Dodaj do ulubionych

To wszystko przez tych naszych kierowcow!!!

30.05.12, 14:30
"Pod względem jakości dróg Polska zajmuje 125. miejsce na 132 oceniane kraje - wynika z najnowszego raportu Światowego Forum Ekonomicznego, który przytacza "Nasz Dziennik"."

Znaczy przez nich sa korki, wypadki, spoznienia. I teraz, przez tych naszych kierowcow, jakies tam Swiatowe Forum sklasyfikowalo nas tuz powyzej Mongolii...

Tekst linka
Obserwuj wątek
    • emes-nju I znowu siejesz defetyzm! 30.05.12, 14:36
      Na świecie jest coś kole 200 państw. Wynika z tego, że nie zajmujemy nie 7 miejsce od końca, a jesteśmy blisko środka stawki.
    • nazimno Ja bym siegal raczej do oryginalnych materialow. 30.05.12, 14:42
      Oto niektore tabele syntetyczne:

www3.weforum.org/docs/GETR/2012/Poland.pdf
    • rysiekk111 TAk! przez tych co wymusili kosztowne luksusy 30.05.12, 17:56
      by nie wymuszali kosztownych autostrat, by starczyło na drogi naprawdę potrzebne
    • agios_pneumatos Re: To wszystko przez tych naszych kierowcow!!! 30.05.12, 20:26
      1. Nasz Dziennik :D
      2. Cyt: Za nami jedynie m.in. spustoszona wojną Bośnia i Hercegowina, nieustannie nękane trzęsieniami ziemi Haiti, a także Mołdawia i Mongolia.;

Tu:

www3.weforum.org/docs/GETR/2012/GlobalEnablingTrade_Report.pdf
      Rumunia 2.1
      Bułgaria 2.1
      Ukraina 2.1

Dalej już mi się nie chce sprawdzać prawdziwości tego steku bzdur już nie mówiąc o metodologii badań. :D

www3.weforum.org/docs/GETR/2012/GlobalEnablingTrade_Report.pdf
    • oixio sonda 30.05.12, 21:59
      Sonda na tej stronie pokazuje, że 80% z 3000 wypowiadających się ocenia nasze drogi poniżej 3 pkt w skali 1-7.
      Metodyka badań czy rzeczywistość - wyniki są podobne.
    • tomek854 Re: To wszystko przez tych naszych kierowcow!!! 31.05.12, 00:51
      No oczywiscie, kierowcy i ich sposób jazdy w żadnym razie nie wpływa na wypadkowość...

Dzisiaj jechałem tędy: goo.gl/maps/hCqD , goo.gl/maps/9yCf , goo.gl/maps/SB3M, droga tak była fatalna (30% stromizny, straszne dziury, ślepe zakręty, 2 metry szerokości, często obmurowana kamiennymi murkami z obu stron), że wszyscy oprócz mnie się zabili, a i to tylko miałem fuksa, bo przecież to nie od tego jak się jedzie zalezy czy się zginie czy nie ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka