Dodaj do ulubionych

Zaczął się sezon, zaczął się problem

07.07.20, 08:08
Na drogi wyjechaly hordy bezmyslnych motocyklistow. I boje sie ze taki bezmozg jadac z szalencza predkoscia wpadnie na mnie i bede sie musial tlumaczyc przed sadem ze to nie moja wina. Sady na szczescie coraz czesciej zaczynaja orzekac ze wina lezy po stronie jadacego bezmyslnie z szalencza predkoscia, ale niestety nie jest to jeszcze konsekwentnie przestrzegana zasada w orzecznictwie. I czesto spotykane sa takie kwiatki w stylu "kierujacy samochodem nie zachowal nalezytej ostroznosci, wymusil pierwszenstwo przejazdu i doprowadzil do zderzenia z motocyklem", ignorujac fakt ze motocyklista za...lal 120km/h w terenie zabudowanym i wina jest ewidentnie jego.
Obserwuj wątek
    • bimota Re: Zaczął się sezon, zaczął się problem 08.07.20, 10:03
      JEST NA TO PROSTA RADA. NIE SIADAJ ZA KIEROWNICA...
      • zielona-galazka Re: Zaczął się sezon, zaczął się problem 08.07.20, 13:31
        bimota napisał:

> JEST NA TO PROSTA RADA. NIE SIADAJ ZA KIEROWNICA...
        >
        Drogi chłopcze, przeczytaj swój własny wpis i zapłacz nad sobą.
        • bimota Re: Zaczął się sezon, zaczął się problem 08.07.20, 14:12
          jak tacy maja prawo glosu, to coz innego zostaje...
    • tbernard Re: Zaczął się sezon, zaczął się problem 09.07.20, 09:38
      Niestety, ale przy skorumpowanym wymiarze tak zwanej sprawiedliwości winnym jest ten kto ma niższy status feudalny. Jeśli tym szaleńcem na moturze będzie pociotek sędziego, to choćby nie wiem co winnym będzie ten któremu bliżej do pańszczyźnianego chłopa.
      • zielona-galazka Re: Zaczął się sezon, zaczął się problem 09.07.20, 13:13
        tbernard napisał:

> Niestety, ale przy skorumpowanym wymiarze tak zwanej sprawiedliwości winnym jes
        > t ten kto ma niższy status feudalny. Jeśli tym szaleńcem na moturze będzie poci
        > otek sędziego, to choćby nie wiem co winnym będzie ten któremu bliżej do pańszc
        > zyźnianego chłopa.
        Raczej pociotek towarzysza z Prawych i Sprawiedliwych
        • tbernard Re: Zaczął się sezon, zaczął się problem 09.07.20, 15:01
          Obojętne z jakich, byle równiejszych.
          • zielona-galazka Re: Zaczął się sezon, zaczął się problem 10.07.20, 11:48
            tbernard napisał:

> Obojętne z jakich, byle równiejszych.

Ja jestem z gorszego sortu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka