Dodaj do ulubionych

"Kanary" jeżdżą z ochroną!

IP: *.centertel.pl 04.08.09, 20:41
Od niedawna nasze "warszawskie kanary", jeżdżą z osobistą ochroną 2 osiłków z
agencji ochrony.Jak pierwszy raz to zobaczyłem myślałem, że źle widzę.Ostatnio
jeździli po dwóch, za parę groszy można było na "stronie" uniknąć
mandatu."Kanary warszawskie" nigdy nie były zbyt miłe i kulturalne, często
łamali prawo, a teraz mają jeszcze ochronę, wygląda to odpychająco.Uważam, że
panowie z agencji ochrony powinni jeździć ze spluwami i wymachiwać nimi,
wspomagając kanara.Wszyscy wiemy, że agenci ochrony są to ludzie przypadkowi,
a przy przyjmowaniu do pracy sprawdza się tylko czy byli karani czy nie.
Co Państwo o tym myślicie?Co na to prawo?Co na to Prezydent Warszawy?
Obserwuj wątek
    • Gość: Warszawiak Re: "Kanary" jeżdżą z ochroną! IP: *.acn.waw.pl 04.08.09, 20:57
      Ja myślę, że po pierwsze obrażasz wszystkich kontrolerów biletów a po drugie
      obrażasz wszystkich pracowników ochrony. Z tego powodu jakakolwiek dyskusja z
      tobą mija się z celem.
      • Gość: Robin Hood Re: "Kanary" jeżdżą z ochroną! IP: *.centertel.pl 04.08.09, 23:04
        To o czym napisał jest prawdą i nie chodzi o to żeby kogoś obrażać, bo takie
        jest życie w W-wie.Chodzi o to tylko, czy nie dojdzie do tragedii, gdyż o ile mi
        wiadomo, pewne uprawnienia ma tylko policja, a z tego co się orientuję
        zatrudnienie ochrony do ochrony kanarów jest naruszeniem prawa, bo pasażer nie
        ma żadnej ochrony.Musisz pamiętać, że pracownik ochrony to nie policjant, nie
        przeszedł żadnych testów psychologicznych.
        • yavorius Re: "Kanary" jeżdżą z ochroną! 05.08.09, 08:12
          Cholera, czemu ja nie mam nigdy takich problemów z kanarami jak wy?
          Aaaa, może dlatego że płacę za przejazd...
          • Gość: Matka Re: "Kanary" jeżdżą z ochroną! IP: *.centertel.pl 05.08.09, 12:52
            Ja miałam raz do czynienia z kanarem, byłam wtedy z 2 małych dzieci, to było w
            tramwaju.Przed wejściem do tramwaju doładowałam kartę miejską (miałam
            pokwitowanie), to było przy "ZOO" w 6.Nie zdążyłam przyłożyć karty do kasownika,
            gdyż byłam z dziećmi i musiałam o nie najpierw zadbać, tak się złożyło, że
            wsiadły kanary.Facet zaczął się na mnie wydzierać, nie rozumiał, że nie zdążyłam
            przyłożyć karty, nie obchodziło go , że jestem z 2 małych dzieci i że mam
            pokwitowanie z kiosku.Moja młodsza córka, bardzo się przestraszyła i zaczęła
            płakać, gdyby nie interwencja młodego mężczyzny, który został bardzo źle
            potraktowany bo stanął w mojej obronie, nie wiem co by było.Nie ufam kanarom, a
            po tym co się dowiedziałam, że jeżdżą z ochroną, szkoda że nie wiemy jaka to
            firma, jestem po prostu przerażona.
            • Gość: x Re: "Kanary" jeżdżą z ochroną! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.09, 13:20
              > Nie zdążyłam przyłożyć karty do kasownika,
              > gdyż byłam z dziećmi i musiałam o nie najpierw zadbać

to jesteś sama sobie winna. przyłożenie karty do kasownika to
              kwestia sekundy. kasownik masz przy wejściu do pojazdu.
              • Gość: Pasażer Re: "Kanary" jeżdżą z ochroną! IP: *.centertel.pl 06.08.09, 13:03
                Do x:
                Ale to w niczym nie tłumaczy chamskiego zachowania się kontrolera biletów,
                względem tej Pani, poza tym miała także dzieci.Wyegzekwowanie od kogoś biletu
                nie może odbywać się po chamsku.Ciekaw jestem, czy tak po chamsku zachowałby się
                w stosunku do mnie.Ochrona potrzebna jest pasażerom, bo jak widać kontrolerzy
                biletów nieźle sobie radzą.
                • Gość: X Re: "Kanary" jeżdżą z ochroną! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.09, 13:22
                  Idę o zakład, że wcale na nią nie wrzeszczał. Na mnie jakoś nikt nie
                  wrzeszczy.
                  • angelcorpse Re: "Kanary" jeżdżą z ochroną! 06.08.09, 14:10
                    A mi kanar kazał opuścić peron metra (politechnika) ponieważ zapytałem go czy
                    mogę zobaczyć jego identyfikator. on z kolei na proste pytanie odpowiedział
                    bluzgami w moją stronę i kazał jechać komunikacją naziemną. skończyło się
                    interwencją policji, a ja co chciałem zobaczyć - zobaczyłem. Gościowi ewidentnie
                    żona po prostu nie dała i chodził nabuzowany.. takich debili powinni dawno
                    zwolnić. Jakby kontrola przebiegała w poszanowaniu zwyczajów dobrego zachowania
                    to by i ochrona nikomu nie była potrzebna. A jak pracują takie sk***syny rodem z
                    Legionowa to nie dziwne że muszą jeździć z obstawą.
                    • yavorius Re: "Kanary" jeżdżą z ochroną! 06.08.09, 14:52
                      A czym ci to biedne Legionowo zawiniło?:)
                      • angelcorpse Re: "Kanary" jeżdżą z ochroną! 06.08.09, 15:38
                        Ostatnio największe chamstwo widać właśnie z tej strony.
                      • Gość: filut z Pragi Re: "Kanary" jeżdżą z ochroną! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.09, 08:33
                        Chyba wesola czeredka samego oberpierdzistolka wywodzi sie wlasnie z tamtych
                        jego rodzinnych stron.

A w instytucjach jak kantorek wiadomo ze oberpierdzistolek chce miec jak
                        najwiecej pierdzistolkow ze swojego klanu.

Wiec teraz dobiera sie wszystkich legionowiakow ktorzy potrafia udzwignac palke
                        i dosolic nia pasazerowi w Warszawie, placac za odwieczne krzywdy jakich zaznal
                        ich przysiolek od stolicy.

Ci to nawet czytac i pisac nie musza, w przeciwienstwie do brygada ktora ma
                        placone za smarowanie na warszawiakow na forach.
            • Gość: . Re: "Kanary" jeżdżą z ochroną! IP: *.chello.pl 05.08.09, 14:35
              A niech jeżdżą choćby i z policją. Jeśli dzięki tej ochronie wreszcie przestaną
              się bać sprawdzania biletów wiadomej grupie pasażerów, to
              tylko się z tego cieszyć. Natomiast wszelkie inne, niż w bezpośredniej obronie
              kontrolera przed agresją fizyczną, użycie siły przez tę ochronę będzie równie
              bezprawne, jak opisywane niekiedy wyczyny samych kontrolerów - tu więc wiele się
              nie zmieni.
    • metron1 Re: "Kanary" jeżdżą z ochroną! 04.08.09, 22:36
      Już wiem w czym tkwi problem, ochrona przeszkadza w jawnym dawaniu łapóweczki,
      poza tym teraz startując do kontrolera z łapkami można zarobić pałą przez grzbiet
      Mentalność rodem z PRL że jezdzi się za darmo powoli mija
      • Gość: 123 Re: "Kanary" jeżdżą z ochroną! IP: *.xdsl.centertel.pl 04.08.09, 23:43
        Bardzo dobrze - są widoczni na przystanku. Patrzysz - wysiadasz nie płacisz .
        • wolfgang87 Re: "Kanary" jeżdżą z ochroną! 08.08.09, 23:41
          True true, w końcu jak np w Amsterdamie. Eleganccy panowie i panie w mudnurach =
          my biedni studenci z Polski, wysiadalismy. Niby nikt nic nie placil, ale jednak
          uczciwie mielismy spowolniona podroz. Piekne czasy byly :)
    • jhbsk Re: "Kanary" jeżdżą z ochroną! 19.08.09, 09:51
      www.zw.com.pl/artykul/1,393488_Pasazer_zakuty_w_tramwaju.html
      Kontrolerom i ochroniarzom w głowach się poprzewracało.
    • Gość: obi Re: "Kanary" jeżdżą z ochroną! IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 11.04.17, 08:38
      No cóż złapali mnie - faktycznie bez biletu jechałem ( nie dość że kanar już na przystanku- szarpał mi kurtkę tak jakby chciał ją zniszczyć tłumacząc ,że mu niby ucieknę) -to na dodatek (podjechali autem -chyba jeżdżą za nimi) ochroniarz (typowy łysy kark) zaczął mi wykręcać ręce wyłamywać nadgarstek by sprowadzić mnie do tz. "parteru" i poniżać (głupimi gadkami). Zachowywali się jak normalni regularni bandyci ( może jeden kanar był rozsądny- reszta wraz z ochroną to hołota jakich mało) Ciekawe czy coś można z tym zrobić - jakby ktoś nagrał ich interwencję- sprawa pewna dla sądu ale jeden przeciw pięciu nie ma szans bez twardych dowodów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka