nie rozumiem z tym sądem - IP: 195.205.254.* 05.01.09, 13:20 gdyby ktoś mi wlazł do mieszkania i nie chciał wyjść to zamiast wzywać policję w celu wywalenia tego kogoś na zbitą mordę miałbym... pozywać go do sądu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupiec kdt Re: nie rozumiem z tym sądem - IP: *.aster.pl 02.02.09, 21:08 www.urbanity.pl/image.php?id=16405&g=building Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ieen Re: KDT nadal otwarte, będzie sprawa w sądzie? IP: 80.50.127.* 05.01.09, 13:37 Odciąć wodę, prąd, zablokowac wejścia. Wyrzucic ich w cholerę pod Warszawę. Centrum to nie miejsce dla badziewia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: KDT nadal otwarte, będzie sprawa w sądzie? IP: *.acn.waw.pl 18.07.09, 22:22 Badziewia, rzeczy z Chim i Turcji, 80% rzeczy jest z CHIN :) może musisz zrobić remanent w swojej szafie bo nie wiesz w czym chodzi. 100% Bateri w telefonach jest z CHIN, Sony Ericsson jest produkowany w CHINACH, iPhon też jest z CHIN :) i co ERA czy ORANGE dalej sprzedaje, może napisz do nich że mają badziew :) Idiotycze przykłady, tam ludzie chcą pracować a ten Blaszat im też się nie podoba i już dawno chcieli się przenieść tylko HGW robi problemy. 24 listopada 2005 r. Rada m.st. Warszawy uchwałą nr LXII/1789/2005 przyjęła Strategię Rozwoju Miasta Stołecznego Warszawy do 2020 roku. Jest to najważniejszy dokument w Warszawie. Nadrzędny nad wszystkimi innymi. W strategii jest przewidziany dom handlowy dla kupców z KDT. Gdyby strategia była realizowana, kupcy już by w nim byli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adams KDT nadal otwarte, będzie sprawa w sądzie? IP: 213.25.25.* 05.01.09, 13:56 Dosyć cackania się z tymi burakami ! Niech władze miasta pokażą że naprawdę rządzą. Umowa to umowa. Wygasła i żadne postepowanie sądowe nie jest konieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk KDT nadal otwarte, będzie sprawa w sądzie? 05.01.09, 13:59 Ja bym odcięła prąd i wodę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WAWA KDT nadal otwarte, będzie sprawa w sądzie? IP: *.eranet.pl 05.01.09, 14:22 zamiast wezwań do opuszczenia powinni wysłać spychacze !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość KDT nadal otwarte, będzie sprawa w sądzie? IP: *.whb.pl 05.01.09, 14:23 Nie cackać się z nimi(handlarzami) tylko wywalić. Umowa to umowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: echo Oszczędzcie nam wreszcie wstydu IP: *.171.95.110.static.crowley.pl 05.01.09, 14:39 i zabierajcie się stamtąd. Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend tzw. popieranie polskiego handlu 05.01.09, 14:40 czy polegac ma na tym, by zapewnic handlarzom, pardą, biznesmenom odrynkowione zasady funkcjonowania? A moze doplaty rzadowe im sie marza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geniek z budowy Re: Bufetowa sobie nie radzi? IP: *.riz.pl 05.01.09, 15:16 oj poradziłaby sobie, gdyby to nie byli jej wyborcy. W końcu nie głosowali na nią za darmo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rambo:-) Znaczy się VietCong nadal tam rzadzi? IP: *.chello.pl 05.01.09, 15:22 Odpowiedz Link Zgłoś
optymistyczny2 Jakim prawem miejskie tereny oddaje się za darmo? 05.01.09, 15:42 To ja też poproszę o jakąś darmową działkę w centrum. Nie rozumiem jak to jest, że jedni w tym kraju muszą sami do wszystkiego dochodzić, a inni mogą liczyć na darmochę, a to mieszkanko komunalne, a to działka po handlu na stadionie, a to działka po handlu w centrum w KDT. Jakim prawem miejskie tereny oddaje się za darmo w prywatne ręce? Kiedyś na przełomie lat 80/90 wielu komuchów stało się milionerami, bo dostali wartościowe działki lub lokale za przysłowiową złotówkę, a teraz to samo chcą zrobić "kupcy". Odpowiedz Link Zgłoś
autotaks Re: Jakim prawem miejskie tereny oddaje się za da 06.01.09, 14:43 optymistyczny2 napisał: > To ja też poproszę o jakąś darmową działkę w centrum. Nie rozumiem > jak to jest, że jedni w tym kraju muszą sami do wszystkiego > dochodzić, a inni mogą liczyć na darmochę, jaki ty gupi ku... jesteś, nikt nikomu nic za darmo nie daje, o dzierżawie słyszałes? to taka forma czasowego odstępowania terenu, i tu jest dopiero problem bo kupcy nie zgadzaja sie na stawke miasta 41 eur/metr która jest imho dobrą stawką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: optymistyczny3 Re: Jakim prawem miejskie tereny oddaje się za da IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.09, 23:52 Widać Stary że zawieść jest Twoją domeną tak jak wielu osób na tym forum . Cóż smutna polska rzeczywistość. Moim sposobem na życie był handel. Przez wiele lat przez siedem dni w tygodniu , często na mrozie takim jak dzisiaj i nie mam do nikogo żalu bo tak ułożył się mój los ale nie skamlałem do pracodawcy o kolejną podwyżkę i nie wylewałem nikogo z pracy za krzywy uśmiech na twarzy. Zazdrościsz mi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupiec kdt Re: Jakim prawem miejskie tereny oddaje się za da IP: *.aster.pl 02.02.09, 21:05 www.urbanity.pl/image.php?id=16405&g=building Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikt_ważny Moim zdaniem... IP: 83.238.160.* 05.01.09, 15:43 ... to jest na rękę władzom stolicy. Przypomnijcie sobie ile czasu zajęło ekipie HGW usunięcie budki Lotto podczas budowy jednej ze stacji metra. Dzięki takim sytuacjom jest uzasadnienie do opóźnień. Odpowiedz Link Zgłoś
optymistyczny2 Re: Moim zdaniem... 05.01.09, 15:47 ... to prawda, mozna łatwiej wytłumaczyć nicnierobienie. Brak buspasów na Ostrobramskiej bo są przecież mrozy, wstrzymana budowa Trasy Siekierkowskiej bo przecież właściciel komisu nie chce się wynieść, brak zapowiadanej reformy komunikacyjnej po otwarciu metra bo przecież wiadukt na Andersa się zawalił... i tak wkółko. No ale jest światełko w tunelu, ZTM wysyła swoich najzdolniejszych ludzi na szkolenie do Berlina, więc po ich przyjeździe na pewno będzie lepiej ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikt_ważny Nie będzie lepiej... IP: 83.238.160.* 05.01.09, 16:32 ... nie dlatego, że nic się tam nie nauczą, tylko dlatego, że ich wpływ na faktyczny kształt komunikacji jest znikomy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupiec kdt Re: Moim zdaniem... IP: *.aster.pl 02.02.09, 21:07 www.urbanity.pl/image.php?id=16405&g=building Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Behemot KDT nadal otwarte, będzie sprawa w sądzie? IP: *.flashnet.pl 07.01.09, 00:16 Szwedzi lubią jeść takie zgniłe śledzie z puszki. Nikt tego nie otwiera w pomieszczeniu, bo nie sposób tego smrodu pozbyć się parę lat. Proponuje otworzyć kilka takich cudeniek z importu w KDT i sprawa załatwiona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P KDT nadal otwarte, będzie sprawa w sądzie? IP: 94.254.152.* 01.02.09, 10:06 Ludzie zastanówcie się. Ja robię zakupy w KDT i nie rozumiem jak można niszczyć polskiego przedsiebiorce. Mam nadzieję, że władze miasta ustapią. Cos tu śmierdzi z tym MPRO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Januszek KDT nadal otwarte, będzie sprawa w sądzie? IP: *.acn.waw.pl 18.07.09, 22:16 Brawo dla Kupców, nie poddawajcie się HGW, niech ona sobie zamknie swoich urzędników, Walczcie o to co wam Miasto obiecało... Walczcie do Końca Jestem z wami..... Kto nie ma odwagi do marzeń, ten nie ma siły do walki.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupiec kdt KDT nadal otwarte, będzie sprawa w sądzie? IP: *.aster.pl 02.02.09, 21:03 www.urbanity.pl/image.php?id=16405&g=building Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupiec kdt Re: KDT nadal otwarte, będzie sprawa w sądzie? IP: *.aster.pl 02.02.09, 21:09 www.urbanity.pl/image.php?id=16405&g=building Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawianka Re: KDT nadal otwarte, będzie sprawa w sądzie? IP: *.spray.pl 04.02.09, 12:28 Jak koniunktura na rynku nieruchomości była inna i chętnych na płacenie dzierżawy za ten teren brakowało to kupcy - (moim zdaniem przedsiębiorcy, bo od 15-20 lat na rynku z sukcesem, bez długów działają) byli dobrzy a teraz jak się sytuacja zmieniła to"na drzewo"ich chcecie wyrzucić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia KDT nadal otwarte, będzie sprawa w sądzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.09, 18:02 Jestem kupcem i nie zgadzam się z tym,chcę żeby handel KDT nadal trwał aż do chwili wybudowania nowej hali! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: KDT nadal otwarte, będzie sprawa w sądzie? IP: *.acn.waw.pl 18.07.09, 22:18 24 listopada 2005 r. Rada m.st. Warszawy uchwałą nr LXII/1789/2005 przyjęła Strategię Rozwoju Miasta Stołecznego Warszawy do 2020 roku. Jest to najważniejszy dokument w Warszawie. Nadrzędny nad wszystkimi innymi. W strategii jest przewidziany dom handlowy dla kupców z KDT. Gdyby strategia była realizowana, kupcy już by w nim byli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr-61 KDT nadal otwarte, będzie sprawa w sądzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 15:52 KDT powstało za zgodą władz stolicy. Przez wiele lat spełniało swoją rolę, oferując towary w dobrej jakości za przystępną cenę. Jeśli przyjrzeć się dokładnie wielkim centrom handlowym łatwo stwierdzić, że to też blaszaki. Nikomu to jednak nie przeszkadza. W KDT można się ubrać od stóp do głów nie poświęcając zbyt wiele czasu i pieniędzy. W CH złazi sie człowiek i niewiele kupi, albo cena nie do przyjęcia. Dziwię się opiniodawcom, którzy tak radykalnie żądają przestrzegania prawa. Szkoda, że święte prawo własności działa tylko w jedną stronę, bo jak wiadomo miasto ma spore trudności ze zwrotem działek prawowitym właścicielom...Jako konsument jestem pewny, że chodzi o pozbycie się niewygodnej kokurencji. Zwolennikom odcinania mediów, barykadowania wejścia, nasyłania kontroli, spalenia i bombardowania z powietrza KDT również życzę wszystkiego, co najlepsze! Najważniejsze, że trzymamy się razem my - warszawiacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Straszewska Ania KDT nadal otwarte, będzie sprawa w sądzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 13:53 Szanowni Państwo, Uprzejmie informuję, że macie doczynienia z marionetkowym rządem polskim PO. Rząd jest sterowany przez niemieckich agentów ds. wywiadu gospodarczego z Niemiec oraz podległy mu business polski. Duża część członków z Business Center Club to agenci niemieckich służb specjalnych, których zadaniem jest przekształcenie Polski w podległą kolonię. Podlega im tak jak dawniej Kremlowi polski bizness. W centrum naszych zainteresowań ostatnio jest Pani Grażyna Majcher Magdziak. wwww.bcc.org.pl/dzialalnosc_serwis_foto.php?serwis_ID=2008-04-08+XVI+edycja+Medalu+Europejskiego Ta Pani na zdjęciu. A poniżej to czym się zajmuje: www.baa.com.pl/kim_jestesmy,partnerzy.html pozdrawiam A. Zelechowski Odpowiedz Link Zgłoś