Dodaj do ulubionych

ZAKAZ WYPRZEDZANIA NA DWUPASMÓWCE CD. ABSURD

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 14:22
Niestety taki mandat się napewno nie należał.Teraz już wiem.Zastanówcie się
kochani co by było gdybym ja zwolnił a Ci z prawego pasa nie automatycznie
zostali by zatrzymani za wyprzedzanie mojego pojazdu. I zapomniałem dodać ale
Sqamochód z Niemiec właśnie w ten sposób został zatrzymany. dokładnie już nie
pamiętam ale było to gdzieś na trasie warszawa-poznań niedaleko poznania
dlatego przestrzegam tam policjanci zarabiają !!!!!!
Obserwuj wątek
    • pozew Re: tak, to absurd 03.12.03, 14:52
      w normalnych warunkach to absolutny absurd
      znak taki, moze stac tylko w przypadku robot drogowych i w konsekwencji
      zwezenia pasmowki do jednego pasa, wowczas musi byc tabliczka z napisem odkad
      on obowiazuje i np. na jakim odcinku
      ustawienie takiego znaku a wiec zakazu wyprzedzania obowiazujacego od znaku,
      bez dodatkowych informacji jest chyba jakas paranoja drogowcow a egzekwowanie
      mandatu, to zwykly rozboj w bialy dzien z paragrafem w reku
      przypomina mi to odeszla epoke
      • Gość: tomek Re: tak, to absurd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.03, 22:10
        A mnie filmy Barei
    • Gość: tom Re: ZAKAZ WYPRZEDZANIA NA DWUPASMÓWCE CD. ABSURD IP: *.lama.net.pl / 195.150.172.* 04.12.03, 10:03
      w terenie nie zabudowanym nie wolno wyprzedzac prawym pasem jesli jest ich
      mniej niz 3, tak mowia przepisy, a ty skoro jedziesz wolniej to powinnas jechac
      wlasnie prawym, zreszta zgodnie z przepisami powinno sie jezdzic jak najblizej
      prawej krawedzi jezdni.
      • staruch5 Re: ZAKAZ WYPRZEDZANIA NA DWUPASMÓWCE CD. ABSURD 04.12.03, 10:40
        tom byl widac chory i nie byl na kilku ostatnich lekcjach tego forum. Musi to
        nadrobic...
    • Gość: bonzo Re: ZAKAZ WYPRZEDZANIA NA DWUPASMÓWCE CD. ABSURD IP: *.k1.isko.net.pl 10.12.03, 11:34
      Różnie to bywa , mnie kiedyś zatrzymali w Łodzi na Rzgowskiej , był tam zakaz
      wyprzedzania zaraz na wylocie z tunelu , ulica dwupasmowa , nie zwróciłem
      uwagi i łyknołem jakiegoś wlokącego sie malucha , policja jechała za mną ,
      stwierdzili że ten znak jest poto aby kierowcy nie szarżowali przed przejściem
      dla pieszych . Pózniej ilekroc tamtędy jezdziłem musiałem przyznac im w duchu
      racje , przejście dla pieszych znajduje się zaraz po wyjezdzie z tunelu i
      wyprzedzający mógłby nie dostrzec pieszego na jezdni .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka