Dodaj do ulubionych

śmieci - Gdzie są pojemniki do segregacji?????????

21.08.06, 22:25

Pytanie mam jak wyżej. Czy ktoś z Was wie gdzie w Falenicy czy w ogóle w
gminie Wawer są jakieś pojemniki na plastik, szkło, papier itp.? Bo mi się
wydaje, że wszystkie już zginęły zupełnie.
Obserwuj wątek
    • blackhorse-bh Re: śmieci - Gdzie są pojemniki do segregacji???? 22.08.06, 17:50
      dzwoniłam dziś do gminy. podobno ostał się jeden przy przejeździe w Międzeszynie
      tam, gdzie się skręca do hotelu Boss. Poza tym sympatyczna Pani poinformowała
      mnie, że mam obowiązek segregować śmieci w domu i podpisać umowę na ich wywóz z
      MPO, Błyskiem, ASMĄ lub inną firmą. Wegług nowej ustawy oni maja obowiązek
      utylizować odpady.
      Tyle wiem
      • poziomka001 Re: śmieci - Gdzie są pojemniki do segregacji???? 22.08.06, 18:31
        wielkie dzięki ja właśnie zamierzałam zadzwonić do gminy, ale teraz chyba
        raczej napiszę do naszych radnych, w końcu wybory się zbliżają.

A swoją drogą to jest to żenujące żeby w stolicy, w XXI wieku nie było
        pojemników na odpady. W niektórych województwach w każdej wsi stoją.
        • carlos80 Re: śmieci - Gdzie są pojemniki do segregacji???? 26.08.06, 18:02
          W stolicy to pojemniki akurat są. Wystarczy zajrzeć przez Wisłę do sąsiedniego
          Wilanowa. Byłem pod wrażeniem widząc dwa czu trzy pojemniki na szkło,
          rozdzielone było białe od kolorowego. O pojemnikach na papier czy plasik nie
          wspominam bo to standard. Jak sie chce to można. Szkoda, że wawerscy włodaże tej
          chęci nie wykazują.
          • carlos80 Re: śmieci - Gdzie są pojemniki do segregacji???? 26.08.06, 18:06
            Oj ortograia się kłania. Światłych przepraszam a uczącym się napiszę poprawnie
            "włodarze". + literówka "czy" a nie "czu"
          • poziomka001 Re: śmieci - Gdzie są pojemniki do segregacji???? 26.08.06, 21:14
            Wiem wiem, że w stolicy są, miałam na myśli naszą cudną gminę. W końcu trochę
            to uciążliwe jeździć z posegregowanymi śmieciami do WIlanowa ;-)
            • blackhorse-bh Re: śmieci - Gdzie są pojemniki do segregacji???? 28.08.06, 14:50
              Zauważyłam tylko, że od kiedy zaginęły pojemniki więcej śmieci pojawiło się w
              lesie. Po prostu horror. Wybrałam się wczoraj na spacer i po dziesięciu minutach
              mi się odechciało. Nie wiem, czy jeden list do gminy coś da. A może by tak jakąś
              zbiorową petycję? Co Wy na to?
              • poziomka001 Re: śmieci - Gdzie są pojemniki do segregacji???? 28.08.06, 18:50
                No niestety, zauważyłam to samo i wydaje mi się że właśnie o to chodzi naszym
                gminnym urzędnikom. Czekam tylko aż przed wejściami do lasu postawią tabliczki
                z napisami TU WYRZUCAĆ ŚMIECI WSZELKIE. Nie rozumiem tej ich bezdennej głupoty
                bo oszczędność też chyba żadna. Nikt mi nie wmówi, że taniej jest sprzątać las
                niż segregować, zbierać i sprzedawać surowce wtórne.
                Za petycją jestem jak najbardziej za. Chętnie się podpiszę i prawą i lewą ręką.
                • blackhorse-bh Re: śmieci - Gdzie są pojemniki do segregacji???? 29.08.06, 14:47
                  Pomyślę jak i co i dam znać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka