Dodaj do ulubionych

wawa-gdańsk

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.07, 01:23
Zastanawiam się czy ktoś zna czas przejazdu wawa-gdańsk . zakładając że
stosujemy się do wszystkich ograniczeń po drodze ?
Pozdrawiam
PP
Obserwuj wątek
    • derduch Re: wawa-gdańsk 28.04.07, 05:32
      Fajne pytanie. Zakładając 320km, jadąc zgodnie ze znakami średnia wyjdzie max 70
      KPH, wychodzi ostrożnie 4,5 godziny. Czyli ponad półtorej godziny dłużej od
      jazdy w miarę dynamicznej ale bez szaleństw.
      • Gość: Tomo Re: wawa-gdańsk IP: *.chello.pl 28.04.07, 08:21
        Sorki derduch, ale jeżdżę tą trasą dość często i żeby zrobić ją w 3 godziny
        muszę zaiwaniać ponad 160km/h na bardzo wielu odcinkach. Jadąc cały czas
        zgodnie zgodnie z przepisami tą trasę przjedziesz w ok. 6 godzin.
        • Gość: siouks Re: wawa-gdańsk IP: *.chello.pl 28.04.07, 08:41
          dokładnie - średniej nie da się po prostu wyliczyć poprzez proste dzielenie -
          jadąc co do kilomatra zgodnie z przepisami musisz jeszcze doliczyć światła na
          których sie nie wyrobisz, zawalidrogi które byś wyminął a będziesz się za nimi
          wlec itp. rzeczy które cię dodatkowo spowolnią - kiedyś praktycznie cały czas
          jechałem 100% zgodnie ze znakami na odcinku Elbląg - Płońsk i wyszło 5 h :(

jadąc bezpiecznie - 100-120 km/h - zwalniając gdzie potrzeba przejedziesz tą
          całą trasę w ok 4-4,5 h i to jest jak na nasze warunki rozsądny czas :)
          • derduch Re: wawa-gdańsk 28.04.07, 11:08
            No koledzy! Macie racje ale i mi jej nie odbierajcie. Tak na pałe strzeliłem 70,
            widze obok wpis 65, wiele się tak niw machnąłem. Co do jazdy 160... jak się
            zwalnia do 150 to już na 4 redukuje żeby lepiej przyspieszac. ;-)

O 13-tej wyjeżdżam z chałupy i jadę przez Zgorzelec do Stuttgartu, samolot mam z
            tamtąd o 12.50 w niedziele, to jest dopiero zapas czasowy! Z Warszawy do granicy
            jest 500km, liczymy to na spokojne 7h, potem przez Rzesze 600km czyli
            spokojniutkim powożeniem 5h.
            I tydzień na Majorce...
            • kontik_71 Re: wawa-gdańsk 28.04.07, 22:50
              Dolicz sobie do tych 5h odpowiednia rezerwe na korki, budowy itp
              przyjemnosci... Kiedys udalo mi sie przejechac w D w ciagu 5h 300 km...
          • Gość: yudsag Re: wawa-gdańsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.07, 15:29
            > jadąc bezpiecznie - 100-120 km/h - zwalniając gdzie potrzeba

Bardzo ciekawa koncepcja, może ją rozwiniesz? :p
    • mejson.e To zależy... 28.04.07, 10:22
      ... od pory jazdy, wybranej trasy i techniki jazdy.

Dawno nie jechałem "bezpośrednio" z W-wy do Gdańska 7-ką, mój ostatni przejazd w
      tamtą stronę był w ostatnie wakacje, w czasie remontowo-wyjazdowego piekiełka.
      Jechałem kombinowaną trasą z Warszawy do Władysławowa zgodnie z przepisami i
      całkowita średnia wyszła ok 65.

Pisałem o tym w starym wątku na AM:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=45275470&a=45730774
      Myślę, że 70 można spokojnie przekroczyć na 7-ce pod warunkiem przejechania
      części trasy w nocy lub nad ranem.

Pozdrawiam,
      Mejson
      --
      Automobil
      Forum pozytywnie zakręconych automaniaków.
      • billy.the.kid Re: To zależy... 28.04.07, 18:40
        pare lat temu z gdańska chyba do warszawy na tej trasie DYNAMICZNIE jechała
        jakas pazura. i pozniej az założyli taką ferajne, na plakatach na czerwono
        ubrani, i sie prosili o krew.
        • Gość: p40sl Re: To zależy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 16:26
          ten pazura to miał wtedy kupę szczęścia, bo przeżył. kierujący jego kolego z
          branży ś.p.W.G. nie przeżył tego wypadku. jechali nową lancia bodajże lybrą.
    • edgar22 Mi zajmuje zwykle 5 godzin z kawałkiem. 28.04.07, 21:19
      Trasa pokonywana w porze małego obłożenia (baaardzo wczesny ranek lub późny
      wieczór). Odcinek ok. 360 km - czyli od centrum do centrum. Pędzić nie trzeba
      (nie przekraczam zwykle dozwolonej prędkości o więcej niż 10 km/h), ale bez
      postojów po drodze.
      Przy niesprzyjających warunkach na drodze oczywiście dłużej.
      • ewosia Re: Mi zajmuje zwykle 5 godzin z kawałkiem. 04.05.07, 16:21
        trzeba pamiętać, że cały czas jest przebudowa pod Nowym Dworem (miejscami do 30
        km/h) oraz przebudowa obwodnicy Elbląga - wąsko i jak się trafi na gościa, co
        trzyma peleton, to się robi długo.
        • Gość: pp trasa alternatywna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.07, 17:39
          przez Toruń , ostatnio całkiem ładnie ją wyremontowali "można pojechać" . Przed
          Toruniem jest obwodnica na Gdańsk .
          2,5 h Wawa - Toruń , Toruń - Gdańsk niecałe 2 h
          • Gość: tomba Re: trasa alternatywna IP: *.chomiczowka.waw.pl 05.05.07, 02:58
            Ostatnio kilka razy trasa Wawa-Toruń. Od Bielan do granicy Torunia przeważnie
            2h bez nadmiernych wyścigów, równym tempem, na 2 pasmówce 140-150, potem 120-
            140. Przed Toruniem to już bryndza, ciągle zakaz wyprzedzania i ograniczenie do
            70.
            A rekord Wawa-Karwia po 7-ce, to 4h w 2004r., ale w nocy, i zastępczym wozem z
            serwisu, więc i stopa luźniejsza... ;)
    • Gość: gfgsdf Re: wawa-gdańsk IP: *.waw.pl 09.05.07, 21:15
      Bardzo ciekawe są wypowiedzi kretynów, którzy twierdzą, że trwa to 3h a zgodnie
      z przepisami 6h. Widać, że nigdy nie udało im się przejechać zgodnie z przepisami.

Ostatnio zrobiłem trasę Brodnica-Warszawa [odcinek Płońsk-Wawa wspólny z
      Wawa-Gdańsk] w 120 minut stosując się do wszystkich przepisów (oczywiście trudno
      to obiektywnie stwierdzić, ale z pewnością do ograniczeń prędkości).

Czyli 160km w 120 minut, czyli średnia 80km/h.
      • jaro_ss Re: wawa-gdańsk 10.05.07, 06:54
        średnia w Polsce, z żoną i dzieckiem - 63 km/h, z żoną rzadko jadę max.
        szybciej niż 120...

bez żony - ok 74km/h, z odcinkami 140, a czasem lepiej..... licząc po drodze 3
        miasteczka i jedno miasto/ 200 km.....
    • totutotu Re: wawa-gdańsk 10.05.07, 18:53
      Jak się dobrze wstrzelisz w porę to w samym Gdańsku poczekasz kilkadziesiąt minut aby wjechać do śródmieścia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka