Dodaj do ulubionych

Gupia Polska

03.04.13, 18:41
Może to trochę zmieni waszą optykę na to jak to w Polsce źle.

www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1253509
Od tego forumowego narzekania jak to wszyscy wokół gupi, a tylko ja jeden z drugim mondry to już się wymiotować chce.

Mały przykład:

Wyobraźcie sobie drogę w górach. Po lewej stronie pionowa skała w górę, po prawej morze. Droga szerokości... hm, nie mierzyłem, ale osobówki się mijają na lusterka i na całej pętli zalecany jest ruch w jedną stronę. Na tej drodze zakręt 90 stopni. Przed zakrętem znak - 'Ograniczenie prędkości do 100km/h'.

Oczywiście spodziewam się, że temat nie będzie miał 300 odpowiedzi bo jest zbyt niepoprawny politycznie i nie da się tu ponarzekać, czym to forum zajmuje się w 99% przypadków.
Obserwuj wątek
    • nazimno Marudzisz jak zwykle... 03.04.13, 18:50
      www.youtube.com/watch?v=lHYYGsd0-
      • agios_pneumatos Re: Marudzisz jak zwykle... 03.04.13, 19:02
        Mocne...

http://img268.imageshack.us/img268/1774/filmosy.jpg

... jak zwykle.
    • nazimno i to... 03.04.13, 18:52

www.youtube.com/watch?v=AgjgP9xy3EY
    • qqbek Skąd te 300? 03.04.13, 18:58
      Znaczy się w banku już dziś był, swoje w kolejce odestał, wybrał 300, to mu się 300 komentarzy zamarzyło na temat tego, jak to w Polsce jednak źle?

W dechę jest, szkoda tylko, że jezdnie stopniały szybciej niż śnieg (znów).

Ale żyjemy, w kolejkach do banków nie spędzamy pół dnia, jeździmy nadal po prawej stronie a kierownice mamy po lewej, a z nieba zamiast żaru wali śnieg (znów). Są kraje, gdzie jest całkiem na odwrót zdaje się, ale mi tam nie tęskno.
      • agios_pneumatos Re: Skąd te 300? 03.04.13, 19:06
        300 bo to liczba czysta.

Im cieplej w danym kraju, tym więcej (ogólnie pojmowanej) wolności na drogach.

Ty otwarcie przyznajesz (i chwała Ci za to), że nie tęskno, ale nasi forumowi frustraci? Cały czas nie mogę się nadziwować jak silna jest skłonność jednostki do masochizmu. Tu źle, to czemu nie poprawić swego losu? Jedyna okoliczność łagodząca to chyba brak stażu w mieszkaniu zagramanicą, żeby się przekonać jak to tam zawsze jest lepiej, a jaka ta polska (waaaadza) gupia.
    • emes-nju Re: Gupia Polska 04.04.13, 11:56
      Co chciałeś nam przez ten wątek zakomunikować? Że u innych jest gorzej? Zapewne! Np. na Antarktydzie w ogóle nie ma dróg :P
      • agios_pneumatos Re: Gupia Polska 04.04.13, 12:09
        Może inaczej. Czy w tej sterroryzowanej Polsce można znaleźc takie kwiatki jak na tym idealnym i nieomylnym Zachodzie.

Jeszcze co do 'terroru' w Polsce - taki ładny wątek obok wysmażyłeś o tym Paryżewie. :)
        • emes-nju Re: Gupia Polska 04.04.13, 12:19
          agios_pneumatos napisał:

> Może inaczej. Czy w tej sterroryzowanej Polsce można znaleźc takie kwiatki jak
          > na tym idealnym i nieomylnym Zachodzie.

Hm... Czy ja gdzieś pisałem, że na Zachodzie jest tak świetnie? Jest więcej lepszych dróg co bezpośrednio przekłada się na bezpieczeństwo, szybkość i komfort podróżowania. To wszystko.

> Jeszcze co do 'terroru' w Polsce - taki ładny wątek obok wysmażyłeś o tym
          > Paryżewie. :)

Hm... Raczej o tych IDEALNYCH zachodnich kierowcach. Wiem, że nie zrozumiałeś.
          • agios_pneumatos Re: Gupia Polska 04.04.13, 16:00
            emes-nju napisał:

> agios_pneumatos napisał:
            >
            > > Może inaczej. Czy w tej sterroryzowanej Polsce można znaleźc takie kwiatk
            > i jak
            > > na tym idealnym i nieomylnym Zachodzie.

>
            > Hm... Czy ja gdzieś pisałem, że na Zachodzie jest tak świetnie? Jest więcej lep
            > szych dróg co bezpośrednio przekłada się na bezpieczeństwo, szybkość i komfort
            > podróżowania. To wszystko.

To mamy zmierzać ku temu, zeby stworzyć sobie folder z najciekawszymi wypowiedziami z foruma? Taka, jak napisałeś powyżej, jest jego wymowa i nie temu nie zaprzeczymy.

>
            > > Jeszcze co do 'terroru' w Polsce - taki ładny wątek obok wysmażyłeś o tym
            > > Paryżewie. :)
            >
            > Hm... Raczej o tych IDEALNYCH zachodnich kierowcach. Wiem, że nie zrozumiałeś.
            >

Fakt, nie zrozumiałem. Ale to pewnie dlatego, że takie rzeczy nie robią na mnie wrażenia. Chodzi o opis na interii jak to się żyje zagramanicą. :)

Emesie drogi naprawdę nie musisz mi pisać jak się jeździ po zagramanicy, wierz mi. :)

• emes-nju Re: Gupia Polska 04.04.13, 16:03
              agios_pneumatos napisał:

> Emesie drogi naprawdę nie musisz mi pisać jak się jeździ po zagramanicy,

Chylę czoła. Bo ja to tylko fotografie oglądałem :P
              • agios_pneumatos Re: Gupia Polska 04.04.13, 16:29
                To już wystarczy do napisania 'artykułu', który można potem wkleić na foruma ku uciesze. :]

Jak się okazuje. :P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka