jony7
07.08.11, 23:53
Witam wszystkich. Przygotowuje się do protokołu Buhnera i skupuje powolutku zioła. Utknąłem przy wyborze Resveratol-a. Widzę pewnie nieścisłości w opisach w różnych sklepach i przez to nie wiem który kupić, na co zwrócić uwagę. W książce Buhner pisze o standaryzowanych tabletkach, (np. Source Naturals) Mają zawierać 500 mg całego zioła Polygonum cuspidatum (Hu Zang) standaryzowanego do 8%.
W sklepie 1stchineseherbs.com w zakładce Lyme Disease jest Resveratrol który spełnia warunki:
Numer produktu SN2342
Resveratrols Standardized 10mg Capsule - 500mg Hu Zhang
Calcium - 159 mg, Sodium - 5 mg, Polygonum cuspidatum Root Extract Standardized to 8% Total Resveratrols Yielding: 1 g, Total Resveratrols - 80 mg, Resveratrol - 20 mg
DOES NOT CONTAIN RED WINE EXTRACTS
Suggested in S. Buhner Book Healing Lyme Disease
Ale w innym sklepie pod tym samym numerem produktu SN2343 skład jest następujący:
Calcium - 159 mg, Sodium - 10 mg, Polygonum cuspidatum Root Extract Standardized to 8% Total Resveratrols Yielding - 1 g, Total Resveratrols 80 mg, Resveratrol - 20 mg, Red Wine Extract - 5 mg
Czyli dochodzi do składu Red Wine Extract i jest więcej Sodium o 5 mg. Jak myślicie ma to jakieś znaczenie? Może po prostu są gdzieś błędy w opisie?
Na firmowej stronie Surce Naturals nie ma w ogóle produktu o numerze SN2343. Za to pasował by do drugiego opisu produkt o numerze SN1011 60 tab i SN2031 120 tab.
Mam już totalny mętlik w głowie. Jak ktoś to ogarnia bardzo proszę o poradę.
Przy okazji kupował ktoś z was ostatnio w 1stchineseherbs.com lub vitanetonline.com? Interesuje mnie mniej więcej koszt przesyłki.