Dodaj do ulubionych

Doskonalenie technik jazdy

04.03.16, 13:37
CZy ktoś był może na takim szkoleniu z doskonalenia technik jazdy? Czy możecie polecić coś w tym zakresie?
Chodzi mi przede wszystkim o takie elementy jak wchodzenie i wychodzenie z poślizgu, techniki trzymania kierownicy, operowania gazem i hamulcem.
Obserwuj wątek
    • nazimno Re: Doskonalenie technik jazdy 04.03.16, 14:07
      Poczekaj, stary, zaraz sobie pod innym nickiem podasz adresik do firemki wyludzajacej
      pieniadze za to "szkolenie".
      • qqbek Re: Doskonalenie technik jazdy 04.03.16, 18:07
        Spłoszyłeś spamera.
        Albo "profesjonalizda" zapomniał o zleceniu bo "piętek, piąteczek" i wpadnie we wtorek (bo "szewski poniedziałek").
        Nauka techniki "trzymania kierownicy", "operowania gazem i hamulcem" to chyba podstawy, które każdy powinien wynieść z kursu. Celowe wprowadzanie auta w poślizg (nawet na torze) nie jest dla osoby z mniej niż podstawową znajomością techniki jazdy (vide operowanie gazem i kręcenie kierownicą) wskazane.

A co do szkoleń - to zdaje się przy każdym WORD ma być niedługo ODTJ z płytą poślizgową (u mnie na wsi, w Lublinie już na przykład od ponad roku jest) i tam bym się w pierwszej kolejności po takie "podstawowe" umiejętności wybrał, a nie do pokątnych firemek.
        • nazimno Re: Doskonalenie technik jazdy 04.03.16, 21:27
          Mnie uczyli w Automobilklubie Slaskim
          w Katowicach i bylo to dawno temu.
          Historia juz. A instytucja byla i jest
          zacna. Podobnie jak Automobilklub Krakowski.

• tiges_wiz Re: Doskonalenie technik jazdy 04.03.16, 22:03
          Na początku jeździłem z ojcem na plac dla malucha fiatem 125p.
          później egzamin to był pikuś ;)

Sporo jeżdżenia RWD po ośnieżonych parkingach, kilka kursów doskonalenia jazd (ale za nie nie płaciłem) i jakoś jeszcze żyję ;)
          • qqbek Re: Doskonalenie technik jazdy 04.03.16, 22:46
            tiges_wiz napisał:

> Na początku jeździłem z ojcem na plac dla malucha fiatem 125p.
            > później egzamin to był pikuś ;)
            >
            > Sporo jeżdżenia RWD po ośnieżonych parkingach, kilka kursów doskonalenia jazd (
            > ale za nie nie płaciłem) i jakoś jeszcze żyję ;)
            >

Wiesz - ja powyżywałem się AWD na śniegu ostatnio, ale i tak pojadę do siebie do tego ośrodka i pojeżdżę. Tak "dla opanowania nowego żelaza" (choć z grubsza to auto już "czuję" i ku mojemu zaskoczeniu jeździ dużo lepiej niż bym mógł się po 2,2t masy własnej spodziewać). Najbardziej mnie obecnie DSC wkurza, bo co nie chcę coś kontrować, to już koło wyhamuje i jestem z powrotem na torze jazdy. A tak wyłączyć w trakcie normalnej jazdy trochę strach przy prawie 300KM :-]
            A tam - DSC off i mogę się bawić... 150 złotych jakoś odżałuję (najwyżej im jakąś Fabiedę w ramach próbnego odcinka spałuję do odcinki na śliskim w ramach "nieznania się" ;)
    • bakczy [...] 07.03.16, 15:32
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • tiges_wiz heheh 07.03.16, 23:35
        JEEST! A już myślałem, że się spamera nie doczekamy :)
        • qqbek Re: heheh 07.03.16, 23:52
          tiges_wiz napisał:

> JEEST! A już myślałem, że się spamera nie doczekamy :)

Ale miałem rację!
          Zapił w piątek.
          Tyle, że 30 srebrników się za szybko skończyło od zleceniodawcy i szewski poniedziałek się za szybko (czyli w poniedziałek a nie wtorek, jak prognozowałem) skończył.
    • bakczy Re: Doskonalenie technik jazdy 08.03.16, 11:19
      Panowie, ale jakiego spamera?
      Widzieliście co wrzuciłem? Ku..., to już każdy link który się pojawi, to spam?
      Wrzuciłem zdjęcie toru w Gdańsku, że budują do nauki technik jazdy.
      To forum schodzi na psy, bo 80% komentarzy jest o dupie marynie, a wartościowe, jak moje zostały skasowane. A idź pan w ch....
      • tiges_wiz Re: Doskonalenie technik jazdy 08.03.16, 12:58
        następnie udać się do nas. W xxxx przejdzie godzinne zajęcia praktyczne odbywające się pod okiem instruktora techniki jazdy. Łączny koszt trzygodzinnego kursu wyniesie 300 zł. Ceny są uregulowane odgórnie - dodaje Nowak.

Przecież to reklama
        • qqbek Re: Doskonalenie technik jazdy 08.03.16, 13:05
          Ja się zastanawiam, po co ty sobie zawracasz głowę odpisywaniem.
          Nick założony wczoraj, 1 wpis reklamujący ODTJ, 1 wpis w którym szuka kamery CCTV (pewnie zaraz pod innym nickiem znajdzie).
      • samspade Re: Doskonalenie technik jazdy 08.03.16, 13:57
        Ciesz się spamerze że nie napisałeś na forum obok. Miałbys już kilka nie polecam i po premii.
    • pan_samochodzik21 Re: Doskonalenie technik jazdy 10.03.16, 14:32
      Osobiście jeździłem za czasów śniegu i otwartego lotniska na czyzynach w krakowie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka