Dodaj do ulubionych

Niema Genu Inteligencji!

13.02.16, 07:47
Thilo Sarrazin nas obujał !

=================================================
Z drugiej strony istnieje też - moim zdaniem najśmieszniejsza - polska narracja filosemicka, kompletnie absurdalna, według której Żydzi rządzą światem, są strasznie inteligentni, ja też chciałbym być Żydem. Pokazuje ona przekonanie, że Żydzi są lepsi od Polaków, ale niekoniecznie musi być źródłem antysemityzmu. Tymczasem społeczność żydowska jest zupełnie różnorodna. Niektórzy ludzie są bardziej inteligentni, inni mniej. Tak samo jest z kreatywnością czy konformizmem.
==================================================

Artykuł dostępny bez opłaty...
Nawet po kilkukrotnym zalinkowaniu!
Warto skorzystać z okazji!
Ale nikogo nie zmuszam do bycia filosemitą!
Byłem po prostu winien Wam informacji...

Ot, co...
Obserwuj wątek
    • the-great-inuk Jestem winien Wam informacji, że: 13.02.16, 08:18
      Neues Sarrazin-Buch kommt Ende April...

BTW:

======================================================
      Sarrazin hatte in dem Buch von "kleinen Kopftuchmädchen" gesprochen und gewarnt, "dass wir zu Fremden im eigenen Land werden". Seine Thesen zur Vererbung von Intelligenz galten schon damals als wissenschaftlich überholt.
      ======================Ale fantasta! ========================

Nu, a więc nie ma absolutnie żadnych powodów do pielęgnowania w sobie niczym nie uzasadnionych kompleksów niższości! Każdy może być Einsteinem, jeśli tylko zechce!

Tym bardziej, że Polakom należy się następny NOBEL za udowodnienie istnienia Fal Grawitacyjnych!
      Trza tylko mieć Niemców na oku, aby się nie wypchali przed Polaków!

Pozdrófka dla naszego Herr Dr. Janosika ze Berlina czytającego z zapałem Polskom Prasę w Clubie Prasy Polskiej we Berlinie.

A za oknami Polskiego Clubu na obczyźnie niedobitki Plemienia Nazistów czatują!

Bądźcie czujni!

Ot, co...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka