absorb 18.12.03, 22:35 Miesiąc czy rok? Zdania są podzielone.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mejson.e5 Miesiac 19.12.03, 00:20 30 dni na wbicie do dowodu - musi byc faktura (od pazdziernika sa bezwzgledni w egzekwowaniu tego przepisu). Rok na przeprowadzenie najblizszego badania technicznego, nawet jesli masz nowy samochod i poprzedni wpis dawal Ci np. 3 lata do nastepnego badania. Gaz to skraca. Jesli termin badania miales szybciej niz za rok, to oczywiscie dowod bedzie wazny wlasnie do tego terminu. Pozdrawiam, mejson Odpowiedz Link Zgłoś
absorb Re: Miesiac 19.12.03, 17:03 mejson.e5 napisał: > 30 dni na wbicie do dowodu - musi byc faktura (od pazdziernika sa bezwzgledni w > egzekwowaniu tego przepisu). FAKTURA OD MONTERA? CO MAM ZROBIĆ JAK KUPIŁEM TEN SAMOCHÓD BEZ FAKTURY I BEZ ADNOTACJI O LPG W DOWODZIE? INSTALACJA BYŁA ZAKŁADANA W SIERPNIU 2003... WROBIŁEM SIĘ? NIE MA 'SPOSOBU'? > Rok na przeprowadzenie najblizszego badania technicznego, nawet jesli masz nowy > samochod i poprzedni wpis dawal Ci np. 3 lata do nastepnego badania. > Gaz to skraca. > Jesli termin badania miales szybciej niz za rok, to oczywiscie dowod bedzie waz > ny wlasnie do tego terminu. > > Pozdrawiam, > mejson Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mejson Re: Miesiac IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.12.03, 22:42 Jezdzisz od lata z gazem bez wpisu? Na szczescie nie ma chyba zadnych kar - znam kilka przypadkow opoznienia o miesiac, dwa i dostali wpisy bez łaski i oplat. Przepis o koniecznosci posiadania faktury obowiazuje od pazdziernika, moze dla starszych przypadkow nie beda robic problemu. Ale musisz miec homologacje zbiornika i sposobu montazu. Jesli nie masz, to musisz kombinowac z jakims elastycznym warsztatem, by wystawil post factum. Pozdrawiam, Mejson Odpowiedz Link Zgłoś
absorb Re: Miesiac 20.12.03, 10:43 PO PROSTU KUPIŁEM TAKI SAMOCHÓD. MAM: -WYCIĄG ŚWIADECTWA HOMOLOGACJI SPOSOBU MONTAŻU INSTALACJI -POŚWIADCZENIE WYKONANIA I ZBADANIA ZBIORNIKA NIE MOGĘ SIĘ DODZWONIĆ DO URZĘDU - NIE ODBIERAJĄ... ; -> Gość portalu: Mejson napisał(a): > Jezdzisz od lata z gazem bez wpisu? > Na szczescie nie ma chyba zadnych kar - znam kilka przypadkow opoznienia o mies > iac, dwa i dostali wpisy bez łaski i oplat. > Przepis o koniecznosci posiadania faktury obowiazuje od pazdziernika, moze dla > starszych przypadkow nie beda robic problemu. > Ale musisz miec homologacje zbiornika i sposobu montazu. > Jesli nie masz, to musisz kombinowac z jakims elastycznym warsztatem, by wystaw > il post factum. > > Pozdrawiam, > Mejson Odpowiedz Link Zgłoś
mejson.e5 Idź 20.12.03, 11:53 Po prostu idź i spróbuj uzyskac wpis. Jeśli będa robili problemy bez faktury, to dopiero zacznij kombinowac. Te dwie rzeczy, które masz - wystarczały kiedyś. Pozdrawiam, Mejson Odpowiedz Link Zgłoś
mp23 Re: Miesiac 02.01.04, 22:09 Ja miałam podobny problem. Kupiłam auto z gazem, ale w dowodzie rejestracyjnym nie było adnotacji, że auto posiada instalację gazową. Pani z Urzędu kazała mi wymontować instalację gazową, poniewaz jest nielegalnie zamontowana (nie miałam świadectwa homologacji, ponieważ instalacja była montowana w 2001 - wtedy nie było jeszcze świadectw homologacji), oczywiścei powiedziałam jej co myslę na temat wymontowania instalacji. Skontaktowałam się z poprzednim właścicielem auta, który dał mi namiary na stację, która montowała instalację. Człowiek bez problemu wbił mi adnotację do dowodu rejestracyjnego i dopiero wtedy mogłam zarejestrować auto. MOja propozycja: skoro masz świadectwo homologacji możesz udać się d urzędu i spróbować, aby wpisali Ci adnotację w dowodzie rejestracyjnym, że auto jest wyposażone w LPG. Jesli będą robić problemy zwróć się do poprzedniego właściciela, który miał 30 dni na wpisanie odpowiedniej adnotacji w dowodzie rejestracyjnym, być może firma/stacja która mu to wykonywała zapomniała przystawić mu w dowodzie odpowiedniej pieczątki. Odpowiedz Link Zgłoś
romek51 Re: Ile czasu na wbicie instalacji LPG do dowodu 08.03.04, 22:11 faktura musi być!!!!tak jak wyciąg ze świadectwa homologacji i paszport zbiornika ale faktura może być wystawiona na bardzo niską kwote np.100 zł co jest istotne jeżeli instalacja zamontowana była dawno Odpowiedz Link Zgłoś