Dodaj do ulubionych

Dzis trzy razy chcieli mnie zabic.

15.05.15, 10:29
W sumie nieistotne, co wyczyniali. Istotne jest to, ze, co w Polsce arcypowszechne, gadali przez komorke przy uchu i nie wychodzilo im utrzymywanie kierunku, orientowanie sie w ukladzie ulic/pasow czy temu podobne. Jeden wyszedl mi na czolowe. Ot tak, bo sobie nie poradzil na lekkim luku drogi.

Ide o zaklad, ze to przez to, ze mandaty sa za niskie. Nie przez to, ze ryzyko spotkania zainteresowanego policjanta jest nieomal zerowe...
Obserwuj wątek
    • bimota Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 15.05.15, 11:37
      ZNACZY DOMAGASZ SIE WIECEJ POLICJI... ?

A TO BYLY BABY CZY FACECI ?
      • edek40 Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 15.05.15, 11:43
        > ZNACZY DOMAGASZ SIE WIECEJ POLICJI... ?

Wiecej? Domagam sie policji w ogole. Kryjaca sie po krzakach na durnych ograniczeniach nie dziala.

> A TO BYLY BABY CZY FACECI ?

A jaka roznica?
        • bimota Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 15.05.15, 23:39
          GLUPOTA LUDZKA JEST NIESKONCZONA... MALO CI MANDATOW I KLOPOTOW ??
          • zielona-galazka Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 18.05.15, 07:14
            bimota napisał:

> GLUPOTA LUDZKA JEST NIESKONCZONA... MALO CI MANDATOW I KLOPOTOW ??

Masz racje, jestes tego najlepszym pzrykladem.
          • tbernard Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 19.05.15, 10:57
            Jeśli głupotą nazywasz zwiększenie ryzyka mandatów dla osób zachowujących się ryzykownie, zamiast uprawiania przez policję łatwizny znacznie mniej podnoszące bezpieczeństwo, to chyba co innego rozumiemy pod pojęciem GŁUPOTA.
    • qqbek Przecież to jasne! 15.05.15, 11:47
      Mandaty są za niskie!

A tak bardziej serio:
      Co do gadania przez telefon - zdarza mi się odebrać gdy stoję na światłach po czym powiedzieć, że oddzwonię bo jadę.
      Jak ktoś musi pier..lić przez telefon, to zestawy głośnomówiące zaczynają się od kilkudziesięciu złotych (a sporo nowszych aut ma je w standardzie - nawet się czasami zastanawiam, czemu wszystkie nowe auta muszą mieć czujniki ciśnienia powietrza w oponach, a nie muszą mieć zestawu głośnomówiącego - widać lobby producentów czujników ciśnienia ma w Brukseli lepsze dojścia niż producenci car audio).

Dla mnie debil jadący z komórką przy uchu jest groźniejszy, niż "morderca" z 0,6 promile po wczorajszym piciu. Bo jazdę po dwóch piwach mogę sobie wyobrazić (z resztą zdarzało mi się w Anglii siadać za kółko po takiej właśnie ilości), ale prowadzenia z komórką przy uchu jakoś nie bardzo... za bardzo absorbujące jest gadanie, doskwierałby też boleśnie brak jednej łapy.
      • edek40 Re: Przecież to jasne! 15.05.15, 11:51
        > Jak ktoś musi pier..lić przez telefon, to zestawy głośnomówiące zaczynają się o
        > (a sporo nowszych aut ma je w standardzie - nawet się
        > czasami zastanawiam, czemu wszystkie nowe auta muszą mieć czujniki ciśnienia p
        > owietrza w oponach, a nie muszą mieć zestawu głośnomówiącego - widać lobby prod
        > ucentów czujników ciśnienia ma w Brukseli lepsze dojścia niż producenci car aud
        > io).

Jestem na etapie kupna auta. Ford i skoda wymagaja doplaty.

Czujniki cisnienia nie.

> Dla mnie debil jadący z komórką przy uchu jest groźniejszy, niż "morderca" z 0,
        > 6 promile po wczorajszym piciu.

Luk drogi, na ktorym miszcza wynioslo, wymagal ograniczenia predkosci do 40-50 km/h. Zapewne przezylbym czolowe, choc w odroznieniu od wladz, nie ludze sie "pewnoscia" dawana przez statystyki.
        • qqbek Re: Przecież to jasne! 15.05.15, 12:22
          edek40 napisał:

> Jestem na etapie kupna auta. Ford i skoda wymagaja doplaty.
          >
          > Czujniki cisnienia nie.

Obawiam się, że "bez czujników ciśnienia" nie kupisz nawet za dopłatą :)

> Luk drogi, na ktorym miszcza wynioslo, wymagal ograniczenia predkosci do 40-50
          > km/h. Zapewne przezylbym czolowe, choc w odroznieniu od wladz, nie ludze sie "p
          > ewnoscia" dawana przez statystyki.

Widzisz.
          A tyle mamy w tym kraju wypadków w których "z nieustalonych przyczyn zjechał na przeciwległy pas". Miałeś szansę uczestniczyć w kolejnym a marudzisz ;-)
          • edek40 Re: Przecież to jasne! 15.05.15, 12:23
            > A tyle mamy w tym kraju wypadków w których "z nieustalonych przyczyn zjechał na
            > przeciwległy pas". Miałeś szansę uczestniczyć w kolejnym a marudzisz ;-)

I to z powodu niedostosowania predkosci do warunkow na drodze...
      • samspade Re: Przecież to jasne! 15.05.15, 12:57
        Nie ma obowiązku montażu do nowych samochodów czujników powietrza w oponach. Ma być system monitorowania tego ciśnienia.
        A co do rozmowy przez tel to ogólnie jest to rzecz rozprasza jacy kierowcę
        Niezależnie od tego w jaki sposób kierowca rozmawia. Zestawy "handsfree" pomagają w tym ze kierowca ma dwie ręce.
        • qqbek Hmmm. 15.05.15, 13:03
          samspade napisał:

> Nie ma obowiązku montażu do nowych samochodów czujników powietrza w oponach. Ma
          > być system monitorowania tego ciśnienia.

A czy możesz mi wyjaśnić, jak można monitorować ciśnienie powietrza w oponach bez czujnika umieszczonego w kole?

> A co do rozmowy przez tel to ogólnie jest to rzecz rozprasza jacy kierowcę
          > Niezależnie od tego w jaki sposób kierowca rozmawia. Zestawy "handsfree" pomag
          > ają w tym ze kierowca ma dwie ręce.

No tak, ta "drobna różnica" - ma dwie ręce i telefon nie wchodzi mu w pole widzenia (co również wpływa na to jak widzisz). Zaprawdę "drobna".
          • samspade Re: Hmmm. 15.05.15, 13:24
            Na podstawie czujników ABS ESP.
            A czy różnica jest "drobna" jak sugerujesz? Kwestia definicji. Żaden zestaw nie spowoduje że kierowca będzie skupiony tylko na jeździe. A swoją drogą telefon wchodzący w pole widzenia podczas rozmowy? To chyba przez głośnomówiący i trzymanie go przed twarzą. A co w takim razie powiesz na wieszanie telefonów i nawigacji na szybie?
            • edek40 Re: Hmmm. 15.05.15, 13:26
              > Na podstawie czujników ABS ESP.

Czyli juz nie bedzie mozna montowac roznych opon na tej samej osi? :)
              • samspade Re: Hmmm. 15.05.15, 13:36
                O ile się nie mylę juz teraz nie wolno tego robić. Wróć. Nie powinno się tego robić.
                • edek40 Re: Hmmm. 15.05.15, 13:41
                  > O ile się nie mylę juz teraz nie wolno tego robić.

Bidaj w Szwejku pojawilo sie zdanie: "nie wolno, ale mozna". Ryzyko wpadki jest minimalne.
                  • samspade Re: Hmmm. 15.05.15, 14:05
                    Przecież to napisałem.
                    A co do wpadki to diagnosci powinni na to zwracać uwagę. I nasuwa się jeszcze jedno pytanie ile jest takich samochodów? Nie jest to zbyt powszechna praktyka.
              • klemens1 Re: Hmmm. 15.05.15, 14:34
                edek40 napisał:

> > Na podstawie czujników ABS ESP.
                >
                > Czyli juz nie bedzie mozna montowac roznych opon na tej samej osi? :)

Po każdej wymianie lub dopompowaniu kół trzeba kalibrować czujnik. Polega to na tym, że się naciska przycisk i komputer wie, że są to nowe ustawienia i one teraz obowiązują.
            • klemens1 Re: Hmmm. 15.05.15, 14:36
              samspade napisał:

> Żaden zestaw nie spowoduje że kierowca będzie skupiony tylko na jeździe.

Podobnie jak podczas rozmowy z pasażerem.
              Sam byłem przeciwnikiem tych zestawów, a dostałem go, bo kupowałem auto z placu i już tam zestaw był. Jednak różnica jest duża - zestaw powinien być obowiązkowy.
              • samspade Re: Hmmm. 15.05.15, 16:13
                Rozmowa przez telefon to imma sprawa niz rozmowa z pasazerem. I nie jestem przeciwny zadnym zestawom. Juz teraz trzeba takiego uzywac zeby rozmawiac. Nie widze potrzeby obowiazku instalowania takich zestawow do samochodow.
                • klemens1 Re: Hmmm. 15.05.15, 16:23
                  samspade napisał:

> Nie widze potrzeby obowiazku instalowania takich zestawow do samochodow.

Kierowca z telefonem przy uchu to zjawisko nagminne i niebezpieczne.
                  Skoro już i tak jesteś za zamordyzmem (ograniczenie do 70 bo i tak bywa tłoczno), to dlaczego jesteś przeciwny nakazowi, który faktycznie poprawia bezpieczeństwo?

• samspade Re: Hmmm. 15.05.15, 19:36
                    Juz yeraz nie wolno mu tak jechac wiec kolejny odgorny nakaz jest niepotrzebny.
                    I nie jestem za zamordyzmem. I nie przekrecaj z laski swojej moich slow.
                    • klemens1 Re: Hmmm. 18.05.15, 09:50
                      Jechać bez sprawdzenia czy nie ma za mało powietrza w kołach też nie wolno.
                      Są czujniki w kołach, które prawie nigdy się nie przydają, a nie ma zestawu głośnomówiącego, który przydaje się bardzo często.

A za zamordyzmem jesteś, bo nie dopuszczasz możliwości podwyższenia ograniczenia, skoro przy niższym (+ FR) wiadomo, że nie ma wypadków.
                      • samspade Re: Hmmm. 20.05.15, 15:42
                        Co do obowiązku instalowania zestawu głośnomówiącego di samochodu juz się jasno wyraziłem.
                        Co do zamordyzmu tez. Twoje fantazje tego nie zmienią.
                        • klemens1 Re: Hmmm. 20.05.15, 17:12
                          Wiem, że się wyraziłeś. Ale ja udowodniłem, że nie masz racji.
                          Twoje "jasne wyrażanie" tego nie zmieni.
                          • samspade Re: Hmmm. 20.05.15, 22:11
                            Nie widzialem zebyc cokolwiek udoeodnil. Wyraziles swoje zdanie. Ja pozostane przy swoim.
                            Nakaz montazu w samochodach zestawow glosnomowiacych jest niepotrzebny. Uwazasz inaczej twoja sprawa.
                            • klemens1 Re: Hmmm. 21.05.15, 11:46
                              To jest wg ciebie moje zdanie, a nie obiektywna prawda:
                              Są czujniki w kołach, które prawie nigdy się nie przydają, a nie ma zestawu głośnomówiącego, który przydaje się bardzo często.
                              ?
        • edek40 Re: Przecież to jasne! 15.05.15, 13:25
          > A co do rozmowy przez tel to ogólnie jest to rzecz rozprasza jacy kierowcę

Wybryki, ktore mnie dotknely, wynikaly raczej z tego, ze jezdzac z manualem ciezko gadac i zmieniac biegi.
          • samspade Re: Przecież to jasne! 15.05.15, 13:34
            Podejrzewam. Tyle że każda róż owa przez tel rozprasza. A że na naszych ulicach pełno głąbów? Żadna nowina. Taki naród.
            • edek40 Re: Przecież to jasne! 15.05.15, 13:43
              > Podejrzewam. Tyle że każda róż owa przez tel rozprasza.

Nie neguje.

Wynalazlem na to metode - gdy jade "prosto" rozmawiam, gdy wykonuje jakies, dowolne, manewry przepraszam i na chwile przestaje gadac. Znajduje to zrozumienie u rozmowcy, choc z reguly pytaja, czemu nie zamontuje zestawu :)
    • ocala Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 15.05.15, 19:38
      edek40 napisał:

> Ide o zaklad, ze to przez to, ze mandaty sa za niskie.

No pewnie, że tak. Czy ktokolwiek ryzykowałby mandat w wysokości średniej krajowej do ręki za pierniczenie o bzdetach w czasie jazdy??? Ty byś zaryzykował???

>Nie przez to, ze ryzyko
      > spotkania zainteresowanego policjanta jest nieomal zerowe...

Jak to zerowe? Nie ma policji na drogach? Tylko jak policjant ma ci udowodnić, że rozmawiałeś przez komórkę jeśli nie udało mu się tego zarejestrować a wideo?
      • edek40 Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 16.05.15, 17:45
        > Jak to zerowe? Nie ma policji na drogach? Tylko jak policjant ma ci udowodnić,
        > że rozmawiałeś przez komórkę jeśli nie udało mu się tego zarejestrować a wideo
        > ?

Juz ci tlumacze. Policjant stawia teze, ze gadales przez komorke. Ty sie nie zgadzasz i sprawa trafia do sadu. Sad zas wystepuje o billingi do operatora, a Ty masz zarzuty karne za skladanie falszywych zeznan.

Ale spoko. Wystarczy nie przekraczac predkosci tam gdzie zawsze stoja i mozna gadac, gadac, gadac...
        • bimota Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 16.05.15, 21:02
          "Sad zas wystepuje o billingi do operatora, a Ty masz zarzuty karne za skladanie falszywych zeznan."

ha ha...

JAK KTOS CI ZAJECHAL DROGE, TO POWINIEN ODPOWIADAC ZA ZAJECHANIE, A NIE ZA GADANIE PRZEZ TEL. WEZCIE SIE LUDZIE OGARNIJCIE...
        • ocala Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 16.05.15, 21:59
          edek40 napisał:

> Juz ci tlumacze. Policjant stawia teze, ze gadales przez komorke. Ty sie nie zg
          > adzasz i sprawa trafia do sadu. Sad zas wystepuje o billingi do operatora, a Ty
          > masz zarzuty karne za skladanie falszywych zeznan.

Jeśli byłeś na tyle głupim żeby sprzeczać się mimo wyraźnego dowodu w postaci bilingu (wątpliwe by policjant się nurzał w takim błocie) o to, że nie rozmawiałeś to twój problem.

> Ale spoko. Wystarczy nie przekraczac predkosci tam gdzie zawsze stoja i mozna g
          > adac, gadac, gadac...

A co ma prędkość do gadane przez telefon?
          • edek40 Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 17.05.15, 13:59
            > Jeśli byłeś na tyle głupim żeby sprzeczać się mimo wyraźnego dowodu w postaci
            > bilingu

Policjant nie ma dostepu do billingow na drodze. Jednak nie zgadzajac sie na przyjecie mandatu za gadanie, podpisujesz sie pod wnioskiem do sadu, gdzie jak byk stoi, ze policjant swoje, a Ty swoje. A na to jest paragraf.

Co innego nie zgadzac sie z przekroczeniem predkosci, z uwagi na to, ze policjant posluguje sie niezgodnym z prawem radarem, a do tego mierzy duza ilosc pojazdow, a zdejmuje tylko Ciebie, bo jedziesz prawym.

> A co ma prędkość do gadane przez telefon?

Statystyka.
            • ocala Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 17.05.15, 22:13
              edek40 napisał:

> > Jeśli byłeś na tyle głupim żeby sprzeczać się mimo wyraźnego dowodu w pos
              > taci
              > > bilingu
              >
              > Policjant nie ma dostepu do billingow na drodze.

Policjant nie. Sąd tak.

>Jednak nie zgadzajac sie na pr
              > zyjecie mandatu za gadanie, podpisujesz sie pod wnioskiem do sadu, gdzie jak by
              > k stoi, ze policjant swoje, a Ty swoje.

...a rozstrzygnie to sąd na podstawie dowodów jakim jest biling.

>
              > Co innego nie zgadzac sie z przekroczeniem predkosci, z uwagi na to, ze policja
              > nt posluguje sie niezgodnym z prawem radarem, a do tego mierzy duza ilosc pojaz
              > dow, a zdejmuje tylko Ciebie, bo jedziesz prawym.
              >
              > > A co ma prędkość do gadane przez telefon?
              >
              > Statystyka.

ale jakie ma znaczenie?
              • edek40 Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 18.05.15, 09:58
                > ...a rozstrzygnie to sąd na podstawie dowodów jakim jest biling.

O tym pisalem.

I odpowiedzialnosci karnej za celowe wprowadzanie policjanta w blad.

> ale jakie ma znaczenie?

To tak, jak z meteorytem. Stytystycznie mozliwe, ale pomijalne.
                • ocala Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 18.05.15, 14:17
                  edek40 napisał:

> > ...a rozstrzygnie to sąd na podstawie dowodów jakim jest biling.
                  >
                  > O tym pisalem.
                  >
                  > I odpowiedzialnosci karnej za celowe wprowadzanie policjanta w blad.

Jeśli nie rozmawiałeś to biling to wykaże i nie ma mowy o wprowadzaniu w błąd.

> > ale jakie ma znaczenie?
                  >
                  > To tak, jak z meteorytem. Stytystycznie mozliwe, ale pomijalne.

Ale co jest pomijalne? Co pomija i kto w sprawie połączenia przekraczania prędkości z rozmową przez telefon? Co ty bredzisz?
                  • edek40 Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 18.05.15, 14:36
                    > Jeśli nie rozmawiałeś to biling to wykaże i nie ma mowy o wprowadzaniu w błąd.

Ze mnie idioty nie zrobisz. Z siebie rob ile chcesz.

> Ale co jest pomijalne? Co pomija i kto w sprawie połączenia przekraczania prędk
                    > ości z rozmową przez telefon? Co ty bredzisz?

Ryzyko zatrzymania jest pomijalne. Jesli jednak jakos sie go analizuje, to glownie w powiazaniu z przekraczaniem predkosci.
                    • ocala Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 19.05.15, 09:43
                      edek40 napisał:

> > Jeśli nie rozmawiałeś to biling to wykaże i nie ma mowy o wprowadzaniu w
                      > błąd.
                      >
                      > Ze mnie idioty nie zrobisz.

Oczywiście, że nie bo zrobiłeś go z siebie sam. Napisałeś tak "Policjant stawia teze, ze gadales przez komorke. Ty sie nie zgadzasz i sprawa trafia do sadu. Sad zas wystepuje o billingi do operatora, a Ty masz zarzuty karne za skladanie falszywych zeznan.

Jak możesz dostać zarzut składania fałszywych zeznań skoro biling wskazuje, że twój telefon przez 12 ostatnich godzin od momentu zatrzymania nie był używany??? To jedna z twoich idiotycznych postaw. Druga to taka, że jako oskarżony masz prawo składać fałszywe wyjaśnienia.Nie wiedziałeś o tym?

> > Ale co jest pomijalne? Co pomija i kto w sprawie połączenia przekraczania
                      > prędk
                      > > ości z rozmową przez telefon? Co ty bredzisz?
                      >
                      > Ryzyko zatrzymania jest pomijalne.

To rozumiem, tylko napisz mi dlaczego.
                      • ocala Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 19.05.15, 09:45
                        Przepraszam miało być "ostatnie 12h do momentu zatrzymania"
                      • edek40 Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 19.05.15, 09:50
                        > Jak możesz dostać zarzut składania fałszywych zeznań skoro biling wskazuje, że
                        > twój telefon przez 12 ostatnich godzin od momentu zatrzymania nie był używany??

Wlasnie o tym pisze. O robieniu idioty.

> To rozumiem, tylko napisz mi dlaczego.

Nie rozumiesz, albo udajesz.
                        • ocala Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 19.05.15, 10:10
                          edek40 napisał:

> > Jak możesz dostać zarzut składania fałszywych zeznań skoro biling wskazuj
                          > e, że
                          > > twój telefon przez 12 ostatnich godzin od momentu zatrzymania nie był uży
                          > wany??
                          >
                          > Wlasnie o tym pisze. O robieniu idioty.

Napisz mi zatem jak możesz dostać zarzut fałszywego świadectwa we własnej sprawie oraz jak możesz dostać zarzut fałszywego świadectwa skoro biling wykazuje, że ma sz rację to znaczy nie używałeś telefonu?

> > To rozumiem, tylko napisz mi dlaczego.
                          >
                          > Nie rozumiesz, albo udajesz.

No to wyjaśnij mi - dlaczego?
                          • edek40 Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 19.05.15, 10:17
                            > Napisz mi zatem jak możesz dostać zarzut fałszywego świadectwa

Wyraznie pisze - nie rob ze mnie idioty:

ocala: "Tylko jak policjant ma ci udowodnić, że rozmawiałeś przez komórkę jeśli nie udało mu się tego zarejestrować a wideo? "

edek: "Policjant stawia teze, ze gadales przez komorke. Ty sie nie zgadzasz i sprawa trafia do sadu. Sad zas wystepuje o billingi do operatora, a Ty masz zarzuty karne za skladanie falszywych zeznan."

> No to wyjaśnij mi - dlaczego?

Nie dam rady. Wczoraj widziales 3 radiowozy. I choc ja od dawna nie widzialem zadnego (polujacego), nie udowodnie Ci nic, bo Ty widziales. Wczoraj.
                            • ocala Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 19.05.15, 10:33
                              edek40 napisał:

> > Napisz mi zatem jak możesz dostać zarzut fałszywego świadectwa
                              >
                              > Wyraznie pisze - nie rob ze mnie idioty:
                              >
                              > ocala: "Tylko jak policjant ma ci udowodnić, że rozmawiałeś przez kom
                              > órkę
                              jeśli nie udało mu się tego zarejestrować a wideo? "
                              >
                              > edek: "Policjant stawia teze, ze gadales przez komorke. Ty sie nie zgadzasz i s
                              > prawa trafia do sadu. Sad zas wystepuje o billingi do operatora, a Ty masz zarz
                              > uty karne za skladanie falszywych zeznan."

No właśnie i dochodzi do konfrontacji w sądzie. I tam z bilingu wynika, że telefonu nie używałeś. Za co zarzut fałszywego świadectwa i dlaczego (według ciebie) nie wolno oskarżonemu kłamać?

> > No to wyjaśnij mi - dlaczego?
                              >
                              > Nie dam rady. Wczoraj widziales 3 radiowozy. I choc ja od dawna nie widzialem z
                              > adnego (polujacego), nie udowodnie Ci nic, bo Ty widziales. Wczoraj.

Dziś zobaczę kolejny radiowóz oznakowany czy nie - nie ważne. Bo ja po prostu jeżdżę nie tylko dom-gazeta-dom.
                              • edek40 Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 19.05.15, 10:41
                                > No właśnie i dochodzi do konfrontacji w sądzie. I tam z bilingu wynika, że tele
                                > fonu nie używałeś

Twierdzisz, ze policja zatrzymuje bez powodu????

> Dziś zobaczę kolejny radiowóz oznakowany czy nie - nie ważne. Bo ja po prostu j
                                > eżdżę nie tylko dom-gazeta-dom.

Nie masz pojecia gdzie jezdze.
                                • ocala Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 19.05.15, 10:51
                                  edek40 napisał:

> > No właśnie i dochodzi do konfrontacji w sądzie. I tam z bilingu wynika, ż
                                  > e tele
                                  > > fonu nie używałeś
                                  >
                                  > Twierdzisz, ze policja zatrzymuje bez powodu????

Nie ja tylko ty tak twierdziłeś pisząc " policjant stawia tezę"

> > Dziś zobaczę kolejny radiowóz oznakowany czy nie - nie ważne. Bo ja po pr
                                  > ostu j
                                  > > eżdżę nie tylko dom-gazeta-dom.
                                  >
                                  > Nie masz pojecia gdzie jezdze.

Nie mam, właśnie nie mam, i dlatego nie znam dnia i godziny kiedy mnie złapią. I o to chodzi.
                                  • edek40 Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 19.05.15, 10:55
                                    > Nie ja tylko ty tak twierdziłeś pisząc " policjant stawia tezę"

A potem, jesli kierowca sie nie zgadza, przeprowadzany jest dowod. Ja, w odroznieniu od Ciebie, wciaz zakladam uczciwosc policji. Stawia teze, bo widzial.

> Nie mam, właśnie nie mam, i dlatego nie znam dnia i godziny kiedy mnie złapią.
                                    > I o to chodzi.

A ja znam. Nastepny mandat za 28 lat. Jesli dozyje.
                                    • ocala Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 19.05.15, 11:01
                                      edek40 napisał:

> > Nie ja tylko ty tak twierdziłeś pisząc " policjant stawia tezę"
                                      >
                                      > A potem, jesli kierowca sie nie zgadza, przeprowadzany jest dowod. Ja, w odrozn
                                      > ieniu od Ciebie, wciaz zakladam uczciwosc policji. Stawia teze, bo widzial.

Ale to ty wymyśliłeś a nie ja. Ja twierdzę, że jeśli nie widział jak gadasz to nie postawi tezy. A jak widział to postawi i ci udowodni. Koniec tematu.

> > Nie mam, właśnie nie mam, i dlatego nie znam dnia i godziny kiedy mnie zł
                                      > apią.
                                      > > I o to chodzi.
                                      >
                                      > A ja znam. Nastepny mandat za 28 lat. Jesli dozyje.

Nie wychodząc z domu masz duże szanse.
                                      • edek40 Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 19.05.15, 11:04
                                        > Ale to ty wymyśliłeś a nie ja. Ja twierdzę, że jeśli nie widział jak gadasz to
                                        > nie postawi tezy. A jak widział to postawi i ci udowodni.

Dalem sie zatem wciagnac w dyskusje ocali z ocala.

> Nie wychodząc z domu masz duże szanse.

Wychodze, jezdze, nawet srednio wiecej niz przecietna, a i tak o wiele mniej niz jeszcze nie tak dawno.
                                        • ocala Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 19.05.15, 11:14
                                          edek40 napisał:

> > Ale to ty wymyśliłeś a nie ja. Ja twierdzę, że jeśli nie widział jak gada
                                          > sz to
                                          > > nie postawi tezy. A jak widział to postawi i ci udowodni.
                                          >
                                          > Dalem sie zatem wciagnac w dyskusje ocali z ocala.

Nie. To ty napisałeś, że policjant stawia tezę o rozmawianiu przez telefon i to ty twierdzisz, że wierzysz w jego prawdomówność, zatem rozmawiałeś a biling to potwierdzi.

> > Nie wychodząc z domu masz duże szanse.
                                          >
                                          > Wychodze, jezdze, nawet srednio wiecej niz przecietna, a i tak o wiele mniej ni
                                          > z jeszcze nie tak dawno.

No to gdzie ty jeździsz więcej niż przeciętna? Ja podałem kilka miejsc bezpiecznych po których ja jeżdżę i widuję patrole oznaczone i bez znaków
                                          • edek40 Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 19.05.15, 11:17
                                            > No to gdzie ty jeździsz więcej niż przeciętna?

Nigdzie nie jezdze szybciej niz przecietna.

Ale to nie oznacza, ze nie jezdze szybciej niz na znakach.
                                            • ocala Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 19.05.15, 11:20
                                              edek40 napisał:

> > No to gdzie ty jeździsz więcej niż przeciętna?
                                              >
                                              > Nigdzie nie jezdze szybciej niz przecietna.
                                              >
                                              > Ale to nie oznacza, ze nie jezdze szybciej niz na znakach.

Sorki, pomyliłem się. Myślałem że pisząc więcej niż przeciętnie masz na myśli odległości. Gdzie ty zatem jeździsz że nie płacisz mandatów za jazdę powyżej tego co na znakach???? Chyba po podwórku
                                              • edek40 Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 19.05.15, 11:44
                                                > Sorki, pomyliłem się. Myślałem że pisząc więcej niż przeciętnie masz na myśli o
                                                > dległości. Gdzie ty zatem jeździsz że nie płacisz mandatów za jazdę powyżej teg
                                                > o co na znakach???? Chyba po podwórku

Chyba nie.

I uwazam.
                                                • ocala Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 19.05.15, 11:46
                                                  edek40 napisał:

> > Sorki, pomyliłem się. Myślałem że pisząc więcej niż przeciętnie masz na m
                                                  > yśli o
                                                  > > dległości. Gdzie ty zatem jeździsz że nie płacisz mandatów za jazdę powyż
                                                  > ej teg
                                                  > > o co na znakach???? Chyba po podwórku
                                                  >
                                                  > Chyba nie.
                                                  >
                                                  > I uwazam.

No ale jedziesz 70km/h tam gdzie jest 40km/h wiec czemu piszesz o spokojnej jeździe?
                                                  • edek40 Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 19.05.15, 11:48
                                                    > No ale jedziesz 70km/h tam gdzie jest 40km/h wiec czemu piszesz o spokojnej jeź
                                                    > dzie?

Jezdze nawet 90 na 40 km/h. Spokojnie, bo roboty juz sie skonczyly. Dawno temu. A widac to jak na dloni na kilkaset metrow naprzod.
                                                  • ocala Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 19.05.15, 11:51
                                                    edek40 napisał:

> > No ale jedziesz 70km/h tam gdzie jest 40km/h wiec czemu piszesz o spokojn
                                                    > ej jeź
                                                    > > dzie?
                                                    >
                                                    > Jezdze nawet 90 na 40 km/h. Spokojnie, bo roboty juz sie skonczyly. Dawno temu.
                                                    > A widac to jak na dloni na kilkaset metrow naprzod.

ALe w tym konkretnym przypadku roboty sie nie skończyły i ty szerokim autem niemal dublujesz prędkość dozwoloną.
                                                  • edek40 Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 19.05.15, 12:20
                                                    > ALe w tym konkretnym przypadku roboty sie nie skończyły i ty szerokim autem nie
                                                    > mal dublujesz prędkość dozwoloną.

70 na 40 to nie dublowanie

A robie to z rownym spokojem, poniewaz roboty zakonczyly sie w 2012 roku. Od tego czasu nikt tam nie kiwnal palcem.
                                                  • ocala Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 19.05.15, 12:23
                                                    edek40 napisał:

> > ALe w tym konkretnym przypadku roboty sie nie skończyły i ty szerokim aut
                                                    > em nie
                                                    > > mal dublujesz prędkość dozwoloną.
                                                    >
                                                    > 70 na 40 to nie dublowanie

Dlatego napisałem "niemal"

> A robie to z rownym spokojem, poniewaz roboty zakonczyly sie w 2012 roku. Od te
                                                    > go czasu nikt tam nie kiwnal palcem.

Ale graniczenie nie jest dla robotników tylko dla niebezpiecznego miejsca.
                                                  • edek40 Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 19.05.15, 12:27
                                                    > Ale graniczenie nie jest dla robotników tylko dla niebezpiecznego miejsca.

Dlatego zwalniam do 70 km/h
                                                  • ocala Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 19.05.15, 12:34
                                                    edek40 napisał:

> > Ale graniczenie nie jest dla robotników tylko dla niebezpiecznego miejsca
                                                    > .
                                                    >
                                                    > Dlatego zwalniam do 70 km/h

Ale tam jest 40km/h a nie 60.
                                                  • edek40 Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 19.05.15, 12:49
                                                    > Ale tam jest 40km/h a nie 60.

Ciekawe czemu, skoro przejezdza tam TIR z okladem?
                                                  • ocala Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 20.05.15, 21:49
                                                    edek40 napisał:

> > Ale tam jest 40km/h a nie 60.
                                                    >
                                                    > Ciekawe czemu, skoro przejezdza tam TIR z okladem?

Bo taka szykana na autostradzie jest mało bezpieczna. Przecież ten tir z okładem przejeżdża także gdy bramki sa czynne i też jest tam 40km/h
                                                  • edek40 Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 21.05.15, 11:11
                                                    > Bo taka szykana na autostradzie jest mało bezpieczna. Przecież ten tir z okłade
                                                    > m przejeżdża także gdy bramki sa czynne i też jest tam 40km/h

Po co zatem stoi skoro wiadomo, ze nie zostanie w ogole uruchomiona?

Chodzi o zapewnie wplywow z mandatow? A moze czekaja z decyzja, az ktos sie tu rozwali?
                                                  • ocala Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 21.05.15, 11:14
                                                    edek40 napisał:

> > Bo taka szykana na autostradzie jest mało bezpieczna. Przecież ten tir z
                                                    > okłade
                                                    > > m przejeżdża także gdy bramki sa czynne i też jest tam 40km/h
                                                    >
                                                    > Po co zatem stoi skoro wiadomo, ze nie zostanie w ogole uruchomiona?

Skąd wiadomo, że nie zostanie uruchomiona?

• edek40 Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 21.05.15, 11:50
                                                    > Skąd wiadomo, że nie zostanie uruchomiona?

Takie sa zapowiedzi GDDKiA. Po monstrualnych korkach na A1 w czasie wakacji wyobrazili sobie monstrualne korki codziennie pod Warszawa. I slusznie. Gdyby usytuowali bramki na zjazdem do Grodziska, byc moze droga by sie nie zakorkowala. Ale na tym odcinku to wciaz jeszcze "ulica" miejska.
                                                  • ocala Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 21.05.15, 12:12
                                                    edek40 napisał:

> > Skąd wiadomo, że nie zostanie uruchomiona?
                                                    >
                                                    > Takie sa zapowiedzi GDDKiA. Po monstrualnych korkach na A1 w czasie wakacji wyo
                                                    > brazili sobie monstrualne korki codziennie pod Warszawa. I slusznie.

Codziennie sa takie korki pod Paryżem, Rzymem, Neapolem czy Lyonem. Nikomu do głowy tam nie przyjdzie pierd...ć takie kocopoły jak ty.
                                                  • edek40 Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 21.05.15, 12:17
                                                    > Codziennie sa takie korki pod Paryżem, Rzymem, Neapolem czy Lyonem.

A w Sudanie ludzie umieraja z glodu. Czy to oznacza, ze jesli ktos umrze w Polsce, machniemy na to reka? A moze lepiej jest brac przyklad z tych, ktorzy zrobili cos dobrze?
                                                  • ocala Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 21.05.15, 12:28
                                                    edek40 napisał:

> > Codziennie sa takie korki pod Paryżem, Rzymem, Neapolem czy Lyonem.
                                                    >
                                                    > A w Sudanie ludzie umieraja z glodu. Czy to oznacza, ze jesli ktos umrze w Pols
                                                    > ce, machniemy na to reka? A moze lepiej jest brac przyklad z tych, ktorzy zrobi
                                                    > li cos dobrze?

Paryż Rzym, Lyon czy Neapol zrobił to dobrze.
                                                  • edek40 Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 21.05.15, 12:36
                                                    > Paryż Rzym, Lyon czy Neapol zrobił to dobrze.

Dobrze, bo sa korki?

Niemcy czy Austraia zrobily to zle, bo nie ma korkow????
                                                  • ocala Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 21.05.15, 12:54
                                                    edek40 napisał:

> > Paryż Rzym, Lyon czy Neapol zrobił to dobrze.
                                                    >
                                                    > Dobrze, bo sa korki?

Dobrze, a korki są i będą bo ludzie zwykle do pracy jadą na 8 a wracają o 16-tej.

> Niemcy czy Austraia zrobily to zle, bo nie ma korkow????

Nie ma korków na autostradach w Niemczech i Austrii??? Co za brednia ale w końcu wyszła spod pióra człowieka który nigdzie nie jeździ więc skąd ma to wiedzieć.
                                                  • edek40 Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 21.05.15, 12:58
                                                    > Dobrze, a korki są i będą bo ludzie zwykle do pracy jadą na 8 a wracają o 16-tej.

I sa dokladnie takie same wtedy gdy bramki sa i gdy ich nie ma?

To wiesz co, juz zupelnie nic nie rozumiem. Skoro sprawa wladzy jest tworzyc korki, to po co budowac bramki. Przeciez droga sie i tak zakorkuje.

> Nie ma korków na autostradach w Niemczech i Austrii??? Co za brednia ale w końc
                                                    > u wyszła spod pióra człowieka który nigdzie nie jeździ więc skąd ma to wiedzieć

Nie ma na bramkach. To wlasnie napisalem. Bo nie ma bramek.
                                                  • ocala Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 21.05.15, 13:07
                                                    edek40 napisał:

> > Dobrze, a korki są i będą bo ludzie zwykle do pracy jadą na 8 a wracają o
                                                    > 16-tej.
                                                    >
                                                    > I sa dokladnie takie same wtedy gdy bramki sa i gdy ich nie ma?

No w Niemczech bramek nie ma a korki są.

> To wiesz co, juz zupelnie nic nie rozumiem. Skoro sprawa wladzy jest tworzyc ko
                                                    > rki, to po co budowac bramki. Przeciez droga sie i tak zakorkuje.
                                                    >
                                                    > > Nie ma korków na autostradach w Niemczech i Austrii??? Co za brednia ale
                                                    > w końc
                                                    > > u wyszła spod pióra człowieka który nigdzie nie jeździ więc skąd ma to wi
                                                    > edzieć
                                                    >
                                                    > Nie ma na bramkach. To wlasnie napisalem. Bo nie ma bramek.

Korki sa bez bramek.
                                                  • edek40 Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 21.05.15, 13:59
                                                    > No w Niemczech bramek nie ma a korki są.

Z tego wniosek, ze nalezy postawic?

> Korki sa bez bramek.

Ale na bramkach, z uwagi na ich brak, nie ma.
                                                  • ocala Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 21.05.15, 14:10
                                                    edek40 napisał:

> > No w Niemczech bramek nie ma a korki są.
                                                    >
                                                    > Z tego wniosek, ze nalezy postawic?

Przyzwyczaiłem sie już do twoich wniosków. Heheheh. Mój wniosek i każdego normalnego jest taki, że korki są niezależnie od istnienia bramek lub ich bezistnienia.

> > Korki sa bez bramek.
                                                    >
                                                    > Ale na bramkach, z uwagi na ich brak, nie ma.

Na A2 pod Grodziskiem też nie ma korków. Z uwagi na ich brak - brak bramek
                                                  • edek40 Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 21.05.15, 14:22
                                                    > Przyzwyczaiłem sie już do twoich wniosków. Heheheh. Mój wniosek i każdego norma
                                                    > lnego jest taki, że korki są niezależnie od istnienia bramek lub ich bezistnien
                                                    > ia

Alez oczywiscie. Sa korki niezalezne od bramek.

A w niektorych krajach DODATKOWO zalezne od bramek.

> Na A2 pod Grodziskiem też nie ma korków. Z uwagi na ich brak - brak bramek

Zgadza sie. I nie bedzie.
                                                  • ocala Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 21.05.15, 14:26
                                                    edek40 napisał:

> > Przyzwyczaiłem sie już do twoich wniosków. Heheheh. Mój wniosek i każdego
                                                    > norma
                                                    > > lnego jest taki, że korki są niezależnie od istnienia bramek lub ich bezi
                                                    > stnien
                                                    > > ia
                                                    >
                                                    > Alez oczywiscie. Sa korki niezalezne od bramek.
                                                    >
                                                    > A w niektorych krajach DODATKOWO zalezne od bramek.

O korkach spowodowanych wypadkami lub robotami drogowymi chyba nie będziemy pisać. Korki są zarówno na autostradach w Niemczech jak i w Polsce bez względu na bramki.

>
                                                    > > Na A2 pod Grodziskiem też nie ma korków. Z uwagi na ich brak - brak brame
                                                    > k
                                                    >
                                                    > Zgadza sie. I nie bedzie.

Korków czy bramek? Jesli bramek to podaj skąd to wiesz?
                                                  • ocala Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 21.05.15, 14:33
                                                    Na marginesie nadmienię, że na Autostradzie Wolności korki są, ale po niemieckiej stronie (bez bramek) a po polskiej ich nie ma. Odpowiedzialnym, a raczej odpowiedzialną, jest autostrada niemiecka - zbyt wąska(!!!!).
                                                  • edek40 Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 21.05.15, 14:41
                                                    > O korkach spowodowanych wypadkami lub robotami drogowymi chyba nie będziemy pis
                                                    > ać. Korki są zarówno na autostradach w Niemczech jak i w Polsce bez względu na
                                                    > bramki.

I to oznacza, ze nalezy budowac bramki, aby bylo ich wiecej?

> Jesli bramek to podaj skąd to wiesz?

Pisalem.
                                                  • ocala Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 21.05.15, 14:45
                                                    edek40 napisał:

> > O korkach spowodowanych wypadkami lub robotami drogowymi chyba nie będzie
                                                    > my pis
                                                    > > ać. Korki są zarówno na autostradach w Niemczech jak i w Polsce bez wzglę
                                                    > du na
                                                    > > bramki.
                                                    >
                                                    > I to oznacza, ze nalezy budowac bramki, aby bylo ich wiecej?

Czego miałoby być więcej? Korki istnieją niezależnie od bramek.

> > Jesli bramek to podaj skąd to wiesz?
                                                    >
                                                    > Pisalem.

Nie , nie pisałeś. Czego nie będzie?
                                                • klemens1 Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 19.05.15, 14:06
                                                  edek40 napisał:

> > Gdzie ty zatem jeździsz że nie płacisz mandatów za jazdę powyżej teg
                                                  > > o co na znakach???? Chyba po podwórku

Ten facet to autentyczny kosmita albo nierozganięta gimbaza, którego rodzice nawet samochodu nie mają.
        • ocala Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 16.05.15, 22:02
          A gdzie odpowiedz na moje pytanie?
          Czy ktokolwiek ryzykowałby mandat w wysokości średniej krajowej do ręki za pierniczenie o bzdetach w czasie jazdy??? Ty byś zaryzykował???
          • edek40 Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 17.05.15, 14:00
            > A gdzie odpowiedz na moje pytanie?
            > Czy ktokolwiek ryzykowałby mandat w wysokości średniej krajowej do ręki za p
            > ierniczenie o bzdetach w czasie jazdy??? Ty byś zaryzykował???

Ja. Mam dobre oko do policji. Wiem gdzie stoja w mojej okolicy oraz potrafie okreslic miejsca, gdzie moga stac, w miejscach, ktorych nie znam. Poza tym uwazam.

Ryzyko zatrzymania jest mniej wiecej takie samo, jak potracenie pieszego. Mam po jednym.
            • ocala Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 17.05.15, 22:17
              edek40 napisał:

> Ja. Mam dobre oko do policji. Wiem gdzie stoja w mojej okolicy oraz potrafie ok
              > reslic miejsca, gdzie moga stac, w miejscach, ktorych nie znam.

Ja się nie pytam o sprawy okulistyczne tylko o to czy zaryzykujesz pomyłkę lub niedowidzenie które może cię kosztować pół pensji? Nigdzie się nie ruszasz poza dom - praca -dom to może i wiesz gdzie stoją lub gdzie są ukryte kamery ale gdybyś podróżował, po Europie to czy byś zaryzykował 2500 euro za jazdę niezgodną z przepisami????
              • edek40 Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 18.05.15, 10:03
                > Ja się nie pytam o sprawy okulistyczne tylko o to czy zaryzykujesz pomyłkę lub
                > niedowidzenie które może cię kosztować pół pensji?

Niech pomysle....

Jeszcze chwilke.....

Zdecydowanie tak. Pomimo, ze nie jezdze zawsze z przepisawa (co nie znaczy, ze nie jest ona wlasciwa) predkoscia, pojmano mnie dotychczas raz. I to nie dlatego, ze nie widzialem patrolu. Widzialem go z daleka. Nie widzialem znakow. Przypominam, ze jezdze stale od 1987 roku. Stale oznacza, ze niezaleznie od warunkow i po roznych drogach. Moge wiec zaryzykowac to "uderzenie meteorytem", szczegolnie ze ide o zaklad, ze wydalem tylko na kawe w przydroznych knajpkach wiecej, niz ta Twoja polowa sredniej krajowej. Wychodzi wiec na to, ze w polskich realiach grozniejsza dla portfela jest kawa. Wystepuje bowiem o wiele czesciej niz policja....
                • ocala Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 18.05.15, 14:24
                  edek40 napisał:

> > Ja się nie pytam o sprawy okulistyczne tylko o to czy zaryzykujesz pomyłk
                  > ę lub
                  > > niedowidzenie które może cię kosztować pół pensji?
                  >
                  > Niech pomysle....
                  >
                  > Jeszcze chwilke.....

... o czym ty pierd...sz? Pytam: czy w nieznanym ci terenie zaryzykujesz 2000 euro mandatu by sie przekonać czy dobrze widzisz i dobrze się domyślasz czy może jednak nie. Nie opisuj mi swojego życia, zwyczajów tylko odpowiedz na pytanie: czy zaryzykujesz 2000EURO by się przekonać jaki jesteś siebie pewien? Gwarantuję ci, że drogą 780 od Górczewskiej w stronę Leszna nie zaryzykujesz mimo iż nie stają tam i nie ma tam radarów (chyba). Tam będziesz jechał 49km/h
                  • edek40 Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 18.05.15, 14:39
                    > ... o czym ty pierd...sz? Pytam: czy w nieznanym ci terenie zaryzykujesz 2000 e
                    > uro mandatu by sie przekonać czy dobrze widzisz i dobrze się domyślasz czy może
                    > jednak nie. Nie opisuj mi swojego życia, zwyczajów tylko odpowiedz na pytanie:
                    > czy zaryzykujesz 2000EURO

Pensje wzrosly, kiedy nie patrzylem? A moze miales na mysli 2000 zl?

Ale tak, zaryzykuje. Ryzykuje juz 28 lat. I mam 1 zatrzymanie i to przez patrol, ktory widzialem. Spokojnie wiec odlozylbym telefon i zaplacil tylko za niewidzenie znakow. Znaczy sie po podwyzszeniu mandatow nie przyjalbym go i powolal bieglych, ze ustawienie znakow na luku nie sprzyja ich widocznosci. Dla 200 zl nie warto bylo sie boksowac.

> czy zaryzykujesz 2000EURO by się przekonać jaki jesteś siebie pewien? Gwarantu
                    > ję ci, że drogą 780 od Górczewskiej w stronę Leszna nie zaryzykujesz mimo iż ni
                    > e stają tam i nie ma tam radarów (chyba). Tam będziesz jechał 49km/h

Bede jechal do 60 km/h.

Moment, moment. Przeciez piszesz, ze policja jest czujna i bywa wszedzie.
                    • ocala Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 19.05.15, 10:04
                      edek40 napisał:

> > ... o czym ty pierd...sz? Pytam: czy w nieznanym ci terenie zaryzykujesz
                      > 2000 e
                      > > uro mandatu by sie przekonać czy dobrze widzisz i dobrze się domyślasz cz
                      > y może
                      > > jednak nie. Nie opisuj mi swojego życia, zwyczajów tylko odpowiedz na pyt
                      > anie:
                      > > czy zaryzykujesz 2000EURO
                      >
                      > Pensje wzrosly, kiedy nie patrzylem? A moze miales na mysli 2000 zl?

Nie o tym pisałem. Pisałem, że wysoki mandat odstrasza doskonale. Nie zaryzykujesz mandatu w wysokości 2000Euro by sprawdzić czy jesteś wystarczająco czujny. Dlatego baaaardzo wysokie mandaty są lekarstwem. Możesz zaryzykować 500zł a po podwyżce 700zł ale nie 10 tys PLN.

> Ale tak, zaryzykuje. Ryzykuje juz 28 lat. I mam 1 zatrzymanie i to przez patrol
                      > , ktory widzialem. Spokojnie wiec odlozylbym telefon i zaplacil tylko za niewid
                      > zenie znakow. Znaczy sie po podwyzszeniu mandatow nie przyjalbym go i powolal b
                      > ieglych, ze ustawienie znakow na luku nie sprzyja ich widocznosci. Dla 200 zl n
                      > ie warto bylo sie boksowac.
                      >
                      > > czy zaryzykujesz 2000EURO by się przekonać jaki jesteś siebie pewien? Gwa
                      > rantu
                      > > ję ci, że drogą 780 od Górczewskiej w stronę Leszna nie zaryzykujesz mimo
                      > iż ni
                      > > e stają tam i nie ma tam radarów (chyba). Tam będziesz jechał 49km/h
                      >
                      > Bede jechal do 60 km/h.

Pustą równą i przyjemną drogą na której da się rozpędzić do 150km/h będziesz jechał 59km/h? Dlaczego????

>
                      > Moment, moment. Przeciez piszesz, ze policja jest czujna i bywa wszedzie.

Tak, na odcinku Wiskitki - Puławska (A2+ południowa obwodnica Warszawy) wczoraj spotkałem trzy pojazdy policyjne: Vektra bez znaków, po przeciwnej passat bez znaków i "nyska". Tylko jeden z nich (ta nyska na kogutach) stała tam gdzie zwykle co nie dziwi bo to jest miejsce wyznaczone do kontroli poj. ciężarowych. Oto ono:www.google.pl/maps/@52.14736,20.963145,3a,39.7y,176.2h,80.11t/data=!3m4!1e1!3m2!1shpZn5fXtTmHzQQg8NcinAQ!2e0

Reszta była niespodzianką dla kierowców. Natomiast wracając, jechałem przez Ożarów Mazowiecki i na wysokości bramy wjazdowej do dawnej fabryki "Kabel" oznakowany pojazd z naprzeciwka, o 21:37 zgarnął żądłem inny pojazd. Co prawda nie wiem za co ale było to niespodzianką dla łapanego kierowcy.

Z tego wniosek, że nie tylko po Europie nie jeździsz ale i po Polsce rzadko. Gdyby było jak piszesz, tzn, policja stałaby tam gdzie zawsze to po co kierowcom CB radia?
                      • edek40 Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 19.05.15, 10:10
                        > Nie o tym pisałem. Pisałem, że wysoki mandat odstrasza doskonale. Nie zaryzykuj
                        > esz mandatu w wysokości 2000Euro by sprawdzić czy jesteś wystarczająco czujny.
                        > Dlatego baaaardzo wysokie mandaty są lekarstwem.

Rozumiem zatem, ze wystarczy podniesc kary i wszelkie patologie znikna?

Musisz zapisac sie do waaaadzy. Oni, biedacy, tego nie wiedza. I to na calym swiecie.

> Tak, na odcinku Wiskitki - Puławska (A2+ południowa obwodnica Warszawy) wczoraj spotkałem trzy pojazdy policyjne:

Zdarza sie.

Deszcz meterytow rowniez.
                        • ocala Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 19.05.15, 10:26
                          edek40 napisał:

> > Nie o tym pisałem. Pisałem, że wysoki mandat odstrasza doskonale. Nie zar
                          > yzykuj
                          > > esz mandatu w wysokości 2000Euro by sprawdzić czy jesteś wystarczająco cz
                          > ujny.
                          > > Dlatego baaaardzo wysokie mandaty są lekarstwem.
                          >
                          > Rozumiem zatem, ze wystarczy podniesc kary i wszelkie patologie znikna?

Wszelkie nie znikną ale te związane z przekraczaniem prędkości w znacznym stopniu tak.

> Musisz zapisac sie do waaaadzy. Oni, biedacy, tego nie wiedza. I to na calym sw
                          > iecie.

No właśnie na całym świecie wiedzą, właśnie w Szwajcarii czy Austrii to wiedzą doskonale i dlatego za przejazd koło przedszkola 70-80km/h mandat wynosi 2200 Euro w górę lub jego zbliżona kwota w Szwajcarii.

> > Tak, na odcinku Wiskitki - Puławska (A2+ południowa obwodnica Warszawy) w
                          > czoraj spotkałem trzy pojazdy policyjne:
                          >
                          > Zdarza sie.

Codziennie coś takiego widuję. Przynajmniej jeden nieoznakowany kogoś zatrzymuje.

• edek40 Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 19.05.15, 10:34
                            > Wszelkie nie znikną ale te związane z przekraczaniem prędkości w znacznym stopn
                            > iu tak.

Jak to w znacznym stopniu? Przeciez kazdy sie bedzie bal.

> No właśnie na całym świecie wiedzą, właśnie w Szwajcarii czy Austrii to wiedzą
                            > doskonale i dlatego za przejazd koło przedszkola 70-80km/h mandat wynosi 2200 E
                            > uro w górę lub jego zbliżona kwota w Szwajcarii.

Ile oni zarabiaja?

Dlaczego u nas maja byc tak samo wysokie mandaty?

A skoro u nas maja byc tak wysokie (w stosunku do zarobkow), moze Austria i Szwajcaria powinny podniesc mandaty?

> Codziennie coś takiego widuję. Przynajmniej jeden nieoznakowany kogoś zatrzymuje.

Masz fajnie.

Ja tak nie mam. Nie jezdze zbyt duzo po miejscach lownych. Okresowo niebezpiecznych tak, ale nie dlatego, ze jest kilka pasow, na ktorych niektorych ponosi, co samo w sobie jest niebezpieczne. Ja mijam tak niewazne elementy krajobrazu, jak przejscia, szkoly i temu podobne. Ale tu kierowcy "tylko" ignoruja pieszych, ale powolutku - gora 70 km/h. To po co lapac...?
                            • ocala Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 19.05.15, 10:48
                              edek40 napisał:

> > Wszelkie nie znikną ale te związane z przekraczaniem prędkości w znacznym
                              > stopn
                              > > iu tak.
                              >
                              > Jak to w znacznym stopniu? Przeciez kazdy sie bedzie bal.

Idiota zaryzykuje. Ale nam przecież chodzi o zmniejszenie liczby wypadków a nie ustanie całkowite bo to nierealne.

> > No właśnie na całym świecie wiedzą, właśnie w Szwajcarii czy Austrii to w
                              > iedzą
                              > > doskonale i dlatego za przejazd koło przedszkola 70-80km/h mandat wynosi
                              > 2200 E
                              > > uro w górę lub jego zbliżona kwota w Szwajcarii.
                              >
                              > Ile oni zarabiaja?

Pracownik Customer Serwis ok 2000euro i co z tego?

> Dlaczego u nas maja byc tak samo wysokie mandaty?

Bo tak jak powiedziałeś "w specjalnych warunkach specjalne działania" czy jakoś podobnie.

> A skoro u nas maja byc tak wysokie (w stosunku do zarobkow), moze Austria i Szw
                              > ajcaria powinny podniesc mandaty?

Nie muszą bo u nich mandat za to jest Od 2200Euro. Jak przegniesz więcej to zabiorą ci samochód na poczet mandatu. Co tu podnosić?

> > Codziennie coś takiego widuję. Przynajmniej jeden nieoznakowany kogoś zat
                              > rzymuje.
                              >
                              > Masz fajnie.

No na pewno jest bezpieczniej bo rzadko widuję by ktoś mnie jadącego 150km/h wyprzedzał na A2.
                              • edek40 Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 19.05.15, 10:52
                                > Idiota zaryzykuje.

Nie szkodzi. To nie oni zabijaja. Zabijaja przekraczajacy o 5 km/h.

> Bo tak jak powiedziałeś "w specjalnych warunkach specjalne działania" czy jakoś
                                > podobnie.

Istotnie tak powiedzialem.

Ale co innego mialem na mysli. A juz na pewno nie mandaty relatywnie wyzsze niz gdzie indziej. Jaki mialyby cel, gdyby ryzyko zlapania bylo tak niskie, jak jest, czego najlepszym, stale jezdzacym dowodem, jestem ja sam.

> Nie muszą bo u nich mandat za to jest Od 2200Euro. Jak przegniesz
                                > więcej to zabiorą ci samochód na poczet mandatu. Co tu podnosić?

Jakby podniesli, nastalby raj.

> No na pewno jest bezpieczniej bo rzadko widuję by ktoś mnie jadącego 150km/h wy
                                > przedzał na A2.

Zgadza sie.

Rownie rzadko, jak nieoznakowany radiowoz.
                                • ocala Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 19.05.15, 10:59
                                  edek40 napisał:

> > Idiota zaryzykuje.
                                  >
                                  > Nie szkodzi. To nie oni zabijaja. Zabijaja przekraczajacy o 5 km/h.
                                  >
                                  > > Bo tak jak powiedziałeś "w specjalnych warunkach specjalne działania" czy
                                  > jakoś
                                  > > podobnie.
                                  >
                                  > Istotnie tak powiedzialem.
                                  >
                                  > Ale co innego mialem na mysli.

Miałeś na myśli i to naopisałeś, że do specjalnych warunków w Polsce należy stosować specjalne metody. To jest właśnie ta specjalna metoda. Katastrofalnie wysoki mandat.

>A juz na pewno nie mandaty relatywnie wyzsze niz
                                  > gdzie indziej.

A dlaczego nie skoro wykroczenia są relatywnie wyższe niż gdzie indziej????

Jaki mialyby cel, gdyby ryzyko zlapania bylo tak niskie, jak je
                                  > st, czego najlepszym, stale jezdzacym dowodem, jestem ja sam.

Ty to jesteś dowodem na to, że może i długo jeździsz ale w niewiele miejsc.

> > Nie muszą bo u nich mandat za to jest Od 2200Euro. Jak prze
                                  > gniesz
                                  > > więcej to zabiorą ci samochód na poczet mandatu. Co tu podnosić?
                                  >
                                  > Jakby podniesli, nastalby raj.

Ale co tu podnieść? Tu nie ma nic do podnoszenia bo właściwie górnej granicy nie ma.

> > No na pewno jest bezpieczniej bo rzadko widuję by ktoś mnie jadącego 150k
                                  > m/h wy
                                  > > przedzał na A2.
                                  >
                                  > Zgadza sie.
                                  >
                                  > Rownie rzadko, jak nieoznakowany radiowoz.

Ja widuję praktycznie za każdym razem. Jeśli nie stoi i wypisuje to widzę jak śledzi. Mogę ci rejestrację podać jak zdążę zapamiętać.
                                  • edek40 Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 19.05.15, 11:07
                                    > To jest właśnie ta specjalna metoda. Katastrofalnie wysoki mandat.

To jest katastrofalny populizm i uproszczenie. Jesli Cie to zadowala, to prosze bardzo.
                                    • ocala Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 19.05.15, 11:16
                                      edek40 napisał:

> > To jest właśnie ta specjalna metoda. Katastrofalnie wysoki mandat.
                                      >
                                      > To jest katastrofalny populizm i uproszczenie. Jesli Cie to zadowala, to prosze
                                      > bardzo.

To nie jest żaden populizm tylko wnioski z doświadczenia innych. Po co nam eksperymentować skoro Szwajcarzy i Austriacy nam, na talerzu, podają gotowy przepis na sukces?
                                      • edek40 Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 19.05.15, 11:19
                                        > To nie jest żaden populizm tylko wnioski z doświadczenia innych. Po co nam eksp
                                        > erymentować skoro Szwajcarzy i Austriacy nam, na talerzu, podają gotowy przepi
                                        > s na sukces?

To tak, jak z szeroko omawiana wizja "zero" ze Szwecji. Bierze sie wyrywek informacji i to wystarcza takim jak Ty, aby pitolic bzdury. W Szwecji tej wizji nie realizuje sie wylacznie dojac kierowcow. W Austrii i Szwajcarii rowniez nie. A w Polsce probuja.
                                        • ocala Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 19.05.15, 11:24
                                          edek40 napisał:

> To tak, jak z szeroko omawiana wizja "zero" ze Szwecji. Bierze sie wyrywek info
                                          > rmacji i to wystarcza takim jak Ty, aby pitolic bzdury.

Nie pisałem o Szwecji za to ty ją włączyłeś bo już nie pozostaje nic innego.

W Szwecji tej wizji nie
                                          > realizuje sie wylacznie dojac kierowcow. W Austrii i Szwajcarii rowniez
                                          > nie.

W Austrii i Szwajcarii nie ma wizji "zero" . Tam się doi kierowców najmocniej w całej Europie nie dając nic w zamian .

>A w Polsce probuja.

Przed chwila napisałeś, że waaadza bezsilna bo niskie mandaty więc jak to jest z tobą?
                                          • edek40 Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 19.05.15, 11:46
                                            > Nie pisałem o Szwecji za to ty ją włączyłeś bo już nie pozostaje nic innego.

Dalem ja jako udokumentowany przyklad przedstawiania tez "po uwazaniu", zapominajac o wszelkich aspektach sprawy.

> W Austrii i Szwajcarii nie ma wizji "zero" . Tam się doi kierowców najmocniej w
                                            > całej Europie nie dając nic w zamian .

Czy sa liderami bezpieczenstwa, jak Niemcy?
                                            • ocala Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 19.05.15, 11:50
                                              edek40 napisał:

> > Nie pisałem o Szwecji za to ty ją włączyłeś bo już nie pozostaje nic inne
                                              > go.
                                              >
                                              > Dalem ja jako udokumentowany przyklad przedstawiania tez "po uwazaniu", zapomin
                                              > ajac o wszelkich aspektach sprawy.

To nie rób tego bo o Szwecji teraz nie piszemy.

> > W Austrii i Szwajcarii nie ma wizji "zero" . Tam się doi kierowców najmoc
                                              > niej w
                                              > > całej Europie nie dając nic w zamian .
                                              >
                                              > Czy sa liderami bezpieczenstwa, jak Niemcy?

Są na bardzo wysokim poziomie. To nie mistrzostwa świata i zajęcie 3 miejsca czy 4 nie jest przegraną z najlepszym.
                                              • edek40 Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 19.05.15, 12:22
                                                > To nie rób tego bo o Szwecji teraz nie piszemy.

Nie znasz znaczenia slowa przyklad?

> Są na bardzo wysokim poziomie. To nie mistrzostwa świata i zajęcie 3 miejsca cz
                                                > y 4 nie jest przegraną z najlepszym.

Choc maja wyzsze mandaty niz lider????

A moze jednak nie tylko w tym rzecz?
                                                • ocala Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 19.05.15, 12:26
                                                  edek40 napisał:

> > To nie rób tego bo o Szwecji teraz nie piszemy.
                                                  >
                                                  > Nie znasz znaczenia slowa przyklad?

Znam, zwłaszcza gdy poprzedza je słowo "nietrafiony"

> > Są na bardzo wysokim poziomie. To nie mistrzostwa świata i zajęcie 3 miej
                                                  > sca cz
                                                  > > y 4 nie jest przegraną z najlepszym.
                                                  >
                                                  > Choc maja wyzsze mandaty niz lider????

> A moze jednak nie tylko w tym rzecz?

Oczywiście, że nie tylko w tym. Austria to 85% góry a Szwajcaria to 90% góry a w tych jak wiadomo panują cięższe warunki niż na równiej prawie powierzchni Niemiec
                                                  • edek40 Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 19.05.15, 12:28
                                                    > Znam, zwłaszcza gdy poprzedza je słowo "nietrafiony"

Skoro wypowiadasz sie, znaczy ze masz pewnosc?

> Oczywiście, że nie tylko w tym. Austria to 85% góry a Szwajcaria to 90% góry a
                                                    > w tych jak wiadomo panują cięższe warunki niż na równiej prawie powierzchni Nie
                                                    > miec

A w Niemczech dopuszczalna jest wyzsza predkosc na szosie, a na niektorych odcinach autostrad nie ma zadnych ograniczen.
                                                  • ocala Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 19.05.15, 12:30
                                                    edek40 napisał:

> > Znam, zwłaszcza gdy poprzedza je słowo "nietrafiony"
                                                    >
                                                    > Skoro wypowiadasz sie, znaczy ze masz pewnosc?

Czego pewność?

> > Oczywiście, że nie tylko w tym. Austria to 85% góry a Szwajcaria to 90% g
                                                    > óry a
                                                    > > w tych jak wiadomo panują cięższe warunki niż na równiej prawie powierzch
                                                    > ni Nie
                                                    > > miec
                                                    >
                                                    > A w Niemczech dopuszczalna jest wyzsza predkosc na szosie, a na niektorych odci
                                                    > nach autostrad nie ma zadnych ograniczen.

A w Austrii i Szwajcarii jeździ sie po górach i nie każdy człowiek dobrze znosi pobyt powyżej 0 n.p.m.
                                                  • edek40 Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 19.05.15, 12:50
                                                    > A w Austrii i Szwajcarii jeździ sie po górach i nie każdy człowiek dobrze znosi
                                                    > pobyt powyżej 0 n.p.m.

I wtedy jedzie za szybko?
                                                  • zielona-galazka Re: Edziu, chlopcze daj se siana 20.05.15, 13:07
                                                    I zajmij sie czyms pozytecznym zamiast spamowac na Forum, chlopcze
                                                  • ocala Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 20.05.15, 21:54
                                                    edek40 napisał:

> > A w Austrii i Szwajcarii jeździ sie po górach i nie każdy człowiek dobrze
                                                    > znosi
                                                    > > pobyt powyżej 0 n.p.m.
                                                    >
                                                    > I wtedy jedzie za szybko?

Nie, wtedy łatwiej o wypadek i stąd statystyki gorsze w A i CH niż w D. O tym piszemy. Pytałeś czemu w Austrii i Szwajcarii statystyki sa słabsze niż w D mimo wyższych znacznie mandatów. Dlatego są słabsze te statystyki bo teren jest trudniejszy i bardziej niebezpieczny w A i CH
                                                  • edek40 Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 21.05.15, 10:32
                                                    > Nie, wtedy łatwiej o wypadek i stąd statystyki gorsze w A i CH niż w D. O tym p
                                                    > iszemy. Pytałeś czemu w Austrii i Szwajcarii statystyki sa słabsze niż w D mimo
                                                    > wyższych znacznie mandatów. Dlatego są słabsze te statystyki bo teren jest tru
                                                    > dniejszy i bardziej niebezpieczny w A i CH

A dlaczego w Szwecji sa lepsze, choc sporo jezdza po lodzie?
                                                  • ocala Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 21.05.15, 11:09
                                                    edek40 napisał:

> A dlaczego w Szwecji sa lepsze, choc sporo jezdza po lodzie?

Kto jeździ po lodzie w Szwecji? 1000 osób? 90% Szwedów mieszka i pracuje poza lodowiskiem. No i tam 90km/h
                                                  • edek40 Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 21.05.15, 11:12
                                                    > Kto jeździ po lodzie w Szwecji? 1000 osób? 90% Szwedów mieszka i pracuje poza l
                                                    > odowiskiem. No i tam 90km/h

W Szwecji nie sypia soli.
                                                  • ocala Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 21.05.15, 11:16
                                                    edek40 napisał:

> > Kto jeździ po lodzie w Szwecji? 1000 osób? 90% Szwedów mieszka i pracuje
                                                    > poza l
                                                    > > odowiskiem. No i tam 90km/h
                                                    >
                                                    > W Szwecji nie sypia soli.

Nigdzie nie sypią soli. Tylko u nas. Tam obowiązuje 90 i jest to graniczna prędkość magii której nikt nie łamie. Nikt w sensie zdecydowanej większości z całości.
                                                  • edek40 Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 21.05.15, 11:51
                                                    > Nigdzie nie sypią soli. Tylko u nas.

Hm...?

To czym roztapiaja snieg? Palnikami?
                                                  • ocala Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 21.05.15, 12:14
                                                    edek40 napisał:

> > Nigdzie nie sypią soli. Tylko u nas.
                                                    >
                                                    > Hm...?
                                                    >
                                                    > To czym roztapiaja snieg? Palnikami?

Nie wiem, nie jestem zainteresowany ta informacją. Wiem jedno Austria ma słabsze nieco statystyki od Niemiec i Szwecji bo warunki podróżowania są drastycznie różne jednocześnie ma dużo je lepsze od Polski bo mandaty są horrendalnie wysokie i tam policja nie musi nic udowadniać za pomocą wideorejestratorów.
                                                  • edek40 Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 21.05.15, 12:18
                                                    > Nie wiem, nie jestem zainteresowany ta informacją.

Jestes: "Nigdzie nie sypią soli. Tylko u nas."
                                                  • ocala Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 21.05.15, 12:29
                                                    edek40 napisał:

> > Nie wiem, nie jestem zainteresowany ta informacją.
                                                    >
                                                    > Jestes: "Nigdzie nie sypią soli. Tylko u nas."

To informacja, że u nas sól sypią a nie czym likwidują śnieg w D czy A. Wróć do tematu. Austrii Szwajcarii i Niemiec.
            • ocala Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 17.05.15, 22:22
              Jeszcze inaczej pisząc: jadąc przez Austrię Szwajcarię nie pojedziesz niezgodnie z przepisami, nie pojedziesz 70 na 50-tce bez względu na to czy taki zakaz wydaje ci się bzdurą czy nie . Nie pojedziesz ze strachu. Na szwajcarskiej autostradzie nie przekroczysz 110km/h choć równiejsza od naszej bo się boisz i nie ma tu znaczenia, że 110km/h to trochę za rygorystycznie.
              • edek40 Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 18.05.15, 10:04
                > Jeszcze inaczej pisząc: jadąc przez Austrię Szwajcarię nie pojedziesz niezgodni
                > e z przepisami, nie pojedziesz 70 na 50-tce bez względu na to czy taki zakaz wy
                > daje ci się bzdurą czy nie .

Bede jechal tak, jak tubylcy.

> daje ci się bzdurą czy nie . Nie pojedziesz ze strachu. Na szwajcarskiej autost
                > radzie nie przekroczysz 110km/h choć równiejsza od naszej bo się boisz i nie ma
                > tu znaczenia, że 110km/h to trochę za rygorystycznie.

Wyjatkowo rzadko przekraczam 120 km/h w Polsce.
                • ocala Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 18.05.15, 14:29
                  edek40 napisał:

> > Jeszcze inaczej pisząc: jadąc przez Austrię Szwajcarię nie pojedziesz nie
                  > zgodni
                  > > e z przepisami, nie pojedziesz 70 na 50-tce bez względu na to czy taki za
                  > kaz wy
                  > > daje ci się bzdurą czy nie .
                  >
                  > Bede jechal tak, jak tubylcy.

Prosta droga, po dwa pasy w każdym kierunku i ty będziesz jechał <50km/h bo tak jadą tam bylcy? Czemu? Przecież jest szeroka, ładna oddzielona od domostw droga po której dałoby się jechać bez przeszkód 200km/h i ty będziesz jechał 50km/h? Dlaczego?

> > daje ci się bzdurą czy nie . Nie pojedziesz ze strachu. Na szwajcarskiej
                  > autost
                  > > radzie nie przekroczysz 110km/h choć równiejsza od naszej bo się boisz i
                  > nie ma
                  > > tu znaczenia, że 110km/h to trochę za rygorystycznie.
                  >
                  > Wyjatkowo rzadko przekraczam 120 km/h w Polsce.

Ale tam 120km./h nie pojedziesz, nie zaryzykujesz. Dlaczego? Już ci powiem dlaczego: ponieważ ceny mandatów są tam tak duże, że mógłbyś nie dać rady zapłacić tego na miejscu a to się wiązać by mogło z zarekwirowaniem pojazdu do czasu uiszczenia mandatu. Dlatego tam będziesz szanował prędkość (idiotycznie niską 110-100km/h) a w Polsce jej nie szanujesz.
                  • edek40 Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 18.05.15, 14:41
                    > Prosta droga, po dwa pasy w każdym kierunku i ty będziesz jechał <50km/h bo
                    > tak jadą tam bylcy?

Bo tubylcy wiedza, gdzie jest najblizsza autostrada.

> Ale tam 120km./h nie pojedziesz, nie zaryzykujesz. Dlaczego? Już ci powiem dlac
                    > zego: ponieważ ceny mandatów są tam tak duże, że mógłbyś nie dać rady zapłacić
                    > tego na miejscu a to się wiązać by mogło z zarekwirowaniem pojazdu do czasu uis
                    > zczenia mandatu.

Jezeli uznamy, ze praca policji w Polsce nie odbiega niczym od pracy policji w Szwajcarii, to przekroczylbym. Bez wiekszego strachu. Jak w Polsce.
                    • ocala Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 19.05.15, 10:08
                      edek40 napisał:

> > Prosta droga, po dwa pasy w każdym kierunku i ty będziesz jechał <50k
                      > m/h bo
                      > > tak jadą tam bylcy?
                      >
                      > Bo tubylcy wiedza, gdzie jest najblizsza autostrada.

Ale oni nie kierują się na autostradę (w Szwajcarii nie jest ich za wiele) tylko do pracy, do domu, do sklepu. Czemu będziesz jechał tak jak oni <50km/h po dwóch pustych, prostych i gładkich pasach???

> > Ale tam 120km./h nie pojedziesz, nie zaryzykujesz. Dlaczego? Już ci powie
                      > m dlac
                      > > zego: ponieważ ceny mandatów są tam tak duże, że mógłbyś nie dać rady zap
                      > łacić
                      > > tego na miejscu a to się wiązać by mogło z zarekwirowaniem pojazdu do cza
                      > su uis
                      > > zczenia mandatu.
                      >
                      > Jezeli uznamy, ze praca policji w Polsce nie odbiega niczym od pracy policji w
                      > Szwajcarii, to przekroczylbym. Bez wiekszego strachu. Jak w Polsce.

Nie, nie przekroczyłbyś ze strachu. Tam policja jest rzadziej spotykana za to obywatele kablują.
                      • edek40 Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 19.05.15, 10:13
                        > Ale oni nie kierują się na autostradę (w Szwajcarii nie jest ich za wiele)

Rozumiem.

Szwajcaria ma siec drogowa podobna do Mozambiku.

Znajomy, ktory tam mam rodzine i bywa co najmniej dwa razy w roku, pokazywal mi rzeczywiscie tylko jedno zdjecie z drogi. Z autostrady. Rozumiem, ze tej jedynej?

> o do pracy, do domu, do sklepu. Czemu będziesz jechał tak jak oni <50km/h p
                        > o dwóch pustych, prostych i gładkich pasach???

Bo z przeciwka jada.

> Nie, nie przekroczyłbyś ze strachu. Tam policja jest rzadziej spotykana za to o
                        > bywatele kablują.

Trudno.
                        • ocala Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 19.05.15, 10:30
                          edek40 napisał:

> > Ale oni nie kierują się na autostradę (w Szwajcarii nie jest ich za wiele
                          > )
                          >
                          > Rozumiem.
                          >
                          > Szwajcaria ma siec drogowa podobna do Mozambiku.
                          >
                          > Znajomy, ktory tam mam rodzine i bywa co najmniej dwa razy w roku, pokazywal mi
                          > rzeczywiscie tylko jedno zdjecie z drogi. Z autostrady. Rozumiem, ze tej jedyn
                          > ej?

Nie, ze względów położenia geograficznego Szwajcaria nie jest po prostu matką autostrad. I tak jak u nas 90% ruchu to ruch lokalny praca-dom-sklep a ten odbywa się także po drogach 2+2 z prędkością <50km/h w OZ

> > o do pracy, do domu, do sklepu. Czemu będziesz jechał tak jak oni <50
                          > km/h p
                          > > o dwóch pustych, prostych i gładkich pasach???
                          >
                          > Bo z przeciwka jada.

A co ci oni przeszkadzają jak są od ciebie oddzieleni pasem zieleni i/lub barierą?

> > Nie, nie przekroczyłbyś ze strachu. Tam policja jest rzadziej spotykana z
                          > a to o
                          > > bywatele kablują.
                          >
                          > Trudno.

Całe szczęście.
                          • edek40 Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 19.05.15, 10:43
                            > Nie, ze względów położenia geograficznego Szwajcaria nie jest po prostu matką a
                            > utostrad.

Wiec biedacy na szczyt wysokiej gory musza lokalna drozyna. Nie jezdza dolinami.

> A co ci oni przeszkadzają jak są od ciebie oddzieleni pasem zieleni i/lub barie
                            > rą?

Mam wyprzedzec przez bariere????

> Całe szczęście.

U nas tez kabluja.

Ale powod jest inny.
                            • ocala Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 19.05.15, 10:53
                              edek40 napisał:

> > Nie, ze względów położenia geograficznego Szwajcaria nie jest po prostu m
                              > atką a
                              > > utostrad.
                              >
                              > Wiec biedacy na szczyt wysokiej gory musza lokalna drozyna. Nie jezdza dolinami

Tak, a w zimie niektóre sa zamknięte i tylko poczta ma prawo docierać.

>
                              > > A co ci oni przeszkadzają jak są od ciebie oddzieleni pasem zieleni i/lub
                              > barie
                              > > rą?
                              >
                              > Mam wyprzedzec przez bariere????

Nie, lewym pasem możesz wyprzedzić jadącego <50km/h

> > Całe szczęście.
                              >
                              > U nas tez kabluja.
                              >
                              > Ale powod jest inny.

Oto Polska właśnie z jej mieszkańcami.
                              • edek40 Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 19.05.15, 10:57
                                > Tak, a w zimie niektóre sa zamknięte i tylko poczta ma prawo docierać.

To dobrze, ze malo tu Polakow. Wjechaliby za zakaz jakies 200 km/h.

> Nie, lewym pasem możesz wyprzedzić jadącego <50km/h

Dlaczego mam go nie wyprzedzic, skoro jedzie mniej niz 50 km/h? To zakazane w Szwajcarii?

> Oto Polska właśnie z jej mieszkańcami.

Oto Polska wlasnie z "grozna" bezsilna wladza. Obywatele widzac bezczynnosc policji biora sprawy w swoje rece.
                                • ocala Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 19.05.15, 11:04
                                  edek40 napisał:

> > Tak, a w zimie niektóre sa zamknięte i tylko poczta ma prawo docierać.
                                  >
                                  > To dobrze, ze malo tu Polakow. Wjechaliby za zakaz jakies 200 km/h.
                                  >
                                  > > Nie, lewym pasem możesz wyprzedzić jadącego <50km/h
                                  >
                                  > Dlaczego mam go nie wyprzedzic, skoro jedzie mniej niz 50 km/h? To zakazane w S
                                  > zwajcarii?

No raczej na zakazie 50km/h nie wolno jechać 60km/h Tak jest w Szwajcarii i nie tylko.

> > Oto Polska właśnie z jej mieszkańcami.
                                  >
                                  > Oto Polska wlasnie z "grozna" bezsilna wladza. Obywatele widzac bezczynnosc pol
                                  > icji biora sprawy w swoje rece.

Jaka bezsilna waaaadza? Mandaty sa za niskie a nie brak sił waaadzy.
                                  • edek40 Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 19.05.15, 11:09
                                    > No raczej na zakazie 50km/h nie wolno jechać 60km/h Tak jest w Szwajcarii i nie
                                    > tylko.

Jezeli jedzie nieskonczenie blisko, ale popnizej 50 km/h, a ja dokladnie 50 km/h, w koncu go wyprzedze. Moge?

> Jaka bezsilna waaaadza? Mandaty sa za niskie a nie brak sił waaadzy.

Jest.

Rowniez dlatego, ze mandaty sa za niskie.
                                    • ocala Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 19.05.15, 11:18
                                      edek40 napisał:

> Jezeli jedzie nieskonczenie blisko, ale popnizej 50 km/h, a ja dokladnie 50 km/
                                      > h, w koncu go wyprzedze. Moge?

Możesz, ale dlaczego nie wyprzedzisz go np 70km/h i nie napiszesz na forum, że to popierdzielony kraj w którym dwupasmówka przez miasteczko z ładnym asfaltem ma ograniczenie do 50km/h????

> > Jaka bezsilna waaaadza? Mandaty sa za niskie a nie brak sił waaadzy.
                                      >
                                      > Jest.
                                      >
                                      > Rowniez dlatego, ze mandaty sa za niskie.

Jesteś więc za wysokimi mandatami???
                                      • edek40 Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 19.05.15, 11:37
                                        > Możesz, ale dlaczego nie wyprzedzisz go np 70km/h i nie napiszesz na forum, że
                                        > to popierdzielony kraj w którym dwupasmówka przez miasteczko z ładnym asfaltem
                                        > ma ograniczenie do 50km/h????

Ale ja nie sprzeciwiam sie wszelkim ograniczeniom. Skoro jest to miasteczko, niezaleznie od znakow czy mandatow, jechalbym rozsadnie.

> Jesteś więc za wysokimi mandatami???

Jestem za rozsadnym polaczeniem edukacji, systematycznego egzekwowania i taryfikatora zaczynajacego sie od pouczenia, a konczacego na wysokich karach - nie tak jak obecnie, ze za byle g...no wala relatywnie wysoki mandat, a za powazne, naprawde powazne wykroczenia smiesznie niskie.

Wezmy Niemcy, ktore sa liderem bezpeczenstwa. W OZ mamy tak:

do 10 km/h 15,- EUR (w Polsce 12 euro)
                                        11-15 km/h 25,- EUR (w Polsce 25 euro)
                                        16-20 km/h 35,- EUR (w Polsce 25 euro)

Bez punktow.

Za to, za co dzis w Polsce zabieraja prawko na 3 miesiace, w Niemczech zabieraja na 2 miesiace i wala mandat 280 euro. W Polsce zas tylko 125 euro.

Wiecej - system pobieranie oplat z fotoradarow to juz kompletna patologia, dajaca "bogatym" prawo do wiecznego przekraczania predkosci. Skoro bowiem mozna "nie wiedziec" kto prowadzil, wykupujac sie wyzszym mandatem. A maluczki, za +10 km/h zaplaci tyle co Niemiec, co relatywnie jest wyzsza kara.
                                        • ocala Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 19.05.15, 11:43
                                          edek40 napisał:

> Ale ja nie sprzeciwiam sie wszelkim ograniczeniom. Skoro jest to miasteczko, ni
                                          > ezaleznie od znakow czy mandatow, jechalbym rozsadnie.

Do tej pory piszesz, że jeśli droga przebiega przez OZ i jest oddzielona barierkami oraz nie ma połączenia z chałupami to 50km/h jest bzdurą i jedziesz wtedy więcej niż na znakach. Co cie powstrzymuje od tego w Austrii i Szwajacarii?

> > Jesteś więc za wysokimi mandatami???
                                          >
                                          > Jestem za rozsadnym polaczeniem edukacji, systematycznego egzekwowania i

Najlepsza i jedyna edukacją jest to co stosuje się właśnie w Szwajcarii i Austrii - drenaż portfela - do skutku.
                                          • edek40 Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 19.05.15, 11:50
                                            > Najlepsza i jedyna edukacją jest to co stosuje się właśnie w Szwajcarii i Austr
                                            > ii - drenaż portfela - do skutku.

Tez w szkolach jazdy ucza ich ustawiania zaglowka, a potem zalecaja walenie w pieszych, byle z przepisaowa?
                                            • ocala Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 19.05.15, 11:53
                                              edek40 napisał:

> > Najlepsza i jedyna edukacją jest to co stosuje się właśnie w Szwajcarii i
                                              > Austr
                                              > > ii - drenaż portfela - do skutku.
                                              >
                                              > Tez w szkolach jazdy ucza ich ustawiania zaglowka, a potem zalecaja walenie w p
                                              > ieszych, byle z przepisaowa?

I to ma być odpowiedz na mój post a nie ucieczka w LOK? Kiedy przejdziesz na poziom zadawania pytania "A jak często uprawiają seks?"
                                              • edek40 Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 19.05.15, 12:23
                                                > I to ma być odpowiedz na mój post

Odpowiedzia na Twoj post jest Twoj wlasny, gdzie przyznajesz, ze wyzsze niz w Niemczech mandaty nie przekladaja sie na podobne wyniki bezpieczenstwa.
                                                • ocala Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 19.05.15, 12:27
                                                  edek40 napisał:

> > I to ma być odpowiedz na mój post
                                                  >
                                                  > Odpowiedzia na Twoj post jest Twoj wlasny, gdzie przyznajesz, ze wyzsze niz w N
                                                  > iemczech mandaty nie przekladaja sie na podobne wyniki bezpieczenstwa.

Bo są to kraje o skrajnie różnym położeniu geograficznym.
                                                  • edek40 Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 19.05.15, 12:29
                                                    > Bo są to kraje o skrajnie różnym położeniu geograficznym.

I co?
                                                  • ocala Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 19.05.15, 12:32
                                                    edek40 napisał:

> > Bo są to kraje o skrajnie różnym położeniu geograficznym.
                                                    >
                                                    > I co?

No i to, że jazda po pasie startowym nieco różni się od wspinaczki wysoko górskiej a dodatkowo pobyt w rozrzedzonym powietrzu męczy organizm.
                                                  • edek40 Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 19.05.15, 12:51
                                                    > No i to, że jazda po pasie startowym nieco różni się od wspinaczki wysoko górsk
                                                    > iej a dodatkowo pobyt w rozrzedzonym powietrzu męczy organizm.

Dlatego do silnikow coraz czescie montuja sprezarki. To pomaga.
                                                  • zielona-galazka Re: Edziu, do budy 20.05.15, 13:08
                                                    I nie szczekaj na Forum
                                                  • edek40 Re: Edziu, do budy 20.05.15, 13:18
                                                    Jak myslisz zglosze to jako chamstwo na forum?
                                                  • ocala Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 20.05.15, 21:56
                                                    edek40 napisał:

> > No i to, że jazda po pasie startowym nieco różni się od wspinaczki wysoko
                                                    > górsk
                                                    > > iej a dodatkowo pobyt w rozrzedzonym powietrzu męczy organizm.
                                                    >
                                                    > Dlatego do silnikow coraz czescie montuja sprezarki. To pomaga.

W czym konkretnie w kontekście bezpieczeństwa?
    • bimota Re: Dzis trzy razy chcieli mnie zabic. 15.05.15, 23:43
      I JESZCZE, ZDAJE SIE, POPIERACIE TEN ZAKAZ GADANIA...

NIE BARDZO ROZUMIEM DLACZEGO MAM ZNOW BYC KARANY ZA JAKIES FAJTLAPY...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka