Dodaj do ulubionych

przewóz nart w samochodzie

21.02.07, 07:46
Czy ktos wie czy policja moze przyczepic sie do przewozenia nart w samochodzie z
tylu tj. za siedzeniem kierowcy i pasazera siedzacego obok kierowcy? Oczywiscie
narty w takim wypadku przymocowywuje pasami bezpieczenstwa i gumami.

Obserwuj wątek
    • kodem_pl To jest jakis przepis, ze nie mozna? 21.02.07, 21:43
      To jakis zart?!
    • Gość: asd Re: przewóz nart w samochodzie IP: *.dip.t-dialin.net 22.02.07, 19:21
      Dobrze naostrzone narty zapewnią Ci bezbolesne zgilotynowanie, a co za tym idzie
      zaoszczędzą męczarni po wypadku samochodowym. Oczywiście przy koziołkowaniu bez
      problemu przetną lub zerwą pasy, którymi są przymocowane. Jeśli cenisz życie
      swoje i bliskich poniżej kilkuset złotych (cena bagażnika na narty), to gratuluję.

Polak to ma fantazję, nie powiem...
      • lukka74 Re: przewóz nart w samochodzie 22.02.07, 19:34
        1.Dlatego pytam.
        2.Narty przewoze w pokrowcu.
        i dalej sie zastanawiam.
        • Gość: asd Re: przewóz nart w samochodzie IP: *.dip.t-dialin.net 22.02.07, 21:26
          Ad 1. Nie wiem, czy policjant się przyczepi. Pewnie mu to wisi, bo zajmuje się
          obsługą suszarki. Pewnie jakiś przepis dotyczący umocowania ładunku itp. by się
          znalazł.

Ad 2. Nartom raczej nic się nie stanie w razie wypadku.

Nie ryzykuj. Po co? Kup skorupę na dach - przyda się i w lecie...

Mnie się paręnaście lat temu zdarzył poważny wypadek gdy przewoziłem potężną
          płytę paździerzową na rozłożonym prawym fotelu. Zamocowałem ją pasami :-) Płyta
          wyfrunęła przez przednią szybę muskając moją czaszkę, a następnie demolując
          drzewo, na którym się zatrzymałem. Poleciałaby jakieś 10cm w lewo i mój mózg
          zbierano by łyżeczką. Może przesadzam, ale od tej pory wewnątrz samochodu wożę
          tylko miękkie rzeczy typu torba z ciuchami.
    • crannmer Re: przewóz nart w samochodzie 22.02.07, 20:23
      lukka74 napisał:

> Czy ktos wie czy policja moze przyczepic sie do przewozenia nart w samochodzie
      > z tylu tj. za siedzeniem kierowcy i pasazera siedzacego obok kierowcy?
      > Oczywiscie narty w takim wypadku przymocowywuje pasami bezpieczenstwa i
      > gumami.

Nie moze, bo nie ma przepisu, ktory by tego zabranial.

MfG

C.

Dewulotopodobne, w_r_e_d_n_e i inne trole sa w smietniku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka