ja.nusz 11.08.10, 20:59 tinyurl.com/33bwfl5 O ile pamiętam, to po niemiecku coś takiego nazywa się "kleinkariert" - a po polsku takie podejście do sprawy jest po prostu pojebane. J. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zbyfauch Re: Google Maps mit Street View 11.08.10, 21:46 Jak zwał tak zwał, mnie wkurwia, że oni to wymawiają nie jak "widok" tylko jak "mało". Odpowiedz Link
fan.club Re: Google Maps mit Street View 12.08.10, 07:22 Eeee, no to tak, jak picie wiski w Holliwódzie. A spór jest bardzo durny. Typowe "znalezione żarcie" - z tą tylko różnicą, że tym razem znalazcą nie są dziennikarze, lecz politycy. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Google Maps mit Street View 12.08.10, 08:45 Mozesz podac kilka nazwisk politykow w to calym sercem zaangazowanych? Odpowiedz Link
gadupa Re: Google Maps mit Street View 12.08.10, 09:59 Skonkretyzuj tylko po ktorej stronie? Odpowiedz Link
fan.club Oczywiście, że mogę! 12.08.10, 12:10 www.spiegel.de/politik/deutschland/0,1518,711320,00.html Starczy? Odpowiedz Link
gadupa Re: Oczywiście, że mogę! 12.08.10, 12:17 No i co i nic. hehe bla bla bla. Oni najchetniej by swoje kamery postawili. Roznica bylaby tylko taka, ze per gesetz. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Oczywiście, że mogę! 12.08.10, 12:28 Szczerze powiedziawszy nic mi ten link nie wytlumaczyl. Owszem, wymieniono kilka nazwisk politykow, ktorzy nie chca, by ich wlosci trafily do digitalnego polswiatka. Wcale mnie to nie dziwi. Nie sadze, by ktos, kto obejrzy sobie wille Oscara L. uwierzy mu w jego lewackie bajki o sprawiedliwosci spolecznej. Nie jest to zaden wklad w dyskusje o Google Street View, lecz jedynie ich strach o wlasna dupe. Mir geht es um Prinzipien, das erwartet man doch von den Politikern. No to co politycy wniesli w te dyskusje? Poprosze jakis artykul o dzialanosci politykow w tej sprawie, bez prywatnego Hintergrundu. Odpowiedz Link
fan.club Masz rację! 12.08.10, 12:48 Szczerze powiedziawszy, nic ci ten link nie wytłumaczył. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Masz rację! 12.08.10, 15:55 Fajnie, ze sie rozumiemy. Politycy sa tez zwyklymi obywatelami. Zapytani o jakies wydarzenia, wyrazaja swe zdanie. Z tym nie wiaze sie nic konkretnego, co mozna by nazwac polityka. Od politykow oczekuje rzetelnego przygotowania rozsadnego systemu rejestrowania danych. Nie kazdy chce byc uwieczniony w google, tudziesz uwieczniac swych danych. A beda one ogolno dostepne. Paradoksalnie ci, ktorzy zamierzaja zlozyc swoj sprzeciw, zmuszeni sa do podania dodatkowych danych, ktore dla kazdego hakera beda widoczne. Politycy, poza wlasnym strachem przed uwiecznieniem wlasnej "socjalnej" obludy", nic jeszcze nie zrobili. Twoj link temu dowodzi. Nawet nie pofatygowali sie, by wymusic na google, by nie dolaczali do swej bazy danych oryginalu, tylko retusze. Te dupkowate maseczki byle glupie dziecko potrafi löschen Odpowiedz Link
fan.club Lepian, spróbuj jeszcze raz! Bitteeeeeeeeee... 13.08.10, 08:22 www.spiegel.de/politik/deutschland/0,1518,711525,00.html Odpowiedz Link
jureek Re: Lepian, spróbuj jeszcze raz! Bitteeeeeeeeee.. 13.08.10, 09:44 Naprawdę nie mają się, kuźwa, czym zająć. W tej debacie kompromitują się wszyscy politycy, od lewa do prawa. To może jeszcze będą niektórzy składać sprzeciw, żeby ludzie idąc ulicą przed moim domem patrzyli tylko przed siebie, bo jak patrzą w stronę ich domu, to narusza to ich prawo do prywatności? Gorzej niż za komuny, gdy na każdym dworcu była tabliczka z zakazem fotografowania. Jura Odpowiedz Link
lepian4 Re: Lepian, spróbuj jeszcze raz! Bitteeeeeeeeee.. 13.08.10, 09:58 Google tez sie blazni. Wejdz do Londynu. W centrum spaceruje dumnie Frauchen z kundelkiem. Jest uwieczniona na przeszlo dwudziestu roznych ulicach. Od niedawna chetnie przyjezdzasz do Kolonii. Gdy tu zawitaja, daj znac. Wysle cie do FKK niedaleko ZOO-Brücke. Gdy beda obok przejezdzac wyprez sie dumnie. Bedziemy pozniej tutaj na tym forum dyskutowac. Odpowiedz Link
jureek Re: Lepian, spróbuj jeszcze raz! Bitteeeeeeeeee.. 13.08.10, 10:11 Szczerze mówiąc, to mi wisi, koło którego mostu będą mnie fotografować. I tak jesteś wszędzie obserwowany przez kamery monitoringu, fotoradary (niedawno zrobił mi zdjęcie na rowerze), detektywów sklepowych itd. Dla tej pani z pieskiem też pewnie bez różnicy, czy Lepian ogląda ją w internecie, czy oglądałby ją na żywo, gdyby akurat wtedy przechodził tymi samymi ulicami. Jak dla mnie, jest to burza w szklance wody, wiele hałasu o nic. Jura Odpowiedz Link
lepian4 Re: Lepian, spróbuj jeszcze raz! Bitteeeeeeeeee.. 13.08.10, 10:48 Tej pani poczatkowo bylo to obojetne. Pozniejsze skargi na psie kupy adresowano tylko do niej. Co jest na wskros absurdalne. A gdyby cie tak uchwycili przesd Pascha? Nie musisz byc gosciem, ale jak wytlumaczysz sie, ze tam byles zupelnie przypadkowo? Odpowiedz Link
jureek Re: Lepian, spróbuj jeszcze raz! Bitteeeeeeeeee.. 13.08.10, 11:06 lepian4 napisał: > Tej pani poczatkowo bylo to obojetne. Pozniejsze skargi na psie kupy adresowano > tylko do niej. Co jest na wskros absurdalne. No rzeczywiście absurdalne, że ktoś może być tak głupi i obwiniać tę panią za psie kupy. Ja bym się głupolami nie przejmował. > A gdyby cie tak uchwycili przesd Pascha? Nie musisz byc gosciem, ale jak > wytlumaczysz sie, ze tam byles zupelnie przypadkowo? A niby czemu miałbym się w ogóle tlumaczyć? Jura Odpowiedz Link
lepian4 Re: Lepian, spróbuj jeszcze raz! Bitteeeeeeeeee.. 13.08.10, 12:21 No paczpan, a policja wielokrotnie wykorzystala zdjecia z googla do wyjasnienia licznych przestepstw. Ba, idac tym samym tropem nalezy zalozyc, ze przestepcy tez z tych dobrodziejstw googla korzystaja. Zatem warto sie zastanowic nad bezpieczenstwem obywateli. A ta pani od kundla tlumaczyc musiala sie psich kup, bo stala sie gwiazda medialna. W licznych wywiadach opowiadala, ze to byl jedynie przypadek, wszak codziennie o tej samej porze spacerowala z pieskiem tymi samymi ulicami. Mieszkancom przestalo sie to jednak podobac, gdy na tych ulicach codziennie, o tej samej porze przybywalo gowien. Ot, zagadka zostala rozwiazana. Mnie sie jednak marzy zdjecie w googlu gdy wychodze z neutralnie- brazowymi reklamowkami z sex-shopu. Odpowiedz Link
folksdojczer4kategorji Monitoring g(...) daje... 13.08.10, 12:41 Jak widzimy... Monitoring g(...) daje... Ot co... Odpowiedz Link
fan.club Witam, witam! 13.08.10, 12:59 A jakże szanowny pan w uprzekmym zdrowiu łaskawie mieć się raczy? Odpowiedz Link
folksdojczer4kategorji Re: Witam, witam! 13.08.10, 13:06 fan.club napisał: > A jakże szanowny pan w uprzekmym zdrowiu łaskawie mieć się raczy? =============================================== Nu, I am tickled pink... Ot co... Odpowiedz Link
lepian4 Re: Lepian, spróbuj jeszcze raz! Bitteeeeeeeeee.. 14.08.10, 10:32 Bo przy ZOO Brücke kapiesz sie w stroju Adama i zwykle siedza tam fajne dupy na pelnym etacie. Podobnie w Paschy. Kolegom mozesz zaimponowac takimi ujeciami, zonie juz nie. Byc moze prowadzisz moderne Ehe i to wam powiewa. Mozna tez zalozyc, ze zona nie umie wlaczyc komputera... Ale czy kazdy facet ma taki przywilej? Chwilowo nawet nie mam ochoty cię obrażać, bo mam tu aktualnie dużo ciekawszego wroga. On jest lepszy od ciebie - bo szczery - on publicznie przyznaje się do swoich skłonności i poglądów ja.nusz 17.10.08, 15:10 zarchiwizowany Odpowiedz Link
koelscher Re: Oczywiście, że mogę! 12.08.10, 18:31 Nie chrzan mocpanie lepianie! "Willa" Oskara?! Takie gabaryty ma moj domek dla personelu. k-r lepian4 napisał: > Szczerze powiedziawszy nic mi ten link nie wytlumaczyl. Owszem, wymieniono kilk > a > nazwisk politykow, ktorzy nie chca, by ich wlosci trafily do digitalnego > polswiatka. Wcale mnie to nie dziwi. Nie sadze, by ktos, kto obejrzy sobie will > e > Oscara L. uwierzy mu w jego lewackie bajki o sprawiedliwosci spolecznej. Nie > jest to zaden wklad w dyskusje o Google Street View, lecz jedynie ich strach o > wlasna dupe. Mir geht es um Prinzipien, das erwartet man doch von den > Politikern. No to co politycy wniesli w te dyskusje? > > Poprosze jakis artykul o dzialanosci politykow w tej sprawie, bez prywatnego > Hintergrundu. Odpowiedz Link
lepian4 Re: Oczywiście, że mogę! 12.08.10, 19:22 Ta, a gadupa swym nagelnowym mercem przyjezdza ci sprzatac. -- Chwilowo nawet nie mam ochoty cię obrażać, bo mam tu aktualnie dużo ciekawszego wroga. On jest lepszy od ciebie - bo szczery - on publicznie przyznaje się do swoich skłonności i poglądów ja.nusz 17.10.08, 15:10 zarchiwizowany Odpowiedz Link
zawszekacperek Re: Oczywiście, że mogę! 12.08.10, 20:29 Ooooch! Ihre Durchsichtigkeit Herr Graf jecki wróciła z wilegiatury. Ślę ukłony i witam Jego Dworskość. kacperek P.S. Złośliwi pletli, że Wasza Wytworność nie była wcale na wilegiaturze lecz na zwyczajnej lustracji leżących odłogiem dóbr w Kurlandii. Niektórzy zaś pletli, że Wasze Wieliczestwo uciekł był z kochanką, a gdy ta wyrolowała Waszą Dostojność to Wasza Miłość wróciił na kolanach do Grefiny jeckiej. koelscher napisał: > Nie chrzan mocpanie lepianie! "Willa" Oskara?! Takie gabaryty ma moj domek dla > personelu. > > k-r Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Makabra!! 12.08.10, 20:43 Jeżeli ten pojeb tu się pojawił, to ani chybi za chwilę zacznie śmierdzieć na dobre - bo on właściwie już tu jest Odpowiedz Link
lepian4 Re: Makabra!! 12.08.10, 21:04 Guru rzekl: "Uznałem, że komentowanie bieżących poczynań tych idiotów mija się z celem." Dlatego guru powiedzial: "Jeżeli ten pojeb tu się pojawił, to ani chybi za chwilę zacznie śmierdzieć na dobre - bo on właściwie już tu jest" Odpowiedz Link
folksdojczer4kategorji Re: Makabra!! Makabra!!Makabra!!Makabra!! 13.08.10, 11:41 ja.nusz napisał: > > Jeżeli ten pojeb tu się pojawił, to ani chybi za chwilę zacznie śmierdzieć na > dobre - bo on właściwie już tu jest ----------------------------------------------------- Odpowiedz Link
koelscher smutna wiadomosc dla kacpra: 12.08.10, 22:40 Nie mam zapotrzebowania na dworskich blaznow, o dworskich szpiclach juz nie wspominajac. k-r zawszekacperek napisał: > Ooooch! Ihre Durchsichtigkeit Herr Graf jecki wróciła z wilegiatury. Ślę > ukłony i witam Jego Dworskość. > > > > kacperek > > P.S. > > Złośliwi pletli, że Wasza Wytworność nie była wcale na wilegiaturze lecz > na zwyczajnej lustracji leżących odłogiem dóbr w Kurlandii. Niektórzy zaś > pletli, że Wasze Wieliczestwo uciekł był z kochanką, a gdy ta wyrolowała > Waszą Dostojność to Wasza Miłość wróciił na kolanach do > Grefiny jeckiej. > > koelscher napisał: > > > Nie chrzan mocpanie lepianie! "Willa" Oskara?! Takie gabaryty ma moj dome > k dla > > personelu. > > > > k-r Odpowiedz Link
ja.nusz Re: smutna wiadomosc dla kacpra: 12.08.10, 22:56 Dlaczego właściwie lekarz, poeta, kompozytor itd. są nadworni a błazen dworski? J. Odpowiedz Link
koelscher Re: smutna wiadomosc dla kacpra: 12.08.10, 23:17 Blazen i szpicel sa tez - czesciej - nadworni = dzialajacy, "udzielajacy sie" na dworze. Dworski stosuje sie raczej do inwentarza, co w tym konkretnym przypadku (kacper) wydawalo mi sie po prostu adekwatne... k-r Odpowiedz Link
zawszekacperek Re: smutna wiadomosc dla kacpra: 13.08.10, 08:01 A może Grafie jecki "dworski" bo do woli dworuje sobie z Waści głupoty ? Jaśnie Oświeconemu Grafowi wydawało się. Przednie, że nie powiem wyborne. kacperek Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Google Maps mit Street View 12.08.10, 14:35 Jeżeli ktoś ma chałupę, którą widać z ulicy, to i tak ludziska zaglądają mu w okna - na żywo a nie z konserwy jak w guglu. Politycy biadolą, bo chcą nazbierać punktów u strachliwych wyborców. Jest powszechnie wiadome, że na punkcie ochrony danych osobowych mają w Niemczech małego świra - ochrona musi być, ale bez przesadyzmu. Dzięki Googel Street istnieje np. możliwość wirtualnego spaceru po starówce włoskiej L’Aquila, która w dużej części przestała istnieć po trzęsieniu ziemi w ubiegłym roku. Odpowiedz Link
lunatix Re: Google Maps mit Street View 12.08.10, 15:49 Polityce chce jedno, zeby google im placil. Maja problem bo niewiedza jak sie podlaczyc. Cos juz urzedaski wymysla na 100 %. Odpowiedz Link
artur666 Re: Google Maps mit Street View 13.08.10, 11:06 Googlowanie ludziom miedzy grzadkami.... scannery jelita grubego na lotnistkach... co bedzie nastepne? Odpowiedz Link
fan.club Jako następne... 13.08.10, 13:02 wsadztą ci skanner do doopy i poprawią niemalowanym krasnalem. Odpowiedz Link
folksdojczer4kategorji Re: Google Maps mit Street fiew 14.08.10, 09:26 ja.nusz napisał: > > tinyurl.com/33bwfl5 > O ile pamiętam, to po niemiecku coś takiego nazywa > się "kleinkariert" - a po polsku takie podejście do sprawy jest po prostu pojebane. =========================================== Ale konkretnie to w jakiej Polsce. Zgodnie ze znanym bestsellerem Hamburskimi Reminiscencjami mamy: Polskę A Polskę B Polskę C Chyba nie we wszystkich mają takie pojebane słownictwo? Jakby nie było, Polska jest ojczyzną Mickiewicza, Słowackiego i Broniewskiego. Jedynie Julian Tuwim się nieco wyróżnia. (Pod względem słownictwa...) Ale ten miał niebywałe szczęście, że nie dożył Gomułki... Ot co... Odpowiedz Link
folksdojczer4kategorji przyciągają do siebie ludzi niczym magnes? 14.08.10, 10:44 Januszek Veilchenduft rozprzestrzenia swe feromony Cytat Jakie tu było świeże powietrze przez ostatni tydzień, kiedy nie było tu tego starego skurwiela - jedynie jego uczeń lepian popierdywał nieco, ale jak zwykle cienko i niewyrańnie. Bez Januszkowych feromonów ja bym był niczym, kompletne zero! Ot co... Cytat Jak to się dzieje, że niektóre, przeciętnie wyglądające osoby, przyciągają do siebie ludzi niczym magnes? Zastanawiasz się kiedykolwiek nad tym, co sprawia, że niektórzy mają zawsze niesamowite powodzenie w kontaktach osobistych? Co właściwie sprawia, że nie mogą się oni opędzić od pełnych podziwu spojrzeń? Możesz mieć pełną kontrolę nad tym, jak odbierają Cię inni ludzie... www.feromony.pl/ Odpowiedz Link