Dodaj do ulubionych

Resveratol

07.08.11, 23:53
Witam wszystkich. Przygotowuje się do protokołu Buhnera i skupuje powolutku zioła. Utknąłem przy wyborze Resveratol-a. Widzę pewnie nieścisłości w opisach w różnych sklepach i przez to nie wiem który kupić, na co zwrócić uwagę. W książce Buhner pisze o standaryzowanych tabletkach, (np. Source Naturals) Mają zawierać 500 mg całego zioła Polygonum cuspidatum (Hu Zang) standaryzowanego do 8%.

W sklepie 1stchineseherbs.com w zakładce Lyme Disease jest Resveratrol który spełnia warunki:

Numer produktu SN2342
Resveratrols Standardized 10mg Capsule - 500mg Hu Zhang
Calcium - 159 mg, Sodium - 5 mg, Polygonum cuspidatum Root Extract Standardized to 8% Total Resveratrols Yielding: 1 g, Total Resveratrols - 80 mg, Resveratrol - 20 mg

DOES NOT CONTAIN RED WINE EXTRACTS
Suggested in S. Buhner Book Healing Lyme Disease

Ale w innym sklepie pod tym samym numerem produktu SN2343 skład jest następujący:
Calcium - 159 mg, Sodium - 10 mg, Polygonum cuspidatum Root Extract Standardized to 8% Total Resveratrols Yielding - 1 g, Total Resveratrols 80 mg, Resveratrol - 20 mg, Red Wine Extract - 5 mg

Czyli dochodzi do składu Red Wine Extract i jest więcej Sodium o 5 mg. Jak myślicie ma to jakieś znaczenie? Może po prostu są gdzieś błędy w opisie?

Na firmowej stronie Surce Naturals nie ma w ogóle produktu o numerze SN2343. Za to pasował by do drugiego opisu produkt o numerze SN1011 60 tab i SN2031 120 tab.

Mam już totalny mętlik w głowie. Jak ktoś to ogarnia bardzo proszę o poradę.

Przy okazji kupował ktoś z was ostatnio w 1stchineseherbs.com lub vitanetonline.com? Interesuje mnie mniej więcej koszt przesyłki.
Obserwuj wątek
    • anula11fehu Re: Resveratol 09.08.11, 11:55
      stosuję ten i bardzo pomaga:
      www.iherb.com/Source-Naturals-Resveratrol-60-Tablets/23383?at=0
      • jony7 Re: Resveratrol 26.09.11, 23:13
        Sprawa się wyjaśniła.
        Zamówiłem Resveratrol na próbę ze sklepu vitanetonline.com i przysłali mi dokładnie ten sam który jest w linku powyżej w sklepie iherb.com
        Wygląda na to że w sklepie vitanetonline mają po prostu błąd w postaci dopisku "Red Wine Extract 5 mg †" a w rzeczywistości na opakowaniu które dostałem nie ma tego.

Dla osób które zamierzają kupić zioła napisze mniej więcej jak to wygląda z kosztami.

W sklepie vitanetonline przy zamawianiu 4 pojemniczków z ziołami skrypt na stronie obliczył mi koszt $5. Z tym że nie jest to ostateczna cena przesyłki. Po jakimś czasie wyszło że mam dopłacić $8,95 czyli przesyłka w sumie wyszła 13,95. Wszystko odbywało się automatycznie przez serwis PayPal. Dokładnie nie wiem kiedy listonosz przyniósł paczkę ale po 7 dniach była już w skrzynce.

Z kolei w iherb.com jeżeli chodzi o najtańszą przesyłkę przy 9 pojemniczkach koszt wyniósł $4. Wysłana paczka została 07.09.11 a otrzymałem ją dziś 26.09.11

Całe szczęście nikt ze służb celnych się ze mną nie kontaktował i widać że paczka nieotwierana.
        Ale mimo wszystko zastanawiam się czy są jakieś limity paczek z takimi ziołami jakie można sobie zamawiać i nie płacić cła? Może być tak że ten limit 150 euro dotyczy wszystkich paczek jakie otrzymuje się w ciągu jakiegoś tam czasu? Jak ktoś coś wie na ten temat bardzo proszę o info.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka