fan.club 21.03.13, 07:05 Zajrzyj tutaj, najlepiej skocz od razu do ostatniego akapitu. podroze.gazeta.pl/podroze/1,114158,13554909,_Mar_Burger_wielokulturowy___semestr_zaskoczen_i___.html?as=3 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chief-denunciator clash of cultures... 21.03.13, 09:14 Nu, na tym właśnie polega moja misja! Ja tu wszystkich ostrzegam, aby nie było: Nikt mi nie powiedział... Zbyfauchowi nikt przedtem nie powiedział, że Helmuty mają wredne ogródki przydomowe no był bardzo zaszokowany... Doświadczenia z imprezami w akademiku to i ja mam. Pisałem już tu kilkakrotnie, napiszę jeszcze raz: W Duisburgu musiałem być o 6.00 godzinie rano w odlewni. Poprzedniego dnia bracia z Afryki mieli jeszcze długo po północy masę do opowiedzenia z przeżytego dnia. Rozmawiali tak głośno, aby i rodzina w Afryce wszystko słyszała. Nieśmiało zajrzałem do ich pokoju i opisałem moją sytuację. Że ja potrzebuję odrobinę snu. Następnego dnia jeden z nich w korytarzu wskazał na mnie wyciągniętą ręką, krzycząc: This is a rasist! (Wypisz, wymaluj: Januszek z ciemną buzią...) Przy czerwonym świetle także przechodzę przez ulicę. Zniesmaczonym Helmutom tłumaczę, że ja jestem rencistą i w razie czego ogół podatników w Niemczech miałby mniejsze wydatki. To ich przekonuje... Zaczynając jakąś pracę 5 min przed terminem mam najlepsze pomysły jak zadanie wykonać. Zawsze się udawało... Duże dziury w ulicach biorą się stąd, że Helmuty muszą finansować przestarzałą infrastrukturę w Polsce. Od czasu zaborów nic się nie działo w tym kierunku. W Londynie obchodzono niedawno 200 lecie kolejki podziemnej. W Polsce dopiero teraz się obudzili. Po za tym bałagan organizacyjny w Grecji, Hiszpanii, Italii, na Cyprze i tak dalej... Na szybciutko tyle. Gdy wygospodaruję odrobinę czasu, powrócę do tego tematu, aby nikt nie mógł narzekać, że nie był poinformowany.... Szczególnie żal mi Zbyfaucha w sprawie nieestetycznych ogródków przydomowych i Januszka z powodu olbrzymiej ilości niedobitków Hitlerowskich... Jego tata nie powiedział mu wszystkiego o Helmutach, część zataił. Ale wiemy przynajmniej, że Niemce zabrali Januszowemu tacie młodość... wredny Bauer dawał za tłustą zupę... Przedwczesna miażdżyca naczyń wieńcowych... A w Izraelu renciści żyją powyżej 100 lat ... Widocznie jakiś związek z dietą... Nu i Niemiaszki muszą bulić dodatkową rentę... Nikt nie mógł przewidzieć, że Helmuty mieli takich dobrych dietetyków... W dawnych czasach... Nu, ale sami sobie winni... Każde dziecko na świecie wie, że zimą roku 1933 głosowali na NSDAP... Nie ma co dyskutować... Ot, co... Odpowiedz Link
chief-denunciator Re: clash of cultures... 21.03.13, 09:51 maria421 napisała: > Chief, you´ve made my day ))) ==================================== Wpierw będzie gorzej, ale potem będzie lepiej! Ot co... Odpowiedz Link
chief-denunciator Re: clash of cultures... 21.03.13, 10:04 maria421 napisała: > Chief, you´ve made my day ))) ============================= Serdeczne dzięki za pohołubienie mnie... Ja miałem dobrą Kindersztubę... Ja wiem, co się należy... Ot, co... Odpowiedz Link
chief-denunciator Re: Chief, chyba coś przegapiłeś... 22.03.13, 11:06 fan.club linkuje ze WSPOMNIENIAMI Z ERASMUSA polskiej studentki: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ulice miasta teoretycznie pełnego studentów świecące pustkami już kilka minut po północy. Ludzie rozchodzący się po zajęciach każdy w swoją stronę, bez potrzeby zamienienia z kimś choćby słowa. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nu, I don't hate people. I just feel better when they aren't around. Ot, co... Odpowiedz Link