poziomka001 21.08.06, 22:25 Pytanie mam jak wyżej. Czy ktoś z Was wie gdzie w Falenicy czy w ogóle w gminie Wawer są jakieś pojemniki na plastik, szkło, papier itp.? Bo mi się wydaje, że wszystkie już zginęły zupełnie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blackhorse-bh Re: śmieci - Gdzie są pojemniki do segregacji???? 22.08.06, 17:50 dzwoniłam dziś do gminy. podobno ostał się jeden przy przejeździe w Międzeszynie tam, gdzie się skręca do hotelu Boss. Poza tym sympatyczna Pani poinformowała mnie, że mam obowiązek segregować śmieci w domu i podpisać umowę na ich wywóz z MPO, Błyskiem, ASMĄ lub inną firmą. Wegług nowej ustawy oni maja obowiązek utylizować odpady. Tyle wiem Odpowiedz Link
poziomka001 Re: śmieci - Gdzie są pojemniki do segregacji???? 22.08.06, 18:31 wielkie dzięki ja właśnie zamierzałam zadzwonić do gminy, ale teraz chyba raczej napiszę do naszych radnych, w końcu wybory się zbliżają. A swoją drogą to jest to żenujące żeby w stolicy, w XXI wieku nie było pojemników na odpady. W niektórych województwach w każdej wsi stoją. Odpowiedz Link
carlos80 Re: śmieci - Gdzie są pojemniki do segregacji???? 26.08.06, 18:02 W stolicy to pojemniki akurat są. Wystarczy zajrzeć przez Wisłę do sąsiedniego Wilanowa. Byłem pod wrażeniem widząc dwa czu trzy pojemniki na szkło, rozdzielone było białe od kolorowego. O pojemnikach na papier czy plasik nie wspominam bo to standard. Jak sie chce to można. Szkoda, że wawerscy włodaże tej chęci nie wykazują. Odpowiedz Link
carlos80 Re: śmieci - Gdzie są pojemniki do segregacji???? 26.08.06, 18:06 Oj ortograia się kłania. Światłych przepraszam a uczącym się napiszę poprawnie "włodarze". + literówka "czy" a nie "czu" Odpowiedz Link
poziomka001 Re: śmieci - Gdzie są pojemniki do segregacji???? 26.08.06, 21:14 Wiem wiem, że w stolicy są, miałam na myśli naszą cudną gminę. W końcu trochę to uciążliwe jeździć z posegregowanymi śmieciami do WIlanowa ;-) Odpowiedz Link
blackhorse-bh Re: śmieci - Gdzie są pojemniki do segregacji???? 28.08.06, 14:50 Zauważyłam tylko, że od kiedy zaginęły pojemniki więcej śmieci pojawiło się w lesie. Po prostu horror. Wybrałam się wczoraj na spacer i po dziesięciu minutach mi się odechciało. Nie wiem, czy jeden list do gminy coś da. A może by tak jakąś zbiorową petycję? Co Wy na to? Odpowiedz Link
poziomka001 Re: śmieci - Gdzie są pojemniki do segregacji???? 28.08.06, 18:50 No niestety, zauważyłam to samo i wydaje mi się że właśnie o to chodzi naszym gminnym urzędnikom. Czekam tylko aż przed wejściami do lasu postawią tabliczki z napisami TU WYRZUCAĆ ŚMIECI WSZELKIE. Nie rozumiem tej ich bezdennej głupoty bo oszczędność też chyba żadna. Nikt mi nie wmówi, że taniej jest sprzątać las niż segregować, zbierać i sprzedawać surowce wtórne. Za petycją jestem jak najbardziej za. Chętnie się podpiszę i prawą i lewą ręką. Odpowiedz Link
blackhorse-bh Re: śmieci - Gdzie są pojemniki do segregacji???? 29.08.06, 14:47 Pomyślę jak i co i dam znać. Odpowiedz Link