drugiich 18.05.10, 23:43 talent czy krew ojcowska? Czy można więcej wydobyć z saxa? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ja.nusz Re: Jan Garbarek (WDR) 18.05.10, 23:57 Chyba talent, bo nauczył się grać bez szkoły. Byłem kiedyś na jego koncercie (gości chyba co roku w HH). Jest dobry ale mam na ten instrument innych faworytów - może dlatego nie mam ani jednej jego płyty. Doczytałem się, że polski tatuś był jeńcem wojennym i chyba z muzą nic nie miał wspólnego. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 07:29 Gdyby ci napisali w wiki, ze tatus gral utwory do dnia dzisiejszego znane i lubiane, nie pierdolibys tu tyle frazesow. Dedykuje ci ze zrozumialych powodow ten i ten utwor. Oba taus Jana gral namietnie Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 08:16 Szukałeś przez całą noc tych sensacji, czy może w międzyczasie nakarmiłeś indora? Proponuję na przyszłość, żebyś nie wpierdalał się w tematy, o których nie masz bladego pojęcia. Spierdalaj lepiej kleić swoje plakaty - nadchodzi dla was ciężki okres - krótkie noce. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 09:12 Nie, juz w przedszkolu spiewalem te szlagiery. Pozniej w szkole ich mnie uczyli. Nie chodzilem na papieroski, jak ty, wiec czegos sie nauczylem. Moim skromnym zdaniem twoje relacjonowanie na zywo przemyslen lektury wiki jest wpierdalaniem sie w tematy, o ktorych nie ma sie pojecia. Opowiedz nam lepiej, dlaczego Czeslaw Garbarek, podobnie jak polowa Tarpanow, musiala opusic pod koniec lat 60-tych Polske? Dlaczego do lat szkolnych Jan byl staatenlos? Wspominales internowanie w obozie. Moszesz podac wiecej szczegolow? Jesli nie znasz odpowiedzi, wsyp sobie wiecej zboza do koryta. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 10:11 Twoje wspomnienia z przedszkola są na wskroś wzruszające. A ten wysublimowany gust muzyczny po prostu powala na kolana. Proponuję, żebyś podczas karmienia indora śpiewał "Za Zdrowie Pań". Odpowiedz Link
lepian4 Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 10:33 Znam tez inne piosenki przedszkolne. Ale Czeslaw Garbarek nie ma z nimi nic do czynienia. Co z odpowiedzia na moje wczesniejsze, jakze banalne pytania? Nic nie ma w wiki? Jaki ty jestes biedny! Twoja propozycje przyjmuje radosnie z podziekowaniami. Jednoczesnie wznosze toast, za te sopockie panie, ktore pozno, ale przejrzaly na oczy Odpowiedz Link
donnerbalken Ja także kończę niebawem swą dysertację... 19.05.10, 10:41 Nu, Januszek ma doktorat Universytetu Ludowego im. WIKI, Ot co... Ja także kończę niebawem swą dysertację... Odpowiedz Link
lepian4 Re: Ja także kończę niebawem swą dysertację... 19.05.10, 10:43 Gdy zmieni nicka, to ma nawet wlasnych doktorantow a la gadupa. Ergo, jest juz prof. wiki Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 10:59 Nie wątpię, że znasz jeszcze inne piosenki przedszkolne - po tobie można wszystkiego się spodziewać - w końcu jesteś na tyle pojebany, że dałeś się namówić do nauki esperanta. lepian4 napisał: > Znam tez inne piosenki przedszkolne. Ale Czeslaw Garbarek nie ma z nimi nic do > czynienia. PS. Chciałbyn cię na marginesie poinformować młocie, że Czesław Garbarek z Tarpanów i Czesław Garbarek ojciec Jana Garbarka, to dwie różne osoby - ot taka zbieżność nazwisk baranie. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 11:16 Tak przypadkowoie, nie musze sie wstydzic nauki jezyka esperanto. Wtydzilbym sie, gdybym obdarzal innych pelnym nocnikiem. Profesorze, obaj musieli wybyc z kraju i obaj mieli syna Jana? Ile wodki trzeba wypic, by w to uwierzyc? Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 11:37 lepian4 napisał: > Profesorze, obaj musieli wybyc z kraju i obaj mieli syna Jana? Dawaj linka! Zesrasz się a nie dasz. PS. Za esperanto oczywiście nie musisz się wstydzić - masz inne kretyńskie upodaobania, które są jeszcze większym obciachem. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 11:47 Sprawdzilem wiki. Nic tam na ten temat nie pisza. Odpowiedz Link
jureek Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 11:56 Tak, to zdjecie jest posrednim dowodem na to, że Czesław Garbarek ojciec saksofonisty Jana to nie ta sama osoba co Czesław Garbarek grający w zespole Tarpany. Ojciec Jana w latach 1965-1968 (z tych lat musi pochodzić to zdjęcie) musiałby mieć około czterdziestki, bo syn miał już wtedy około dwudziestki. Na tym zdjęciu nie widać nikogo w tak zaawansowanym wieku. Jura Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 12:14 Ojciec Jana Garbarka był rocznik 1920 (zm. w 2004). Z muzyką nigdy nie mial nic wspólnego (poza tym, że kupił synowi instrument) - z zawodu był Slawistą i pracował do śmierci jako bibliotekarz. To wszystko można przy pomocy kilku kliknięć znaleźć w sieci - ale ślepian i tak wie lepiej. Odpowiedz Link
jureek Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 12:18 ja.nusz napisał: > > Ojciec Jana Garbarka był rocznik 1920 Czyli w latach, kiedy istniał zespół Tarpany musiałby być mawet grubo po czterdziestce. Nikogo w takim wieku na zdjęciu nie widać. Jura Odpowiedz Link
lepian4 Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 13:08 Do smierci nie pracowal w Polsce. Freddy Mercury nie maial zadnego zawodu i nie narzekal. Jesli mozna znlazc te sensacje w sieci, daj linka. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 14:32 Jesteś cymbałem wyjątkowego kalibru. Jeżeli twoja wrodzona tępota pozwoliła ci nauczyć się języka dla kretynów, to nie powinieneś mieć kłopotów z wyguglowaniem informacji o Czesławie Garbarku ojcu saksofonisty Jana Garbarka. Wbij sobie do swego pustego łba - perkusista "Tarpanów" - to inny Garbarek. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 14:38 Ktos tak oczytany i obiegany, jak ty, nie powinien tak dlugo analizowac bajek. Albo wiesz, albo sie wikiksztakcasz. Co z tym obozem? Po ktorej stronie frontu gnil? Spusc po sobie, bo a.justyna znowu wszystko wytnie. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 14:41 lepian4 napisał: >Freddy Mercury nie maial zadnego zawodu i nie narzekal. Jeszcze jedna sensacja wymyślona przez oberidiotę tego forum. Możesz znaleźć to gdzie indziej - ja zacytuję jedynie Wikipedię, bo mi za to nieźle płacą: "W 1969 uzyskał dyplom ze sztuki grafiki i projektowania". Odpowiedz Link
lepian4 Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 13:17 Gdyby nie ta skladnia... Anja Garbarek tez nigdy nie miala do czynienia, a ciagle koncertuje. To prawie, jak ty. Do szkoly nie chcialo ci sie chodzic, a namietnie darzysz nas tajna wiedza wiki. Odpowiedz Link
donnerbalken Doczytałem się... 19.05.10, 08:40 ja.nusz napisał: > Doczytałem się, że polski tatuś był jeńcem wojennym i chyba z muzą nic nie miał wspólnego. > ========================================== Nu, a w przyszłości nie zapomnij podać źródła... Ot co... Odpowiedz Link
annajustyna Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 13:57 O Matulu, neutralny niby temat, a znowu wojna . Odpowiedz Link
lepian4 Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 14:15 A gdzie tam wojna! Wiki jedynie promujemy. ARTE juz kazdy zna. Czasem troche lepiej, czasem troche gorzej. Okazuje sie, ze z wiki jestesmy zero. To jest przeciez w slusznej sprawie, prosze wiec nie kasowac. Odpowiedz Link
jureek Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 14:31 lepian4 napisał: > A gdzie tam wojna! Wiki jedynie promujemy. ARTE juz kazdy zna. Czasem troche > lepiej, czasem troche gorzej. Okazuje sie, ze z wiki jestesmy zero. To jest > przeciez w slusznej sprawie, prosze wiec nie kasowac. Ojejku, nie możesz napisać wprost, że pomyliłeś się i ten Czesław Garbarek z zespolu Tarpany to nie ten sam Czesław Garbarek, który był ojcem Jana Garbarka? Jura Odpowiedz Link
lepian4 Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 14:39 Nie pomylilem sie. zadnego nie znalem. ale mam okazje ze specem podyskutowac, wiec to czynie namietnie. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 14:49 lepian4 napisał: > Nie pomylilem sie. zadnego nie znalem. ale mam okazje ze specem podyskutowac, > wiec to czynie namietnie. Ty nie dyskutujesz, tylko siejesz zamęt swoimi debilizmami. I oczywiście nic nie pomyliłeś - ty sam jesteś największą pomyłką - lub jak kto woli genetycznym odpadkiem prusaka w czarnym mundurze. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 14:56 Trafilem na podatny grunt. Zreszta ty tez nie wiesz, o kim, tudziez, o czym jest mowa. Fajne argumenty uzyles. Esperanto przechylilo szale zwyciestwa na twoja strone!!! Opowiedz nam cos wiecej o tym obozie. Moze sie znowu okaze, ze dziadek Obamy go wyzwolil!! Garbarek dostanie wtedy pokojowa nagrode Nobla!! A takie konesery sztuki, jak ty, dopatrza sie w jego dzielach tesknoty za utracona mlodoscia, wszak faszysci go w poprzednich pokoleniach ponizyli. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 15:05 Można cię zakwalifikować jako przypadek beznadziejny. Powoli nie chce mi się wierzyć, że Jurek był w stanie cokolwiek przełknąć w towarzystwie takiego kretyna. Odpowiedz Link
jureek Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 15:11 ja.nusz napisał: > > Można cię zakwalifikować jako przypadek beznadziejny. > Powoli nie chce mi się wierzyć, że Jurek był w stanie cokolwiek > przełknąć w towarzystwie takiego kretyna. Powiem więcej, bardzo dobre żarcie było. Czy Ty nie widzisz, że on rżnie tutaj głupa i specjalnie Cię podqrwia? Jura Odpowiedz Link
drugiich a jaki sens to miałoby mieć? 19.05.10, 15:17 W domu pod pantoflem, to chociaż na forum się wyżyje? Małżonki nie wolno wqrwiać, bo nie da? Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 15:19 Głupa to on rżnie na okrągło - a kiedy już nie wie co dalej, to zwiększa tylko obroty tego rżnięcia. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 15:26 Januszku, nadworny kaprologu. Powtorze twa zlota mysl: czego bys nie zjadl, w gowno sie obroci. Pokorne ciele znowu jest bez winy, tylko inni cie wkurwili? Bylbys madrzejszy, uniknalbys kompromitacji. Opowiedz wreszcie cos o tym obozie. Budzisz nadzieje, a pozniej pierdolisz o esperanto. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 15:43 Zostawmy esperanto w spokoju - zostało wynalezione dla kretynów i niech już tak pozostanie. Natłukłeś w tym wątku debilizmów, że wykonałeś już chyba plan pięciołetni - ale kolektyw wierzy w ciebie - stać cię na więcej. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 15:48 Paczpan, ja ciagle bylem przekonany, ze dyskutuje z debilem Odpowiedz Link
lepian4 Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 16:12 To co to bylo z tym obozem? Dowiemy sie panie prof. Wiki? Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 16:16 Sprecyzuj obóz, to ci wszystko wyjaśnię - w przeciwieństwie do ciebie, bez używania bełotu. Odpowiedz Link
donnerbalken Jeszcze nie czytałem... 19.05.10, 16:36 ja.nusz napisał: > > Sprecyzuj obóz, to ci wszystko wyjaśnię - w przeciwieństwie do > ciebie, bez używania bełotu. =============================================== Jeszcze nie czytałem... Może ktoś czytał i może mi powiedzieć czy warto? Z góry serdecznie dziękuję... Odpowiedz Link
lepian4 Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 16:48 Profesorze Wiki, caly dzien ciebie usilnie o to prosze, bys sprecyzowal, co o tym obozie wyczytales? Mnie to szalenie interesuje. Zwlaszcza wplyw jego internowania na kariere muzyczna syna, wnuczki (ta tez nie ukonczyla szkoly muzycznej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!). Trzymam cie za slowo, ze nie bedziesz belkotac. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Jan Garbarek (WDR) 19.05.10, 19:42 Januszku, doceniam, ze wybrales milczenie, zamiast belkotu. Duzy plus dla ciebie Odpowiedz Link
drugiich nie powinieneś o tej porze być 19.05.10, 22:44 przy dzieciach i układać je powoli do snu? Jesteś nieszczęśliwy z rodziną, że uciekasz na forum? Odpowiedz Link
lepian4 Re: nie powinieneś o tej porze być 20.05.10, 06:47 Dziekuje ci za troske i za zaangazowanie. Jestem na delegacji w Hamburgi i gdy pomysle, ze w Bochum ktos o mnie mysli i sie troszczy o los moich dzieci. Na mysl o tym tak sie kurwa wzruszylem!!!"! Odpowiedz Link
lepian4 Re: Jan Garbarek (WDR) 20.05.10, 06:58 I ten rodak pokochal zycie wiezienne. Dziwie sie, ze nikt nie spytal sie go, czy chetnie muzykuje? Wiem tylko, ze lubi wystepowac w duecie Odpowiedz Link
lepian4 Re: Jan Garbarek (WDR) 20.05.10, 08:22 I ten rodak ma wypisana na dloni kariere wiezienna. Niestety ma dzieci w wieku ofiar, ktore wczesniej upajal alkoholem i gwalcil Powoli dochodze do wniosku, ze muzyczne aluzje Januszka o obozach maja glebszy sens Odpowiedz Link
donnerbalken Re: Jan Garbarek (WDR) 20.05.10, 08:28 lepian4 napisał: > > Powoli dochodze do wniosku, ze muzyczne aluzje Januszka o obozach maja glebszy sens =========================================== Nu, Q.M. Nie umiesz góóglować? Odpowiedz Link
lepian4 Re: Jan Garbarek (WDR) 20.05.10, 08:41 MR-R tez mowil, ze nejlepsze koncerty przezyl w Gettcie Warszawskim. Nie wiedzialem jednak, o czym mowi. Odpowiedz Link
donnerbalken Sieci komunikacyjne patologiczne... 20.05.10, 08:45 lepian4 napisał: > Januszku, doceniam, ze wybrales milczenie, zamiast belkotu. Duzy plus dla ciebie ============================================== Poniżej mały fragment z mojej dysertacji: Cytat Sieci komunikacyjne patologiczne wiążą się z wadliwą komunikacją interpersonalną i spostrzeganiem społecznym lub przerwaniem komunikacji. Obejmuje ona trzy typy : mur milczenia, komunikację wybiórczą i syndrom grupowego myślenia. Mur milczenia to sieć, która charakteryzuje się przerwaniem komunikacji między liderem i członkami grupy oraz poszczególnymi członkami grupy. Odpowiedz Link