goosiab 15.04.07, 16:51 witam! czy wie ktoś może czy płaci się jakąś karę za zrobienie przeglądu technicznego auta po terminie (po niecałym miesiącu)? z góry dziękuje za odpowiedź ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
drinexile Re: przegląd techniczny po terminie 15.04.07, 17:21 Nie, nie placi sie, no chyba, ze Cie pechowo policja zatrzyma w drodze do stacji diagnostycznej ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
goosiab Re: przegląd techniczny po terminie 15.04.07, 17:23 oby nie ;) dzięki za odpowiedź ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szybki lopez Re: przegląd techniczny po terminie IP: *.lei3.cable.ntl.com 15.04.07, 20:51 dokladnie!Trzeba uwazac na policje i wogole zwiekszyc czujnosc w drodze do stacji-jak niezlapia to zadnych kar niema.Ja kilka dni po zrobilem Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Re: przegląd techniczny po terminie 17.04.07, 12:58 Gość portalu: szybki lopez napisał(a): > dokladnie!Trzeba uwazac na policje i wogole zwiekszyc czujnosc w drodze do > stacji-jak niezlapia to zadnych kar niema.Ja kilka dni po zrobilem Mnie dwa razy złapali bez dowodu. Raz dwa tygodnie po terminie i dali pokwitowanie ważne tydzień, a raz trzy miesiące po terminie - robiłem różne naprawy, malowanie itp., i w drodze z malowania do elektryka (na głuchej wsi zresztą) mi zabrali dowód. Dali pokwitowanie na dojazd do stacji diagnostycznej i żadnych kar nie chcieli. Nawet w sumie mandatu za niemanie świateł mi nie wlepili (a dlatego właśnie zatrzymali). A teraz mam dodatkowy problem. Owóż przegląd robiłem (co zrozumiałe) na miejscu, a dowód pojechał do miejsca zamieszkania. I przy odbiorze okazało się, że w magistracie nie mogą mi wpisać tego przeglądu do dowodu, bo to może zrobić li i jedynie tamta stacja. Już się rozpędziłem specjalnie po to jechać 200 km... To i jeżdżę z przeglądem luzem i policja to honoruje (przynajmniej mnie dwa razy sprawdzali i mówili, że to w porządku jest). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siouks a ja zapomniałem o terminie wykupu OC IP: *.chello.pl 15.04.07, 20:52 i przez tydzień jeżdziłem bez ubezpieczenia - czy jak jutro pojadę do ubezpieczyciela to czy coś mi grozi? jakaś kara za ten tydzień, kogoś zawiadamiają itp.? dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
wichura Re: a ja zapomniałem o terminie wykupu OC 15.04.07, 21:44 Jeśli to nie jest nowy pojazd, to jeździłeś z OC, tylko nie opłaconym. Zgodnie z Ustawą o ubezp. obow. PBUK i UFG, brak wypowiedzenia OC traktowany jest jako wola przedłużenia o kolejne 12 m-cy. Szybko to zapłać i raczej nic się nie stanie. Co do przeglądu - zgadzam się z przedmówcami. Swoją drogą niezły z Ciebie ryzykant jeśli tak jeździłeś. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siouks Re: a ja zapomniałem o terminie wykupu OC IP: *.chello.pl 15.04.07, 21:48 dzięki, nie maiąłem zamiaru ryzykować, byłem chory i wyleciało mi z głowy... jutro jadę wykupić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fragi Re: a ja zapomniałem o terminie wykupu OC IP: *.zebyd.com.pl 18.04.07, 19:22 Wola przedłużenia umowy nie jest przedłużeniem umowy ! Jazda z nieopłaconym OC jest jazdą bez ubezpieczenia i grozi odholowaniem pojazdu na parking policyjny i wysokimi karami ! Odpowiedz Link Zgłoś
bwv1004 Re: przegląd techniczny po terminie 16.04.07, 04:27 drinexile napisał: > Nie, nie placi sie, no chyba, ze Cie pechowo policja zatrzyma w drodze do > stacji diagnostycznej ;-) Chyba też jak w coś pukniesz, ubezpieczyciel może odmówić wypłaty... przynajmniej kiedys tak było. Znam kogoś, kto puknął skrzynia biegów w coś wystającego z jezdni i PZU nic nie zapłaciło bo przegapił badanie techniczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driverka Re: przegląd techniczny po terminie IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 21.04.07, 16:02 nie ma zadnej kary,wiem z doświadczenia. Tylko OC musi mieć ciągłość:)) Odpowiedz Link Zgłoś
trebiusz Re: przegląd techniczny po terminie 19.08.13, 20:36 niestety,za brak ubezpieczenia,są dotkliwe kary,nakładane przez fundusz gwarancyjny.teraz chyba 3000 zł,wszystko tez zależy od długości przerwy,naliczane od dni.Mój znajomy spowodowal małą stłuczkę z lexusem bez waznego OC dosłownie pare dni i praktycznie poszedł z torbami.nie ma jaj. Odpowiedz Link Zgłoś