Dodaj do ulubionych

Jan Garbarek (WDR)

18.05.10, 23:43
talent czy krew ojcowska?
Czy można więcej wydobyć z saxa?
Obserwuj wątek
    • ja.nusz Re: Jan Garbarek (WDR) 18.05.10, 23:57

Chyba talent, bo nauczył się grać bez szkoły.
      Byłem kiedyś na jego koncercie (gości chyba co roku w HH). Jest dobry ale mam na
      ten instrument innych faworytów - może dlatego nie mam ani jednej jego płyty.
      Doczytałem się, że polski tatuś był jeńcem wojennym i chyba z muzą nic nie miał
      wspólnego.
      • drugiich muza nie, ale słowiańska dusza? 19.05.10, 00:01
        jak mazurki u Szopena?
      • lepian4 Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 07:29
        Gdyby ci napisali w wiki, ze tatus gral utwory do dnia dzisiejszego
        znane i
        lubiane, nie pierdolibys tu tyle frazesow.
        Dedykuje ci ze zrozumialych powodow
        ten i
        ten utwor. Oba taus
        Jana gral namietnie
        • ja.nusz Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 08:16

Szukałeś przez całą noc tych sensacji, czy może w międzyczasie nakarmiłeś indora?
          Proponuję na przyszłość, żebyś nie wpierdalał się w tematy, o których nie masz
          bladego pojęcia. Spierdalaj lepiej kleić swoje plakaty - nadchodzi dla was
          ciężki okres - krótkie noce.
          • lepian4 Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 09:12
            Nie, juz w przedszkolu spiewalem te szlagiery. Pozniej w szkole ich mnie uczyli.
            Nie chodzilem na papieroski, jak ty, wiec czegos sie nauczylem. Moim skromnym
            zdaniem twoje relacjonowanie na zywo przemyslen lektury wiki jest wpierdalaniem
            sie w tematy, o ktorych nie ma sie pojecia. Opowiedz nam lepiej, dlaczego
            Czeslaw Garbarek, podobnie jak polowa Tarpanow, musiala opusic pod koniec lat
            60-tych Polske? Dlaczego do lat szkolnych Jan byl staatenlos? Wspominales
            internowanie w obozie. Moszesz podac wiecej szczegolow?
            Jesli nie znasz odpowiedzi, wsyp sobie wiecej zboza do koryta.
            • ja.nusz Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 10:11

Twoje wspomnienia z przedszkola są na wskroś wzruszające.
              A ten wysublimowany gust muzyczny po prostu powala na kolana.
              Proponuję, żebyś podczas karmienia indora śpiewał "Za Zdrowie Pań".
              • lepian4 Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 10:33
                Znam tez inne piosenki przedszkolne. Ale Czeslaw Garbarek nie ma z nimi nic do
                czynienia.
                Co z odpowiedzia na moje wczesniejsze, jakze banalne pytania? Nic nie ma w wiki?
                Jaki ty jestes biedny!
                Twoja propozycje przyjmuje radosnie z podziekowaniami. Jednoczesnie wznosze
                toast, za te sopockie panie, ktore pozno, ale przejrzaly na oczy
                • donnerbalken Ja także kończę niebawem swą dysertację... 19.05.10, 10:41
                  Nu,

Januszek ma doktorat Universytetu Ludowego im. WIKI,

Ot co...

Ja także kończę niebawem swą dysertację...
                  • lepian4 Re: Ja także kończę niebawem swą dysertację... 19.05.10, 10:43
                    Gdy zmieni nicka, to ma nawet wlasnych doktorantow a la gadupa.
                    Ergo, jest juz prof. wiki
                • ja.nusz Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 10:59

Nie wątpię, że znasz jeszcze inne piosenki przedszkolne - po tobie
                  można wszystkiego się spodziewać - w końcu jesteś na tyle pojebany,
                  że dałeś się namówić do nauki esperanta.

lepian4 napisał:

> Znam tez inne piosenki przedszkolne. Ale Czeslaw Garbarek nie ma z
                  nimi nic do
                  > czynienia.

PS.
                  Chciałbyn cię na marginesie poinformować młocie, że Czesław Garbarek
                  z Tarpanów i Czesław Garbarek ojciec Jana Garbarka, to dwie różne
                  osoby - ot taka zbieżność nazwisk baranie.
                  • lepian4 Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 11:16
                    Tak przypadkowoie, nie musze sie wstydzic nauki jezyka esperanto. Wtydzilbym
                    sie, gdybym obdarzal innych pelnym nocnikiem.
                    Profesorze, obaj musieli wybyc z kraju i obaj mieli syna Jana? Ile wodki trzeba
                    wypic, by w to uwierzyc?
                    • ja.nusz Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 11:37
                      lepian4 napisał:

> Profesorze, obaj musieli wybyc z kraju i obaj mieli syna Jana?

Dawaj linka! Zesrasz się a nie dasz.

PS.
                      Za esperanto oczywiście nie musisz się wstydzić - masz inne
                      kretyńskie upodaobania, które są jeszcze większym obciachem.
                      • lepian4 Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 11:47
                        Sprawdzilem wiki. Nic tam na ten temat nie pisza.
                        • lepian4 Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 11:50
                          Moze to zdjecie ci odrobine pomoze:
                          https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/ae/Tarpany.jpg
                          • jureek Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 11:56
                            Tak, to zdjecie jest posrednim dowodem na to, że Czesław Garbarek ojciec
                            saksofonisty Jana to nie ta sama osoba co Czesław Garbarek grający w zespole
                            Tarpany. Ojciec Jana w latach 1965-1968 (z tych lat musi pochodzić to zdjęcie)
                            musiałby mieć około czterdziestki, bo syn miał już wtedy około dwudziestki. Na
                            tym zdjęciu nie widać nikogo w tak zaawansowanym wieku.
                            Jura
                            • ja.nusz Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 12:14

Ojciec Jana Garbarka był rocznik 1920 (zm. w 2004). Z muzyką nigdy
                              nie mial nic wspólnego (poza tym, że kupił synowi instrument) - z
                              zawodu był Slawistą i pracował do śmierci jako bibliotekarz.

To wszystko można przy pomocy kilku kliknięć znaleźć w sieci - ale
                              ślepian i tak wie lepiej.
                              • jureek Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 12:18
                                ja.nusz napisał:

>
                                > Ojciec Jana Garbarka był rocznik 1920

Czyli w latach, kiedy istniał zespół Tarpany musiałby być mawet grubo po
                                czterdziestce. Nikogo w takim wieku na zdjęciu nie widać.
                                Jura
                              • lepian4 Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 13:08
                                Do smierci nie pracowal w Polsce. Freddy Mercury nie maial zadnego zawodu i nie
                                narzekal. Jesli mozna znlazc te sensacje w sieci, daj linka.
                                • ja.nusz Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 14:32

Jesteś cymbałem wyjątkowego kalibru. Jeżeli twoja wrodzona tępota
                                  pozwoliła ci nauczyć się języka dla kretynów, to nie powinieneś mieć
                                  kłopotów z wyguglowaniem informacji o Czesławie Garbarku ojcu
                                  saksofonisty Jana Garbarka.
                                  Wbij sobie do swego pustego łba - perkusista "Tarpanów" - to inny
                                  Garbarek.
                                  • lepian4 Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 14:38
                                    Ktos tak oczytany i obiegany, jak ty, nie powinien tak dlugo analizowac bajek.
                                    Albo wiesz, albo sie wikiksztakcasz.

Co z tym obozem? Po ktorej stronie frontu gnil?

Spusc po sobie, bo a.justyna znowu wszystko wytnie.
                                • ja.nusz Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 14:41

lepian4 napisał:

>Freddy Mercury nie maial zadnego zawodu i nie narzekal.

Jeszcze jedna sensacja wymyślona przez oberidiotę tego forum.
                                  Możesz znaleźć to gdzie indziej - ja zacytuję jedynie Wikipedię, bo
                                  mi za to nieźle płacą:

"W 1969 uzyskał dyplom ze sztuki grafiki i projektowania".
                              • lepian4 Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 13:17
                                Gdyby nie ta skladnia...
                                Anja Garbarek tez nigdy nie miala do czynienia, a ciagle koncertuje.
                                To prawie, jak ty. Do szkoly nie chcialo ci sie chodzic, a namietnie darzysz nas
                                tajna wiedza wiki.
      • donnerbalken Doczytałem się... 19.05.10, 08:40
        ja.nusz napisał:

> Doczytałem się, że polski tatuś był jeńcem wojennym i chyba z muzą nic nie miał wspólnego.
        >
        ==========================================

Nu,

a w przyszłości nie zapomnij podać źródła...

Ot co...
    • annajustyna Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 13:57
      O Matulu, neutralny niby temat, a znowu wojna uncertain.
      • lepian4 Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 14:15
        A gdzie tam wojna! Wiki jedynie promujemy. ARTE juz kazdy zna. Czasem troche
        lepiej, czasem troche gorzej. Okazuje sie, ze z wiki jestesmy zero. To jest
        przeciez w slusznej sprawie, prosze wiec nie kasowac.
        • jureek Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 14:31
          lepian4 napisał:

> A gdzie tam wojna! Wiki jedynie promujemy. ARTE juz kazdy zna. Czasem troche
          > lepiej, czasem troche gorzej. Okazuje sie, ze z wiki jestesmy zero. To jest
          > przeciez w slusznej sprawie, prosze wiec nie kasowac.

Ojejku, nie możesz napisać wprost, że pomyliłeś się i ten Czesław Garbarek z
          zespolu Tarpany to nie ten sam Czesław Garbarek, który był ojcem Jana Garbarka?
          Jura
          • lepian4 Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 14:39
            Nie pomylilem sie. zadnego nie znalem. ale mam okazje ze specem podyskutowac,
            wiec to czynie namietnie.
            • ja.nusz Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 14:49

lepian4 napisał:

> Nie pomylilem sie. zadnego nie znalem. ale mam okazje ze specem
              podyskutowac,
              > wiec to czynie namietnie.

Ty nie dyskutujesz, tylko siejesz zamęt swoimi debilizmami.
              I oczywiście nic nie pomyliłeś - ty sam jesteś największą pomyłką -
              lub jak kto woli genetycznym odpadkiem prusaka w czarnym mundurze.
              • lepian4 Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 14:56
                Trafilem na podatny grunt. Zreszta ty tez nie wiesz, o kim, tudziez, o czym jest
                mowa. Fajne argumenty uzyles. Esperanto przechylilo szale zwyciestwa na twoja
                strone!!!

Opowiedz nam cos wiecej o tym obozie. Moze sie znowu okaze, ze dziadek Obamy go
                wyzwolil!! Garbarek dostanie wtedy pokojowa nagrode Nobla!! A takie konesery
                sztuki, jak ty, dopatrza sie w jego dzielach tesknoty za utracona mlodoscia,
                wszak faszysci go w poprzednich pokoleniach ponizyli.
                • ja.nusz Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 15:05

Można cię zakwalifikować jako przypadek beznadziejny.
                  Powoli nie chce mi się wierzyć, że Jurek był w stanie cokolwiek
                  przełknąć w towarzystwie takiego kretyna.
                  • jureek Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 15:11
                    ja.nusz napisał:

>
                    > Można cię zakwalifikować jako przypadek beznadziejny.
                    > Powoli nie chce mi się wierzyć, że Jurek był w stanie cokolwiek
                    > przełknąć w towarzystwie takiego kretyna.

Powiem więcej, bardzo dobre żarcie było. Czy Ty nie widzisz, że on rżnie tutaj
                    głupa i specjalnie Cię podqrwia?
                    Jura
                    • drugiich a jaki sens to miałoby mieć? 19.05.10, 15:17
                      W domu pod pantoflem, to chociaż na forum się wyżyje?
                      Małżonki nie wolno wqrwiać, bo nie da? wink
                    • ja.nusz Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 15:19

Głupa to on rżnie na okrągło - a kiedy już nie wie co dalej, to
                      zwiększa tylko obroty tego rżnięcia.
                  • lepian4 Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 15:26
                    Januszku, nadworny kaprologu. Powtorze twa zlota mysl: czego bys nie zjadl, w
                    gowno sie obroci. Pokorne ciele znowu jest bez winy, tylko inni cie wkurwili?
                    Bylbys madrzejszy, uniknalbys kompromitacji. Opowiedz wreszcie cos o tym
                    obozie. Budzisz nadzieje, a pozniej pierdolisz o esperanto.
                    • ja.nusz Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 15:43

Zostawmy esperanto w spokoju - zostało wynalezione dla kretynów i
                      niech już tak pozostanie.
                      Natłukłeś w tym wątku debilizmów, że wykonałeś już chyba plan
                      pięciołetni - ale kolektyw wierzy w ciebie - stać cię na więcej.
                      • lepian4 Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 15:48
                        Paczpan, ja ciagle bylem przekonany, ze dyskutuje z debilem
                      • lepian4 Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 16:12
                        To co to bylo z tym obozem? Dowiemy sie panie prof. Wiki?
                        • ja.nusz Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 16:16

Sprecyzuj obóz, to ci wszystko wyjaśnię - w przeciwieństwie do
                          ciebie, bez używania bełotu.
                          • donnerbalken Jeszcze nie czytałem... 19.05.10, 16:36
                            ja.nusz napisał:

>
                            > Sprecyzuj obóz, to ci wszystko wyjaśnię - w przeciwieństwie do
                            > ciebie, bez używania bełotu.
                            ===============================================

Jeszcze nie czytałem...

Może ktoś czytał i może mi powiedzieć czy warto?

Z góry serdecznie dziękuję...
                          • lepian4 Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 16:48
                            Profesorze Wiki, caly dzien ciebie usilnie o to prosze, bys sprecyzowal, co o
                            tym obozie wyczytales? Mnie to szalenie interesuje. Zwlaszcza wplyw jego
                            internowania na kariere muzyczna syna, wnuczki (ta tez nie ukonczyla szkoly
                            muzycznej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!). Trzymam cie za slowo, ze nie bedziesz belkotac.
                            • lepian4 Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 17:16
                              Wiki sie zaciela?
                              • lepian4 Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 17:39
                                Q.M. technische Probleme!!!!
                                • lepian4 Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 19:42
                                  Januszku, doceniam, ze wybrales milczenie, zamiast belkotu. Duzy plus dla ciebie
                                  • drugiich nie powinieneś o tej porze być 19.05.10, 22:44
                                    przy dzieciach i układać je powoli do snu?
                                    Jesteś nieszczęśliwy z rodziną, że uciekasz na forum?
                                    • lepian4 Re: nie powinieneś o tej porze być 20.05.10, 06:47
                                      Dziekuje ci za troske i za zaangazowanie. Jestem na delegacji w Hamburgi i gdy
                                      pomysle, ze w Bochum ktos o mnie mysli i sie troszczy o los moich dzieci. Na
                                      mysl o tym tak sie kurwa wzruszylem!!!"!
                                  • lepian4 Re: Jan Garbarek (WDR) 20.05.10, 06:58
                                    I ten rodak pokochal zycie wiezienne. Dziwie sie, ze nikt nie spytal sie go, czy chetnie muzykuje? Wiem tylko, ze lubi wystepowac w duecie

https://www.tagesspiegel.de/propertyblob/contentbean:1640286/format1;jsessionid=1969F53B178EA7D22B45B2603B3ADC5F
                                    • lepian4 Re: Jan Garbarek (WDR) 20.05.10, 08:22
                                      I ten rodak ma wypisana na dloni kariere wiezienna. Niestety ma dzieci w wieku ofiar, ktore wczesniej upajal alkoholem i gwalcil

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/6f/PolanskiIFFKV.jpg/180px-PolanskiIFFKV.jpg

Powoli dochodze do wniosku, ze muzyczne aluzje Januszka o obozach maja glebszy sens
                                      • donnerbalken Re: Jan Garbarek (WDR) 20.05.10, 08:28
                                        lepian4 napisał:

>
                                        > Powoli dochodze do wniosku, ze muzyczne aluzje Januszka o obozach maja glebszy sens
                                        ===========================================
                                        Nu, Q.M.

Nie umiesz góóglować?
                                        • lepian4 Re: Jan Garbarek (WDR) 20.05.10, 08:41
                                          MR-R tez mowil, ze nejlepsze koncerty przezyl w Gettcie Warszawskim. Nie
                                          wiedzialem jednak, o czym mowi.
                                  • donnerbalken Sieci komunikacyjne patologiczne... 20.05.10, 08:45
                                    lepian4 napisał:

> Januszku, doceniam, ze wybrales milczenie, zamiast belkotu. Duzy plus dla ciebie
                                    ==============================================

Poniżej mały fragment z mojej dysertacji:

Cytat
                                    Sieci komunikacyjne patologiczne wiążą się z wadliwą komunikacją interpersonalną i spostrzeganiem społecznym lub przerwaniem komunikacji. Obejmuje ona trzy typy : mur milczenia, komunikację wybiórczą i syndrom grupowego myślenia.
                                    Mur milczenia to sieć, która charakteryzuje się przerwaniem komunikacji między liderem i członkami grupy oraz poszczególnymi członkami grupy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka