jureek 21.10.14, 13:01 www.deutschlandfunk.de/moskaus-imagearbeit-professor-haag-lobt-russland.1773.de.html?dram:article_id=300902 Myślę, że z Twoim cynizmem i propagandową biegłością poradziłbyś sobie w roli kolejnego fałszywego profesora. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
the-great-inuk Re: Asiek, jest robota dla Ciebie 21.10.14, 13:31 Ja nie rozumiem dlaczego się czepiasz! Ja nigdy nie robiłem tajemnicy z moich umiłowań! Ot, co.. Ludzi wielkich - nic nie uchroni Przed poezją historii: legendą. Już za życia zapowiedź im dzwoni O tej pieśni, co śpiewać im będą. Dzisiaj - cisi, strudzeni i skromni W prozie dnia pogrążeni są szarej, Ale tli się już płomyk potomny, Co wybuchnie błękitnym pożarem. I tak samo jest z wielkim narodem: Aż do klechdy podniosą go dzieje, Idącego upartym pochodem W blask zwycięstwa, co w dali widnieje. Szary trud - złote baśnie oprzędą, Struny o nim dźwięczące - zakwitną, Ludy świata wspominać go będą Nie zwyczajną pamięcią - błękitną! I już tli się, czekając, ta łuna Legend przyszłych o Wiośnie, o Wschodzie, I zakwitniesz, zakwitniesz na strunach, Twórco ery, radziecki narodzie! Wieki dadzą ci rangę bajeczną: Epos - jakąś wszechludzką Bylinę, Z Rewolucją, krasawicą wieczną, Z wiecznie żywym herosem Stalinem. (Julian Tuwim) Odpowiedz Link
the-great-inuk Re: Asiek, jest robota dla Ciebie 21.10.14, 13:57 A oto prezent, z którego się życiu najbardziej ucieszyłem. Mój przyjaciel Absztyfikant zna doskonale mój gust ! Smuci mnie bardzo, że go nie ma już na Forum Maryjnym. Marycha chciała go bronić przed prześladowaniami na innych forach... Te ciągłe pogromy na Aquanetie! Ot, co... Odpowiedz Link
the-great-inuk Re: Asiek, jest robota dla Ciebie 21.10.14, 14:13 A oto pierwsza gazeta, z której się każdego poranka dokładnie informuję... Od deski do deski! Ot, co... Odpowiedz Link
the-great-inuk z Twoim cynizmem 22.10.14, 15:55 jureek napisał: > Myślę, że z Twoim cynizmem i propagandową biegłością poradziłbyś sobie w roli k > olejnego fałszywego profesora. ====================== Zamiast pierdolić głodne kawałki, zgłoś się na ten plac w Berlinie i pocieszaj strapionych bez Heimatu... To Ci będzie w Niebiosach bardziej zaliczone, aniżeli smal talk z hinduskim proboszczem przed kościołem po Mszy św. Ot, co... Odpowiedz Link
the-great-inuk Kanada mogłaby więcej zrobić dla migrantów 22.10.14, 17:42 A Kanada ma najbardziej postępowe ustawodawstwo migracyjne... Okazuje się niniejszym, że nie wystarczająco postępowe... Ot, co... Odpowiedz Link