Gość: pp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 01:23 Zastanawiam się czy ktoś zna czas przejazdu wawa-gdańsk . zakładając że stosujemy się do wszystkich ograniczeń po drodze ? Pozdrawiam PP Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
derduch Re: wawa-gdańsk 28.04.07, 05:32 Fajne pytanie. Zakładając 320km, jadąc zgodnie ze znakami średnia wyjdzie max 70 KPH, wychodzi ostrożnie 4,5 godziny. Czyli ponad półtorej godziny dłużej od jazdy w miarę dynamicznej ale bez szaleństw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomo Re: wawa-gdańsk IP: *.chello.pl 28.04.07, 08:21 Sorki derduch, ale jeżdżę tą trasą dość często i żeby zrobić ją w 3 godziny muszę zaiwaniać ponad 160km/h na bardzo wielu odcinkach. Jadąc cały czas zgodnie zgodnie z przepisami tą trasę przjedziesz w ok. 6 godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siouks Re: wawa-gdańsk IP: *.chello.pl 28.04.07, 08:41 dokładnie - średniej nie da się po prostu wyliczyć poprzez proste dzielenie - jadąc co do kilomatra zgodnie z przepisami musisz jeszcze doliczyć światła na których sie nie wyrobisz, zawalidrogi które byś wyminął a będziesz się za nimi wlec itp. rzeczy które cię dodatkowo spowolnią - kiedyś praktycznie cały czas jechałem 100% zgodnie ze znakami na odcinku Elbląg - Płońsk i wyszło 5 h :( jadąc bezpiecznie - 100-120 km/h - zwalniając gdzie potrzeba przejedziesz tą całą trasę w ok 4-4,5 h i to jest jak na nasze warunki rozsądny czas :) Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: wawa-gdańsk 28.04.07, 11:08 No koledzy! Macie racje ale i mi jej nie odbierajcie. Tak na pałe strzeliłem 70, widze obok wpis 65, wiele się tak niw machnąłem. Co do jazdy 160... jak się zwalnia do 150 to już na 4 redukuje żeby lepiej przyspieszac. ;-) O 13-tej wyjeżdżam z chałupy i jadę przez Zgorzelec do Stuttgartu, samolot mam z tamtąd o 12.50 w niedziele, to jest dopiero zapas czasowy! Z Warszawy do granicy jest 500km, liczymy to na spokojne 7h, potem przez Rzesze 600km czyli spokojniutkim powożeniem 5h. I tydzień na Majorce... Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: wawa-gdańsk 28.04.07, 22:50 Dolicz sobie do tych 5h odpowiednia rezerwe na korki, budowy itp przyjemnosci... Kiedys udalo mi sie przejechac w D w ciagu 5h 300 km... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yudsag Re: wawa-gdańsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.07, 15:29 > jadąc bezpiecznie - 100-120 km/h - zwalniając gdzie potrzeba Bardzo ciekawa koncepcja, może ją rozwiniesz? :p Odpowiedz Link Zgłoś
mejson.e To zależy... 28.04.07, 10:22 ... od pory jazdy, wybranej trasy i techniki jazdy. Dawno nie jechałem "bezpośrednio" z W-wy do Gdańska 7-ką, mój ostatni przejazd w tamtą stronę był w ostatnie wakacje, w czasie remontowo-wyjazdowego piekiełka. Jechałem kombinowaną trasą z Warszawy do Władysławowa zgodnie z przepisami i całkowita średnia wyszła ok 65. Pisałem o tym w starym wątku na AM: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=45275470&a=45730774 Myślę, że 70 można spokojnie przekroczyć na 7-ce pod warunkiem przejechania części trasy w nocy lub nad ranem. Pozdrawiam, Mejson -- Automobil Forum pozytywnie zakręconych automaniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: To zależy... 28.04.07, 18:40 pare lat temu z gdańska chyba do warszawy na tej trasie DYNAMICZNIE jechała jakas pazura. i pozniej az założyli taką ferajne, na plakatach na czerwono ubrani, i sie prosili o krew. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p40sl Re: To zależy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 16:26 ten pazura to miał wtedy kupę szczęścia, bo przeżył. kierujący jego kolego z branży ś.p.W.G. nie przeżył tego wypadku. jechali nową lancia bodajże lybrą. Odpowiedz Link Zgłoś
edgar22 Mi zajmuje zwykle 5 godzin z kawałkiem. 28.04.07, 21:19 Trasa pokonywana w porze małego obłożenia (baaardzo wczesny ranek lub późny wieczór). Odcinek ok. 360 km - czyli od centrum do centrum. Pędzić nie trzeba (nie przekraczam zwykle dozwolonej prędkości o więcej niż 10 km/h), ale bez postojów po drodze. Przy niesprzyjających warunkach na drodze oczywiście dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
ewosia Re: Mi zajmuje zwykle 5 godzin z kawałkiem. 04.05.07, 16:21 trzeba pamiętać, że cały czas jest przebudowa pod Nowym Dworem (miejscami do 30 km/h) oraz przebudowa obwodnicy Elbląga - wąsko i jak się trafi na gościa, co trzyma peleton, to się robi długo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp trasa alternatywna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.07, 17:39 przez Toruń , ostatnio całkiem ładnie ją wyremontowali "można pojechać" . Przed Toruniem jest obwodnica na Gdańsk . 2,5 h Wawa - Toruń , Toruń - Gdańsk niecałe 2 h Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomba Re: trasa alternatywna IP: *.chomiczowka.waw.pl 05.05.07, 02:58 Ostatnio kilka razy trasa Wawa-Toruń. Od Bielan do granicy Torunia przeważnie 2h bez nadmiernych wyścigów, równym tempem, na 2 pasmówce 140-150, potem 120- 140. Przed Toruniem to już bryndza, ciągle zakaz wyprzedzania i ograniczenie do 70. A rekord Wawa-Karwia po 7-ce, to 4h w 2004r., ale w nocy, i zastępczym wozem z serwisu, więc i stopa luźniejsza... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gfgsdf Re: wawa-gdańsk IP: *.waw.pl 09.05.07, 21:15 Bardzo ciekawe są wypowiedzi kretynów, którzy twierdzą, że trwa to 3h a zgodnie z przepisami 6h. Widać, że nigdy nie udało im się przejechać zgodnie z przepisami. Ostatnio zrobiłem trasę Brodnica-Warszawa [odcinek Płońsk-Wawa wspólny z Wawa-Gdańsk] w 120 minut stosując się do wszystkich przepisów (oczywiście trudno to obiektywnie stwierdzić, ale z pewnością do ograniczeń prędkości). Czyli 160km w 120 minut, czyli średnia 80km/h. Odpowiedz Link Zgłoś
jaro_ss Re: wawa-gdańsk 10.05.07, 06:54 średnia w Polsce, z żoną i dzieckiem - 63 km/h, z żoną rzadko jadę max. szybciej niż 120... bez żony - ok 74km/h, z odcinkami 140, a czasem lepiej..... licząc po drodze 3 miasteczka i jedno miasto/ 200 km..... Odpowiedz Link Zgłoś
totutotu Re: wawa-gdańsk 10.05.07, 18:53 Jak się dobrze wstrzelisz w porę to w samym Gdańsku poczekasz kilkadziesiąt minut aby wjechać do śródmieścia. Odpowiedz Link Zgłoś