Dodaj do ulubionych

Episkopat ostrzega

04.01.12, 21:49
Kremacja może spowodować, że ciało nie zmartwychwstanie

O masz .... sad
Obserwuj wątek
    • koelscher Re: Episkopat ostrzega 04.01.12, 21:58
      zeszloroczny snieg. Poza tym: W ktorym to miejscu wyrazona jest ta obawa?

k-r
      • lepian4 Re: Episkopat ostrzega 05.01.12, 08:15
        Ja tez nie znalazlem tej sensacyjnej wiadomosci. W sumie zo chba dobrze, ze kaplani zastanawiaja sie nad uporzadkowaniem nowyc obyczajow
      • ja.nusz Re: Episkopat ostrzega 05.01.12, 09:29
        Obawa wyrażona jest już w tytule artykułu.

A dalej idą bzdurne argumenty:

"Hierarchowie podkreślają w nim, że wielowiekowa tradycja chrześcijańska, a także nasza kultura narodowa, przejawia się "w modlitewnym czuwaniu przy zmarłym, a zwłaszcza w religijnej ceremonii pogrzebowej, podczas której modlimy się przy trumnie z ciałem osoby zmarłej, sprawujemy Mszę Świętą oraz uczestniczymy w obrzędzie ostatniego pożegnania".

Wszystko to o czym piszą odbywa się przed skremowaniem podczas nabożeństwa żałobnego, podczas którego zmarły leży wygodnie w trumnie.

• koelscher Re: Episkopat ostrzega 05.01.12, 17:26
          Tytul (bzdurny i klamliwy) nie pochodzi od episkopatu, lecz od tej neurury, czy jak im tam...
          k-r
          ps
          Prosze sie nie obawiac, nie jestem fanem episkopatu... smile

ja.nusz napisał:

> Obawa wyrażona jest już w tytule artykułu.
          >
          > A dalej idą bzdurne argumenty:
          >
          > "Hierarchowie podkreślają w nim, że wielowiekowa tradycja chrześcijańska, a tak
          > że nasza kultura narodowa, przejawia się "w modlitewnym czuwaniu przy zmarłym,
          > a zwłaszcza w religijnej ceremonii pogrzebowej, podczas której modlimy się przy
          > trumnie z ciałem osoby zmarłej, sprawujemy Mszę Świętą oraz uczestniczymy w ob
          > rzędzie ostatniego pożegnania".
          >
          > Wszystko to o czym piszą odbywa się przed skremowaniem podczas nabożeństwa żało
          > bnego, podczas którego zmarły leży wygodnie w trumnie.
          >
          >
          >
        • koelscher Re: Episkopat ostrzega 05.01.12, 17:28
          Btw: Skad wiesz, ze wygodnie? Probowales? smile
          k-r
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka