jessi_a 03.10.09, 09:03 www.youtube.com/watch?v=H0JDp9oDbLg&feature=player_embedded# Czy oni naprawde tak mysla? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ja.nusz Re: Diskriminierung, Sexismus und Rassismus 03.10.09, 10:07 To nadawałoby się do emisji w dniu 1. kwietnia. Obawiam się jednak, że te dwie lesbijki tak myślą naprawdę. Odpowiedz Link
thunder-mug Re: Diskriminierung, Sexismus und Rassismus 03.10.09, 10:14 ja.nusz napisał: lesbijki -------------------- Odpowiedz Link
koelscher Re: Diskriminierung, Sexismus und Rassismus 03.10.09, 11:14 Z tego co wiem, w peerelu byla dyskryminacja odwrocona: W elementarzu dzieci mogly przeczytac, ze ALA MA KOTA. Pytam sie, gdzie byl wtedy Asiek ??? W dobie poprawnosci politycznej nie powinnismy przed dzieciakami ukrywac faktu istnienia Asiekow. Zdanie uzupelniajace powinno wiec brzemic: ASIEK MA JEBCA. Podmiot, orzeczenie, dopelnienie. Pelne rownouprawnienie. k-r Odpowiedz Link
thunder-mug codzienny, debilny jazgot jetzkiego... 03.10.09, 11:16 koelscher napisał: > Z tego co wiem, w peerelu byla dyskryminacja odwrocona: > W elementarzu dzieci mogly przeczytac, ze ALA MA KOTA. > Pytam sie, gdzie byl wtedy Asiek ??? > W dobie poprawnosci politycznej nie powinnismy przed dzieciakami ukrywac faktu > istnienia Asiekow. Zdanie uzupelniajace powinno wiec brzemic: ASIEK MA JEBCA. > Podmiot, orzeczenie, dopelnienie. > Pelne rownouprawnienie. > > k-r ------------------- Odpowiedz Link
koelscher Re: codzienny, debilny jazgot jetzkiego... 03.10.09, 11:49 Proponuje ci, dupku, zastanawiac sie GLEBOKO nad kolejnym nickiem (czas obecnego sie konczy). Wie wäre's mit WYPIARDEK MAMUTA ? k-r Odpowiedz Link
thunder-mug Ist das eine Drohung oder eine Nötigung? 03.10.09, 11:58 koelscher napisał: > Proponuje ci, dupku, zastanawiac sie GLEBOKO nad kolejnym nickiem > (czas obecnego sie konczy). Wie wäre's mit > WYPIARDEK MAMUTA ? > > k-r > ------------------------------ Odpowiedz Link
lepian4 Re: codzienny, debilny jazgot jetzkiego... 03.10.09, 14:02 O bardzo dobry pomysl. Mamy juz slownik diaspory, zalozmy casting na nowy login Asieka. Moja propozycja brzmi: gowno wkurwione_gowno wkurwione_gowno_guru wkurwione_gowno_guru_januszka nastepnie juz_nie_wkurwione_gowno juz_nie_wkurwione_gowno_guru juz_nie_wkurwione_gowno_guru_januszka Inna wersje, niejako poprawna politycznie, mozna zaakcentowac puntami: go.wno Albo zbednym powtorzeniem samoglosek, powiednmy dla przykladu:. goowno juz_nie_wkurwione_gowno_guru_januszka Wedlug tego schematu mozna by tak bawic sie w nieskonczonosc Odpowiedz Link
thunder-mug Re: codzienny, debilny jazgot jetzkiego... 03.10.09, 14:06 lepian4 napisał: > O bardzo dobry pomysl. ------------- Odpowiedz Link
ja.nusz Re: codzienny, debilny jazgot jetzkiego... 03.10.09, 14:10 Dobrze, że wpadłeś lepian - asiek był w swoim debilizmie dzisiaj jakiś taki niekompletny. Odpowiedz Link
jureek Re: Diskriminierung, Sexismus und Rassismus 03.10.09, 14:54 koelscher napisał: > Zdanie uzupelniajace powinno wiec brzemic: ASIEK MA JEBCA. > Podmiot, orzeczenie, dopelnienie. > Pelne rownouprawnienie. A w drugiej klasie, można zdanie rozbudować, np. tak: ASIEK ZAMIAST STOLCA MA PIERDOLCA. Odpowiedz Link
koelscher Re: Diskriminierung, Sexismus und Rassismus 03.10.09, 17:46 Tak jest! Chocby po to, aby wprowadzic dopelnienia zlozone trzysylabowe ... k-r Odpowiedz Link
thunder-mug Re: Diskriminierung, Sexismus und Rassismus 03.10.09, 18:23 jureek napisał: > A w drugiej klasie, można zdanie rozbudować, np. tak: > ASIEK ZAMIAST STOLCA MA PIERDOLCA. ----------------------------------- Odpowiedz Link
maria421 Re: Diskriminierung, Sexismus und Rassismus 03.10.09, 14:00 To jest chore! Jeszcze bardziej chore sa badania przeprowadzone w USA na dzieciach w wieku od 6 mies do 6 lat (tylko na bialych dzieciach) wykazujace ze nawet 6-miesieczny bobas okazuje znamiona rasizmu bo przyglada sie dluzej zdjeciom osob innej rasy niz zdjeciom osob wlasnej rasy. Chore jest tez to, ze Newsweek poswieca tym badaniom artyku na 6 stron: www.newsweek.com/id/214989/page/1 Odpowiedz Link
jureek Re: Diskriminierung, Sexismus und Rassismus 03.10.09, 14:59 maria421 napisała: > Chore jest tez to, ze Newsweek poswieca tym badaniom artyku na 6 stron: > > www.newsweek.com/id/214989/page/1 A dla mnie nacechowane komunizmem jest podejście, że prywatnej gazecie dyktuje się czym i w jakim stopniu ma się zajmować. Newsweek nie jest finansowany z moich podatków, więc niech pisze sobie nawet na 30 stronach o wpływie halnego na dni płodne góralek. Po prostu nie będę kupował takiego pisma. Jura Odpowiedz Link
maria421 Re: Diskriminierung, Sexismus und Rassismus 03.10.09, 15:26 Uwazasz ze ten temat zostal Newseekowi podyktowany? Odpowiedz Link
jureek Re: Diskriminierung, Sexismus und Rassismus 03.10.09, 15:29 maria421 napisała: > Uwazasz ze ten temat zostal Newseekowi podyktowany? Nie, nie uważam tak. Jura Odpowiedz Link
maria421 Re: Diskriminierung, Sexismus und Rassismus 03.10.09, 17:04 jureek napisał: > maria421 napisała: > > > Uwazasz ze ten temat zostal Newseekowi podyktowany? > > Nie, nie uważam tak. To jak mam rozumiec Twoj wczesniejszy wpis? > Odpowiedz Link
jureek Re: Diskriminierung, Sexismus und Rassismus 03.10.09, 17:43 maria421 napisała: > To jak mam rozumiec Twoj wczesniejszy wpis? Tak jak chcesz. Nie będę Ci niczego narzucał. Jura Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Diskriminierung, Sexismus und Rassismus 03.10.09, 15:30 maria421 napisała: > Uwazasz ze ten temat zostal Newseekowi podyktowany? Uwaga, Maryjanna robi przymiarkę do nieco dłuższej dyskusji... Odpowiedz Link
maria421 Re: Diskriminierung, Sexismus und Rassismus 03.10.09, 17:04 ja.nusz napisał: > Uwaga, Maryjanna robi przymiarkę do nieco dłuższej dyskusji... Nikt nie ma obowiazku dyskutowac. Ty tez nie. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Diskriminierung, Sexismus und Rassismus 03.10.09, 14:14 jessi_a napisała: > www.youtube.com/watch?v=H0JDp9oDbLg&feature=player_embedded# Bajeczka! Znaczy bajek i bajeczka. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Diskriminierung, Sexismus und Rassismus 03.10.09, 14:21 Weitere Beispiele der Dikriminierung: Nicht-Raucher-Zohnen, Verbrecher, Einbrecher, Mörder, Vergewaltiger, Peiniger, Diktator, Hatz-IV-Empfänger, Arbeitslose, 1-Euro-Jobler, Versager... Die deutsche Sprache ist tasächlich nicht gegengert. W Niemiaszkowie glosi sie, ze Frauen powoduja mniej wypadkow, versicherung Diamond twierdzi, ze w roku jest przynajmniej 500 000 wypadkow spowodowanych przez kobiety, bo podczas jazdy postanowily sie jeszcze wyszminkowac. Alles nur gelogen oder nicht gegengert? Proche pana mecenasa, albo jego wychowanka wpisanie tego pieknego neubürgericzege pojecia do naszego slownika diaspory. Odpowiedz Link
jureek Re: Diskriminierung, Sexismus und Rassismus 03.10.09, 15:10 lepian4 napisał: > W Niemiaszkowie glosi sie, ze Frauen powoduja mniej wypadkow, > versicherung Diamond twierdzi, ze w roku jest przynajmniej 500 000 > wypadkow spowodowanych przez kobiety, bo podczas jazdy postanowily sie > jeszcze wyszminkowac. Alles nur gelogen oder nicht gegengert? Akurat ubezpieczeniom nie opłaca się fałszowanie statystyk, bo statystyki to dla nich żywy pieniądz. Jeśli więc kobiety płacą niższe stawki, to oznacza to, że naprawdę powodują statystycznie mniej wypadków, a ściślej mówiąc, że statystyczne koszty wypadków powodowanych przez kobiety są dla ubezpieczeń niższe. Jura P.S. Ta liczba pół miliona wypadków rocznie z powodu szminkowania się dotyczy całego świata, czy tylko Niemiec? Odpowiedz Link
lepian4 Re: Diskriminierung, Sexismus und Rassismus 03.10.09, 15:46 Statystyka ta dotyczy tylko Anglii, ale spokojnie mozna ja przenies na inne europejskie kraje. W jaki sposob doszedles do wniosku, ze koszty wypadkow spowodowanych przez kobiety sa nizsze? Odpowiedz Link
jureek Re: Diskriminierung, Sexismus und Rassismus 03.10.09, 16:27 lepian4 napisał: > Statystyka ta dotyczy tylko Anglii, ale spokojnie mozna ja przenies na > inne europejskie kraje. No to walnąłeś, jak kulą w płot. Od 1991 do 2004 roku ogólna liczba wypadków drogowych nie przekroczyła 340 tys. rocznie. (tutaj masz dane: tiny.pl/hqjhk). Jakim cudem więc może być rocznie więcej wypadków z powodu szminkowania, niż ogólna liczba wszystkich wypadków? > W jaki sposob doszedles do wniosku, ze koszty wypadkow spowodowanych > przez kobiety sa nizsze? Znasz konstrukcję zdaniową z "jeśli". Napisałem tylko tyle, że jeśli kobiety płacą mniejsze składki, to znaczy, że na statystyczną kobietę zakład ubezpieczeniowy wypłaca mniej odszkodowań niż na statystycznego mężczyznę. Inaczej zniżki dla kobiet byłyby dla ubezpieczycieli nieopłacalne. Jura Odpowiedz Link
lepian4 Re: Diskriminierung, Sexismus und Rassismus 03.10.09, 22:23 "Znasz konstrukcję zdaniową z "jeśli". Napisałem tylko tyle, że jeśli kobiety płacą mniejsze składki, to znaczy, że na statystyczną kobietę zakład ubezpieczeniowy wypłaca mniej odszkodowań niż na statystycznego mężczyznę. Inaczej zniżki dla kobiet byłyby dla ubezpieczycieli nieopłacalne." Jureek, ja wlasnie o tym mowie. Skad ty to wiesz? Ewentualne znizki wynikaja z banalnego faktu: kobiety rzadziej jezdza samochodem. Reszta to tylko twoja interpretacja, wszak koszty powypadkowe sa zawsze takie same. Bez znaczenia jest plec, wiek rasa, pochodzenie... Dolkadnie z tego samego powodu mezczyzn piorun czesciej trafia. Moze by z tego powodu tez wprowadzic kobietom znizke? Odpowiedz Link
jureek Re: Diskriminierung, Sexismus und Rassismus 05.10.09, 08:46 lepian4 napisał: > Jureek, ja wlasnie o tym mowie. Skad ty to wiesz? Ewentualne znizki > wynikaja z banalnego faktu: kobiety rzadziej jezdza samochodem. Ewentualne zniżki z tego faktu nie wynikają, bo o to, ile się rocznie przejeżdża kilometrów ubezpieczenia pytają w innym miejscu i wartość tę także ubezpieczenia biorą pod uwagę przy obliczniu wysokości składki. Reszta to > tylko twoja interpretacja, wszak koszty powypadkowe sa zawsze takie same. > Bez znaczenia jest plec, wiek rasa, pochodzenie... Otóż wiek ma jak najbardziej znaczenie. Nie wiesz, że młodzi kierowcy płacą większe składki? > Dolkadnie z tego > samego powodu mezczyzn piorun czesciej trafia. Moze by z tego powodu tez > wprowadzic kobietom znizke? Jeżeli ubezpieczenie obliczy sobie, że taka zniżka się im opłaca, to czemu nie miałoby jej wprowadzić? To ich biznes, a nie Twój. Jura P.S. A jak tam z tym pół milionem wypadków rocznie na angielskich drogach z powodu szminkowania się? Dalej podtrzymujesz tę głupote? Odpowiedz Link
lepian4 Re: Diskriminierung, Sexismus und Rassismus 05.10.09, 09:28 Jureek, powolalem sie na opinie zacnej angielskiej ubezpieczalni. Jesli dorzucic do tej statystyki twe rozwarzania, nalezalo by zabronic kobietom prowadzenia samochodu. 500 000 wypadkow samochodowych, przy tak rzadkim uzyciu pojazdow, jest juz zatrwazajace. Coz, pozostalo nam sie cieszyc, ze tak rzadko kobiety sie "szminkuja" za kierownica. Odpowiedz Link
jureek Re: Diskriminierung, Sexismus und Rassismus 05.10.09, 10:44 lepian4 napisał: > Jureek, powolalem sie na opinie zacnej angielskiej ubezpieczalni. Jesli > dorzucic do tej statystyki twe rozwarzania, nalezalo by zabronic kobietom > prowadzenia samochodu. 500 000 wypadkow samochodowych, przy tak rzadkim > uzyciu pojazdow, jest juz zatrwazajace. Zatrważająca to jest Twoja (czy ubezpieczalni) umiejętność liczenia. To musi być jakiś cud, że wypadków z powodu szminkowania się jest więcej niż wypadków ogółem. Jura P.S. Ubezpieczenia nie są instytucjami charytatywnymi i składki ustalają tak, jak im się to opłaca, a nie z powodu poprawności politycznej, jak usiłujesz to sugerować. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Diskriminierung, Sexismus und Rassismus 05.10.09, 10:53 Bardzo rzeczowa dyskusja nam sie rozpetala. Odnosze wrazenie, ze gdybym wspomnial, ze jestes fajnym gosciem, domagalbys sie linkow i wmawial mi, ze jest inaczej. O tak, z przekory. Odpowiedz Link
jureek Re: Diskriminierung, Sexismus und Rassismus 05.10.09, 11:19 lepian4 napisał: > Bardzo rzeczowa dyskusja nam sie rozpetala. Owszem, rzeczowa. A dlatego rzeczowa, że Twoim ogólnym i nieudokumentowanym rozważaniom, jakimi to złymi kierowcami są kobiety, przeciwstawiłem konkretne liczby podważające twoje dane. Podałem Ci linki pokazujące ogólną ilość wypadków w Wielkiej Brytanii z ostatnich lat, z których jasno wynika, że ich liczna nie przekraczała nigdy 340 tys. rocznie. Ty natomiast twierdzisz, że tylko z powodu szminkowania się kobiety powodują 500 tys. wypadków rocznie. Nie widzisz, że coś tu nie gra z tymi liczbami? Jura Odpowiedz Link
lepian4 Re: Diskriminierung, Sexismus und Rassismus 05.10.09, 11:50 Jurek, ty i te twoje linki! Mozesz podac nam dane z zeszlego roku? Ja nic juz nie twierdze, grzecznie prosze Odpowiedz Link
jureek Re: Diskriminierung, Sexismus und Rassismus 05.10.09, 12:35 lepian4 napisał: > Jurek, ty i te twoje linki! Mozesz podac nam dane z zeszlego roku? > Ja nic juz nie twierdze, grzecznie prosze Nie znalazłem danych za ubiegły rok. Tutaj masz dane za lata 1991 - 2004: ec.europa.eu/transport/roadsafety_library/care/doc/profiles/pdf/countryprofile_uk_en.pdf Tabelkę z ilością wypadków znajdziesz na stronie 13 tego pdf-a. Najwięcej wypadków było w 1997 roku (336 tys.), potem masz tendencję spadkową. Nic nie wskazuje więc na to, żeby w 2008 roku ogólna liczba wypadków miała tak gwałtownie wzrosnąć, żeby zmieściło się w niej te Twoje pół miliona wypadków z powodu malowania się za kierownicą. Jura Odpowiedz Link
lepian4 Re: Diskriminierung, Sexismus und Rassismus 05.10.09, 13:24 jesli chcesz, dloacze tez link odnosnie danych z lat dwudziestych, z torych wynika, ze kobiety nie powoduja zadnych wypadkow.. "Powiedz tylko slowo" Jesli poprosisz, odpowiednio to skomentuje. Odpowiedz Link
jureek Re: Diskriminierung, Sexismus und Rassismus 05.10.09, 13:44 Ty jednak uwielbiasz iść w zaparte. Napisałeś, że szminkujące się kobiety powodują w Wielkiej Brytanii pół miliona wypadków rocznie. Pokazałem Ci czarno na białym, że w latach 1991 - 2004 nigdy nie było nawet tyle wypadków ogółem, więc niemożliwe jest, żeby było tyle wypadków tylko z powodu szminkowania się. Te twoje pół miliona to jakaś liczba wzięta z sufitu i absolutnie nieprawdopodobna. Porównanie z latami dwudziestymi nie ma sensu i Ty dobrze o tym wiesz, ale ponieważ nie potrafisz się przyznać do błędu, dalej będziesz szedł w zaparte. Jura Odpowiedz Link
lepian4 Re: Diskriminierung, Sexismus und Rassismus 05.10.09, 14:24 odnile A ja ci udownilem, ze w latach 20-tych nie bylo zadnych wypadkow samochodowych z udzialem kobiet za kierownica. Myslalem, ze jest to zgodne z twoim tokiem rozumowania. Odpowiedz Link
jureek Re: Diskriminierung, Sexismus und Rassismus 05.10.09, 14:43 lepian4 napisał: > odnile > A ja ci udownilem, ze w latach 20-tych nie bylo zadnych wypadkow > samochodowych z udzialem kobiet za kierownica. Myslalem, ze jest to zgodne > z twoim tokiem rozumowania. Tu nie chodzi o żaden tok rozumowania tylko o fakty. A fakt jest taki, że nie może być więcej wypadków z powodu szminkowania się niż jest wypadków w ogóle. Dlatego liczba pół miliona takich wypadków jest absolutnie nieprawdopodobna, mimo iż bardzo pasuje do Twojego toku rozumowania. Jura Odpowiedz Link
lepian4 Re: Diskriminierung, Sexismus und Rassismus 05.10.09, 14:57 Przytocz wiec dane z 2008 roku i pogadamy. Odpowiedz Link
jureek Re: Diskriminierung, Sexismus und Rassismus 05.10.09, 15:01 lepian4 napisał: > Przytocz wiec dane z 2008 roku i pogadamy. Podaj jakieś przesłanki, dlaczego w 2008 roku miałoby się zdarzyć kilkakrotnie więcej wypadków, niż w 2004, skoro od 1997 liczba wypadków spadała. Przed 2004 nie znano szminek? Jura Odpowiedz Link
lepian4 Re: Diskriminierung, Sexismus und Rassismus 07.10.09, 04:27 Juz sluze, wyczytalem dane angielskiej ubezpieczalni, ty je podwazyles swoimi z wczesniejszych lat. Skup sie wiec na tym, co Wesentlich i poszukaj zeszlorocznych danych Odpowiedz Link