Dodaj do ulubionych

Tja, noblesse oblige :-)

23.03.10, 19:20
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,7690724,Genialny_matematyk_odrzucil_milion_dolarow_nagrody_.html
k-r
Obserwuj wątek
    • zielona_mina Re: Tja, noblesse oblige :-) 23.03.10, 20:26
      A nie mowilam, ze chlop bez kobity glupieje...?
      • lepian4 Re: Tja, noblesse oblige :-) 23.03.10, 21:02
        Na tym forum nie wolno mówić źle o wybitnych matematykach!!!!!!
        • koelscher Re: Tja, noblesse oblige :-) 23.03.10, 21:13
          Masz moze na mysli Muhammad ibn Musa al-Khowarizmi ?
          smile
          k-r
        • jessi_a Re: Tja, noblesse oblige :-) 23.03.10, 21:39
          tak masz racje, nie wolno. Tak sie sklada, ze i ja matematyczka.
          • koelscher Re: Tja, noblesse oblige :-) 23.03.10, 21:43
            Mam nadziej, ze przynajmniej tak dobra jak Good Will Hunting...
            smile
            k-r
            • jessi_a Re: Tja, noblesse oblige :-) 23.03.10, 21:47
              eeeee to tylko film.
          • zielona_mina Re: Tja, noblesse oblige :-) 23.03.10, 21:45
            O chlopach bylo, na matematyke nie dam powiedziec zlego slowa...
            • jessi_a Re: Tja, noblesse oblige :-) 23.03.10, 21:48
              podzialam Twoje zdanie, glupieje bez baby, chyba juz ktos to
              twierdzenie udowodnil wink
              • drugiich jestem tego żywym zaprzeczeniem. 23.03.10, 22:13
                Udowodnione wielokrotnie jest inne przysłowie: Baba z wozu....
          • lepian4 Re: Tja, noblesse oblige :-) 24.03.10, 06:49
            Matematyka, to bardzo niebezpieczna dziedzina nauki
            • lepian4 Re: Tja, noblesse oblige :-) 24.03.10, 07:17
              Oto tresc zadania:

"Na zagrożonym sztormem statku płynie 15 chrześcijan i 15 Turków. Wiadomo, że
              połowa nie przeżyje. Jak muszą ustawić się chrześcijanie, by zginęli sami Turcy"
              - pyta autor zadania.

Zadanie znalazło się w przygotowującej do konkursu książce: "Miniatury
              matematyczne dla szkół podstawowych", zeszyt nr 12.

Najgorsze w tym wszystkim jest to, ze uczniowie poproszeni o przeczytanie
              zadaniea i jego skomentowanie stwierdzili, że lepiej byłoby, aby statek opuścili
              mężczyźni. - Wiadomo, że kobietom trzeba ustępować, a mężczyźni lepiej poradzą
              sobie za burtą - argumentował uczeń V klasy.

Ja protestuje, odkad mamy rownouprawnienie, nie mo mowy o takim rozwiazaniu.
              Dodatkowo tkanka tluszczowa kobiety stwarza korzystniejsze warunki do przezycia
              w wodzie. Dzieki temu profesjonalnym plywaczkom udalo sie juz przeplynac Baltyk,
              mezczyzni moga o tym jedynie pomarzyc
        • zielona_mina Re: Tja, noblesse oblige :-) 23.03.10, 21:43
          Teraz juz rozumiem dlaczego wszyscy milcza.

big_grin
          Co za nietakt!
    • jessi_a Re: Tja, noblesse oblige :-) 23.03.10, 21:44
      nie przepadalam za topologia, ale mam przed oczami swojego
      profesorka, wszystko jedno upal, czy zima, on zawsze paradowal w
      czarnych gumakach.
      • zielona_mina Re: Tja, noblesse oblige :-) 23.03.10, 21:57
        Milo wspominam takich dziwakow, wlasciwie tylko tych zachowuje sie w
        pamieci, docent K. na zajecia z mechaniki przychodzil w bialym
        fartuchu i pilotce i z pasja godzinami opowiadal o "pieknych
        katastrofach" no i o genialnych rosyjskich matematykach, chyba mial
        do nich jakas slabosc. wink
        • jessi_a Re: Tja, noblesse oblige :-) 23.03.10, 22:03
          no moi wykladowcy, to raczej u siebie szukali matematycznego
          geniuszu wink
      • jureek Re: Tja, noblesse oblige :-) 23.03.10, 22:35
        jessi_a napisała:

> nie przepadalam za topologia,

a ja lubiłem, nie lubiłem natomiast analizy (matematycznej, ma się rozumieć)
        Jura
        • koelscher Re: Tja, noblesse oblige :-) 23.03.10, 22:44
          Umkehrschluss: te "niematematyczna" i owszem...
          smile
          k-r
          • koelscher nawiasem: 23.03.10, 22:48
            Kiedy - mialo to miejsce wcale czesto - jakas kolezanka meczyla sie przy tablicy
            z dokonczeniem zdania logicznego, moj stary logik, rodem ze Lwowa, zwykl mawiac:
            Tyle jest pieknych zawodow; nie mogla ONA byla zostac krawcowa?
            Intonacji nie da sie, niestety, oddac...
            smile
            k-r
            • jessi_a Re: nawiasem: 23.03.10, 22:52
              dobra przedwojenna szkola lwowska.
            • zielona_mina Re: nawiasem: 23.03.10, 22:53
              Zgryzliwy byl ten stary piernik!
        • zielona_mina Re: Tja, noblesse oblige :-) 23.03.10, 22:45
          Jak mozna nie lubic analizy mat..., w glowie mi sie to nie miesci.
          Przeciez to jest czysta poezyja. Co najmniej tak samo czysta jak
          geometria wykreslna!
          • jessi_a Re: Tja, noblesse oblige :-) 23.03.10, 22:50
            eeeeeeee analiza, byla taka przewidywalna, np takie rownanie rozniczkowe -
            patrzysz i widzisz ktore metode masz zastosowac, wszystko wedlug schematu.
          • koelscher Re: Tja, noblesse oblige :-) 23.03.10, 22:55
            Ach tak? - Sprobujesz udowodnic, ze

istnieje funkcja f : R ! R, taka ze f0(x) = m(x) dla x 2 R?

smile
            k-r
        • jessi_a Re: Tja, noblesse oblige :-) 23.03.10, 22:48
          a ja rachunek prawdopodobienstwa.
    • donnerbalken klasyczny przypadek autyzmu... 24.03.10, 08:09
      Nu,

Same wykształciuchy między sobą, a jeszcze żaden die doszczegł, że chodzi o klasyczny przypadek autyzmu...

Phy...

Cytat
      In einer Raststätte bemerkt Charlie, dass sich Raymonds Fähigkeiten nicht nur auf das Lösen mathematischer Probleme erstrecken, sondern dass er sich in Sekundenschnelle bestimmte Dinge einprägt und sie noch viel später präzise wiedergeben kann

PS

W czasach, gdy u ALDIKA można nabyć kalkulator za 3.50, studiowanie matematyki jest jakimś psychicznym zboczeniem.

Ja wszystkie matematyczne problemy rozwiązuję moim ALDIKOWYM kalkulatorem...

Ot co!
      • lepian4 Re: klasyczny przypadek autyzmu... 24.03.10, 08:16
        A umiesz rozwiazac zadanie z konkursu dla szkol podstawowych?
        • lepian4 Re: klasyczny przypadek autyzmu... 24.03.10, 08:36
          Aldikowski kalkulatorek sie zacial?
          A moze ma baterie sloneczna i slonce jeszcze nie aufgegangen ist?
          • donnerbalken Januszek pomóż mi! 24.03.10, 08:55
            lepian4 napisał:

Cytat
            > Aldikowski kalkulatorek sie zacial?
            > A moze ma baterie sloneczna i slonce jeszcze nie aufgegangen ist?

Januszek pomóż mi!

Ten zgred, Lepian z numerem 4, znowu rżnie wariata...

Próbuje Izraelczykom udowodnić nowy spisek światowy...
          • lepian4 Re: klasyczny przypadek autyzmu... 24.03.10, 08:58
            Ja przyznam sie bez bicia, ze nie znam odpowiedzi.
            Moze mi ktos pomoze? Donnerbalken juz polegl, kalkulatorek mu sie zawirusil.
            • ja.nusz Re: klasyczny przypadek autyzmu... 24.03.10, 09:08

Może twój mentor nawet poradziłby sobie z tym zadaniem, gdybyś zaprezentował je
              w całości.
              Tobie się ono spodobało, bo mowa w nim o wyrzucaniu Turków za burtę - aspekt
              matematyczny zwisa ci kalafiorem.
              Swoją drogą autor tego zadania ma najwyraźniej podobne schorzenie mózgu jak ty.
              • lepian4 Re: klasyczny przypadek autyzmu... 24.03.10, 09:16
                Janusz nie pierdol, bo tylko tyle wiem na temat tego zadania. Popros lepiej pana
                Mecenasa, by spytal sie wybitnego matematyka, Wiesia, czy jest w posiadaniu
                zeszytu 12.

Ale tak mysle, ze chrzescjanie nie powinni sie wcale ustawiac. Turkiu nie
                rozstaja sie ze swoimi nozami, wiec sytuacja jest juz przesadzona. Gdybym ja byl
                na tej lodce z Turkami, probowalbym wytlumaczyc naszym Kulturbereicherer, ze
                statek jest haram. Powinni sami wyskoczyc za burte. A jesli to by nie pomoglo,
                to napierdlalbym za Panem po flach do brzegu.
                • ja.nusz Re: Brunatny, tępy, zły 24.03.10, 09:33

Sam podałes zródło i nie potrafiłeś zacytować całości zadania?
                  • ja.nusz Re: Brunatny, tępy, zły 24.03.10, 09:38

Tu macie zadanie w całości - mam nadzieję, że tak się nim zajmiecie, że nie
                    trzeba będzie wąchać tu waszego smrodu przez najbliższe dni:

"Na pokładzie przechylonego sztormem statku, który w każdej chwili może zatonąć,
                    przebywa piętnastu chrześcijan i piętnastu Turków. Aby uratować łódź, trzeba
                    sprawić, by była lżejsza, dlatego połowa ludzi musi być wyrzucona za burtę.
                    Jeden z chrześcijan zaproponował, by wszyscy ustawili się wkoło i za burtę
                    wyskakiwała każda co dziewiąta osoba. Jak powinni ustawić się chrześcijanie, aby
                    zginęli sami Turcy?"
                    PS.
                    Proszę uwzględnić możliwość, że tych 15 Turków też może być chrześcijanami.
                    • donnerbalken Januszek jest bardzo dobrym ojcem! 24.03.10, 10:07
                      ja.nusz napisał:

Cytat
                      > Tu macie zadanie w całości - mam nadzieję, że tak się nim zajmiecie, że nie
                      > trzeba będzie wąchać tu waszego smrodu przez najbliższe dni:
                      >
                      > "Na pokładzie przechylonego sztormem statku, który w każdej chwili może zatonąć
                      > ,
                      > przebywa piętnastu chrześcijan i piętnastu Turków. Aby uratować łódź, trzeba
                      > sprawić, by była lżejsza, dlatego połowa ludzi musi być wyrzucona za burtę.
                      > Jeden z chrześcijan zaproponował, by wszyscy ustawili się wkoło i za burtę
                      > wyskakiwała każda co dziewiąta osoba. Jak powinni ustawić się chrześcijanie, aby
                      > zginęli sami Turcy?"
                      > PS.
                      > Proszę uwzględnić możliwość, że tych 15 Turków też może być chrześcijanami.
                      >

Bravo!

Januszek jest bardzo dobrym ojcem!

Interesuje się książkami swego pierworodnego...

Tak trzymaj...
                  • lepian4 Re: Brunatny, tępy, zły 24.03.10, 09:44
                    Czerwona lajzo, nie jestes w Palestynie, wiec zachowuj sie, jak przystalo na
                    cywilizowanego czlowieka!!!
                    Podalem cale zadanie. Zdaje sobie jednak sprawe, ze tobie potrzebny jest
                    dokladny opis statku, cos na wzor biblijnego opisu Arki Noego. Pozniej
                    musialnbys zastanowic sie nad istota przeznaczenia, wszak jedynie JAHWE moglby
                    zdecydowac, komu przeznaczona jest zaglada. Dobrze, ze w zadaniu nie ma mowy o
                    plomyczku, bo wynik wynosilby 6.000.000. Powyzsze galimatiasy wywodza sie jednak
                    jedynie z twojego kregu kulturowego, wiec milcz wsrod inowiercow, albo wez sie
                    za nauke
                    • jureek Re: Brunatny, tępy, zły 24.03.10, 10:34
                      lepian4 napisał:

> Czerwona lajzo, nie jestes w Palestynie, wiec zachowuj sie, jak przystalo na
                      > cywilizowanego czlowieka!!!
                      > Podalem cale zadanie.

Nie podałeś. Całe zadanie podał Janusz. Każdy, kto potrafi czytać, może się o
                      tym przekonać. W takim kontekście Twoje wyzwiska są więcej niż żałosne.
                      Jura
                      • donnerbalken Tu chodzi o rozwiązanie problemu! 24.03.10, 10:39
                        jureek napisał:

Cytat
                        > lepian4 napisał:
                        >
                        > > Czerwona lajzo, nie jestes w Palestynie, wiec zachowuj sie, jak przystalo
                        > na
                        > > cywilizowanego czlowieka!!!
                        > > Podalem cale zadanie.
                        >
                        > Nie podałeś. Całe zadanie podał Janusz. Każdy, kto potrafi czytać, może się o
                        > tym przekonać. W takim kontekście Twoje wyzwiska są więcej niż żałosne.
                        > Jura

Tu chodzi o rozwiązanie problemu!

Wynik! Panie Mecenasie!

Nu?
                        • lepian4 Re: Tu chodzi o rozwiązanie problemu! 24.03.10, 11:08
                          Zalosne jest tylko to, ze twe obelgi i twojego parszywego ucznia staly sie
                          norma. Jesli w tym samym stylu was nazwe, oburzasz sie. Zacytuje ciebie: jestes
                          tylko zwyklym skurwysynem!
                          • jureek Re: Tu chodzi o rozwiązanie problemu! 24.03.10, 11:19
                            lepian4 napisał:

> Zalosne jest tylko to, ze twe obelgi i twojego parszywego ucznia staly sie
                            > norma. Jesli w tym samym stylu was nazwe, oburzasz sie. Zacytuje ciebie: jestes
                            > tylko zwyklym skurwysynem!

Wszystkie te wianuszki obelg nie zasłonią prostego faktu, że po prostu nie
                            podałeś całej treści zadania. Co tu dużo dywagować, takie są fakty. Znając Twoją
                            miłość własną jestem przekonany, że w życiu nie przyznasz, że nie miałeś racji.
                            Jura
                            • lepian4 Re: Tu chodzi o rozwiązanie problemu! 24.03.10, 11:43
                              Panie Mecenasie, stwierdzilem jedynie, ze przez twoja i januszkowa nieuwage
                              doszlo w polskich szkolach do rasistowskiego wystepku. Nigdy nie posiadalem 12
                              zeszyciku z zadaniami matematycznymi, nigdy tez nie twierdzilem czegos innego.
                              Nie widze w tym sprzecznosci
                              Dla swietego spokuju przyznam ci jednak racje, bo skurwysynu nie mam czasu i
                              ochoty na dyskusje- rzeki z toba.
                              • jureek Re: Tu chodzi o rozwiązanie problemu! 24.03.10, 12:10
                                lepian4 napisał:

> Nigdy nie posiadalem 12
                                > zeszyciku z zadaniami matematycznymi, nigdy tez nie twierdzilem czegos innego.
                                > Nie widze w tym sprzecznosci

Wiadomo, sprzeczności widzisz tylko u innych.
                                forum.gazeta.pl/forum/w,51283,109123735,109146234,Re_Brunatny_tepy_zly.html
                                Napisałeś tam wyraźnie: "Podałem całe zadanie".
                                To nie była prawda, bo całego zadania nie podałeś, a domagałeś się rozwiązania:
                                forum.gazeta.pl/forum/w,51283,109123735,109141999,Re_klasyczny_przypadek_autyzmu_.html
                                • lepian4 Re: Tu chodzi o rozwiązanie problemu! 24.03.10, 13:05
                                  Panie Osmanie, w momencie wklejania posiadalem jedynie to, co na tym forum
                                  wkleilem. Nie uczeszczalem na faszystowskie kusy googlowania, wiec wam nie
                                  dorownuje w zaden sposob. Moglbys jednak okazac wiecej wyrozumialosci, bo takie
                                  zlamane chuje, jak ja, wam to unferiwillig zasponsorowali.
                                  Zainteresowalem sie jedynie trescia rasistowska. To tyle na tyle.

Masz jeszcze jakies pytania? Jesli nie to nie nudz!
                                  • jureek Re: Tu chodzi o rozwiązanie problemu! 24.03.10, 13:13
                                    lepian4 napisał:

> Panie Osmanie, w momencie wklejania posiadalem jedynie to, co na tym forum
                                    > wkleilem.

No właśnie. Ale to, co posiadałeś całością nie było. Twoja agresywna reakcja na
                                    uwagę, że to nie jest całość, i zaperzanie się (cytuję: Podalem cale zadanie)
                                    sprawiły, że po raz kolejny sam się ośmieszasz. Twoja sprawa.
                                    Jura
                                    • lepian4 Re: Tu chodzi o rozwiązanie problemu! 24.03.10, 13:20
                                      Dziekuje za bezmyslne uwagi. Nie jestem agresywny, stosuje jedynie twoje srodki
                                      retoryczne, skurwysynie.
                                  • ja.nusz Re: Tu chodzi o rozwiązanie problemu! 24.03.10, 13:57

lepian4 napisał:

> Zainteresowalem sie jedynie trescia rasistowska. To tyle na tyle.

A jaką treścię miałby się niby taki skurwiel jak ty zainteresować?
                                    • lepian4 Re: Tu chodzi o rozwiązanie problemu! 24.03.10, 14:09
                                      Syndrom jureeki, pytaj sie wkolko o to samo, az sie posrasz.
                        • jureek Re: Tu chodzi o rozwiązanie problemu! 24.03.10, 11:26
                          donnerbalken napisała:

> Wynik! Panie Mecenasie!

Ojejku, przecież to zadanie dla podstawówki. Naprawdę sobie nie poradziłeś?
                          No dobra, podam Ci rozwiązanie. Ponieważ autor zadania nie grzeszył specjalną
                          precyzją, przyjmę dodatkowe założenie, że zbiory Turków i chrześcijan są
                          rozłączne, czyli nie ma osób, które są jednoczśnie chrześcijanami i Turkami.
                          Przez T oznaczę Turków, przez C chrześcijan.
                          Rozwiązanie:
                          CCTCCCTTTTTCCTTCCCCTCTTTCTTCCT
                          • lepian4 Re: Tu chodzi o rozwiązanie problemu! 24.03.10, 11:36
                            To jest zbyt skomplikowane. Turki tego nigdy nie zrozumieliby.
                            Dodatkowo uklad jest tak chaotyczny, ze gdyby wszyscy zaczeli sie w tej
                            kolejnosci ustawiac, statek zaczalby sie tak bujac, ze wszyscy wpadliby do wody.
                            Ja preferuje rozwiazanie CTCTCTCTCTCTCTCTCTCTCTCTCTCTCT.
                            Wtedy chrzescjanie maja mozliwosc postawic Turka na skraju i skopem w dupe
                            poslac do wody.
                          • donnerbalken Matematycy się jednak do czegoś przydają! 24.03.10, 11:42
                            jureek napisał:

Cytat
                            > donnerbalken napisała:
                            >
                            > > Wynik! Panie Mecenasie!
                            >
                            > Ojejku, przecież to zadanie dla podstawówki. Naprawdę sobie nie poradziłeś?
                            > No dobra, podam Ci rozwiązanie. Ponieważ autor zadania nie grzeszył specjalną
                            > precyzją, przyjmę dodatkowe założenie, że zbiory Turków i chrześcijan są
                            > rozłączne, czyli nie ma osób, które są jednoczśnie chrześcijanami i Turkami.
                            > Przez T oznaczę Turków, przez C chrześcijan.
                            > Rozwiązanie:
                            > CCTCCCTTTTTCCTTCCCCTCTTTCTTCCT

Łał!

Matematycy się jednak do czegoś przydają!

Za moich czasów nie mieliśmy Mengenlehre...

Muszę się tym zająć...

Aby głupio nie umrzeć...
                            • jureek Re: Matematycy się jednak do czegoś przydają! 24.03.10, 12:15
                              donnerbalken napisała:

> Za moich czasów nie mieliśmy Mengenlehre...

To akurat nie jest zadanie z teorii zbiorów, raczej podciągnąłbym to pod teorię
                              algorytmów. Ale zadanie fajne, jeśli chodzi o problem matematyczny, bo
                              ilustrująca go sytuacja potwierdza tylko stereotym, że wśród matematyków świrów
                              więcej niż przeciętnie.
                              Jura
                              • donnerbalken używacie kalkulatorka? 24.03.10, 14:21
                                jureek napisał:

> donnerbalken napisała:
                                >
                                > > Za moich czasów nie mieliśmy Mengenlehre...
                                >
                                > To akurat nie jest zadanie z teorii zbiorów, raczej podciągnąłbym to pod teorię
                                > algorytmów.
                                ===================================0

Masa materiału, a jak to zapamiętać, skoro się z tym co 10 lat konfrontuje? Jessia to co innego, co roku to powtarza.

A jako studiowany matematyk/matematyczka jest się zobowiązanym znać das Große 1 x 1 ???

Albo używacie kalkulatorka?
                                • jureek Re: używacie kalkulatorka? 24.03.10, 14:34
                                  donnerbalken napisała:

> A jako studiowany matematyk/matematyczka jest się zobowiązanym znać das Große 1
                                  > x 1 ???

Tabliczkę mnożenia znam. Matematyka nie sprowadza się jednak tylko do tabliczki
                                  mnożenia, ani nawet tylko do arytmetyki. Nie można więc powiedzieć, że tabliczka
                                  mnożenia to podstawa matematyki, tabliczka mnożenia to tylko jeden z elementów
                                  wiedzy matematycznej.
                                  Jura
                                  • donnerbalken Re: używacie kalkulatorka? 24.03.10, 14:44
                                    jureek napisał:

Matematyka nie sprowadza się jednak tylko do tabliczki
                                    > mnożenia, ani nawet tylko do arytmetyki. Nie można więc powiedzieć, że tabliczka
                                    > mnożenia to podstawa matematyki, tabliczka mnożenia to tylko jeden z elementów wiedzy matematycznej.

============================================

Tak, też już słyszałem, że to bardziej filozofia, aniżeli coś praktycznego... na co dzień...
                            • lepian4 Re: Matematycy się jednak do czegoś przydają! 24.03.10, 13:01
                              Chciales powiedziec Mengenlehre mit dem Mogrationshintergrund?
                          • jessi_a Re: Tu chodzi o rozwiązanie problemu! 24.03.10, 12:07
                            a sprawdz no prosze Twoje rozstawienie, cos mi sie wydaje, ze tu juz jako
                            drugi leci jeden C do morza wink
                            • jureek Re: Tu chodzi o rozwiązanie problemu! 24.03.10, 12:25
                              Na wypadek, gdybym pomylił się w przepisywaniu, wklejam ze schowka:
                              1101110000
                              0110011110
                              1000100110
                            • jureek Re: masz rację Jessi! 24.03.10, 15:19
                              jessi_a napisała:

> a sprawdz no prosze Twoje rozstawienie, cos mi sie wydaje, ze tu juz jako
                              > drugi leci jeden C do morza wink

Nieuważnie przeczytałem treść zadania i moje rozwiązanie pasuje do założenia, że
                              wylatyje co dziesiąty, zaraz przedstawię prawidłowe rozwiązanie dla sytuacji, że
                              wylatuje co dziewiąty.
                              Jura
                              • jureek Re: prawidłowe rozwiązanie 24.03.10, 15:23
                                111100000110111010011000100110
                                • lepian4 Re: prawidłowe rozwiązanie 24.03.10, 15:53
                                  Tym razem 12. chrzescjanin trafil do wody. Jureeku, jak mozesz!! Bo znowu ciebie
                                  zacytuje!!
                                • jessi_a Re: prawidłowe rozwiązanie 24.03.10, 15:54
                                  zgadza sie z moim. wink
              • donnerbalken Re: klasyczny przypadek autyzmu... 24.03.10, 09:20
                ja.nusz napisał:

Cytat
                > Może twój mentor nawet poradziłby sobie z tym zadaniem, gdybyś zaprezentował je
                > w całości.
                > Tobie się ono spodobało, bo mowa w nim o wyrzucaniu Turków za burtę - aspekt
                > matematyczny zwisa ci kalafiorem.
                > Swoją drogą autor tego zadania ma najwyraźniej podobne schorzenie mózgu jak ty.

Ty! Lepian z numerem 4!

Weź sobie przykład z Januszka!

Januszek myśli logicznie jak klasyczny autystyk...

Ja problematyki rzeczywiście nie zrozumiałem...
                • lepian4 Re: klasyczny przypadek autyzmu... 24.03.10, 09:33
                  Za twoim przyzwoleniem wzialem sobie januszka za przyklad.

Moj Boze, ale mnie napadly koszmary!!

Poczekajmy na opinie pana Mecenasa. On, po konsultacji z wybitnym matematykiem,
                  rozwiaze nam ten problem.
                  • donnerbalken Re: klasyczny przypadek autyzmu... 24.03.10, 09:48
                    lepian4 napisał:

Cytat
                    > Za twoim przyzwoleniem wzialem sobie januszka za przyklad.
                    >
                    > Moj Boze, ale mnie napadly koszmary!!
                    >
                    > Poczekajmy na opinie pana Mecenasa. On, po konsultacji z wybitnym matematykiem,
                    > rozwiaze nam ten problem.

Co za szczęście, że w realu takich problemów nie mamy.

Gąszcz minaretów mi nie przeszkadza...

Obecny quislingowski rząd mi dostatecznie doskwiera...
            • donnerbalken Quadratur des Kreises! 24.03.10, 09:13
              lepian4 napisał:

> Ja przyznam sie bez bicia, ze nie znam odpowiedzi.
              > Moze mi ktos pomoze? Donnerbalken juz polegl, kalkulatorek mu sie zawirusil.

==========================================

Quadratur des Kreises!

Całe generacje Matematyków poświęciło temu problemowi swe życie.

Za pomocą mego kalkulatorka ja takie problemy rozwiązywałem w ciągu mego bogatego życia zawodowego 1000-krotnie w okamgnieniu...

Ot co...

PS

Trza uważać...

Januszek sklasyfikuje niniejszą wymianę myśli jako zamach na East Coast...
              • donnerbalken Re: Quadratur des Kreises! 24.03.10, 10:21

Czym to suchotnicy teoretycy zabijają swój czas...

Typowe dla autystów...

Cytat
                Die Quadratur des Kreises gehört zu den populärsten Problemen der Mathematik. Jahrhundertelang suchten neben Mathematikern auch immer wieder Laien vergeblich nach einer Lösung. Der Begriff „Quadratur des Kreises“ ist in vielen Sprachen zu einer Metapher für eine unlösbare Aufgabe geworden.

de.wikipedia.org/wiki/Quadratur_des_Kreises
    • annajustyna Re: Tja, noblesse oblige :-) 24.03.10, 10:20
      Ale jaka noblesse? lepiej by ten zapluskwiony siennik wywalil i chalupe wysprzatal!
      • donnerbalken Proletów to my tu pełno mamy, aż nadto! 24.03.10, 10:34
        annajustyna napisała:

> Ale jaka noblesse? lepiej by ten zapluskwiony siennik wywalil i chalupe wysprzatal!
        ---------------------------
    • lepian4 Re: Tu chodzi o rozwiązanie problemu! 24.03.10, 13:39
      Dla odmiany moglbym sie zainteresowac trescia komunistyczno-syjonistyczna.
      Lieber Eduard, w tym przypadku zwrocilbym sie do ciebie bezposrednio.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka