Gość: nieświadoma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 13:35 Czy taksówkarz ma obowiązek poinformowania mnie o konieczności zapięcia pasów bezpieczeństwa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vatseq Re: pasy bezpieczeństwa 07.10.04, 15:16 Nie musisz zapinać pasów w taksówce vatseq Odpowiedz Link Zgłoś
taternikuss Re: pasy bezpieczeństwa 07.10.04, 16:33 A ja mam inne pytanie, ale również o pasach ... Kto odpowiada obecnie za nie zapięte pasy bezpieczeństwa u pasażera ??? Kierowca, czy pasażer ??? Ostatnimi czasy się to zmieniało i nie wiem jak jest obecnie. Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agulha Re: pasy bezpieczeństwa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.10.04, 18:46 Nieprawda! Kierowca nie musi. Pasażer musi [teoretycznie]. Odpowiedz Link Zgłoś
jorn Re: pasy bezpieczeństwa 07.10.04, 17:06 Nie ma obowiązku informowania, ale jak nie poinformuje, to sam płaci mandat za to, że pasażer nie zapiął (przynajmniej teoretycznie). Informacja nie musi być ustna, wystarczy, że będzie miał w widocznym dla pasażera miejscu napis przypominający (dotyczy to wszystkich pojazdów, nie tylko taksówek). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś