Gość: Bolkowska Piętnujcie księdza IP: *.aster.pl 17.02.09, 06:57 Powiedzial ze skrocil czas bicia dzwonu do 30 sekund, no ale chyba potem znow przedluzył,dzwon dalej dudni prawie 70 sek.I jak mu wierzyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Pytanie IP: *.aster.pl 17.02.09, 07:11 Ktory dzwon proboszcz skrocił<Pytam, do dzis waliło znowu cala minutę, a obiecywal przecież ze skroci do 30 sek. Co on jest taki zatwardzialy, nie mógłby się w koncu zlitować i go rano całkiem wylączyć?Okazałby w ten sposób wielkoduszność i zrozumienie dla udręki parafian!Modlę się za niego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek i tak mu nie pomoze - i tak pojdzie do piekla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 07:37 coscie uczynili jednemu z tych najmniejszych - mniescie uczynili bedzie mial hell's bells do woli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikus Re: i tak mu nie pomoze - i tak pojdzie do piekla IP: *.aster.pl 17.02.09, 14:21 On i tak w to nie wierzy, piekło , niebo, to yreminy dla głupców i prostakow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basfalt Re: Ksiądz prosi: "Nie piętnujcie tej rodziny" IP: *.ibib.waw.pl 17.02.09, 10:09 Moja sasiadka urodzila dziecko i tak jej sie we lbie przewrocilo, ze nieraz o 18 przychodzi bo cos jej przeszkadza. Kazdy zasluguje na to, zeby bylo tak jak on chce. Przeciez jest u siebie. Nie wazne, czy to sie wiaze z czyms normalnym, codziennym, przeszkadza - trzeba zaprzestac. Jestesmy Panami swojego otoczenia, to co nam przeszkadza zawsze musi byc czyms zlym, niedopuszczalnym, a wiec nalezy to zmienic, wymusic na innych. Przeciez jest demokracja. Nie moze tak byc, ze cos nam przeszkadza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: górce Ksiądz prosi: "Nie piętnujcie tej rodziny" IP: 62.29.165.* 17.02.09, 13:49 Dzwony słychać na całym osiedlu Górce nic do tego nie ma gęsta zbudowa - zgadzam się dzwony to przeszłość - weście pod uwagę lekarza wracającego z nocnego dyżuru w szpitalu ma prawo wypocząć i być wypoczętym żeby zajmować chorymi więc co tu mają do rzeczy godziny ciszy nocnej ????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tico Re: Do Górce" IP: *.aster.pl 17.02.09, 14:30 Może słychać na calym osiedlu,ale na nowej Bolkowskiej po prostu tragicznie.Ładna mi "sygnaturka",kto chce, niech sobie nagra i puszcza bez przerwy i robi w gacie z radości,dzwony były, stosy były, inkwizycje były,krucjaty były.Krzyzacy byli, co to za argument,ze dzwon musi być?Kiedys był post w wigilie, teraz nie ma. Czy dzwon dzwoni,czy nie, zależy tylko i wylacznie od proboszcza.My mamy betonowego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czart Re: Ksiądz prosi: "Nie piętnujcie tej rodziny" IP: *.acn.waw.pl 17.02.09, 15:16 Człowieku - lekarz po nocnym dyżurze gna na inny dyżur a nie do domu. Inaczej nie miał by za co do garnka włożyć.A jak ja jestem zmęczony , to i dzwon Zygmunta by mnie nie obudził !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tico do czarta IP: *.aster.pl 17.02.09, 21:26 No to moze ciebie, nas budzi codizennie, a najgłośniej dzwoni w niedziele... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czart Ksiądz prosi: "Nie piętnujcie tej rodziny" IP: *.acn.waw.pl 17.02.09, 15:10 o-k Nie piętnuję tej rodziny ...ale co za dureń liczy , że kupując mieszkanie vis-a-vis istniejącego kościoła ,specjalnie dla niego umilkną dzwony kościelne ,które są wpisane w polską tradycję??Chyba widział co i gdzie kupuje!!!!!A akurat na Bemowie w tym czaie i do dzisiaj jest spory wybór nowych mieszkań. ps.I co jak co- ale obecny proboszcz jest o-k.Np.na budowę kościoła to zamiast zdzierać z ludzi kasę , prosił o przynoszenie makulatury-to jeden z tych księży z powołania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek duren to pisze teksty czartowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 17:30 albo odwrotnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikus odp czartowi IP: *.aster.pl 17.02.09, 21:25 Koscioł był prowizoryczny,mówiono cały czas,że nowy kościól powstanie dalej od bloków, ale w tym tempie, to sie chyba nie doczekamy...Jeszcze plebania nie jest skończona... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Ksiądz prosi: "Nie piętnujcie tej rodziny" IP: 195.42.249.* 17.02.09, 16:32 mam wrażenie że brakuje dobrych chęci ze strony lokatorów. mieszkam na tym osiedlu od wielu lat, a kościół stoi (najpierw drewniany, obecnie przejściowa kaplica)odkąd pamiętam. dzwony tutaj nigdy nie były uciążliwe. są ciche i dzwonią wyjątkowo krótko (polecam kilka kościołów na Ursynowie i w Centrum dla porównania). jest oczywiste że nie wszyscy muszą być zwolennikami kościołów, ale jednej rzeczy nie rozumiem - skoro tym państwu tak bardzo kościół przeszkadza, po co kupili tu mieszkanie??? jak budowano ten budynek, kościół już tu był. była dzwonnica i dzwoniący dzwon. w okolicach powstało wiele innych osiedli, więc możliwości było wiele. i znowu porównanie, proboszcz tejże parafii naprawdę jest człowiekiem komunikatywnym z którym można się dogadać (wiem z doświadczenia i znajomości innych proboszczy). podejrzewam że nie ma dobrej woli. i to nie po stronie kościoła niestety. jeśli chodzi o gazetkę na płocie. to z całym szacunkiem, jeśli się fotografuję i umieszczam swoje zdjęcie w gazecie to z gazetą można zrobić wszystko. albo więc obłuda albo maksymalna głupota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek brak dobrych checi do czego ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 17:31 do znoszenia niepotrzebnych cierpien ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolkowska dla doroty IP: *.aster.pl 17.02.09, 21:30 Wszystko mozna zrobić z gazetką? To sobie nia tyłeknpodetrzyj, ale w swoim klopie, a nie przy płocie.Na tym forum jesteś odosobniona w swoich prymitywnych sądach. Kosciół byl, ale miało go nie być,bo mial stanąć nowy,nie pamiętasz? No i tak go budują,ze zbudowac nie mogą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romarwar Ksiądz prosi: "Nie piętnujcie tej rodziny" IP: *.chello.pl 17.02.09, 19:09 Ten kościół stoi już od dawna, zanim jeszcze zostały wybudowane bloki w których mieszkają państwo Sztancowie. Jeśli im to tak przeszkadza to po co się tam wprowadzali? Niech się wyprowadzą i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikus hej romawar IP: *.aster.pl 17.02.09, 21:32 Jak nie słyszysz dzwonu w mieszkaniu, to się nie wtrącaj. To nie twoja sprawa. Tobie nie przeszkadza, to sie odwal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Studentka Ksiądz prosi: "Nie piętnujcie tej rodziny" IP: *.net 17.02.09, 19:42 Jestem zbulwersowana całą sytuacją i dziwi mnie fakt że dziennikarze nagłaśniają tak bezpodstawne zarzuty. Jak to możliwe że jedna rodzina wprowadza tyle zamieszania? Wiadomo że dzwon dzwonił i dzwonić będzie bo taka jest jego funkcja, dlaczego więc tak oczywista sytuacja wzbudza tyle kontrowersji?! Idąc tym tropem niedługo będziemy protestować przeciw jeżdżacym na sygnale karetkom, wozom strażackim czy też policyjnym... 30 sekund bijących dzwonów przeszkadza a całodzienna impreza na bemowskiej scenie nie? Dziwne a zarazem śmieszne. Ludzie trochę tolerancji, wiadomo że to nie z winy Księdza są takie a nie inne warunki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tico Studentko, IP: *.aster.pl 17.02.09, 21:37 czy to ty tak wyjesz przeraźliwie w niedzielne wieczory?czujemy sie jak w XVII wiecznej wiosce.młode dziewczyny a wyja jak stare baby.dla ciebie jest oczywiste, ze dzwon dzwoni,a dla mieszkancow Bolkowkiej wcale nie. Wrecz przeciwnie. dla nas jest oczywiste, że ksiądz powinien wylączyć dzwon, skoro tyle ludzi ma tego dosyć,ale jest uparty, zawzięty i bez serca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fjut studentko, IP: *.aster.pl 17.02.09, 21:39 ale z ciebie głąbica, gdzybyś tu mieszkała, to być miała inne zdanie!Nie wpiep''' sie w nie swoje sprawy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Studentka Re: studentko, IP: *.net 18.02.09, 11:48 Właśnie mieszkam, więc są to także moje sprawy i będę się wypowiadała gdzie mi się podoba :P Wolny kraj w końcu :) a Ty nie zajmuj się wypisywaniem jakiś dennych epitecików na mój temat bo jak się chyba nie zdążyłeś zorientować wątek dotyczy innej sprawy pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek ale po co wlepiasz ten sam tekst ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 17:30 swiadczacy o tym ze nie masz nic do powiedzenia ??? xero nic wiecej zenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: studentko, IP: *.net 18.02.09, 12:10 Człowieku po pierwsze jak się wypowiadasz na forum to wypadałoby wykazać trochę kultury. Po drugie nigdy nie ma tak, ze mieszka się w miejscu, w którym panuje sama cisza. Tak jak niektórzy mieszkają przy peronach słyszą szum pociągów, tak Ty przy kościele słyszysz dzwony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek z pociagow to jest jakis pozytek - a dzwonu to tyl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.09, 17:27 tylko utrapienie wladza i kasa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolkowska Powiedzcie, IP: *.aster.pl 18.02.09, 21:15 dlaczego w innych parafiach księża idą mieszkańcom na rekę i wylączają lub wyciszają dokuczliwe dla okolicznych mieszkańcow dzwony? Potrafią okazać zrozumienie i serce swoim parafianom? Dlaczego z innymi proboszczami mozna się porozumieć? Czy tylko ten nasz jest taki zatwardziały? Prawo prawem, przepisy przepisami, a jest jeszcze coś takiego jak empatia i wspołczucie. Tego zdaje się naszemu proboszczowi brakuje. Poza tym prawdziwym chrześcijanom dudnienie dzwonów jest właściwie niepotrzebne,sami pamiętają o kosciele, bo noszą go w sercu. W niedzielne poranki nie ma mszy, a w inne dni przychodzi do kosciola kilka osób.Dzwon bije tylko dla nich i dla mieszkanców ulicy Bolkowskiej,reszta go nie słyszy.Gdzie tu sens i logika? Kto weźmie pod uwagę moje racjonalne argumenty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec okolic Re: Powiedzcie, IP: *.aster.pl 18.02.09, 21:24 ja juz wzialem. nawet chcialem dzis z Krzysiem isc z wizyta duszpasterska do proboszcza, ale jakos zaniemowil nagle na poprzednim watku, tuz po tym jak zaproponowalem spotkanie ;). ot i caly Krzysio. pewno napisze ze nagle nie zauwazyl ;P jego strata, wiecej propozycji nie bedzie ;P pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tico Re: Powiedzcie,do mieszkańca okolic IP: *.aster.pl 20.02.09, 21:51 Nie idź do proboszcza,nie wiadomo,czy zechce z Tobą porozmawiać. napisz maila do burmistrza, niech wie, ile osób ma dosyć tego dzwonu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec okolic Re: Powiedzcie,do mieszkańca okolic IP: *.aster.pl 20.02.09, 23:19 jak pojde chyba bedzie lepiej. zatem Szanowni Panstwo od przyszlego tygodnia zaczynam nekac wladze jak i radnych gminy, kto chce sie przylaczyc do wycieczki, tego zapraszam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolkowska Ludzie!!! Co za szczęście!!! IP: *.aster.pl 24.02.09, 21:04 Dzwon zamilkł!!! Nie wierzymy własnym uszom!!! Czyżby proboszcz dał się ubłagać? Nareszcie można spokojnie trochę dłużej pospać w sobotę i w niedzielę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek to gratulacje - i zyczenia - by stalo sie to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 07:11 takze w tysiacach innych parafii dajcie pospac ludziom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tico niestety IP: *.aster.pl 25.02.09, 15:44 to tylko zepsuly sie bezpieczniki...;-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elan A za co? IP: *.aster.pl 20.02.09, 15:32 Za to mamy pietnować tę rodzinę i inne, mieszkające na nowej Bolkowskiej? Za to , że mają stargane nerwy, że być moze nie mogą spać w nocy, a nad ranem również nie? Za to, że mają własne zdanie? Za to, że walczą z niepotrzebnym halasem uzywając racjonalnych argumentow? czy chcą komus zaszkodzic? czy kogoś krzywdzą? bez przesady! Piętnować tu powinniśmy chyba kogoś innego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Podwójne dno IP: 195.74.79.* 20.02.09, 19:22 Jak dla mnie nie chodzi tu o sam dzwon tylko o relacje poszczególnych osób z kościołem . Miejcie więc odwagę nazywać rzeczy po imieniu! Nikt nie karze Wam wierzyć, ale nie oczerniajcie ludzi którzy to robią. Troszkę tolerancji! Mieszkam na jelonkach i osobiście dzwonu nie słysze a u mnie w rodzinnej miejscowości dżwięk dociera do duzo bardziej oddalonego mieszkania, a tam nikt się nie skarzy... A jak coś nie pasuje to można się zawsze przenieść na jakieś zacisze, nie? Więc w czym problem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Podwójne dno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.09, 19:43 swietnie zatytuowales swoj post podwojne dno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tico Re: Podwójne dno IP: *.aster.pl 20.02.09, 21:46 Nie ma kupca na to mieszkanie , za blisko kościola, wszyscy wiedzą teraz czym to grozi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolkowska "Nie piętnujcie tej rodziny, piszcie maile do ... IP: *.aster.pl 20.02.09, 21:48 ...burmistrza, żeby wiedział, ilu rodzinom przeszkadza ten hałas!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tico Ksiądz prosi: "Nie piętnujcie tej rodziny" IP: *.aster.pl 06.03.09, 23:02 Proboszcz wzywa, by nie piętnować tej rodziny, a sam wiesza w gablocie obrzydliwe i oszczercze artykuły i listy moherowych beretów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek kazda instytucja oparta na dyktacie - degeneruje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 07:03 sie przeciez Jezus w swoim nauczaniu wystepowal przeciwko takiemu zdegenerowaniu instytucji religijnej - gdzie rytual i zaszczyty zastapily refleksje, milosc i oddanie w dzisiejszym kosciele katolickim ze slow Jezusa zostaly wygodne kawalki - ktorymi mozna przypalic "wroga" - cala reszta zostala wyparta, bo nie pasuje "kupcom handlujacym w swiatyni", ktorzy ukradli monopol na ewangelie zostala cesarska instytucja, ktora zbudowal cesarz Konstantyn - gdzie wazny jest karny i slepo posluszny zolnierz - a nie samodzielnie myslacy czlowiek czarno-biale ksero - a nie akwarela Odpowiedz Link Zgłoś