Dodaj do ulubionych

Wakacje w Polsce - goraco odradzam

08.08.06, 12:51
Wlasnie wrocilem z 2 tygodniowego pobytu w dlugo nieodwiedzej Polsce.
Stwierdzilem ze nie czuje sie juz Polakiem, czuje sie Europejczykiem.
W Polsce zrobilo sie jeszcze bardziej szaro i smutno niz pare lat temu
przed wyjazdem (ucieczka), coraz mniej mlodych , same siwy glowy na ulicach i
dresy(kto bedzie pracowal na armie emerytow?), patrze na znajomych jak mecza
sie pracujac po 15 godzin zeby dac rade, miasta stoja w miescu a raqczej
wszystko sie cofa - kiedys otwarte restauracje i kluby zamykane i zamieniane
na fast foody i dyskoteki.
Masa policji, ktora poza strzelaniem do motocyklistow daje mandaty, ja
dostalem 3, oto one :
- przeszedlem na czerwonym swietle (droga pusta, zero aut, wiec czemu mam
stac??) - 100zl
- wychodzac od znajomych po imprezce z mieszkania do taksowki ktora juz na
mnie przed blokiem czekala zatrzymali mnie policjanci proszac o dokumenty
ktorych nie mialem, zapytano mnie o adres zameldowania powiedzialem ze
zameldowany nie jestem bo w Polsce nie mieszkam, nagle czuje jak mnie szarpia
i na sile do radiowozu jaqk przestepce, w srodku dowiedzialem sie ze jesli
nie przyjme 200zl mandatu za zaklocanie ciszy nocnej (sic!) pojade na izbe
wytrzezwien, dyskutowac z panami nie mialem ochoty bo faktycznie trzewy nie
bylem , ale czy to przstepstwo? Traktuje ten mandat jak lapowke
-usiadlem w parku na oparciu lawki poniewaz wlasciwe siedzenie bylo ohydnie
brudne, 5 minut pan policjant wystawia mi 50zl mandatza dewastacje mienia
publicznego.

Podziwiam wszystkich ktorzy sa normalni i czekaja ze moze sie cos jeszcze
zmieni, pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: hehe Re: Wakacje w Polsce - goraco odradzam IP: 217.33.252.* 08.08.06, 12:59
      Przestrzegaj przepisow i korzystaj z lawek jak przykazano to bedzie dobrze ;-)
      Mandat srodkowy mozna skomentowac jako pech.

Jakos jak latam do PL od czasu do czasu to nikt mnie nie sciga za nic i
      mandatow nie daje.
      • business3 Co ty - w Warszawie byłeś ??? 24.08.06, 15:59
        Co ty - w Warszawie byłeś ???

Gość portalu: hehe napisał(a):

> Przestrzegaj przepisow i korzystaj z lawek jak przykazano to bedzie dobrze ;-
        )
        > Mandat srodkowy mozna skomentowac jako pech.
        >
        > Jakos jak latam do PL od czasu do czasu to nikt mnie nie sciga za nic i
        > mandatow nie daje.
    • Gość: Crazy_Frog Re: Wakacje w Polsce - goraco odradzam IP: *.range86-129.btcentralplus.com 08.08.06, 13:06
      Czlowieku, w Polsce masz luz.
      UK to policyjny kraj, wiec nie pisz wiecej takich bzdetow.

Chyba jestes twarzowy, mnie nic takiego przez 30 lat nie spotkalo poza
      mandatami za przekroczenie predkosci.
      • Gość: bbb Re: Wakacje w Polsce - goraco odradzam IP: *.in-addr.btopenworld.com 08.08.06, 13:26
        jescze nie slyszalem zeby ktos maluchem predkosc przekroczyl
      • Gość: dd Re: Wakacje w Polsce - goraco odradzam IP: *.adsl.legend.co.uk 08.08.06, 13:43
        No jasne ze luz zawsze mozna dac w lape.
        • Gość: Crazy_Frog Re: Wakacje w Polsce - goraco odradzam IP: *.range86-129.btcentralplus.com 08.08.06, 13:58
          Raz dalem w lape gliniarzowi - a mandatow za predkosc dostalem z 10.

• magda2219 Re: Wakacje w Polsce - goraco odradzam 08.08.06, 14:09
        Gość portalu: Crazy_Frog napisał(a):

> Czlowieku, w Polsce masz luz.
        > UK to policyjny kraj, wiec nie pisz wiecej takich bzdetow.
        >
        >

UK to policyjny kraj ????
        Skad zes kolego taka rewelacje wytrzasnal?
        Byles kiedys w UK w ogole ????
        • Gość: hehe Re: Wakacje w Polsce - goraco odradzam IP: 217.33.252.* 08.08.06, 14:29
          To rozejrzyj sie ile jest wszedzie policji i kamer. To jest kraj policyjny,
          calodobowy monitoring wszystkiego.
          • kamil_de_luxe Re: Wakacje w Polsce - goraco odradzam 08.08.06, 14:34
            widzisz, Ciebie irytuja martwe kamery a mnie chamscy prostaccy policjanci
            wyladowujacy swoje kompleksy na ludziach. A policji fakt, pelno, tyle ze jest
            tam gdzie powinna byc i interweniuje we wlasciwym momencie(Londyn)
            • tusia_minia Re: Wakacje w Polsce - goraco odradzam 08.08.06, 14:38
              no walsnie jest tej policji w UK sporo ,ale prznajmniej wiedza czym zajac sie
              musza,a nie jak w Polsce czepiaja sie ludzi spokojnie idacych po chodnikach,ale
              jak juz idzie banda mlodych podpitych kolesi to spieprzaja gdzie ich nie widac.
              • Gość: ffds Re: Wakacje w Polsce - goraco odradzam IP: 134.146.212.* 08.08.06, 15:04
                ale kto was sie w Polsce czepia? -jesli nie popelniasz zadnego przestepstwa
                zaden Policjant Cie nie rusza?? Natomiast w UK do wszystkiego sie czepiaja,
                wlacz glosniej muzyke w domu to po chwili 'mili' sasiedzi poinformuja
                Policjantow, nie zaplac za abonament to Cie beda nachodzic w domu kolesie z
                Bristolu, itd.
                • Gość: ff [...] IP: *.adsl.legend.co.uk 08.08.06, 15:07
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • kamil_de_luxe Re: Wakacje w Polsce - goraco odradzam 08.08.06, 15:09
                  Masz strasznego pecha albo po prostu klamiesz w co bardziej wierze, zreszta,
                  jak jest Ci tu tak zle policja Cie tak neka , nie pozwala muzyki
                  sluchac,telewizji nielegalnie ogladac, pic alkoholu w metrze to wracaj do
                  wolnej Polski gdzie swiety spokoj miales.
                  ps. ci "mili" sasiedzi to pewnie normalni ludzie ktorzy maja dosyc polskich
                  imprez na ktorych 10 polakow pije wodke i puszcza dode elektrode i mandaryne na
                  caly regulator
                  • Gość: Crazy_Frog Tak sie sklada ... IP: *.range86-129.btcentralplus.com 08.08.06, 15:12
                    ze sasiedzi po lewej to Polacy cisza, spokoj.
                    Po prawej mieszka gosciu o wiadomym kolorze skory i katuje mnie bynajmniej nie
                    Pink Floyd... Polnoc, 7 rano bez znaczenia.
                    A zwroc mu uwage to wyzwie od rasistow.

• tusia_minia Re: Tak sie sklada ... 08.08.06, 15:19
                      to przeprowadz sie do innej dzielnicy-ja mam spokoj
                  • Gość: ffds Re: Wakacje w Polsce - goraco odradzam IP: 134.146.212.* 08.08.06, 15:43
                    juz wrocilem do kraju kilka tygodni temu, poprostu polemizuje z Twoja opinia
                    jakoby Policja w Polsce byla beeeeeee gnebiaca uczciwych obywateli, itd., a
                    Policja w UK jest super, fajna itd.
                    • tusia_minia Re: Wakacje w Polsce - goraco odradzam 08.08.06, 15:51
                      ja pisze na podstawie moich przezyc,niestety mi sie nie podoba sposob w jaki
                      pracuje polska policja,zwlaszcza ta w malych miasteczkach,sam fakt,ze w bloku w
                      ktorym mieszka moja mama ,mieszka chlopak ktory kradnie wszystko co
                      popadnie,wlacznie z samochodami,ostatnio na podworku staly trzy kradzion
                      samochody,a Policja twerdzi,ze nie moze go zamknac bo nie maja dowodow!Cos chyba
                      z tym nie tak.
          • tusia_minia Re: Wakacje w Polsce - goraco odradzam 08.08.06, 14:37
            no tak w kolo duzo policji w uk,ale jakos nigdy mnie jeszcze nie zatrzymano
            tutaj za jazde bez pasow,a jezdze tu notorycznie i robie wiecej kilometrow niz w
            kraju ojczystym ,a w Polsce?hmmm nie wiem moze to jakis pech,ale zazwyczaj jak
            tylko zapominalam zapinac tych nieszczesnych pasow(a w Polsce jezdzilam zawsze w
            pasach)to zaraz znajdowal sie jakis patrol ktory chetnie mi przypominal,ze
            zapomnialam o pasach
            • Gość: hehe Re: Wakacje w Polsce - goraco odradzam IP: 217.33.252.* 08.08.06, 14:40
              Ale czy jazda w pasach nie powinna byc Twoim zmartwieniem? Chyba chodzi tutaj o
              Twoje bezpieczenstwo?

• tusia_minia Re: Wakacje w Polsce - goraco odradzam 08.08.06, 14:47
                tu nie chodzi o moje zmartwienie czy nie,tylko o fakt,ze w Polsce zatrzymuja Cie
                z byle powodu,ale jak cos powaznego to ich nie ma,a w UK wlasnie zdaja sobie
                spawe ze nie zapinanie pasow to TWOJE wlasnie zmartwienie i cie z byle gowna nie
                zatrzymaja,bo maja bardziej interesujace rzeczy do zrobienia.
                • Gość: ff Re: Wakacje w Polsce - goraco odradzam IP: *.adsl.legend.co.uk 08.08.06, 15:08
                  dokladnie, tak samo z przelazeniem na czerwonym swietle. chcesz przelazic
                  ddroga wolna ale pretensje w razie wpadki pod tir tylko do siebie.
                  • Gość: ffds Re: Wakacje w Polsce - goraco odradzam IP: 134.146.212.* 08.08.06, 15:48
                    spoko, to moze odrazu zniesc ograniczenia predkosci na drogach? -chce jechac
                    200km/h to tylko moja sprawa tak? - a ze przy okazji zabije iles tam ludzi
                    stojacych na przystanku czy idacych chodnikiem to nie problem?? Nie rozumiesz
                    ze przechodzenie na czerwonym swietle powoduje zagrozenie ruchu drogowego, ze
                    ktos nagle wyskoczy mi jadacemu na ulice, bede musial gwaltownie hamowac, inny
                    samochod jadacy z tylu wjedzie mi wowczas w d**e, badz co gorsze rozjade
                    takiego czlowieka przechodzacago na czerwonym swietle??
                    • Gość: ff Re: Wakacje w Polsce - goraco odradzam IP: *.adsl.legend.co.uk 08.08.06, 16:43
                      czlowiek przechodzacy na czerwonym swietle nie stwarza wiekszego zagrozenia dla
                      innych tylko dla siebie, no chyba ze po miescie bedziesz jechal 100/h
                      co innego przejazd samochodu na czerwonym swietle- sa zreszta montowane kamery
                      do tego
        • Gość: ffds Re: Wakacje w Polsce - goraco odradzam IP: 134.146.212.* 08.08.06, 14:59
          jasne ze uk to policyjny kraj, tyle kamer przypadajacyh na jednego mieszkanca
          nie ma w innym kraju na swiecie, zaparkuj samoch. w nieodpowiednim miejscu
          gwarantuje ze po paru minutach masz mandat, Speed Camery na kazdym rogu, otworz
          piwo w pociagu lub autobusie kolejny mandat, zrob zdjecie w metrze ochrona
          bedzie przy Tobie po paru sekundach, do sklepu nie wpuszcza Cie z kapturem na
          glowie bo nie beda widzieli Twojego 'lica', itd. w Polsce przez cale swoje
          zycie dostalem 2 mandaty natomiast w UK przez 9 mmiesiecy - 5!
          • Gość: ff [...] IP: *.adsl.legend.co.uk 08.08.06, 15:11
            • peat pytanie do ff 08.08.06, 15:13

czy potrafisz napisac choc jedna wypowiedz bez wyzwisk?

wasz

peat
              • Gość: ff Re: pytanie do ff IP: *.adsl.legend.co.uk 08.08.06, 15:15
                Nie wyzwyalem przeciez. Koles pije w autubusach i pociagach alkohol to kim
                jest? No kim? Mene....em
                • Gość: anty-ff Re: ff powinien leczyć swoja chorą głowę IP: 199.67.203.* 08.08.06, 16:07
                  • Gość: ff Re: ff powinien leczyć swoja chorą głowę IP: *.adsl.legend.co.uk 09.08.06, 15:48
                    dlaczego tego peat nie wywalisz powyzej? he?

nie podobaja ci sie pewnie moje teksty stad wybierasz tylko niektore posty do
                    skasowania.
                    • Gość: anty-ff Re: ff powinien leczyć swoja chorą głowę IP: 199.67.203.* 09.08.06, 15:53
                      Bo to szczera prawda, jesteś chory.
          • Gość: Crazy_Frog Dokladnie tak jest ... IP: *.range86-129.btcentralplus.com 08.08.06, 15:15
            Bardzo duzo poza tym nie wiemy, pamietajmy, ze UK i USA to niedaleko ze
            sposobami dzialania. Tajemnica poliszynela to podsluchy na liniach itd. W
            ramach włalki z tłeroryzmem oczywiscie.
            A Polaczko-Angolom wydaje sie, ze tu taka wolnosc, pan policjant spieszacy z
            pomoca itd hehe
            • jeanie_mccake Re: Dokladnie tak jest ... 08.08.06, 20:21
              Gość portalu: Crazy_Frog napisał(a):

> A Polaczko-Angolom wydaje sie, ze tu taka wolnosc, pan policjant spieszacy z
              > pomoca itd hehe

A Polaczko-Polacy wiedza lepiej, tak?
          • tusia_minia Re: Wakacje w Polsce - goraco odradzam 08.08.06, 15:21
            powaznie?czesto parkuje na podwojnej ciaglej lub w miejscu gdzie nie wolno
            parkowac i jakos jeszcze nie znalazlam mandatu za szyba...a robie to prawie
            codziennie,bo mam taka prace.
          • edavenpo Re: Wakacje w Polsce - goraco odradzam 08.08.06, 17:08

To ze dostajesz mandat za zle parkowanie lub przekroczenie predkosci to chyba
            normalne?

Znam ludzi w POlsce ktorzy oburzeni sa wprowadzanymi kamerami bo juz nie mozna
            jak zwykle dac w lape policjantowi i wywinac sie od mandatu.

Tak z ciekawosci - za co ty dostales to 9 mandatow? Bo musiales sie niezle postarac.

P.S. W metrze 'flash photography' jest niedozwolone tylko na peronach w razie
            jakby lampa blyskowa chwilowo oslepila motorniczego co jest chyba jak
            najbardziej zrozumiale. Zreszta jesli jest wywieszka 'No flash photography' a ty
            robiszv zdjecia to czego sie spodziewasz? Oklaskow? Na stacji i w tunelach nie
            ma problemu - mozna robic zdjecia z lampa lub bez.
          • jeanie_mccake Godnosc vs. polski gliniarz 08.08.06, 20:33
            Gość portalu: ffds napisał(a):

> jasne ze uk to policyjny kraj, tyle kamer przypadajacyh na jednego mieszkanca
            > nie ma w innym kraju na swiecie, zaparkuj samoch. w nieodpowiednim miejscu
            > gwarantuje ze po paru minutach masz mandat, Speed Camery na kazdym rogu,
            otworz
            >
            > piwo w pociagu lub autobusie kolejny mandat, zrob zdjecie w metrze ochrona
            > bedzie przy Tobie po paru sekundach, do sklepu nie wpuszcza Cie z kapturem na
            > glowie bo nie beda widzieli Twojego 'lica', itd. w Polsce przez cale swoje
            > zycie dostalem 2 mandaty natomiast w UK przez 9 mmiesiecy - 5!

Czyli policjant wykonuje policyna prace zamiast zebrac o "mandat" od kazdego
            frajera? Jak chcesz jezdzic jak idiota i parkowac jak fiut to zostan w Zimbabwe
            czy Polsce gdzie policja to prostytutka i sprzedaja sie za 20 zl.
            Ciezko sie zyje w pierwszym swiecie, nie?

A mandat za piwo w pociagu? Za duzo chyba Sci-Fi ogladasz, powinienes troche
            podrozowac, przynajmniej od czasu do czasu z domu wychodzic...
    • Gość: hej jol Re: Wakacje w Polsce - goraco odradzam IP: 193.129.161.* 08.08.06, 13:14
      Witam!
      Ja nie mialam az tak traumatycznych przezyc,ale co mnie zasmuca to pustoszejace
      miasta,brak mlodych ludzi i ceny jak z kosmosu.
      Teksy o 'taniej Polsce'nalezy juz od dawna wlozyc miedzy bajki.
      Ciuchy,sprzet Audio,zarcie,wychodne-prawie tak jak w UK.
      Moi znajomi(garstka tych co pozostala)oraja w kombinatach-jakichs nedznych
      bankach czy firmach za psie grosze.
      Wole inne strony swiata,nie sa az tak dolujace przynajmniej.
      Pozdrawiam.
      • tusia_minia Re: Wakacje w Polsce - goraco odradzam 08.08.06, 14:00
        ja bylam na trzy tygodnie w Polsce na wakacjach,policja owszem czepia sie,bo nie
        maja co robic,do mnie czepili sie ze szlam z moimi psami bez smyczy(chcieli dac
        mandat 200zl),policjant stwerdzil,ze ida bez nadzoru,ja mu powiedzialam ,ze
        nadzor jest sprawowany(dwa kundelki zupelnie nie grozneidace przy nodze),w tym
        momencie podszedl chlopak i mowi "to moze niech pan pojedzie dwie ulice dalej
        tam biegaja duze psy bez opieki"i wtedy sie zaczelo,chlopak o malo mandatu nie
        dostal za "obrazanie wladzy",hehehehe smiechu warte.
        Mandatu mi nie dal ,bo powiedzialam,ze go nie przyjme a i tak mam swiadkow na
        to,ze psy ida pod nadzorem.
        • Gość: ffds Re: Wakacje w Polsce - goraco odradzam IP: 134.146.212.* 08.08.06, 15:16
          i mieli racje prawo jest takie ze psy trzeba wyprowadzac na smyczy, gadka ze
          piseki nie gryza to spiewka kazdego wlasciela czworonogow...
          • tusia_minia Re: Wakacje w Polsce - goraco odradzam 08.08.06, 15:27
            w przepisach jest,ze pies powinien isc pod nadzorem i szedl,smycze mialam w reku
            a psy szly nie w miejscu publicznym.Zastanawiam sie tylko dlaczego nie wystawil
            mi tego mandatu jak mu to powiedzialam,moze i oni tak do konca nie znaja prawa,a
            ucza go innych...
        • Gość: Crazy_Frog Kobieto osmieszasz sie ! IP: *.range86-129.btcentralplus.com 08.08.06, 15:18
          To TWOJE zdanie ze pieski nie gryza. W UK tez tak dowolnie interpretujesz
          przepisy ? Czy tylko w Polsce zgrywasz Polako-Anglika ? Przyjechala damulka zza
          gramanicy i ma w dupie przepisy w jakies Polszcze
          • tusia_minia Re: Kobieto osmieszasz sie ! 08.08.06, 15:29
            nie zgrywam angliko polaka jak to okresliles ,tylko jestem polka i zawsze nia
            bede.Pisze co mi sie w Polsce nie podoba,chyba mam takie prawo-skoro juz o
            prawach mowa, a poza tym przeczytaj moze o przepisach w polsce to bedziesz
            wiedzial,zczemu mandatu nie dostalam...
            • comrade Wy macie jakies problemy z sobą 10.08.06, 13:16
              Gdyby ktoś napisał ze to było w Anglii to padałyby takie sformułowania:

- Egzekwowanie przepisów
              - Zero tolerancji
              - Dzieki temu jest porzadek
              - Policja jest stanowcza nawet w drobnych sprawach i tak powinno być!

itp
      • Gość: ffds Re: Wakacje w Polsce - goraco odradzam IP: 134.146.212.* 08.08.06, 15:11
        no a Ty robisz na 3 zmiany 7 dni w tyg. w jakies zapyzialej fabryce za stawke
        za ktora zaden brytyjczyk by nie ruszyl tylka z fotela, w dodatku cisniesz sie
        w pokoju z innymi odnoszacymi 'sukcesy' rodakami z kraju i piejesz przy tym z
        zachwytu. A co do wieku spoleczenstwa to zdecydowanie gorzej wypada on na rzecz
        brytyjczykow, Polacy maja jedno z najmlodszych spoleczenst w Europie mimo ps.
        Odnosze wrazenie ze bardziej Anglia podniecaja sie Polacy ktorzy tam wyjechali
        opluwajac przy tym wlasny kraj, anizeli rodowici Anglicy ktorzy raczej
        negatywnie sie o nim wypowiadaja!
        • Gość: ff Re: Wakacje w Polsce - goraco odradzam IP: *.adsl.legend.co.uk 08.08.06, 15:14
          >Polacy maja jedno z najmlodszych spoleczenst w Europie mimo ps

Szkoda ze wiekszosc to tacy "mlodzi" jak ty. Menelki dresiki z kapturkiem i
          naklepka na szybke w swoim "tuningowanym" autku.
          • Gość: fdds Re: Wakacje w Polsce - goraco odradzam IP: 134.146.212.* 08.08.06, 15:35
            Kto w poscie naglowkowym pisal ze w Polsce zalewal ryja tylko i wkoncu Policja
            go spisala?? Raczej odnosze wrazenie ze to Tobie tajemniczy szelest dresu nie
            jest obcy??
        • kicior99 Re: Wakacje w Polsce - goraco odradzam 09.08.06, 16:43
          skad czerpiesz takie fascynujace informacje???
    • Gość: Replay [...] IP: 199.67.203.* 08.08.06, 14:47
      • peat Sezon ogórkowy w pelni... 08.08.06, 15:02

... pierwszy raz na forum i od razu wyzwiska

wasz

peat
      • Gość: gosc [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 15:02
        • kamil_de_luxe poziom dyskusji.. 08.08.06, 15:21
          Podzielilem sie wrazeniami z wqakacji, mialem nadzieje ze fajna dyskusja z tego
          wyjdzie a tu zaraz "ty zarabiasz 3 funty, pracujesz na 3 zmiany.. " "polaczko-
          angole.."
          To jest takie polskie.. Sledze fora amerykanskie, angielskie, ludzie potrafia
          ze soba rozmawiac po ludzku, po prostu dyskutowac, Polacy zaraz bluzgi i
          bezsonsowna agresja. Taka jest polska mentalnosc dlatego wiem ze w Polsce nigdy
          nie bedzie dobrze bo po prostu nie moze.
          • shilla01 Re: poziom dyskusji.. 08.08.06, 15:28
            niestety to forum skupilo za duzo osób nie potrafiących budować konstruktywnego
            dialogu.
          • Gość: hehe Re: poziom dyskusji.. IP: 217.33.252.* 08.08.06, 15:31
            Moze trzeba bylo sformulowac inaczej pierwszy post, to moze mialbys dyskusje.
            Napisales agresywnie, to takie dostales odpowiedzi.
            • tusia_minia Re: poziom dyskusji.. 08.08.06, 15:35
              agresja raczej wyplywa z niektorych odpowiedzi,ja jakos nie wyczulam agresji w
              konstrukcji tego watku,ale coz kazdy interpretuje sobie tresc na wlasny sposob
          • tusia_minia Re: poziom dyskusji.. 08.08.06, 15:32
            i taka jest przykra prawda...
            • Gość: Crazy_Frog Re: poziom dyskusji.. IP: *.range86-129.btcentralplus.com 08.08.06, 15:38
              Przykra prawda jest wtedy gdy ktos odwazy sie przeciwstawic zdaniu
              najezdzajacemu na Polske. Tekst 'goraco odradzam' nie byl agresywny i zachecal
              do dyskusji ? A ja odradzam wakacje w UK bo sa ciekawsze miejsca do zobaczenia
              na swiecie. GORACO.
              • tusia_minia Re: poziom dyskusji.. 08.08.06, 15:41
                no tak tu sie zgadzam-ja wakacji jako takich w Polsce nie odradzam,bo sama
                chetnie wypoczelabym nad polskim morzem czy w gorach,a Anglia jako miejce na
                wakacje jest gdzies na szarym koncu mojej listy-oczywiscie jesli mowimy o wakacjach.
              • kamil_de_luxe Re: poziom dyskusji.. 08.08.06, 15:42
                Tak, pisze agresywnie bo "zalewam ryja" moje "dresy szeleszcza" zarabiam "3
                funty i pracuje na 3 zmainy" do tego jestem "polaczko-angolem". Taki juz jestem
                niestety.
                • Gość: fdds Re: poziom dyskusji.. IP: 134.146.212.* 08.08.06, 15:55
                  skoncz stary bo sam zaczales najezdzac na Polske, piszac jaki to tam syf jest,
                  ze normalny obywatel zaczepiany jest non stop przez Policjantow, podsmiewac sie
                  ze swoich kolegow ktorzy zostali w kraju i ktorzy to sa wykorzystywani w
                  ponurych bankach i instytucjach, itd.
                  • korkix78 Moje niezmienne zdanie 08.08.06, 16:00

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=720&w=45268680&a=45382430

Cmok
                    • tusia_minia Re: Moje niezmienne zdanie 08.08.06, 16:06
                      i bardzo sluszne:)
          • Gość: Adv Re: poziom dyskusji.. IP: 199.67.203.* 08.08.06, 16:06
            Pośledz trochę polskie fora (chociażby na gazecie), tam dyskusja toczy się na
            poziomie. Tutaj niestety siedzi mnóstwo prostych ludzi, którzy pierwszy raz w
            życiu mają dostęp do netu bo wyjechali do UK czy IE i zarabiają parę funtów.
            Największe chamstwo panuje właśnie tutaj. Słoma z butów Panowie wyjdzie zawsze,
            możecie siedzieć w centrum Londynu a Wasza gminna mentalność i tak wyjdzie na
            wierzch.
            • xiv Re: poziom dyskusji.. 08.08.06, 17:12

> Słoma z butów Panowie wyjdzie zawsze, możecie siedzieć w centrum Londynu
              > a Wasza gminna mentalność i tak wyjdzie na wierzch.

a co powiedziec o takiej mentalnosci, ktora pozwala pisac takiego posty?
              • korkix78 Re: poziom dyskusji.. 08.08.06, 17:17
                Kolego daj sobie spokoj z tym elementem.

Ta postac wlazi tu i glownym jego hobby to sianie zametu. Ostatnio w jednym z
                postow walnela hwalnela haslem ze m.in. hydraulik,chocby nie wiem jak byl
                swietny w swoim fachu - to zaden specjalista - to "plebs".

Nie bardzo chce mi sie szukac ale jesli nie dowierzasz (co nie byloby dziwne) -
                odszukam.
                • Gość: Adv Re: poziom dyskusji.. IP: 199.67.203.* 09.08.06, 11:51
                  Miło mi iż bierzesz do siebie moje posty i uważnie je śledzisz. A zamęt siejesz
                  Ty i tobie podobni. Zdrowy rozsądek nie pozwala milczeć, pozdro.
    • bragiel Re: Wakacje w Polsce - goraco odradzam 08.08.06, 18:01
      >przeszedlem na czerwonym swietle (droga pusta, zero aut, wiec czemu mam
      > stac??) - 100zl
      Chociażby po to, by jak nadjedzie nagle samochód, który będzie miał zielone
      światło, nie zrobił z Ciebie konserwy rybnej.
      Wiem, że w Anglii nie obowiązują normalne zasady ruchu drogowego i ludzie
      przechodzą na czerowym świetle.
      Ale jakie są tego skutki?
      Będąc pól roku w Anglii widziałem cztery wypadki-w tym dwa śmiertelne
      potrącenia pieszych, którzy pchali się na czerowym swietle(czyżby epigoni
      Twojego durnego sposobu myślenia-nic nie jedzie , mogę się pchać na czerwonym?)-
      natomaist mieszkając w Polsce kilkadziesiąt lat widział jeden wypadek.
      Tak samo myślą kierowcy na przejazdachg kolejowych-nioc nie jedzie-no to
      huzia , po co się rozgladać, po co respektować przepisy? Droga wolna,znaczy się
      pchajmy się -cmentarze są usłane takimi ludźmi.

100zł manadtu to i tak śmiesznie mało, za pchanie się na ulicę na czerwonym.

Ogólnie to wyczuwam tu jaką głupią prowokację , w stylu wszedzię jest fajnie, a
      w Polsce to syf, bo przestrzega się prawa.
      • edavenpo Re: Wakacje w Polsce - goraco odradzam 08.08.06, 18:42

To wedlug ciebie miarodajnym zrodlem statystyk jest to co widziales na ulicy?
        Ciekawe podejscie.

Mnie akurat przechodzenie na czerwonym swietle w ogole nie martwi w UK, na
        drodze w aucie i jako pieszy czyje sie tysiackrotnie bardziej bezpiecznie niz w
        Polsce gdzie przyslowiowa brawurowa jazda Cinquecento, wyprzedzanie trzech tirow
        na zakrecie wieczorowa pora jednoczesnie wymijajac traktor skrecajace do
        pobliskiej wsi to norma. No ale oczywiscie polscy kierowcy sa najlepsi na
        swiecie, to wszystko wina polskich drog drog. No bo jak droga jest kiepska to
        dobry kierowca dodaje gazu i wyprzedza tira na trzeciego pod gorke.

Dla porownania

Road fatalities z raportu EU (www.erf.be)- tak dla porownania skoro
        mowisz o tym ile widziales wypadkow smiertelnych

Rok 2000
        Polska - 6,294
        UK - 3580

Rok 2002
        Polska - 5534
        UK - 3598

Rok 2003
        Polska - 5827
        UK - 3581

Ta roznica oczywiscie biorac pod uwage ze w UK jest wiecej samochodow i ok. 1.5
        wiecej ludzi.

Road fataliies per 1000 population

Polska 0.15
        UK 0.06

To chyba mowi samo za siebie.
        • bragiel Re: Wakacje w Polsce - goraco odradzam 08.08.06, 18:50
          Nie-oczywiście to co widziałem, nie jest miarodajne. To tylko moje obserwacje.
          Wiem równiez, że statystycznie więcje jest wypadków w Polsce niż w Anglii.
          Ty czujesz się tysiąc razy bezpieczniej w Anglii niż w Polsce-ok,Twoje
          subiektywne odczucie.
          Ja czuję się milion razy bezpieczniej w Polsce niż w Anglii-też moje
          subiektywne odzcucia, ale spotęgowane chociażby tym, ze nie raz tylko jakimś
          cudem, czymś w rodzaju odruchu bezwarunkowego, udawało mi się ocaleć z pod kół
          angielskich kierowców.
          Szczególnie targiczna sytuacja jestw południowym, Londynie-Purley, West i East
          Croydon, Toooting, Woodon-tam jest koszmarna organizacja ruchu i są takei
          ulice, że cżłowiek stoi i stoi i może tak satć do usranej śmierci, a nikt go
          nie przepuści na drugą stronę jezdni i jedynym sposobem by ową jezdnię
          przekroczyć, to przeżegnanie się i patzrenie błagalnym wzrokiem na
          kierowców, by się ulitowali i dali normalnie przejśc.
          W Polsce takie coś jest nie do pomyślenia , chociaż oczywiście nie twierdzę, ze
          jest idealnie i jest wielu młodych, beznadziejnych kierowców, ale to nic w
          porównaniu do dżugli, w której przetrwają tylko najsilniejsi, czyli angielskich
          ulic.
          • profes79 Re: Wakacje w Polsce - goraco odradzam 08.08.06, 20:21
            Coz:
            1. Birmingham - nie ma problemu z kierowcami - tutaj na przejsciu dla pieszych
            kierowca sie zatrzyma i cie przepusci - w POlsce rzecz nie do pomyslenia
            (wyjatki sie zdarzaja). Moze w Londynie za duzo obcokrajowcow? Organizacje
            ruchu (zwlaszcza swiatel na wiekszych skrzyzowaniach faktycznie maja do d...
            2. UK panstwo policyjne? Kamery? Policja? Owszem. Ale w POlsce masz policjanta
            pod reka jak trzeba wystawic mandat za jazde bez pasow, za prowadzenie ratlerka
            bez smyczy, albo przekroczenie predkosci o 2km/h. Za to jak idzie pieciu lysych
            z amstafami bez kagancow albo banda kiboli drze ryje o 2 w nocy to sladu
            munduru nie widac w promieniu kilometra. Tutaj policji widac sporo, czepiali
            sie mnie raz (dluga historia, ale mieli uzasadnienie) ale sama obecnosc policji
            na ulicach sprawia, ze czuje sie bezpieczniej. Tutaj tylko w rejonie gdzie
            mieszkam w ciagu tych kilku miesiecy widzialem wiecej policji niz w calym moim
            zyciu na moim osiedlu w Polsce (gdzie patrole zagladaja tylko jak sie zgubia
            chyba).
            • Gość: Pawel - Poland Re: Wakacje w Polsce - goraco odradzam IP: 195.205.38.* 09.08.06, 12:04
              Szkoda że u mnie Policja nie jest skuteczna bo pasowało by tym nocnym krzykaczom
              i innej chołocie wałęsającej się noca po mieście powlepiać pare stów w mandatach...
            • kicior99 Re: Wakacje w Polsce - goraco odradzam 09.08.06, 16:42
              > kierowca sie zatrzyma i cie przepusci - w POlsce rzecz nie do pomyslenia
              > (wyjatki sie zdarzaja).

wiec jednak do pomyslenia?
              • profes79 Re: Wakacje w Polsce - goraco odradzam 09.08.06, 18:58
                Lapiesz za slowka. Tutaj samochod zatrzymujacy sie przed przejsciem dla
                pieszych to normalka. W Polsce sa miejsca gdzie mozesz stac i zapuszczac
                korzenie do upadlego, a nikt nawet nie pomysli zeby ponizej 100 zwolnic...
    • korkix78 ..w niedziele wydarzylo sie w Polsce 09.08.06, 12:09
      Tak niekoniecznie na temat, ale a propos policji :)

Naglowek :
      "Dopiero na schodach prowadzących do komendy miejskiej policji młody Rom w bmw
      zakończył ucieczkę przed przyszłą teściową. Aby ściągnąć samochód ze schodów,
      policjanci musieli wzywać pomoc drogową"

Wiecej tu

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3537172.html

Cmoki
      • korkix78 Re: ..w niedziele wydarzylo sie w Polsce 09.08.06, 12:11

Ilustracja :P

www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7f1ee6b7899c8bae.html
    • Gość: 123 Re: Wakacje w Polsce - goraco odradzam IP: *.cable.ubr01.bath.blueyonder.co.uk 09.08.06, 15:12
      Dygresja - właśnie dzisiaj w biały dzień skradziono mi rower - drugi raz w ciągu niecałego roku. Przypięty "bezpiecznie" w ślepej uliczce na tyłach budynku w drogim i rzekomo "posh" miescie Bath. W Polsce (może miałem cholerne szczęscie) nie zdażyło mi się to nigdy, a rowerem jeździłem wiele lat. To oczywiście mały przykład, ale podążam twoim tokiem myślenia.
      Jaranie się Wielką Brytanią i stawianie jej na przeciwległym biegunie do RP ma może sens jeżeli mówimy o kategoriach zarobków, siły nabywczej, rynku pracy i łatwości znalezienia jakiejkolwiek pracy itp. Ale to nie jest żaden raj na ziemi!!! Przestępstwa pospolite, wandalizm, kradzieże zdarzają się tu równie często jak u nas! Do tego kultura zycia codziennego znacznej części społeczeństwa, którą określiłbym dość ogołnie jako przaśną, bez wdawania się w szczegóły bo chyba wiadomo o co chodzi. Więc jeżeli czujesz się Europejczykiem bo siedzisz na wyspie to gratuluję, do mnie przemawia jedynie kurs miejscowej waluty i relacja ceny-płace, co do reszty to mam dość sporą rezerwę. Pozdrawiam i życzę mniej przykrych wydarzeń Tobie i sobie.
      • korkix78 Re: Wakacje w Polsce - goraco odradzam 09.08.06, 15:26

Dobra.
        Anglia rajem nie jest i nikt czegos takiego nie twierdzi.
        Ale ja juz zapomnialem, ze panel w moim radio w aucie jest wyjmowany
        (przypomnialem sobie tylko teraz z okazji tego watku).
        W Polsce mojej dziewczynie potrafili sie wlamac do Fiata 126p i
        wyniesc ...powiem tylko ze pewnego ranka wchodzi do autka -jak sie okazalo juz
        otwartego- i ..nie bardzo moze jechac ale z doprawdy egzotycznego wzgledu - w
        aucie nie ma zadnych siedzen.

Komorke sam nie wiem ile razy probowano mi w Polsce ukrasc, w tym dwa razy
        skutecznie. Doszlo do tego ze idac po zmroku nie wyjmowalem komorki zeby
        napisac smsa , bo zwielokratnialem tym samym ryzyko 'podlozenia sie'.
        Ojciec calkiem serio powiedzial mi,zebym jak wychodze z domu nie bral lepiej
        komorki (hehe jak to brzmi).

W UK jak komus raz zabrano komorke, to pamietam ze az napisano o tym w lokalnej
        gazecie z opisem pamieciowym zlodziei i podanymi okolicznosciami.
        • shilla01 Re: Wakacje w Polsce - goraco odradzam 09.08.06, 16:36
          no tak, w Polsce wszystko jest dobre na handel nawet siedzienia malucha :))
          • Gość: pytam Re: Wakacje w Polsce - goraco odradzam IP: *.petrus.com.pl 09.08.06, 20:16
            mam techniczne pytanie, nie jestes zameldowany w PL, mandat dostales kredytowy
            zapewne. Nie zaplacisz go i co bedzie??? Nie ma adresu listy, ponaglenia nie
            dojda? Chyba ze potraktowali Cie jak obcokrajowca i placiles odrazu?
            • kamil_de_luxe Re: Wakacje w Polsce - goraco odradzam 09.08.06, 22:55
              mandaty byly oplacone na miejscu o innych nie bylo mowy, wlasciwie rozmawiac z
              panami policjantami nie potrafilem bo oni tacy wazni sa a ja taki malutki
      • Gość: żona Re: Wakacje w Polsce - goraco odradzam IP: *.crowley.pl 10.08.06, 09:22
        <Do tego kultura zycia codziennego znacznej części
        społeczeństwa, którą określiłbym dość ogołnie jako przaśną, bez wdawania się w
        szczegóły bo chyba wiadomo o co chodzi>
        mój mąz mówi dokładnie to samo,i nie moze sie doczekac przyjazdu na wakacje do
        Polski(juz niedługo jeszcze 3 tygodnie).Zazdroszcze ci tego BATH to piekne
        miasto teraz bedzie mi jeszcze blizsze bo syn wyjezdza do Dowside.Pozdrawiam
      • Gość: ff Re: Wakacje w Polsce - goraco odradzam IP: *.adsl.legend.co.uk 10.08.06, 09:36
        >>kradzieże zdarzają się tu równie często jak u nas!

Moze zanim zaczniesz o tym pisac przejrzysz statystyki policyjne i skutecznosc
        dzialan policji? Czy jest to tylko twoje wrazenie?
        • Gość: Pawel - Poland Re: Wakacje w Polsce - goraco odradzam IP: 195.205.38.* 10.08.06, 10:14
          Rozumiem że ty już te statystyki przejrzałeś hahaha teraz błyśnij nam wiedzą i
          powiedz ile komórek skradziono w okolicach Tower of London...
          • Gość: ff Re: Wakacje w Polsce - goraco odradzam IP: *.adsl.legend.co.uk 11.08.06, 11:26
            a poszukaj sobie jelopie nie umiesz? o canary wharf tez nie wiedziales teraz
            tez chcesz blysnac "swoja" wiedza tzw. "na podstawie wlasnych obserwacji"?
        • Gość: 123 Re: Wakacje w Polsce - goraco odradzam IP: *.cable.ubr01.bath.blueyonder.co.uk 10.08.06, 13:24
          gros tzw. "yobbish behaviour" albo "antisocial behaviour" nie jest wogóle zgłaszana Policji, kradzieże rowerów, komórek, I-podów coraz częstsze, celują w tym właśnie yobs czyli gó..arze 10-15 lat pętający się po odpowiednikach polskich osiedli. Rozwalają budki telefoniczne i sheltery na przystankach busów. Ostatnio wzrosła ilośc napadów z nożami.
          • Gość: ff Re: Wakacje w Polsce - goraco odradzam IP: *.adsl.legend.co.uk 11.08.06, 11:29
            >po odpowiednikach polskich osiedli.

no to malutki ma to zakres bo takich odpowiednikow jest niewiele

• Gość: 123 Re: Wakacje w Polsce - goraco odradzam IP: *.cable.ubr01.bath.blueyonder.co.uk 12.08.06, 11:45
              No tu bym polemizował - to że bloki mniejsze albo ulice szeregowych domów to nie znaczy że materiał ludzki bardziej treściwy. Zobacz na to jak wyglądają niektóre duże miasta - Bristol, Glasgow na przykład, kawałeczek od Centrum obskurne mrówkowce żywcem jak u nas
              • Gość: ff Re: Wakacje w Polsce - goraco odradzam IP: *.ipt.aol.com 12.08.06, 17:44
                jezu nastepny expert

wez sobie chlopie poczytaj o tym zanim bedziesz sie wypowiadal

ps.
                wiesz czemu londyn zajmuje taki wielki obszar?
                pewnie nie. ano dlatego ze 80% to domki jednorodzinne z ogrodami.
                podobnie jest w innych miastach.

ulice szeregowych domów to ni
                > e znaczy że materiał ludzki bardziej treściwy.

czlowieku takie osiedla jakie sa w polsce tutaj sa zwyklymi slumsami

• jeangrey Re: Wakacje w Polsce - goraco odradzam 23.08.06, 13:11
                Gość portalu: 123 napisał(a):

> Zobacz na to jak wyglądają niekt
                > óre duże miasta - Bristol, Glasgow na przykład, kawałeczek od Centrum obskurne
                > mrówkowce żywcem jak u nas

Hmmm... w którym kokretnie miejscu masz mrówkowce w Bristolu? I czy w takim natłoku jak w Polsce?
                • Gość: 123 Re: Wakacje w Polsce - goraco odradzam IP: *.range86-131.btcentralplus.com 23.08.06, 16:08
                  Barton Hill bodajże się to nazywa - przy wjeździe od strony Bath widać je jak
                  na dłoni, dość blisko centrum. Szpecą i tak niezbyt ciekawą panoramę miasta.
                  Wogóle Bristol wyjąwszy kilka odosobnionych miejsc (dzielnica Clifton, zoo,
                  katedra) sprawia dość nijakie wrażenie by nie powiedzieć wprost że jest po
                  prostu brzydki, bez żadnego charakteru - bałaganiarska zabudowa, chaotyczny
                  układ centrum, wszędzie korki, itp. W porównaniu np. z Edynburgiem, czy nawet
                  Cardiff, wypada moim zdaniem słabo.
    • Gość: Mlody Re: Wakacje w Polsce - goraco odradzam IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 10.08.06, 11:49
      Masz racje nad morzem to sami emeryci z dziecmi okolo 80%
    • ynruj Piękne forum - do końca nie doczytałem a już się 11.08.06, 10:54
      błotem poobrzucaliśmy wszyscy, jakie to polskie. Dlatego tutaj nie znam żadnego
      POlaka i nie nie zamierzam. Ech jakie to piękne. I smutne cholernie, ale co
      robić? W końcu wódkę także lubią Anglicy więc z nimi wypiję za zdrowie
      psychiczne taplających się w błocie polskim. Szkoda.
      • korkix78 Re: Piękne forum - do końca nie doczytałem a już 11.08.06, 11:34
        > Dlatego tutaj nie znam żadnego POlaka i nie nie zamierzam

Wspolczucia.
    • Gość: rusek Re: Wakacje w Polsce - goraco odradzam IP: *.icpnet.pl 11.08.06, 14:57
      Popieram cię, że w Polsce brak kultury i porządku. Policja cię spisywała, a ulicę dalej złodzieje odkręcali sąsiadowi koła... Taka jest ta nasza Polska! Policja strzela nie do tych co trzeba, a jak trzeba to nie trafia!
      Poza tym chamstwo się panoszy wszędzie! Ten kraj toczy zgnilizna ! Wstydze się, że się tu urodziłem! naprawdę!
      Bywam dużo w świecie i takiego syfu poza Ukrainą i Mołdową nie spotkałem nigdzie. Nie byłem w Rosji i na Białorusi, ale i tam pewnie jest większy porządek....
      • Gość: Obserwator Re: Wakacje w Polsce - goraco odradzam IP: *.localdomain / 84.38.95.* 12.08.06, 16:54
        Policja nie jest jedyną instytucją winną bezprawiu w Polsce. Czy byliscie
        kiedyś pokrzywdzeni? Napadł ktoś na Was? Policja moźe być super, znaleźć
        sprawcę, zakończyć szybko śledztwo itd. ale musi sprawę przekazać do
        prokuratury. A prokurator nie musi przekazać sprawy do sądu, może ją umorzyć
        czy jak się to tam fachowo nazywa. A nawet jak przekaże do sądu, sąd też może
        stwierdzić słynną "małą szkodliwość społeczną" i sprawca nie zostanie ukarany.
        A nawet jak sąd wyda wyrok skazujący, to adwokat oskarżonego może złożyć
        apelację do sądu wyższej instancji, który bedzie miał inne zdanie niż pierwszy
        sąd. W dodatku oskarzony może dostać adwokata z urzędu czyli za darmo. A jesli
        ja jako pokrzywdzona chcę uczestniczyć na rozprawach (w końcu to dla mnie ważne
        co sąd zrobi w mojej sprawie), to za ciężkie pieniądze muszę sobie adwokata
        wynająć. Ci, którzy mieli do czynienia z sądami, wiedzą o czym mówię. I
        najgorszemu wrogowi nie życzę uczestnictwa w tym cyrku zwanym wymiarem
        sprawiedliwości. Ten kto cię skrzywdził chodzi sobie wolny i śmieje ci się w
        nos albo nawet ci się odgraża. A tobie pogłebia się trauma. Ludzie! W tym
        wszystkim policja wydaje mi się niewinna jak niemowlę! (i nie mam nic wspólnego
        z policją, żeby nie było watpliwości, i nie przepadam za nimi i bardzo sie
        stresuję jak prowadzę i widzę radiowóz, bo nie jestem idealnym kierowcą i
        zawsze mogą mi za coś mandat wlepić)
    • Gość: dffs Re: Wakacje w Polsce - goraco odradzam IP: 80.50.29.* 24.08.06, 11:39
      a tutaj macie artykul z ktorego jasno wynika ktore panstwo jest
      bardziej 'policyjne', w ktorym sluzby bezpieczenstwa ingeruja w zycie obywateli
      probujac inwigilowac kazda minute jego zycia

wiadomosci.onet.pl/1353900,2678,1,1,kioskart.html
      • ghrom Re: Wakacje w Polsce - goraco odradzam 24.08.06, 12:14
        Jasno wynikaloby, jesli bylby to artukul porownawczy, jelonku. Nie jest,
        pokazuje tylko jedna strone medalu.
        • Gość: dffs Re: Wakacje w Polsce - goraco odradzam IP: 80.50.29.* 24.08.06, 14:35
          Fakt nie jest to artykul porownawczy, ale z tresci w nim zawartej mozna
          stwierdzic ze politycy tworzacy przepisy w UK nie roznia sie za wiele od
          Naszych Ziobrow, Kaczynskich, itd.
          cytat z artykulu - "Ukazuje ona katastrofalne skutki rządów Partii Pracy:
          obłędne podejście do prawodawstwa, mnożenie nowych zakazów, fanatyczną wiarę w
          prawo silnej ręki i obsesję kontrolowania każdej minuty ludzkiego życia" -
          czyli PiS przy Labour Party to 'pikus'...
          ps/ a niektorzy pisali ze uciekli z Polski na wyspy, z powodu PiS-u.
          • korkix78 Re: Wakacje w Polsce - goraco odradzam 24.08.06, 14:42

To ciekawa analiza.
            Im gorzej pisza w gazecie - tym musi byc gorzej.

Poczytaj sobie polskie gazety z lat 50-60-70 - watki polityczne.

I dojdz do konsekwentnego wniosku : wtedy to dopiero byl luz i raj.
            I dalej: im wieksza wolnosc slowa w danym kraju - tym gorzej. Bo tresc w
            gazetach zawsze odzwierciedla rzeczywistosc. Czyz nie tak?
        • Gość: ffds Re: Wakacje w Polsce - goraco odradzam IP: 80.50.29.* 24.08.06, 14:38
          aha i jeszcze jedno, jesli rodzice gdy byles maly nazywali Cie jelonku,
          nastepnie nuczyciele i wykladowcy jesli studiowales tez tak do Ciebie sie
          zwracali (choc po tym pseudonimie wnioskuje ze raczej nie studiowales), to nie
          znaczy ze jesli zaczynasz z kims rozmowe musisz sie przedstawiac na wstepie
          mowiac 'jelonek'.
          • korkix78 Re: Wakacje w Polsce - goraco odradzam 24.08.06, 14:45
            > choc po tym pseudonimie wnioskuje ze raczej nie studiowales

Ty za to skonczyles eksternistycznie Wyzsza Szkole Wrozbiarstwa i
            Zdupowytrzaskiwalstwa

zeby osmielic sie kogos ocenic na podstawie pseudonimu...nie nie, cofam co
            napisalem :) nie mogles skonczyc tej szkoly :)
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka